Návrh diskuze

Návrh https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286616/bmid_navrh-MAQ-286616.jpg 5 2029 393

Off-Campus série

1. díl >

Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu. Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám na svůj sen nedosáhne. Proto své spolužačce předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka. Stačil ale jediný polibek, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Deal , 2015


více info...

Diskuze o knize (6)

Přidat komentář

3322
29.05.2022

Jak pravděpodobné je že bude dotisk této série ? Protože, kdyby byl neváhala bych a hned koupila všechny díly xd

Karolin77
18.02.2022

Nevíte někdo jestli nebude dotisk ?


tatjana1737
19.10.2019 2 z 5

!!! POZOR SPOILERY !!!

"Návrh" má za mne zásadní vadu, a to, že jsem ho nečetla před nějakými dvaceti lety. Pak bych z knihy asi byla víc okouzlená, protože bych nebyla zmlsaná jinými knihami, příběhy, a i věkově měla blíž k ústřední dvojici. Takto mi připadalo, že z profláklého tématu "jí se líbí někdo jiný, on jí pomáhá, aby ho dostala, přičemž se do ní sám zamiluje a nakonec i ona do něj" šlo vytřískat mnohem víc.

Bohužel jsem od puberty načetla hodně knih a viděla hodně filmů, takže ač kniha byla čtivá a odsýpala (přečetla jsem za jeden den), nějakou hlubší stopu ve mně nenechala, a to ani erotické scény, kterých od určitého momentu v knize začalo být požehnaně. Znám lepší romance i mnohem erotičtější čtivo (kupříkladu Fanny Hillová je sice hooodně starý titul, ale některé opisy měly mnohem větší náboj než to, co Garret Hanně prováděl / ona jemu ;-)). A navíc při čtení až moc přemýšlím, takže jsem nakonec dospěla k závěru, že FF UJEP je asi úplně jinde, než americké uni, protože u nás "cvičky" takovou aureolu borců neměli, nikdo jim do postele nelezl (ale to bude i tím, že neměli vlastní budovy bratrstva...), a celkově mají české VŠ diametrálně jinak koncipované studium, protože co všechno nakonec Hanna s Garrettem při škole, tréninku i práci stíhali, se mi nepozdávalo :-). Autorka sice zmínila jakési předměty a přednášky, na než H. i G. chodí, ale jinak se věnovala hlavně popisům jejich volnočasových aktivit, v nichž u hokejistů figuroval hlavně sex a pařby, a mně osobně chybělo takové to vyloženě školní prostředí. Kniha na mě působila díky tomu neuvěřitelně, a kdyby byl děj zasazen na pracoviště, a nikoli do kampusu, vyšlo by to nastejno.

Ne, že by kniha byla vyložené zlá, ale s ohledem na to, co mám načteno, bych řekla že osloví spíše "začátečníky" s tímto žánrem a typem literatury. Mně vyloženě neuspokojovalo autorčino uchopení profláknuté zápletky, nevyužití vedlejších postav (ta blondýna v pršiplášti, jejíž jméno už jsem zapomněla, či jen samotný Justin) i otce hlavního hrdiny, popřípadě mnoha zásadních momentů (Hannina problematická minulost, Garretova traumata), se kterými by si šlo dějově i psychologicky vyhrát mnohem, mnohem víc. Když se ti dva dali konečně do kupy a já byla cca v polovině knihy, říkala jsem si, o čem to sakra ještě bude? A jo, pár překážek přišlo, ale jejich zdolání oba zvládli s prstem v nose a to mě moc neba.

Když jsem si ku škodě čtenářského zážitku zkusila samu sebe představit na místě Hanny, neustálé sexuální narážky z Garrettových úst by mi spíše vadily a odpuzovaly, coby konzervativní gymplácké děvče ze slušné rodiny bych asi kupu výroků a situací nevydýchala, na pivo s takovým člověkem nevyrazila, natož abych si to před ním dělala. Skončil by u mne možná už jen tou fotkou hrudníku, i když jsem vlastně ráda, že jí nevyfotil a neposlal něco jiného. (Jednou jsem se příjemcem ornitologické fotografie stala také a věřte nebo ne, nijak extra mi to nelichotilo, a ztotožňuji se s nedávnou diskusí na emiminu (ano vím, měla bych se sebou něco udělat a nechodit tam) na téma, proč toto muži vůbec dělají.)

Jako ženský čtenář však oceňuji, že Garrett byl od začátku do konce klaďas (obvykle, když se dva v příběhu "odpuzují", aby se nakonec dali dohromady, to podělá mužská postava a musí žehlit, aby se k sobě zas vrátili). Ovšem neuškodilo by dát mu trochu za uši, odříznout ho od financí a nechat ho trochu "trpět" (o svěřeneckém fondu se mohl dozvědět až s úderem 21. narozenin od právníků prarodičů), neb když od začátku věděl, že je vlastně solventní, nemusela jeho láska k Hanně překonávat žádné pořádné překážky. Ovšem když přiznal, že je taky "rozbitý", ztratil za mne mnohem méně bodů než pan Grey z 50 odstínů.

Pokud jsou další díly volným pokračováním, jen s obměnou hlavních hrdinů, tipuji že dalším na řadě bude Logan a jeho "ta pravá".

Knihu si dokážu představit zfilmovanou - klasická romantická komedie, která pobaví, neurazí, ale ze které po odchodu z kina už moc nezůstane. Škoda, velká škoda pro mne, že nebyla napsána a přečtena mnohem dřív, protože ty eroťárny by asi ve své době Lenku Lanczovou trumfly. (Ačkoli, jak mne nyní napadá, tam si občas chlapečtí hrdinové taky dávali dívčí ruku na vyboulený poklopec... což by mi v 15ti způsobilo trvalé trauma.) Takhle dávám 2,5 *.

pate.langdon
14.06.2016 5 z 5

Neznate nekdo podobnou knizku? Takhle byla skvela!! :3

Babula.dee
26.02.2016

kosteleckaelisk: Kniha vyšla, to jen Databáze má zas pro jednou špatný info. Mrkni na web Baronetu.

kosteleckaelisk
26.02.2016

kde se dá kniha najít když ještě nevyšla??