Lov

Lov https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397194/bmid_lov-D4t-397194.png 4 1147 220

Briar U série

1. díl >

Říká se, že protiklady se přitahují. A nejspíš to je pravda, protože neexistuje žádný logický důvod, proč by mě měl přitahovat právě Colin Fitzgerald. Obvykle totiž neletím na potetované hokejisty, kteří si libují ve videohrách a jsou přesvědčení, že jsem povrchní a přelétavá. Jeho názor na mě mu vynesl první černý puntík. Nepomáhá ani fakt, že se kamarádí s mým bratrem. A jeho nejlepší kamarád se do mě zamiloval. Jo, a zmínila jsem se, že jsme spolubydlící? Na tom ovšem nejspíš nezáleží. Fitzy dal jasně najevo, že o mě nemá zájem, přestože to mezi námi jiskří tak, že by z toho náš dům lehl popelem. Nejsem holka, která by kluky lovila, a nehodlám s tím začínat. Mám dost práce s novou školou, úlisným profesorem a před sebou nejistou budoucnost. Takže až si můj sexy mlčenlivý spolubydlící uvědomí, o co přichází, ví, kde mě najde.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Chase , 2018


více info...

Knihomolka_176
Knihomolka_176
11.03.2024 5 z 5

Strašně dlouho mě mrzelo, že už se tahle knížka nedá sehnat, až jsem to nevydržela a pořídila si ji alespoň jako audioknihu. Musím říct, se to poslouchalo opravdu dobře a užila jsem si to skoro jako bych to četla sama.
Summer a Fitz se k sobě perfektně hodili, jejich vztah se vyvíjel postupně a všechno mezi nimi vlastně bylo nedorozumění, které by vyřešila dobrá komunikace.
Každý se jako postava v příběhu vyvíjel, nebyla nouze o zvraty, které mě bavily a užívala jsem si, jak se díky nim sbližují.
Tuhle sérii miluju, miluju všechny ty postavy, to prostředí a už navždycky to bude moje nejoblíbenější romantická série

Dasa1313
Dasa1313
23.02.2024 4 z 5

Než začnete číst sérii Briar-U doporučuji si přečíst sérii Off-Campus, jelikož na sebe navazují. Summer i Fitze známe již z předešlé série a Fitze jsem si již oblíbila v předchozích dílech., ale Summer mi asi úplně nesedí, ač je hodná, je to taková „povoláním dcera“ a to mi není úplně sympatické, naopak Fitz je milý, hodný umělec a tvůrce videoher.

Nevím, jestli příběh nejde tak do hloubky postav, nebo čím to je, ale musím říct, že první díl této série nebyl tak dobrý jako knihy předchozí, to ale nemění nic na tom, že se těším i na další díly.


Majuš333
Majuš333
17.02.2024 5 z 5

Vedle mě se Hollis rozhlíží po místnosti překvapivě pronikavě na to, že je pod obraz.
"Musím si vybrat, čí jazyk chci o půlnoci v puse," oznámí.
"Tomu říkám úroveň," ozve se Summer.
Svůdně se na ni pousměje. "Jestli se budeš chvíli snažit, ten jazyk může být i tvůj."
Summer místo odpovědi zakloní hlavu a rozesměje se.


Summer bola uragán a Colin bol také 2/3-y knihy osina v zadku...no po 5 rokoch som si 'Lov' opäť užila :)


Hunter rozrazí dveře.
"Co se to tu do prdele děje?" Obočí mu vyletí do vlasů, když nás uvidí. "Cos provedl?" zavrčí na Hollise.
"Nic jsem neprovedl," ohradí se Hollis.
"Vpadl dovnitř, když jsem se sprchovala!"
"Potřeboval jsem na hajzlík. Nevlezl jsem k tobě do sprchy!"
"O to tu nejde!" Ukáže ke dveřím koupelny. "Vidíš tu místnost? Je to svatyně. Je to chrám, Mikeu! Je určený pro jednu jedinou osobu. Je to jako samotka."
"Tak je to vězení, nebo chrám?" zeptá se ten pitomec.
"Sklapni," vyštěkne Summer. "A dobře mě poslouchej, Hollisi. Na rozdíl od tebe nemám penis."
"Díky bohu za ty dary."
"Hollisi," varuju ho tiše.
Okamžitě sklapne.
"Jsem žena," pokračuje Summer. Popadne vršek ručníku o něco pevněji, aby jí nesklouzl. "Jsem žena, která bydlí s třemi muži, a mám právo na soukromí. Mám právo se osprchovat, aniž bys tam sakra vpadl a vytáhl svý péro!"
"Vždyť jsi na moje péro ani neviděla," namítne.

Dean si prokřupne klouby levačky.
"Ty ses snad zbláznil! Ani se ho nedotkneš, Dicky!" Pokusí se vecpat mezi nás, ale já ji jemně odstrčím stranou.
"Nech to plavat," povím jí. "Stejně o nic ne-"
Ten hajzl mi nevrazí pěstí. Kopne mě do koulí. Padnu jako podťatej, před očima vidím hvězdičky a tělo mi ochromuje bolest. Stočím se do klubíčka a popadnu se za rozkrok. Snažím se popadnout dech.
"Vole," zasípám a vyčítavě se na Deana zadívám.
"Dicky! Proč jsi mu šel po koulích? Potřebujeme je na tvoje budoucí neteře a synovce!"
"Neteře a synovce, jako že množný číslo? Kolik dětí si s ním chceš udělat?"
"Hodně!"
"Nesmíš otěhotnět dřív než ve třiceti. Nejsem připravenej být strejda."
"Panebože, život se netočí jenom kolem tebe!"
Stojí tam a dohadujou se, jako bych neležel schoulenej na mramorový podlaze a nelapal po dechu.
"Já s tebou děti mít nebudu," zasípu na Summer. "S tou tvojí šílenou rodinou nechci mít nic společnýho."
"Pšššt, zlato. Na to už je pozdě. Už se mě nezbavíš."
Člověk by si myslel, že je nemožný se smát, když se svíjím v agonii. Summer Heyward-Di Laurentisová ale dokáže nemožný.

IrenaMikerová
IrenaMikerová
16.02.2024 5 z 5

Tohle byla taková oddechovka u, které se zasmějete. Summer mi byla už od začátku sympatická. Byla vtipná, sebevědomá, blaznivá a hlavně svá. Miluju ženy, které se nebojí říct co si myslí a taková Summer je. Moc mě bavilo číst si příběh z jejího pohledu. Milovala jsem její přátelství s Brennou. Tenhle příběh byl o tom jak se protiklady přitahují. Ne jen Fitz, ale i Summer a Brenna byli totální protiklady, ale i tak si rozuměli. Fitz velký, potetovaný a introvertní hokejista no kdo by ho nemiloval? Už od začátku jsem se na jeho knihu těšila a nezklamal, ale občas mě štval. Já jsem typ, který ujíždí na žarlivých scénách a uff ty byli tak dokonalý! Vedlejší postavy jsem si taky moc oblíbila. Doporučuji.

kirstinrau
kirstinrau
31.01.2024 4 z 5

Instagram: @kirstinrau

Konečne som sa dostala k môjmu favoritovi. Aj keď zo začiatku ma Fitz občas rozčuľoval, jeho konečná premena sa mi páčila viac. Konečne vedel aj zvýšiť hlas a bol taký vruu. Proste čo si budeme hovoriť. Potetovaný hokejista? Pfee. To kto by nechcel. A keďže ja som tiež fanda hier, určite by sme si mali o čom pokecať

Summer mi k nemu naozaj nepasovala, ale o to predsa išlo, aby sme videli ten kontrast. Musím však priznať, že Summer sa mi páčila hlavne v sérii Off-campus. Tu mi prišlo akoby stratila dych. Mala som pocit, že sa viac času len ľutuje, pričom v časti o jej bratovi mi prišla viac sebavedomá. Autorka opäť zaradila aj vážnejšie témy a bolo to naozaj dobre spracované a premyslené. Aj keď som fandila Fitzovi, boli mi ľúto ako sa zachovali voči kamošovi. Myslím, že Dean im to trošku zrátal Tá scéna ma vážne pobavila. Ja som však už zvedavá na príbeh Brenny.

jana1874
jana1874
29.01.2024 4 z 5

4,5

„Očekávání a realita jsou dvě naprosto rozdílné věci. A pravda je obvykle někde uprostřed.“

Oba dva hlavní hrdinové se už objevili v předchozí sérii Off-Campus, takže kdo to četl, tak ví, o koho jde. Summer přechází na jinou školu, jelikož na předchozí se stal jistý indicent, kvůli kterému musela odejít a hledá bydlení. Její bratr Dean ji pomůže a domluví, že může bydlet s jeho bývalými spoluhráči, kteří čirou náhodou shání čtvrtého spolubydlícího. Jenže jeden z nich je Colin, do kterého se Summer zakoukala už v díle, který byl o jejím bratrovi, kde ho potkala poprvé. Ti dva jsou úplně odlišní. Summer je veselá, společenská, přitahuje pozornost kam přijde a Colin je spíš tichý typ, co nemá rád být středem pozornost, pokud není zrovna na ledě a navrhuje videohry. Ale jak se říka - „Protiklady se přitahují“ a v tomhle případě to platí.

Kniha se četla opravdu dobře, s touhle autorkou mám dobré zkušenosti, její knihy se mi líbí. Summer mi byla sympatičtější, než Colin. U něj mi dávala trochu zabrat ta jeho nerozhodnost a z ní vyplývající chování, ale měl i světlé okamžiky, kterých s dalšími stránkami přibývalo.

Už teď se těším na další díl, který bude o Brenně, kterou jsem si tady oblíbila

gattousti
gattousti
23.01.2024

Diky za turo serii. Kdo chce skvele nenarocne cteni plne lasky, erotiky a hlavne nadherne ctenarsky zpracovane chemie, smele do toho :)

Hatshepsut
Hatshepsut
27.12.2023 4 z 5

Jakmile se vám dostane do ruky kniha od této autorky, zaručeně víte, že to bude vtipné a oddechové čtení. Po sérii Off-Campus jsem si zopakovala i tuto sérii a je to romantika, kde se nenudíte. Není to náročné čtení, ale je to návykové a čtivé. :-)

Books_by_Dee
Books_by_Dee
13.12.2023 5 z 5

V prvním díle Lov se znovu shledáváme se Summer, sestrou Deana (3. díl Off Campusu), která je už delší dobu zaláskovaná do hokejisty Collina Fitzgeralda. Tihle dva by nemohli být více odlišní, tedy na první pohled. Summer by totiž kdekdo mohl považovat za hloupou bohatou párty holku, a i Collin pronese na její osobu zrovna nehezká slova při Silvestrovské párty, a právě Summer ho slyší a tak se odmiluje, nebo si to teda namlouvá. Náhoda nebo osud, ale Summer končí jako jeho spolubydlící. Nikdy kluky neloví, takže nehodlá lovit ani Collina. Už tak toho má dost s novou školou, novým „divným“ učitelem a přípravou módní přehlídky.

PANEBOŽE! Miluju Elle Kennedy. Knížku jsem přečetla za jeden jediný den, protože prostě nešlo přestat. Elle tohle umí. Dostane mě do děje a já se z něj nemůžu vymotat.

Summer jsem si zamilovala hned, miluji bláznivé holky, co se nebojí říct, co si myslí, ale Collin – ten mě v tomhle díle trošku štval a jenom kvůli němu knížka ztrácí půl hvězdy. Jestli ji chceš, tak ji to ŘEKNI a nečekej, až ti ji sebere někdo jinej

Jsem ráda, že je knížka součástí universa a potkáváme se napříč knížkou s postavami, které známe s Off Campusu, ale zároveň potkáváme nové postavy, o kterých budou knihy v Briar U.

petraj30
petraj30
13.11.2023 4 z 5

Po čase jsem opět vzala do ruky román pro mládež a kupodivu jsem vůbec nebyla zklamaná. Jo, je to román pro mladší ročníky, ale mě se to strašně líbilo. Styl psaní je úžasný.
Summer je mladé ztřeštěné telátko, ale v dobrém slova smyslu. Colin je jako každý jiný kluk, který potřebuje čas. A pak už to jede.
Nebyla to je obyčejná romanťárna podobná mnoha jiným. Fakt se mi to líbilo a těším se na další díl

martiline
martiline
08.11.2023 2 z 5

Knihu jsem si půjčila omylem. Prostě jsem hledala nějakou jinou a tahle mi padla do oka. Už vím, že příště si opravdu půjčím to, co si vyhlédnu v klidu domova.
Tohle je přesně kniha, která by mne v –nácti dostala. Ale je mi skoro –sát, takže už je to pro mne úplně mimo. Nečekejte nějakou hloubku v příběhu ... je to prostě jen taková oddechovka.

natalie-p6706
natalie-p6706
22.10.2023 5 z 5

Jako jo, je to trochu moc "pozlátko", protože je bohatá , nádherná, překrásná , úžasná a on je nádherný, úžasný, překrásný ...na druhou stranu kdyby byli hlavní hrdinové škaredí s pupkama tak to není asi úplně vončo... Takže přečteno jedním dechem samozřejmě. Elle Kennedy fakt umí psát, už se mi dlouho nestalo, že bych byla tak zakoukaná do knihy, že ze stránky 10 je najednou 150 a já nechápu jak se to stalo...Těším se na další díly

Senza Jenka
Senza Jenka
05.09.2023 2 z 5

Tohle mě trochu zklamalo. Summer, ačkoliv je roztomilá, je na můj vkus hodně mimo mou škálu a Fitzy se občas choval i na introverta divně. Také těch přistižení při činu mohlo být méně.

Ála1968
Ála1968
22.08.2023 4 z 5

Elle prostě umí psát,o tom není pochyb.Každá její kniha je jako perla a po přečtení celých sérií vidíte ten nádherný spojený celek.Za mě patří mezi vybrané TOP autorky.

Kniholapka
Kniholapka
05.08.2023 5 z 5

Výborné počteníčko! Chemie mezi hrdiny i jejich vlastnosti byly naprosto super...
Od začátku je jasné, co je to za knihu a co můžeme čekat. Každá z postav z knihy mi byla sympatická a to se často nepovede.

sarahmoon
sarahmoon
29.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Audiokniha - načteno to nebylo špatně. Vážně. Jen mi výběr hlasu prostě nesedl k mladé a divoké Summer.

Je super, že se tady role trochu prohodí a kalhoty nosí někdo jiný.

Ale přiznávám, že mi to prostě nesedí. Proto z této knihy nejsem tak nadšená, jako z první knihy od této autorky. Byla mnohem lepší - samozřejmě můj názor, můj ideál. (Stydlivá holka a drsný chlap.)

Butterfly340
Butterfly340
12.07.2023 5 z 5

Wow. Nemám slov. Skvělá kniha.

Měla jsem teda pochybnosti, zda mi styl autorky sedne, ale tyhle obavy se rozplynuly po první kapitole. Na rozdíl od jiných romanťáren si Lov na nic nehraje. Je to expresivní, ale tím víc autentický. Protože takhle se vážně vysokoškoláci baví :D

Postavy jsem si oblíbila. Překvapivě mou nejoblíbenější postavou byla Summer. Obvykle se mi nestává, že si oblíbím hlavní ženskou hrdinku. Summer je ale prima holka a ani na minutu jsem si o ní nemyslela nic špatnýho.

Na začátku knihy mi dělalo krapet problém zorientovat se ve všech těch jménech. Ale za to si můžu sama, protože předcházející sérii jsem nečetla. Co jsem se dívala na anotace u dalších knih autorky, tak to vypadá, že série navazuje na tu předcházející a že se postavy z té série objevují i tady.

Cením hokejové znalosti autorky. Přesto mám nějaký výhrady :D Třeba mi přišlo vtipný to vychvalování univerzitní ligy. Nevím, no... Ještě tam byla nějaká zmínka o tom, jak nějaký hráč z po studiu podepsal s Bostonem a hned první sezónu se z něj stala hvězda Bruins... Sorry, ale nějak se mi tomu nechce věřit :D
Taky mě zaujalo, jak před rozbruslením hraje Fitzy na levým křídle, ale v zápase je už pravé křídlo. A když je tam popis jejich tréninku, tak je centr :D Celkem rotuje.
Poslední věc je překlad. Ten se povedl, nicméně ze slova "střední útočník" teda nemůžu. Proč se překladatelka tak moc bála slova centr? xd Ještě když u fotbalistů jejich pozice nepřekládala vůbec, takže je to docela kontrast, protože u hokejistů se snažila za každou cenu držet české alternativy.

Abych to nějak ukončila, moc se těším na další knihy od Kennedy. Věřím, že z nich budu stejně nadšená jako z Lovu.

Lucie.285
Lucie.285
08.07.2023 5 z 5

Moje úplně první audiokniha. Opět kniha od Elle, která nezklame. Děj jsem si užila a přesně to splnilo to, co jsem čekala. Příjemný oddechový děj a hlavní postavy. Líbilo se mi, jak autorka pracovala se Summer a její poruchou učení a soustředění. U některých scén jsem se neuvěřitelně nasmála. Takže spokojenost, mělo to vše, co jsem očekávala.

michaela5515
michaela5515
05.06.2023 4 z 5

Summer je okouzlující a divoká a Fitzy je prototyp hodnýho kluka od vedle. Možná i proto se tolik přitahují. Kniha má spád, je vtipná a autorka si poradila i s vážnějšími pasážemi. Za mě spokojenost.

ElikaS
ElikaS
04.05.2023 5 z 5

Protože Elle Kennedy a její hokejisty miluji s chutí jsem se pustila do Lovu pustila znovu tentokrát v audioknižní podobě. Co se audioknihy týče, tak ne že by byla namluvená špatně, ale interpretka se mi absolutně nehodila ani k Summer, natož k Fitzovi. Takže mi značnou chvíli trvalo než jsem si na ní zvykla a i tak to nebyla žádná sláva.
Každopádně samotná knížka je prostě boží! Baví mě, jak autorka skvěle mixuje závažnější pasáže s těmi vtipnými. Hlavní hrdiny si prostě musíte zamilovat.
Pro mě jsou Off Campus, Briar U, WAGs a Him naprosto srdcovou záležitostí a vždy se k nim ráda vrátím.