Nové šance

Nové šance https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524538/bmid_nove-sance-652e89f40a8a7.jpg 4 169 32

Láska z Green Valley série

< 5. díl

Zamilovaná na druhém konci světa. Když Leonie uvízne v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, má za sebou perný den. Zahraniční praxe v pivovaru řemeslného piva vybouchla. Naprosto zoufalá si vylije srdce před šarmantním barmanem Samem, protože bez práce jí nezbývá nic jiného, než se vrátit domů do Německa. Mezi oběma dojde ke žhavému polibku, ale potom se Sam najednou stáhne. Další den se chce Leonie ucházet o práci chůvy a naprosto nečekaně stojí proti Samovi: Ten je otcem malé Mayi... Bušení srdce, velké sny a pocit, že jste doma: To je zamilovaná série Green Valley od Lilly Lucas.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

New Chances , 2021


více info...

Přidat komentář

Verresa
17.04.2024 5 z 5

Wow, tohle se tak skvěle četlo, vyloženě jsem si knihu užívala až jsem si říkala, že nechci dojít na její konec. Sam a Leonie mi přirostli k srdci. Celou sérii opravdu zbožňuju a dost mě mrzí, že příběhy z Green Valley už nebudou. Určitě můžu doporučit. Příroda je naprosto kouzelná a prostě utecete od starostí ke skvělému příběhu.

Kristie_7
15.04.2024 4 z 5

Zpátky v mém milovaném Green Valley a Skalistých horách. To místo a celá tahle série je prostě srdcovka a já mám radost, že jsme se tam mohli společně zase podívat.
Tentokrát je příběh a Leonie a Samovi. Leonie pochází z Německa (stejně jako Lena, hlavní hrdinka prvního dílu) a v Coloradu chtěla realizovat svou praxi v pivovaru na řemeslná piva. Jenže to shořelo do základů (doslova) a Leonie se ocitá v koncích bez náhradního řešení. Když nečekaně skončí v Green Valley, už je pomalu smířená s tím, že se musí vrátit zpět do rodného Německa. Osud jí ale do cesty přimotá nabídku, aby zůstala na pár měsíců v Green Valley jako chůva. Přes svůj skeptický postoj k této nabídce se stejně dostaví na “pohovor a nakonec se střetne znovu tváří v tvář Samovi, kterého potkala předchozí večer.
Sam je otec samoživitel a jeho malá dcerka Maya je pro něj vším. K Leonie ho to velice táhne od prvního setkání, ale ví, že ona zase brzy odjede a proto se snaží se jí vyhnout a své city k ní ignorovat. Kvůli sobě, i kvůli malé Maye.
Řekněme, že jejich druhé setkání neprobíhalo zrovna hladce. :D Nakonec Sam ale povolí a Leonie jako svou novou chůvu přijme. Ta energie a chemie je mezi nimi patrná od samého začátku, a my jsme tedy měli možnost sledovat jejich boj se sebeovládáním, když spolu najednou začali trávit až příliš mnoho času pod jednou střechou.
Sam je velice milý a galantní (když se odváží více projevit) a navíc je to kuchař. Jaj.. kdyby i mně chlap vyvařoval tak, jako Sam, tak jsem za chvíli jak koule. :D Samův postoj k Leonie jsem dokázala pochopit. Věděl, že plánuje zase brzy odjet a proto se tak snažil distancovat od svých citů, které ho k Leonie tak táhly. Bál se připoutat sebe a Mayu k někomu, kdo s nimi dlouho nezůstane. Což je naprosto pochopitelné.
U Leonie jsem naopak měla pocit, že ji tohle vůbec nedocházelo a nechala se bezhlavě zmítat vlastními city. Ti dva kolem sebe celou dobu jen “tančí a snaží se nepodlehnout. Ale všichni víme, že někdy prostě nejde odolávat věčně. :)
V tomto příběhu znovu potkáme spoustu nám již známých postav a necháme se opět unášet na vlně klidné a pohodové slow burn romantiky. Jediné malinkaté mínus byl za mě tentokrát ten konec, který jsem čekala trochu jiný a ve finále mi přišel tak nějak useknutý. Ještě pár dalších řádků by mu určitě neuškodilo. :)
Možná se budu opakovat, ale jinak to nejde. Tahle autorka prostě dokáže napsat krásnou romantickou knihu, jejíž děj vás do sebe vtáhne a přečtené stránky vám doslova ubíhají pod rukama. Já jsem s dalším dílem z této série, i přes ten useknutý konec, opravdu spokojená a mohu jen doporučit všem romantickým duším. :)


Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Nové šance jsou pátým dílem série Láska z Green Valley, každý díl se mi líbil, některý víc, některý o trochu méně. Celé sérii se nedá upřít čtivost a dobře napsané dialogy.

Miluji krásné prostředí Skalistých hor (Rocky mountain – překlad úplně nechápu už od prvního dílu), v němž jsou příběhy zasazeny, městečko Green Valley je doslova plné milých lidí, kteří rádi a ochotně pomohou, komukoliv v nesnázích.

Do nepěkné situace se dostane i Leonie, dívka z Německa, která přijela na zahraniční praxi do pivovaru, který však shořel, a tak jí nezbývá než se vrátit domů. Tahle představa se jí je, ale vůbec nezamlouvá. Náhoda jí zavede do Green Valley, kde se v místním baru seznámí se Samem a prožije s ním moc hezký večer. Osud nebo spíš autorka tomu chtěla, aby potkala místní starostku, která jí nabídne místo chůvy svojí vnučky za skvělých podmínek. Leonie s nabídkou souhlasí, nečekané se opět setkává se Samem, který je otcem malé Mayi.

Příběh Leonie a Sama se mi moc líbil, byl lehko uvěřitelný a jejich starosti a strasti mi přišly vcelku reálné. Leonie je navíc sládek, což je dnes vcelku neobvyklá profese, její zápal pro řemeslná piva mě úplně navnadil si nějaké takové pivo dát, i přesto že pivo nepiju. Sam má také své sny, ale dcera je pro něj vždy na prvním místě, a to i v případě že by obětoval lásku svého života.

Nové šance se staly jedním z mých nejoblíbenějších dílů, trochu mě opět mrzí ten uspěchaný konec, vzhledem k autorčinu poděkování na konci knihy bych očekávala, že konci série, který v něm avizuje dá více prostoru. No budeme doufat, že u nás vyjdou i další díly, které nakonec série má a dočkáme se epického finále.

Hodnocení: 4,5/5

IG: @freya_zlaskykpribehum

zatoulane_knihy
09.04.2024 4 z 5

No po dočtení tohoto dílu, jsem popravdě nevěděla co si myslet... Pár dní mi trvalo, než jsem se rozhodla vůbec něco napsat. Měla jsem smíšené pocity. Prostředí GREEN VALLEY, jsem si zamilovala a číst tento příběh bylo pro mě docela zvláštní.
Postava hlavní hrdinky za mě úžasná, ale postava Sama? Já nevím.. tady v tomhle díle mě spíš hodně štval.. a kvůli jeho chování a názorům mě přišel příběh táhly a zdlouhavý.. za mě asi nejslabší díl série. Popravdě jsem konec příběhu už zavrhla a přišlo mi to takové zvláštní. Podle mě měla autorka napsat aspoň ještě jednu nebo dvě kapitoly.. hodně mi to přijde, jako zklamání.
Ale abych vás úplně neodradila, musím říct, že kvůli hlavní hrdince rozhodně stojí za přečtení. Rozhodně doporučuji tuto sérii číst postupně a nepřeskakovat díly, jinak si to všechno vyspoilerujete.

1v8na
01.04.2024 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá a neskutečně moc se mi líbila.
Oceňovala jsem, že v sérii příběhů z Green Valley nechyběl příběh kuchaře Sama a jeho dcery Mayi.
Leonii byla velmi sympatická a milá. Fascinovalo mě její povolání - sládek - typické pro Německo, ale netradiční pro dívku.
Škoda jen, že jde o poslední díl ze série.
Líbila by se mi ještě jedna kniha, ve které by byly všechny páry, ale s odstupem několika let.

havrmoni
27.03.2024 4 z 5

Dala jsem 4*, ale nebylo to ono. Jako základní dějová linka dobrý, romantika jak blázen. Taková slaďoučká, ale co už, vždyť je to romance. Tak nějak mi chybělo to okolo. Sice se tam objevovali lidi z minulých dílů, ale tak nějak neosobně. I když za mě je stále nejlepší druhý díl, tak v každém se mi líbilo prostředí a lidi a tady vlastně z toho nebylo skoro nic.

Kuci12
23.03.2024 4 z 5

"Sny nemají žádné datum spotřeby."
Poslední zastávka v Green Valley, poslední díl do skládačky a poslední setkání s tou skvělou partou. Kdyby nešlo o závěrečný díl možná bych byla na vážkách jestli nedat o jednu hvězdu méně, hlavně za ten uspěchaný a nedotažený konec, ale celkově mě celá série bavila. Díky za ní a budu doufat, že třeba jednou se autorka ještě rozhodne vydat do Skalistých hor a když ne tak uvidíme, kam nás vezme příště.
"Nestačí, když můj polštář voní jako, ty."

Sarah11
22.03.2024 3 z 5

Na příběh Sama jsem se těšila hodně, protože mladý otec samoživitel je rozhodně téma s velkým potenciálem a byla jsem zvědavá, jak si s ním autorka pohraje. S hlavní hrdinkou - sládkovou jsem se taky ještě v žádné knize nesetkala a bylo to zajímavé osvěžení. A jelikož je toto zřejmě poslední kniha z Green Valley, ocenila jsem i setkání s postavami z předchozích dílů.
Maličko mi tu oproti ostatním knihám ze série chyběl popis okolní přírody, protože většinu času se příběh odehrává u Sama doma, ale vzhledem k jeho situaci je to nejspíš pochopitelné.
Pokud hledáte milou oddechovku, tak s Novými šancemi určitě nesáhnete vedle, ale mými oblíbenci zůstávají Noah a Elara s Lenou a Ryanem těsně v závěsu, tady mě mrzel ten useknutý konec.

rumova_kulicka
21.03.2024 3 z 5

Tuhle sérii jsem si opravdu oblíbila. Všechny dřívější aktéry jsem zase ráda potkala, Green Valley je srdcovka. Ale tento díl mi přišel asi ze všech nejslabší. Přišlo mi to až příliš prvoplánové. Nevím jestli by si jednadvacetileté holka takhle nabalila chlapíka s dítětem, ale možná jo. Co já můžu vědět :-D Každopádně jako celek sérii můžu doporučit všem, kdo se chtějí pustit do něčeho oddechového a romantického.

LunaL.
20.03.2024 5 z 5

Tuhle serii miluju! Kez by kazdy nasel svuj Green Valley!

MAU256
19.03.2024 5 z 5

"Nestačí, když můj polštář voní jako ty," vyhrkl.

"Když jsem se předtím probudil a ty jsi tam už nebyla..." Ztěžka polkl. "Tvůj pokoj byl prázdný a tvé věci byly pryč a všechno, na co jsem dokázal myslet..." Zmlkl, zíral na zem. Na žvýkačku. Po celé věčnosti zvedl hlavu a podíval se mi přímo do očí. "Neodcházej."

Další díl z krásného městečka Green Valley, tentokrát jsme dostali romantický příběh Sama, který se stará s pomocí své mamky o svou dcerku, která je u něj na prvním místě a na osobní život mu nějak nezbývá čas, ovšem pouze do doby, než mu do cesty vstoupí Leonie. No co k tomu dodat, prostě krásně čtivá romanťárna, jako všechny předchozí díly.

vera4669
16.03.2024 4 z 5

Další díl a i když to jsou vše trošku kýče, tak je to psáno tak poutavě, že nemyslím na nic jiného a představuju si toto malebné Green Valley, kam bych hned odjela na dovolenou :) jsem zvědavá, kdo bude další pár pro další díl :)

Peetullka
12.03.2024 4 z 5

No co dodat, prostě úžasná atmosféra Green Valley. Leonie i Sam jsou sympatické postavy, jako celá parta.

Nermal
01.03.2024 4 z 5

V základu naprosto jednoduchá linka, ale naprosto úžasně využitá. Opět krásná atmosféra Green Valley, postavy známé z předchozích dílů a čtivý příběh Leonie a Sama.
Ačkoli jsem na počátku celé série očekával něco jiného, nakonec jsem taky propadl atmosféře všech příběhů. A sice se autorka v závěrečném poděkování se sérií rozloučila, ale nakonec to vypadá, že minimálně jeden další příběh nás ještě čeká.

Dellphi
23.02.2024 5 z 5

Tahle série se opravu povedla. Stále vede první dil alespoň tedy u mě, ale i tento byl skvělý! Zkrátka co díl to originál. I když stejné prvky se tu (díkybohu) najdou – příjemné městečko, přátelští lidé, zajímavý a poutavý příběh, romantická linka a celé velmi dobře napsané. Moc se těším s čím dalším přijde autorka příště. I mě bylo líto, že už mám dočteno, tak snad bude brzy další díl.

Kekik
22.02.2024 5 z 5

Série, která si mě získala hned svým prvním dílem. Užila jsem si každý díl. I tento poslední byl skvělý. Ráda bych se ještě někdy vrátila do Skalistých hor, ale jak píše autorka, každá cesta jednou končí. Naštěstí se ale můžeme těšit na nové projekty. Takže pevně doufám, že se brzy dočkáme dalších knih této skvělé autorky.

Čtenářská výzva 2024: Téma 16. Kniha poprvé vydaná v roce 2024 (nová kniha).

Drahuska12
21.02.2024 5 z 5

Prostě a jednoduše mě tyhle knihy od paní autorky vážně moc baví .
Vždy se u nich dokážu odreagovat , zasmát se, i si kolikrát poplakat.
Moc doporučuji a asi je zbytečné říkat, že moc doufám , že brzy bude další kniha . :-)

Books_by_Dee
20.02.2024 4 z 5

IG: books_by_dee

Na návrat do Green Valley se vždycky těším a na další díl jsem se těšila už od přečtení čtvrtého díly, který naznačoval, že svůj příběh v dalším díle bude mít právě svobodný tatík Samuel a taky že měl, ale přesto že hodnotím 4 , musím taky vyjádřit své zklamání, protože jsem od příběhu čekala prostě víc, ale protože prostě Green Valley a autorku miluju, tak s větším odstupem si ty 4 přesto zaslouží, protože prostě průměrný to zase nebylo. Ale bylo to jiný....

V tomhle díle si malou zastávku před cestou do Denveru udělá němka Leonie, která do USA přijíždí na praxi do pivavoru. Pivovar však lehne popelem, a tak si zoufá, že se bude muset vrátit zpět domů. Na své zastávce ve Skalistých horách potkává barmana Samuela a mezi nimi dojde k vášnivému polibku, který Samuel najednou utne. Osud nechtěl, aby se Leonie vracela domů a druhý den si najde ve městě práci chůvy – jen netuší, že otcem dítka je právě Samuel.

Lilly Lucas umí psát krásné romantické příběhy, ale tenhle si mě získal asi spíš svými tropes, kdy já svobodné tatíky a chůvy prostě miluju, ale tady to bylo takový meah fajn. Mělo to své světlé momenty, ale někdy mě tam chybělo víc energie a závěr mě přišel až zbytečně uspěchaný. Je to čtivé, ne že ne, jen prostě vnitřně cítím, že jsem chtěla něco víc.

Dela90
20.02.2024 5 z 5

Návrat do Green Valley byl jedinečný. Až je mi smutno z toho, že je konec.

Setkáváme se zde s Leonií, která je sládek a přijela do Ameriky, aby tu měla praxi. Bohužel, její sen se náhle rozplyne, když pivovar vyhoří. Náhodou se ocitne v malebném městečku Green Valley a onoho večera potká v baru Sama, ti dva se přitahují jako magnet.

Když naprosto nečekaně dostane nabídku práce, sice jako chůva. Ale dobře placenou práci, rozhodne se zůstat. Jaké je to překvapení, když otcem maličké není nikdo jiný než sexy barman Sam.

Já se hned zamilovala, jak do Leonie, Sama a v neposlední řadě i do Mayi. Setkáváme se zde i s páry z předešlých knih. Což celý příběh příjemně osvěžuje a dokresluje.

Musím říct, že povolání Leonie mě dosti překvapilo. Sládek? Ale jako ona fakt válela. A já měla nejednou u čtení této knihy chuť na pivo. :D

Sam byl sympoš a působil jako dokonalý táta, jeho láska k vaření, dokonalost. Ještě teď se mi sbíhají sliny ohledně toho menu, co spolu ti dva vymysleli.

Mezi Samem a Leonie to jiskřilo. Líbilo se mi, jak se Leonie starala o Mayu, ale i jak se Sam staral o Leonie, když byla nemocná.

Naposledy jsem takhle hltala Nové začátky, opravdu si mě Nové šance získaly, nebýt toho uspěchaného konce. Dle mého tomu chyběl nějaký krásný epilog, jako zakončení celé série. To je asi jediné co bych celému příběhu vytkla.

Bylo to romantické, kulinářské, plné přátelství a lásky. Ach, bude se mi opravdu stýskat. Děkuji autorce za tak skvělou sérii, jako byla tahle. Doufám, že u nás vyjdou i další autorčiny knihy.

Já tedy podle poděkování autorky usoudila, že se jedná o poslední díl. Ale na Goodreads to vypadá, že jsou tam ještě další dva. Tak jak to tedy je?

kristy.books
18.02.2024 4 z 5

Na návrat do Green Valley sa vždy veľmi teším a ani tentokrát ma autorka nesklamala. Nové šance síce nie sú mojim naj dielom z celej série, ale ich čítanie som si užila, zhltla som ich za pár hodín.

Leonie bola pivovarníčka, čo je pre ženu pomerne netradičné povolanie, aspoň v knihách som sa s ním (myslím) doteraz nestretla. Bolo to také príjemné spestrenie, aj keď je mi trochu ľúto, že sme tu z nej práce nemali viac, rada by som ju videla ,,v akcii". Bola to priateľská a dobrosrdečná mladá žena, nebolo ťažké si ju obľúbiť.

Sama sme stretli už v predchádzajúcich častiach, kedy na mňa pôsobil ako veľký sympaťák a tešila som sa, že teraz sa o tomto slobodnom oteckovi dozviem viac. So svojou dcérkou mal veľmi pekný vzťah a urobili by pre ňu prvé i posledné. Bol to taktiež veľmi šikovný kuchár, neustále vyváral samé dobroty, až som tiež zostala hladná.

Títo dvaja si padli do oka už pri prvom stretnutí a ich vzájomná príťažlivosť bola citeľná. Celé situácia medzi nimi však bola dosť komplikovaná. Leonie cez Green Valley len prechádzala a jej čas tu bol obmedzený. Sam zasa musel v prvom rade myslieť na svoju dcérku, preto skôr túžil po vzťahu, ktorý má nejakú perspektívu do budúcnosti. Dlho váhali, či majú poslúchnuť hlavu, alebo srdce.

Samozrejme, nechýbali tu ani naši starí známi z predchádzajúcich častí. Vždy ma poteší, keď sa s nimi opäť stretneme a vidím, ako sa im darí po určitom časovom odstupe.

Určitú výhradu by som mala ku koncu, na mňa bol taký moc rýchly. Chýbal mi tu epilóg, ktorý by ukázal, ako Leonie a Sam vyriešili celú situáciu. Snáď o nich ešte budeme počuť v ďalších častiach a ja tak dostanem odpovede na svoje otázky.

Autorovy další knížky

Lilly Lucas
německá, 1987
2021  87%Nové začátky
2022  86%Nové sliby
2022  85%Nové sny
2023  87%Nové vyhlídky
2024  87%Nové šance

Kniha Nové šance je v

Právě čtených5x
Přečtených219x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených10x
Knihotéce166x
Chystám se číst193x
Chci si koupit99x
dalších seznamech11x