Trnitá cesta

Trnitá cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516770/bmid_trnita-cesta-ZP9-516770.jpg 4 54 17

Třetí zahrada série

< 2. díl >

Po letech zábavy, cestování a užívání si života dá Darien svému otci, baronovi z Bergtalu slib, že se do roka ožení. Záhy se v jeho životě objeví tři ženy – naivní služebná Hanka, odvážná a tajemná Dorka, vždy zahalená maskou, a krásná, ale nepřístupná komtesa Olivie. Jeho srdce, věrnost a loajalita však dávno náleží Nelle, která je ale vdaná za jeho nejlepšího přítele. Mladý šlechtic se proto více než hledání manželky věnuje lovu, projížďkám na koni, nočním toulkám městem a honbě za dobrodružstvím. Což nezůstane bez následků. Podaří se mu dodržet slib, který dal otci? Odhalí obchodníky s opiem, kteří tyranizují město? Trnitá cesta je volným pokračováním úspěšného romanticko-historického příběhu Třetí zahrada.... celý text

Přidat komentář

Barumic
20.04.2024 4 z 5

Sice volné pokračování Třetí zahrady, přesto se tyto dva příběhy doplňují a trochu prolínají. Trnitá cesta je vyprávěna z pohledu Dariena a Olivie, dvou postav, které svým způsobem propluly a vlastně i ovlivnily život Nelly, která je hrdinkou prvního dílu. Tento příběh je jednodušší, ale o to více akčnější.
Opět je to spíše pro nenáročnější čtenáře, neboť to není úplně tip ťop. Trochu mi v knize chybělo větší rozvinutí záhady ohledně opia či chovu psů. Někdy mi přišlo, že má autorka našlápnuto na dobrou akci, ale jako by se bála pouštět se do něčeho většího a rychle ji utla.

Vlasta71
26.02.2024 5 z 5

Kniha je volné pokračování Třetí zahrady. Opět romanticko -historicky příběh. Tentokrát je zaměřen na Dariena a Olívii. Část knihy je opakováním ze Třetí zahrady ale očima Dariena. Darien slíbí otci že se do roka ožení. Do života mu vstoupí tři ženy. Kterou si vybere? Odhalí obchodníky s opiem? Už se těším na další díl.


Jessybelle
15.02.2024 5 z 5

Pěkná romantická oddechovka. Líbilo se mi propojení s předchozí knihou, tentokrát z pohledu Dariena, který ovšem prožívá svůj vlastní příběh.
Začtěte se stránek a zjistěte, jak to vlastně s hrdiny knihy dopadne.

pogmanka
28.01.2024 5 z 5

Tato autorka to prostě umí. Znovu mě nechala nahlédnout do příběhu ale z pohledu Dariena a já zvědavě čekala, co bude dál. Musím říct, že tři dívky to bylo opravdu skvělé, pořád jsem čekala, která teda. Autorka má hrozně zajímavý styl psaní. Jenom mě trochu mrzelo, že ten konec byl tak rychlý, když na to člověk celou dobu čekal a pak najednou konec. Jinak však nemám výtek.

Kniholenka9
23.01.2024 4 z 5

Krásné pokračování knihy Třetí zahrada. Jde o stejné časové období jako v první knize, jen je to z pohledu Dariena, což bylo zajímavé, i trošku akční, ale čekala jsem, že se děj posune i v čase. Já potřebuji vědět, jak to bylo dál.

recenzienika657
14.01.2024 5 z 5

A som tu s ďaľsou recenziou na historický román.

#trnitacesta @sarka.hiekova pod pseudonymom #sarahparsley @fortunalibri_nakladatelstvi

Pri tomto príbehu sa veľa rozpisovať nemusím. Trnitá cesta je voľným pokračovaní Tretej záhrady, ktorú som čítala už veľmi dávno a už vtedy mi učarovala. Inak to nebolo ani v pokračovaní s Darienom a Oliviou. Náchadzame sa v Čechách, ale prostredie bolo tak krásne opísané a autorka použila svoju fikciu tak umne, že som mala pocit, že sa nachádzam v Anglicku. Veľmi skvelo spísané, žiadne zádrhely, žiadne zbytočné opisy. Autorka strieda príbehy Olívie a Dariena, aby sme mali predstavu čo sa s nimi deje a aké majú pocity.

Ak máte radi historické romány (Lindseyová, Jefries a pod.) a nevadí vám čítať v češtine, po tejto sérií určite siahnite. Čoskoro bude pokračovanie a ja sa už neviem dočkať.



Ďakujem autorke za tak krásne príbehy a @mama_nad_knihou za organizáciu štafety.

#historickyroman #laska #laskakuknihám #booklover #books #bookstagram #seria #ceskahistorickaromanca #musissiprecist #musissiprecitat #fortunalibricz

SimonaBro
04.12.2023 5 z 5

Těším se na další díl. :) Tenhle byl ještě lepší než první.

anovy64
20.10.2023 5 z 5

Příjemné čtení, které nepostrádalo romantiku, lásku, dobrodružství a trochu i toho napětí.

Dámaskloboukem
24.09.2023 4 z 5

Nedaleko Prahy postavil jistý podnikatel hotel, a protože to byl imigrant z Ameriky, postavil s(S)nový hotel ve stylu zámku pro Cinderelu.
Spousta věžiček, chodeb, pulkulatych okýnek, křišťálové lustry, samá blyštivá krása.
Největší slávy sídlo dosáhlo za doby pana Tošovského. Teď se snaží vézt na vlně luxusu, ale ve skutečnosti balancuje spíš na hraně zašlého úspěchu a kýče.
Když jsem se vrátila z tamní krátké vzdělávací akce, mé romantické já zatouzilo udržet si pohádkovou atmosféru Snu ještě chvilku déle. K tomu mi báječně pomohla kniha Trnitá cesta. Historicko-romantický příběh se odehrává v 18. století a své čtenáře rychle vtáhne do teto doby.
Občas, taky kuli efektu, balancuje až na hraně historicko - knižního kýče. Autorka neopomnela na současné horké téma sexuálních menšin, občas se přihodí něco nelogického, sem tam příběh okoření dost naturalisticky.
Prolog i epilog se k příběhu nehodil.
Pohádková atmosféra Snu mi vydržela o několik hodin déle - v devět večer jsem začala číst a skočila ve dvě ráno. Knihu jsem dala na jeden zátah.

A.lenka27
23.09.2023 5 z 5

Romantická kniha, která byla překvapivě nabitá dobrodružstvím a akcí. Moc mě to bavilo.

bookcase
10.09.2023 4 z 5

Moc příjemná historická romance, můžete ji číst jako pokračování Třetí zahrady, nebo i samostatně.

Mon.CouCou
19.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Po předchozí recenzi na Třetí zahradu jsem sáhla po pokračování. Sarah Parsley mě však tentokrát hodně překvapila a já u knihy Trnitá cesta nedokázala odhadnout... nic!
Mám podezření, že autorka vypráví příběhy z jejích minulých životů.

Sára přivedla k zámečku Růžová Hůrka, kde ve snaze zvrátit jedno špatné rozhodnutí otevíráme tajemný a erotikou propletený historický příběh o Darienovi z let 1795 - 1802. Ten slíbil otci, že se ožení. Avšak tady nám autorka naservírovala hned několik dějových linek. Postel mu zahřívala služebná Hanka, zamilovaný byl do té, kterou mít nemohl. A teď kterou vybrat? Do cesty se nám zamíchá ještě Dorka s lepším rodokmenem, i nedosažitelná Olivie, chovanka z kláštera.
Měla jsem hned několik teorií. Jenže pak jsme se opravdu dostali na trnitou cestu a jeden z životů uhasl. V ten moment jsem už přestala předvídat a hltala každé slovo.
Když jsem došla k epilogu, spadla mi brada. Jako wft co? (Tady by mělo být moje emoji s bradou Jima Carreyho z Masky). Naštěstí jsme se dočkali bonusovky a moje chuťové pohárky nabraly pohádkový směr.

Strašně mě baví sledovat progres autorů v dalších knihách a tady ušla tato spisovatelka k obrovskému pokroku. Těším se upřímně na další knihy, historii umí. Teda až na to, co udělala té knížce v knize, au!

derluc
18.07.2023 5 z 5

Je to super čtení, klidně bych brala pokračování. Pokud jsem neusnula, tak se mi vůbec nechtělo přestat číst.

mstychov
08.07.2023 5 z 5

Třetí zahradu jsem přečetla jedním dechem. Příběh Nelly a Nikolase mě natolik dostal, že jsem potřebovala přídavek. Jakmile tedy spatřil světlo světa volně navazující druhý díl Trnitá cesta, musela jsem ho mít.

V příběhu se setkáváme s Darienem. Od začátku sebevědomým, hodným mužem, který je věrným přítelem knížete Nikolase. Jakožto druhorozený syn to nemá v rodině jednoduché a tak za knížetem často utíká.

Na druhé straně je Olivie. Chovanka z kláštera, která v něm v prvním díle pobývala s Nellou. Tu se otec rozhodne obětovat jako chůvu pro děti jejích sester.

Důležitou součást příběhu také tvoří vyšetřování zaměřené na obchodníky s opiem.

Jak se zkříží cesta Olivie a Dariena? Smíří se Olivie se svým osudem? Dokáže zvítězit její odhodlání proti tradicím 18. století?

Do postavy Dariena jsem se zamilovala od prvních stránek. Jedná se o výrazného hrdinu, který čtenáře doslova popohání číst dál. Jeho cesta byla v příběhu mnohdy nevyzpytatelná. To samé mohu s klidným srdcem říct i o Olivii. Něžné dívce, která je křehká jen navenek. Uvnitř se jedná o silnou ženu, jdoucí si za svým.

Knížky od autorky beru jako pralinky. Chci si je vychutnat, aby mi chvíli vydržely, ale nejde to. Jakmile se začtu, příběh mě nepustí až do konce. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Vřele doporučuji všem romantickým duším. Rozhodně se nebudete nudit. Příběh je napínavý a nepředvídatelný.

M.Margot
20.06.2023 5 z 5

Trnitá cesta je úžasný příběh dalších dvou lidí, se kterými jste se již měli tu čest potkat v první díle knihy, Třetí zahrada.
Příběh, který vás vtáhne neuvěřitelně rychle do děje, zákonitě je budete chvílemi nenávidět ale i milovat zároveň, jakmile dočtete poslední písmenka budete chtít jistě další pokračování.

Miri10
13.06.2023 5 z 5

Na Trnitou cestu jsem se po Třetí zahradě moc těšila. Tohle není příběh Nely, přestože ji i tady budete moct potkat, ale charismatického a odvážného Dariena. A právě díky němu je kniha nabitá akcí. Noční toulky městem? Pátrání po překupnících opiátů nebo nejedno dobrodružství na koni? Najdete tu vše a kromě toho příběh plný přátelství, těžkého rozhodování a lásky. Kolem Dariena se totiž motají hned tři ženy. Jak to dopadne? Získá si jeho srdce služebná Hana nebo se podvolí vůli otce a uskuteční sňatek z rozumu?
Kniha je napsána s lehkostí a čte se báječně. Věřím, že bude bavit nejen milovnice historických příběhů, ale především romantické duše. Vřele doporučuji!

JanaJanska
13.06.2023 5 z 5

Trnitá cesta je dobrodružný román plný akce, lásky, intrik a přátelství. To vše zasazené do historických kulis českých zemí. Podíváme se na skorodědice dvou znepřátelených rodů, které obývají jedno město rozdělené řekou.
S Darienem z Bergtalu jsme se setkali už v Třetí zahradě, a hlavně o něm je Trnitá cesta. Tou si totiž musí projít, aby překonal fakt, že miluje manželku svého nejlepšího přítele, musí se na otcovo přání oženit, ve městě řádí pašeráci a navíc mu do cesty vstoupí hned tři ženy.
Trnitou cestu osud přichystal i dceři barona z Hořetína, Olivii. Po pobytu v klášteře je povolána zpět domů, aby se starala o sestřiny děti. Až vyrostou, čeká ji péče o staré příbuzné, jiné vyhlídky jako druhá nejmladší dcera nemá.
Pokud vás zajímá, jak se autorce podařilo oba hrdiny provést nelehkým obdobím, zda najdou své štěstí a jestli potkají přes veškerá protivenství každý svou lásku, určitě si knihu přečtěte. Stojí za každé písmenko.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Sarah Parsley (p)
česká, 1973
2021  81%Třetí zahrada
2021  87%Letní kraťasy
2023  85%Možná už zítra
2023  88%Trnitá cesta
2023  92%Jak chutná naděje

Kniha Trnitá cesta je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce83x
Chystám se číst45x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x