Třetí zahrada

Třetí zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477330/bmid_treti-zahrada-LU9-477330.jpg 4 136 64

Třetí zahrada série

1. díl >

Co udělá mladá dívka, která přijde o všechno a zbyde jí jen zahrada planých růží? Sedmnáctiletá šlechtična Nella se ocitne v klášteře poté, co její otec prohýří rodinný majetek. Když se po dvouletém utrpení u bran objeví otec, který ji chce provdat, je přesvědčená, že je její zkouška u konce. Nalezne lásku u mladého medika Sebastiana, avšak je proti své vůli provdána za staršího knížete Nikolase Albrechta. Začíná tak svazek plný vášně, zrady, nenávisti i naschválů. Po mnoha útrapách je manželství anulováno a Nella se stěhuje na venkov, kde pozná svobodu, přátele a tajemství výroby parfému. Dokáže se Nella postavit na vlastní nohy a zapomenout na veškerá příkoří? Zbaví se kníže strachu, který před svou manželkou nebyl schopný odhalit? Historický román s mnoha decentně popsanými erotickými scénami, vypráví o přeměně naivní dívky v silnou a sebevědomou ženu. (Oficiální anotace nakladatele)... celý text

Přidat komentář

anezkatrp
22.04.2024 5 z 5

Čtení jsem si náramně užila.

Barumic
20.04.2024 4 z 5

Po této knize bych úplně nesáhla, protože autorku neznám, ale opět musím říct, že pro mě, jako nenáročného čtenáře, to bylo velmi příjemné čtení. Dostala jsem se k ní v rámci knižní štafety a jsem za to opět a zase ráda. Ze začátku jsem měla trochu potíže se začíst, ale bylo to spíše stylem psaní než obsahem. Trvalo mi to ale jenom nějakých 40 stran. Poté už to šlo samo. Autorka umí docela dobře a jednoduše vykreslit postavy, prostředí, ale i situace. Žádná extra velká omáčka kolem. Na druhou stranu si některé pasáže zasloužily rozvést trochu víc. Obzvláště vztah mezi hlavními postavami mi přišel tak trochu absurdní, ale chápu, že mělo být zachováno dobré jméno Nikolase Albrechta, manžela Nelly.
Líbí se mi, jak do příběhu vložila téma ženské emancipace. V podstatě je tato kniha o tom, že se jedna mladá žena nenechala zlomit společností a dokázala, na svou dobu, obrovské věci.


Vlasta71
25.02.2024 5 z 5

Děj se odehrává v 18.stoleti.Tehdy 17leta Nella se ocitne v klášteře, protože její otec prohýřil veškerý majetek. Zde se jí všimne kníže Nikolas a domluví s rodiči sňatek. Najdou k sobě cestu zamilují se? Mně se moc líbilo Nellyno zapálení pro bylinky, výrobu parfémů a obchod. V knize nechybí tajemství, intriky a intimnosti ale hlavně hodně lásky.

Bergerac16
07.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Jako první pracovní verze by to snad bylo ucházející. Obálka krásná, téma poutavé, nicméně autorka prostě neumí vyprávět. Jako by to už už chtěla mít za sebou, vůbec nezásobuje moji fantazii žádnými obrazy prostředí a postav, snad jen nějakými detailními popisy plesových rób.
Málo dialogů, spousta nepřímé řeči. Klíčové scény, ze kterých by dobrý autor vytřískal maximum a vyždímal ze čtenáře emoce, jsou jaksi nemastně neslaně vykresleny na pár řádků. Žádná dobová mluva, z ničeho nedýchá atmosféra konce 18.století.
Pitomosti typu „Isabello, řeknu ti tajemství, na podzim budeš mít sourozence“, nebo „při anulaci došlo k nějakým nepřesnostem“.

Jenny46
01.02.2024 4 z 5

Letos jsem si opět dala slib, více knih od českých autorů a opravdu výběr je veliký.
Nedokázala jsem si představit, co můžu čekat od románu, trochu jiný styl, ale nebylo to špatné. Pro mě taková pohádková historická romance, nenáročný děj, který vás nutí číst stále dál...
Příjemná oddechová četba 4*

Červená33
29.12.2023

Asi jsem četla úplně jinou knížku než ostatní, styl trochu jako když pejsek a kočička vaří dort.

A co tam ještě chybí? Osiřelé dítě? Splněno. Necitliví rodiče? Splněno. Jed v kafi? Splněno. Nevíš, co s dějem? Vraž tam trochu bičování či lesbického vztahu. A sebeuspokojování se šikne.
Vysvětlení, že ten necitlivý řvoucí hulvát, který si libuje v jejím pokořování je vlastně
zamilovaný muž mne fakt nepřesvědčil, i když asi ciltivý bude, když doktora nechal zbičovat "jen" 70 ranami. Fakt dojemné. A vše psáno stylem trochu lepší slohové práce.

Dočetla jsem, protože jsem nevěřila vlastním očím, ale škoda času.

PS. kdyby chyběla ta přesná datace kapitol, tak by autorka udělala lépe, takto historické nepřesnosti moc mlátí do očí

SimonaBro
04.12.2023 5 z 5

Naprosto skvělá knížka!

Martina023
16.10.2023 3 z 5

Kniha se sice četla dobře,ale dle mého názoru byla trošku povrchní, zrychlená a málo propracovaná. Což je ale škoda.

HurdaFr
15.07.2023 5 z 5

Ukradl jsem manželce a tajně přečetl. Neudělal jsem chybu. :)

RichtrovaSarka
15.07.2023 5 z 5

Parádní čtení na léto. Romantika, která chytí za drce. Vřele doporučuju. Styl autorky mi sedl.

zuzak82
29.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Za mě zklamání, styl psaní mi přišel chladný a bez emocí, vůbec jsem jim ty vztahy a problémy nevěřila.

evineckY
23.06.2023 4 z 5

Je to pěkný, moderní historický román, i když hodně nereálný a pohádkový.
Moc se mi líbí, že je zasazen do Čech začátkem 19. století

Mon.CouCou
13.06.2023 5 z 5

Historických témat není nikdy dost a mezi další jsem zařadila romantickou knihu s kapkou erotiky. Nebudu lhát, prvně jsem si myslela, že čtu refresh Angeliky. Nella moc krásy nepobrala a k její smůle ani věno nemohla díky otci nabídnout.
Takže po návratu z kláštera byla proti své vůli provdána za knížete Nikolase

"Sen skončil. Kníže Nikolas Albrecht se posadil na kraj postele, odhrnul mi z čela pramen světle hnědých vlasů a pomalu se ke mně sklonil, aby mě políbil, ale já otočila hlavu na stranu a jeho rty se dotkly mého spánku. Vážně si myslel, že si za peníze může koupit úplně všechno?"

Autorka má čtivý styl, takže počáteční podoby s oblíbenou předlohou jsem odpustila. Nellino srdce totiž patří jinému. Dočkala se tak příběhu plný vášně, intrik a proměny slabé hrdinky v odvážnou ženu. Emocemi nabitá kniha, kde jsem se přenesla do starých časů 18.století, splnila má očekávání. Zlom přišel ve chvíli, kdy se Nikolas rozhodl anulovat manželství a Nella si uvědomila své city. Příběh vyprávěla pravnučka Sára z nalezených zápisků. Celkové dílo bylo dojemné, vedlejší postavy krásně doplňovaly příběh a já samozřejmě doporučuji :-)

kamilanovotna40
11.06.2023 5 z 5

Kniha, která vás chytí a nepustí. Těším se na další autorčiny knihy.

DominikC6
15.05.2023 5 z 5

Koupil jsem jako dárek, který se moc líbil.

Michalbrasna123
15.05.2023 5 z 5

Knížka, kterou jsem přečetl jedním dechem. Skvělé zpracování. Těším se na další knihy od autorky. Jen nikdo neříkejte mé ženě, že jsem jí knížku na chvíli ukradl. :)

renefer
15.05.2023 1 z 5

(SPOILER) Mě to nebavilo. Nejdřív jsem si myslela, že čtu předlohu k filmovému zpracování Angeliky. Potom se to trochu zamotalo, protože obě hlavní postavy se chovaly jak po mozkové lobotomii a prováděly si naschvály, místo, aby si to vyjasnily. A finále? Opravdu se do ní hrabě zamiloval na první pohled, když byla tak škaredá, že ji rodiče raději dali do kláštera, protože sehnat ženicha bylo marné?

Latimer
15.02.2023 4 z 5

V podstatě jsem více ani neočekávala, než romantický román. Historickým bych ho nenazvala, protože na to není dobře a správně zpracován, chtělo by to více práce na rešerších. Postavy jsou plošší a tak příběh občas působí nesmyslně. Tedy chování postav a děj by chtělo více propracovat. Ale vzhledem k výborné čtivosti a kategorii romantický román, dávám 4.

Jaruš71
09.02.2023 5 z 5

Trochu jiný historický román než jen plesy, krásné šaty a gardedámy: jedna statečná obyčejná žena. Doporučuji !!!

Jessybelle
07.01.2023 5 z 5

Taková krásná romanticko- historická jednohubka. Kniha se čte velice dobře. Přečtena za pár hodin. Příběh je uvěřitelný a osoby jsou pěkně napsané.
Mohli to být i malinko delší a některé pasáže více rozepsané. Nicméně si myslím, že se ke knize vrátím.
Takže pokud hledáte oddechovku, určitě stojí za přečtení.

Štítky knihy

erotika romantika historické romance

Autorovy další knížky

Sarah Parsley (p)
česká, 1973
2021  81%Třetí zahrada
2021  87%Letní kraťasy
2023  85%Možná už zítra
2023  88%Trnitá cesta
2023  92%Jak chutná naděje

Kniha Třetí zahrada je v

Právě čtených2x
Přečtených139x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených11x
Knihotéce141x
Chystám se číst109x
Chci si koupit33x
dalších seznamech4x