Možná už zítra

Možná už zítra https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506371/bmid_mozna-uz-zitra-mpC-506371.jpg 4 77 29

Čtyřiadvacetiletá Kamila není modelka, nemá závratnou kariéru ani žádné zvláštní nadání, jediné, co je na ní výjimečné, jsou její nádherné vlasy. Těší se na svatbu se svým přítelem Erikem, ale místo ní přijde studená sprcha v podobě rozchodu. Těsně před Štědrým dnem se tak ocitne bez práce, bytu i bez přítele. Poslední den v roce slaví s Radkou, která se právě nachází v podobné situaci. Kamila se však nenechá zlomit a vsadí se s kamarádkou, že ji do roka požádá o ruku milionář. Pokud to nestihne, musí si dát oholit hlavu. Ale rok je přece dlouhá doba. Nebo ne?... celý text

Přidat komentář

Tana_Larinova
04.03.2024 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, je to zajímavý příběh ze života, občas jsem se při čtení i zasmála. Určitě si od autorky ještě nějakou knihu přečtu. Dávám pět hvězdiček :)

Vlasta71
27.02.2024 4 z 5

Kniha je oddechové čtení ze života. Kamile je 24 let . která den před štědrým dnem dostane výpověď z práce. Přijde o bydlení protože přítel se kterým plánovala společný život má jinou a těhotnou k tomu. Jak se k tomu Kamila postaví a najde své štěstí a lásku? Hodně jí pomůže setkání s kartářkou Marií. Její život nebere obrátky a najednou neví co dřív.


KamilaBaj
07.02.2024 5 z 5

Tohle se autorce vážně povedlo! Smekám! :)

tereza1964
02.02.2024 4 z 5

Hezký český román, nic světoborného, ale to jsem od toho ani neočekávala.

cornetka
08.01.2024 3 z 5

Pro mě to byl takový průměrný román o holce, která neví, co chce. Asi nejsem správná cílová skupina.

MAU256
18.11.2023 2 z 5

Tato knížka mi nějak nesedla, nemůžu říci, že by byla špatná, ale do čtení jsem se musela nutit.

alzbeta4340
16.11.2023 5 z 5

Román beru jako příjemné čtenářské překvapení. Tuto českou autorku neznám, obálka by mě nenalákala, ale všimla jsem si několika pozitivních komentářů svých oblíbených uživatelek DK a díky nim jsem se dala do čtení.
Příběh Kamily mě zaujal, myslím, že je docela uvěřitelný. Je pravda, že za rok se toho může stát v životě člověka docela hodně. 4,5 hvězdičky

Kniholenka9
12.11.2023 5 z 5

Tahle kniha se krásně četla a moc se mi líbila. Je to příběh o zdánlivě obyčejné dívce Kamile, které se v krátké době stane několik věcí, které rozhodně nečeká, ale snaží se s nimi vyrovnat.

poppy2
02.11.2023 5 z 5

Příběh o mladé ženě, která není dokonalá a často dělá chyby. Bylo snadné se s Kamilou ztotožnit. Líbily se mi i vedlejší postavy.

natalie-p6706
26.10.2023 3 z 5

Musím říct, že jsem se hodně krát nutila dál do čtení, nepůsobilo to na mě tak poutavě a nepohltilo mě to, jako jiné knihy. Knihu jsem sice dočetla, ale víceméně kvůli své zvědavosti, jak to dopadne s hlavními i vedlejšími postavami, které byly vymyšlené dobře, jen prostě to podání bylo takové zvláštní. Několikrát jsem si i říkala, jak bych to napsala třeba jinak, aby to nevyznělo takto...

bookcase
22.10.2023 4 z 5

To bylo skvělé, Šárka má opravdu lehkou ruku, co se psaní týče, žádná hluchá místa,vše do sebe zapadá, hodně témat k zamyšlení, postavy vůbec nejsou černobílé, ale některé vás i štvou. Bavilo mě, jak některé odkazy vedly k fb skupině Odstartujte svoji knihu a k povídkové knížce Letní kraťasy - v obojím je autorka angažovaná a ti, kdo ji sledují, mají tohle jako milý bonus.

Mon.CouCou
21.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Tento týden jsem dočerpala zásoby od mé oblíbené autorky, Šárky Hiekové. Poslední knihou Možná už zítra prozatím završila vydanou studnici příběhů. Doufejme však, že její ruce získají raketový pohon a dostane se do Guinnessovy knihy rekordu v psaní, protože toto prostě baví.

V tomto příběhu se zamilujeme do hrdinky Kamči a jejího světa, která žije asi jako mnoho žen na této planetě s typickým, přes kopírák stvořeným Ondrou. Blbec, co si neváží svého štěstí. Nasazuje parohy s krávou a na její lep skočí. Kamča, než aby bojovala o ňoumu, udrží si hrdost (a fakt plusy navrh za inteligentní rozchod z její strany), a sice s nutnou dávkou smůly na začátku nachází brzy samu sebe.
Končí v práci, ve které jen hnila a otevírá si zajímavější svět. A tak není divu, když se s kamarádkou vsadí o své vlasy, že bude do roka zasnoubená s milionářem. :-)))))
V příběhu nahlížíme pod pokličku i druhých životů, což dodává na celé knize ty pravé grády. Kartářka předpoví tři muže, při čemž jeden z nich je ten pravý (jo-tomu pravému jsem fandila od začátku, uznávám).
Protože jsem nedávno četla i Spisovatele, mám tady krásné srovnání jiného psavce, který mi byl i povahově bližší (a jo, taky některé bláboly, co napíšu, musím zkusit). A tak nám zde Šárka představuje i doporučené začátky v podobě programu @odstartujtesvojiknihu. (Kdybych na ni narazila dřív i já, předešla bych hořkému chybování-takže kdo chce psát, určitě mrkněte.)
Kamča tak nachází nový smysl života nejen v útulku, zvěřinci, psaní, ale nových přátel, které si čtenář zamiluje. I díky své moudré povaze tak karty otočí.
Každý z postav dostane, co si zaslouží. Aneb karma je zdarma. Jo, kéž by Karma nebylo někdy jen jméno.
Příběh rozhodně doporučuju. Čte se svižně, až je čtenáři líto, když dojde k poslednímu řádku. A jak to dopadne se sázkou? Smála jsem se. Hodně!
Doporučuju. Uvěřitelný příběh o tom, že když něco končí, jinde cosi začíná :-)

Dámaskloboukem
08.10.2023 4 z 5

Na začátku je vhodne zmínit, ze Šárka Hieková a Sarah Parsley jsou jedna a tatáž osoba.
Nedávno jsem četla její Trnitou cestu a docela se mi líbila.
Možná už zítra má krásný obal a v kontextu s obsahem výborně zvolený název.
Líbila se mi hlavní hrdinka, která nedodělala vysokou a skončila u balíků na poště. Přesně jako jedna moje kamarádka, takže z počátku jsem autorce věřila každé slovo. Postupně mne začala vadit naivita a tendence autorky nevynechat jedine populárně společenské téma - útulek pro zvířata, esoterika, ochotnické divadlo, rakovina, tvůrčí psaní a spoustu dalšího vecpala do jediného roku života hlavní hrdinky Kamily.
Příběh má spád a je optimistický. Takže knihu hodnotím pozitivně, přečetla jsem ji za několik dní. Kdyby se mi dostala do ruky v druhé dekádě života, připadala by mi velmi inspirativní a byla bych nadšena. Bohužel dvacet už mi bylo, takže doporučuji spíše mladším ročníkům.

alnahu
08.10.2023 5 z 5

Oddechový román ze života,který mě docela mile překvapil.
Příběh Kamily,které se hroutí svět a přesto se nevzdává -čelí osudu,najde si nové přátele i práci a nový smysl života.
Autorka nás mistrně provede prostředím,událostmi a skvěle nám přiblíží i ostatní osoby románu.
Za mě povedený,dojemný příběh,který doporučuji k přečtení.
Od této mladé, nadějné autorky jsem již četla historickou romanci "Třetí zahrada"-která byla také skvělá-tu napsala pod pseudonymem Sarah Parsley.

mstychov
24.09.2023 5 z 5

Není tajemstvím, že knížky od této autorky miluju. Nemohla jsem si tak nechat ujít její nejnovější. :)

Hlavní hrdinka se jmenuje Kamila. Od začátku mi byla sympatická díky své osobitosti. Nepůsobila nijak výjimečně, ale uvnitř výjimečná byla. Na začátku knížky se seznamujeme nejen s ní, ale také s jejím přítelem Erikem. Od toho si slibuje krásnou budoucnost v podobě svatby a založení rodiny.

Později se však dozvídáme, že Erik není ten, za koho ho Kamila považovala. Zásnuby se nekonají a ona se tak ocitne ze dne na den na ulici. Vyhledá rodiče, vánoční čas tráví u kamarádky Radky a v zoufalství se s ní vsadí, že pokud si do roka a do dne nevezme milionáře, nechá si oholit svou korunu krásy - krásné dlouhé vlasy, to co je na ní jedinečné.

Kamilu jsem v příběhu vnímala doslova jako motýla přeměňujícího se z housenky. Sledovala jsem její životní cestu, která nebyla jednoduchá. Musela si začít hledat práci, poznávat nové kolegy, přátele, ale také zažívat nová dobrodružství a výzvy.

Nerada bych dělala spoilery z děje, ale ráda bych tu zmínila další skvělé postavy z příběhu - kartářku a bylinkářku Marii, Tomáše s garáží, úžasňáka Alexe, bývalého Erika, kamarádku Radku a její vrtochy a holky z útulku. A další a další.

To, co mě na knížce na první pohled zaujalo - výsledek sázky jestli si Kamila najde nebo nenajde milionáře a její vlasy půjdou pryč, jsem se nakonec dozvěděla. Chcete znát také výsledek? :) Celý příběh je strhující, dojemný, nadupaný moudrem. Přiznávám, že mě místy rozplakal. :)

Oblíbené věty z knihy:
Intenzivní trénink vybraných psů a dvou koček, které si myslely, že jsou psi, vyžadoval spoustu času.
Okamžitě tomu neznámému připsala plusové body, čímž se dostal na mínus jeden, poté co mu deset bodů odečetla za useknutou břízku.

A.lenka27
23.09.2023 5 z 5

Super jízda, žádná vata. Čteni jsem si maximálně užila. Hlavní hrdinka byla nejdřív na pár facek, ale na konci jsem ji chápala. Líbilo se mi vykreslení různých toxických vztahů. Doporučuji.

Japiko
22.09.2023 2 z 5

Sice to mělo tempo, čtivé, ale úplně nemožné situace, které se stanou během jednoho roku? Za mě nic moc. Sice jsem to dočetla, ale další knihy od autorky už ne.

Miri10
02.09.2023 5 z 5

Čtenář je hned z kraje románu vhozený do děje. Hlavní hrdinka Kamila totiž přijde o práci i vztah skoro v jediné minutě. Mohlo by se zdát, že to Kamilu položí, že se začne litovat, ale v knize najdete snad všechno (lásku, přátelství, motivaci, uvědomění si, hromadu zajímavých zápletek, drama i humor) kromě ponuré depresivní atmosféry. Kamila totiž začne bojovat a hledat své místo pod sluncem.
Ve své nové životní etapě se seznámí s novými lidmi, začne se učit od kartářky Marie a poznává nové muže. Aby taky ne, když se Kamila vsadila, že ji do roka požádá o ruku milionář. Pokud ne, oholí si hlavu a vzdá se věci, kterou na sobě miluje nejvíc. Svých nádherných dlouhých vlasů.

Ačkoli se jedná o román pro ženy, není to jen červená knihovna. Stránky v sobě ukrývají mnoho poselství a životních mouder. Nejvíce mě bavilo, když se Kamila učila v domečku u kartářky. V těchto scénách cítíte neskutečně silnou (tajemnou) atmosféru, zároveň respekt, pochopení a uznání. Konec je dojemný a krásný, nemůžu ale prozradit víc. Autorčin styl je čtivý, vyladěný, navíc Šárka Hieková oplývá neskutečnou kreativitou, takže nikdy netušíte, čeho se na další stránce dočkáte.

Kaja1
01.09.2023 5 z 5

Bylo to pěkné čtení. Bylo zajímavé sledovat jak se každý staví ke svým životním problémům. Byla jsem zvědavá jak celý ten propletenec dopadne. V každém případě nejde knihu odložit a potom je vám líto, že to skončilo.

adela7791
28.08.2023 5 z 5

Jestli si chcete odpočinout a zároveň motivovat, tak určitě Vaše požadavky splní kniha Možná už zítra od české autorky Šárky Heikové. Tuto knihu v letošním roce vydalo nakladatelství MOBA a musím podotknout, že naprosto perfektně trefili obálku knihy, na které uvidíte mladou krásnou hnědovlasou ženu.
Hlavní hrdinka Kamila, kterou spisovatelka popsala, tak jak jí vidíte právě na obálce knihy, prožije těžký rozchod. Rozchod ovšem doplní nejen ztráta bytu, ale také obdržená výpověď v zaměstnání. Její nejlepší kamarádka Radka se bohužel nachází ve stejné životní situaci a upadá do stavu lhostejnosti. Navzdory tomu se Kamila rozhodne pro chladnou hlavu a začne si plnit cíle, na které doposud neměla čas. Zároveň s tím se vsadí se svojí nejlepší kamarádkou Radkou, že se do roka zasnoubí s milionářem, jinak si ostříhá své dlouhé vlasy úplně dohola.
Prvních dvacet stran, kdy mě autorka seznamovala s hlavní hrdinkou, jsem nestíhala časovou linii. Vše se odehrávalo na můj vkus strašně rychle. Následně ovšem celý příběh dostane řád a krásný pomalý průběh, která má hned několik zápletek. Kamila si postupně začne plnit veškeré své cíle a i když má pocit, že by to měla vzdát, pokládá si otázky, které Vás donutí se zamyslet. Občas na své otázky dostala odpověď, jindy se snažila si odpovídat sama a tato část na mě působila trošku filozoficky, ale líbilo se mi to. Knize to dodávalo nadprůměrnost od jiný romantických knih. Donutilo mě to přemýšlet nejen nad knihou, ale i nad svým životem a v těchto případech, kdy mě kniha zasáhne na tolik, že se k některým otázkám vracím zas znovu, dostává kniha pět hvězdiček z pěti.
Nemusíte mít strach, že se budete nudit, protože nová práce Kamily jí do života přinese novou kolegyni Květu, která je starší, otřelejší životem a její poznámky Vás rozhodně pobaví. Zároveň s Květou vstoupí do života Kamily muži, kteří knihu pochopitelně krásně a vášnivě okoření. Konec celého příběhu, který si autorka pro své čtenáře připravila, nebudete očekávat, ale věřím, že oceníte právě to, že nedokážete v celé knize odhadnout, jak to s hlavními hrdiny dopadne, tak jako já.
Autorka se v tomto případě postarala o příjemné, vtipné a motivující čtení a já knihu mohu pouze doporučit.

Autorovy další knížky

Šárka Hieková
česká, 1973
2021  81%Třetí zahrada
2021  87%Letní kraťasy
2023  85%Možná už zítra
2023  88%Trnitá cesta
2023  92%Jak chutná naděje

Kniha Možná už zítra je v

Právě čtených1x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce62x
Chystám se číst59x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x