Vůně šafránu

Vůně šafránu https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530501/bmid_vune-safranu-65aa5b6b11df4.jpg 5 20 7

Třetí zahrada série

< 3. díl

Mladá šlechtična Karolína soupeří se svou sestřenicí Eliškou o přízeň obchodníka Fabiena. Intriky ji ale nakonec o všechno připraví, Karolína skončí v klášteře a Fabien v nešťastném manželství s její sokyní. Po dvou letech se Karolína s pomocí Nelly z Nichelsbergu vrací k normálnímu životu a stane se správkyní hostince. Daří se jí a zanedbané místo se brzy stává centrem dění, ale k úplné spokojenosti jí stále něco chybí. Může mít láska k ženatému muži šťastný konec, nebo na ni čeká úplně jiný osud?... celý text

Přidat komentář

anezkatrp
22.04.2024 5 z 5

Nedokážu říct, který ze třech dílů je ten nejlepší. Každopádně Vůně šafránu je moje srdcovka.

anovy64
12.04.2024 4 z 5

I tento třetí díl byl čtivý, ale předchozí díly se mi líbily víc. Hlavní postavy mi moc blízké nebyly, obzvlášť Fabien mi k srdci nepřirostl. On vlastně vůbec nevěděl, co chce. No a Eliška? Nevím, jestli ve skutečnosti by se někdo mohl takto změnit. Mnohem více se mi líbily charaktery Martina a Johany. Bonusová kapitola mi připadla nejlepší. Ale určitě si přečtu další díl.


derluc
04.04.2024 5 z 5

Opět nádherná knížka od "Paní" autorky dvou předešlých knížek

Kniholenka9
22.03.2024 4 z 5

Toto je třetí díl série, kde se opět setkáváme s šlechtičnou Nellou, která tentokrát pomáhá Karolíně, vzdálené příbuzné svého muže. Knihy této autorky mám ráda a mohu je doporučit všem, co mají rádi romantické příběhy.

mstychov
17.02.2024 5 z 5

Třetí díl je na světě! Ještě nestačil vychladnout z tiskárny a já ho přelouskala na posezení. Přesně takové autorčiny knihy jsou. Jednohubky, které vás nutí číst až do konce.

V tomto díle se setkáváme s Eliškou, dcerou barona z Hájku. Povahově sobeckou, majetnickou a panovačnou ženou. Tu si vyhlídne za manželku Fabien Alexandr. Vdovec, který je nejen pohledný, ale také velice šikovný obchodník. Jediné, co mu v životě chybí získat je šlechtický titul. Slíbil to svému otci na smrtelné posteli a chce to dodržet.

Dále se setkáváme s Karolínou. Sestřenicí Elišky. Ta u nich žije od doby, co se jí otec zřekl. Oproti Elišce je skromná, má dobré srdce a je statečná.

Jakmile se obchodník Fabien začne ucházet o Elišku, dojde mu, že se mu více zamlouvá Karolína. S tou být ovšem díky intrikám, které na ní ostatní přichystají nemůže. Karolína musí odejít do kláštera a Fabien si vezme za ženu Elišku.

Na příbězích od autorky miluju její silné ženské hrdinky, které se nikdy nevzdávají. A i když už to vypadá, že jsou v koncích, postaví se znovu na nohy a jdou vstříc lepším zítřkům. Na konci knihy mi opět slzely oči. Kniha vzbuzuje emoce po všech stránkách. Mrzí mě, že příběh vždy tak rychle skončí. Klidně bych četla dál a dál. Bonusová kapitola mě mile překvapila a děkuji za ni.

Jak to dopadne s Karolínou a Eliškou? Najde Fabien v životě štěstí?

Oblíbené věty z knihy:
,,Nikdo mě nesrazí na kolena.
Tohle byl konec naděje, která jí vydržela přesně tu jednu jedinou větu.

Miri10
10.02.2024 5 z 5

Všechny 3 díly jsou skvělé, ale Šafrán je srdcovka. Jednak se znovu potkáváme s Nellou, ale především poznáváme blíže nové hrdiny. Karolína mi okamžitě přirostla k srdci. Protrpěla jsem s ní všechna příkoří, cítila nenávist vůči veškeré nespravedlnosti, které musí čelit, a fandila jí o život, aby uspěla. Autorka nás opět provádí spletitým příběhem, který je plný lásky, intrik a dobrodružství, ale nejvíce mě bavila část (stejně jako u Nelly) všestranné vynalézavosti. Ono totiž i v dnešní době je náročné otevřít si restauraci nebo hospodu, co potom v historii, kdy vám pivo nepřiveze kamión, ale musíte si ho od základu uvařit?

Knihu moc moc doporučuji, autorčin literární styl je neskutečně čtivý, ani se nenadějete a budete na poslední stránce. Jen nezaručuju, že loučení s hrdiny nebude bolestivé a nebude se vám po nich stýskat.

Arsi
08.02.2024 4 z 5

Příjemná oddychovka.