petrulkaa petrulkaa komentáře u knih

☰ menu

Služka - Tvrdá práce, nízký plat a matčina vůle přežít Služka - Tvrdá práce, nízký plat a matčina vůle přežít Stephanie Land

Tak to byl opravdu drsný příběh ze života spisovatelky a jsem ráda, že se z té hrůzy nakonec osvobodila, zdárně vystudovala, dokázala zlepšit životní podmínky své často nemocné dcerušky a my čtenáři jsme získali další skvělou a nadanou autorku. Hluboce před ní
smekám.

17.02.2024 5 z 5


Aletta, má dcera Aletta, má dcera Ellen Keith

Tak to byl silný příběh. Nejprve se mi do něj moc nechtělo, ale pak jsem posledních dvěstě stran četla na jeden zátach. Je to smutný, dojemný a napínavý příběh z období druhé světové války, ve kterém se popisuje krutost holokaustu a genocidy v Amsterdamu. Spisovatelka bravurně popisuje rodinná dramata dvou sester, která jsou povahově jako den a noc. I když se mají moc rády, na čas se jejich cesty rozejdou, aby se zase mohly potkat.

04.02.2024 5 z 5


Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

I tento díl se mi moc líbil. Byla to sice červená knihovna s jasným koncem, ale nechyběly ani zajímavé zápletky. Spisovatelka je velmi šikovná vypravěčka, příběh se hezky četl, při čtení jsem prožívala příjemně odpočinkové chvilky. Těším se na její další knihu.

21.01.2024 5 z 5


Mathildino tajemství Mathildino tajemství Corina Bomann

I tento díl se moc hezky četl. Děj byl napínavý od začátku do konce, nenechal mě vydechnout, vůbec se mi nechtělo knihu odkládat. I když do příběhu zasáhly smutné strasti války a nepříjemné rodinné záležitosti, byl tento i tento díl velmi čtivý.

05.01.2024 5 z 5


Agnetino dědictví Agnetino dědictví Corina Bomann

Sice červená knihovna, ale tentokrát mě to nevadilo. Začátek byl až moc dlouho pochmurný, smutný, plný slz a strádání. Chtělo se mi četbu vzdát, ale to nemám ve zvyku. A vyplatilo se. Po 100 prvních stránkách jsem knihu téměř neodložila a těším se na další díl.

31.12.2023 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Tak jsem ten chaos konečně dočetla a jsem ráda. Moc hlavních hrdinů, moc příběhů, u kterých nevím, jak skončily, moc ........už mi to stačilo a další knihu od této autorky číst asi nebudu. Hvězdičky dávám za první hezký příběh, ale škoda, vlastně nevím, jak to bylo dál.

17.12.2023 2 z 5


Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Je to moje první setkání s touto spisovatelkou a jsem ráda, že jsem ji objevila. Kniha popisuje nejednoduchý život rodiny, ve kterém se objevují problémy ve výchově, matka trochu alkoholička, otec často zaneprázdněný, potíže s prarodiči......
mě opravdu zaujala od začátku až do konce. Neustále se něco dělo, což mě nutilo stále číst a číst. Hvězdičky ale ztrácí za ty ztracené uvozovky - nechápu proč, snad ne nová móda, jen to ne.

13.12.2023 3 z 5


Pařížská švadlena Pařížská švadlena Natasha Lester

Zajímavý i napínavý příběh, ve kterém se prolínají dvě časová pásma. Mám takové knihy ráda. Jednu hvězdičku ubírám za překombinovanost, někdy jsem se v příběhu ztrácela a musela moc přemýšlet, kdo je vlastně kdo.

28.11.2023 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Tak to je snad poprvé, co jsem nedočetla knihu a co mě tato má oblíbená spisovatelka zklamala. Četla jsem, četla a stále se nic nedělo, nuda, pro mě škoda času. Možná se ke knize někdy vrátím, má pěkné recenze, ale zatím ji odkládám.

09.11.2023 1 z 5


Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu Tereza Maroušková

Velice zábavnou, i když někdy vulgární
formou popsané těhotenství a první měsíce mateřství. Je dobré se občas takto nad knihou pobavit.

28.10.2023 3 z 5


Vyprahlé srdce Vyprahlé srdce Elizabeth Haran

Pěkný oddechový příběh o drsném, ale vlastně krásném životě v australské pustině. Má oblíbená autorka mě opět nezklamala, kniha se moc hezky četla.

30.09.2023 4 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Tak za mě to bylo od mé oblíbené autorky velké zklamání. Několik čtenářů mé místní knihovny mě od čtení této knihy zrazovalo, ale já na jejich zápornou rezenzi nedala. Chtěla jsem si ji přečíst, autorka je opravdu skvělá, ale bohužel, téma mě vůbec nebavilo. Do čtení jsem se musela nutit. Nedokážu rozečtenou knihu nedočíst. Takové co by kdyby......

20.09.2023 2 z 5


Po západu slunce Po západu slunce Linda Howard (p)

Mě se tento romantický thriller líbil. Bylo pro mě příjemně nezvyklé až zvláštní zabývat se tématikou života bez elektřiny. Často mě to zavedlo na myšlenky se také pojistit a zabezpečit se ......jsme opravdu na elektřině úplně závislí. I když to bylo smutné téma, bylo mi s knihou dobře a spisovatelce za ni děkuji.

07.09.2023 4 z 5


Nenalezená Nenalezená Remigiusz Mróz

Mě se kniha moc líbila, četla jsem ji téměř jedním dechem. Zcela nečekaný zvrat na konci mě velmi překvapil.

21.08.2023 5 z 5


Malovaný dům Malovaný dům John Grisham

Zajímavé vyprávění o těžkém a dá se říci smutném životě chlapce a jeho rodiny, jejichž život je závislý na sklizni bavlny a na tom, zda budou mít dost brigádníků, kteří jim pomohou. Závěr mě překvapil a docela bych očekávala 2. díl, ve kterém bych se dozvěděla další osudy této rodiny. Kniha skončila vlastně v tom nejlepším. Škoda.

19.08.2023 3 z 5


Slzy katovy schovanky Slzy katovy schovanky Sabine Martin (p)

Stejně jako první díl moc pěkné čtení. Zajímavý a napínavý příběh od začátku až do konce. Kéž by bylo ještě pokračování.

14.08.2023 5 z 5


Katova schovanka Katova schovanka Sabine Martin (p)

Čtivý historický román, napínavý od začátku až do konce. Dvojice autorů bravurně popisuje hrůzy středověku. Moc se těším na další díl.
Co asi chudinku hlavní hrdinku ještě čeká?
V jakém převleku bude tentokrát? Bude pokračovat v pomstě za vyvraždění své rodiny? Svěří se někomu se svým vznešeným původem?

11.08.2023 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Hosté byli naprosto uchvácení - je jedna z posledních vět této úžasné knihy - a také já jsem po celou dobu četby byla naprosto uchvácena. Zbožňuji knihy, jejichž příběh je spojen s cestováním a poznáváním nové krajiny. Moc spisovatelce děkuji za fantastický popis pro mě nikdy nedosažitelného Islandu, který ve mě vždy vzbuzoval respekt. Spolu s hlavní a skvělou hrdinkou Lucy jsem prožívala nádherný, napínavý i romantický příběh, zároveň poznávala krásy i nebezpečí Islandu a seznámilža se s ledovci, se smaragdovými a diamantový dny, které se střídaly při pohledu na moře, zaviďěla jsem možnost koupání v horkých gejzírech během sněhové vánice a žasla nad polární září.......

01.08.2023 5 z 5


Navždy spolu Navždy spolu Elizabeth Haran

Krásný napínavý rodinný příběh s mnoha životními radostmi, ale i trablemi, tak jak jsem od této mé velice oblíbené spisovatelky zvyklá. Obzvlášť dojemný závěr, který jsem jako matka i babička dočítala se slzami v očích. Moc této skvělé vypravěčce děkuji a těším se na další její knihu. Je to opravdu vždy počteníčko!

27.07.2023 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

I když jsem se zpočátku do knihy nemohla začíst a odložila jsem ji, nyní jsem ráda, že jsem se k ní po přečtení thrilleru vrátila. Nakonec jsem ji četla téměř jedním dechem a nechtělo se mi ji odkládat
Byla to pohodová letní romantika s popisem krásného chorvatského prostředí. Díky skvělému vypravěčskému umění mé oblíbené spisovatelky jsem mohla prožít s hlavní hrdinkou Maddie nádherné a napínavé chvilky při letní brigádě na luxusní jachtě. No a láska a romantika k létu patří, takže za mě opravdu skvělý odpočinkový letní příběh.

21.07.2023 5 z 5