Slzy katovy schovanky

Slzy katovy schovanky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461974/bmid_slzy-katovy-schovanky-Rad-461974.jpg 4 50 20

Katova schovanka série

< 2. díl

Rottweil 1332. Melisanda utekla z Esslingenu, v lese zakopala vše, co připomínalo její minulost esslingenského kata, němého Melchiora, a stala se ženou milovaného Wendela. Oba jsou šťastní – jejich obchod s vínem prospívá a velmi milují svou malou dcerku. Nad jejich štěstím se však stahují mračna. Melisandin tchán je ochoten udělat vše, aby překazil synovo manželství, a na hradě Adlerburg čeká stará nepřítelkyně na příležitost, aby pomstila smrt svého muže. Když Melisanda postupně objeví ve svém domě předměty ze své minulosti městského kata, prozradí se její temné tajemství, její muž se od ní odvrátí a její dcera je unesena. Kdo za vším stojí? Aby ochránila svoji rodinu, musí se Melisanda utkat s protivníkem, který se neštítí ničeho… Pokračování úspěšné knihy Katova schovanka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Brána
Originální název:

Die Tränen der Henkerin , 2013


více info...

HelVall
HelVall
24.09.2023 5 z 5

Kniha byla prostě úžasná! Napínavá od začátku až do konce. Nechybělo napjetí a strach o hlavní hrdiny. Ke konci bylo soubojů více než v lecjaké fantasy. Styl vyprávění výborný. DOPORUČUJI!

apq
apq
18.09.2023 5 z 5

Kniha mě velice bavila, zajímavá od začátku do konce. Děj byl dobře promyšlený.
Hlavní hrdinka je sympatická, její manžel Wendel po většinu času neuvěřitelný zbabělec. Von Säckingen překvapil.
Doporučuji.


PetaZ
PetaZ
20.08.2023 3 z 5

Ani druhy dil me nejak neohromil, do pulky se vse akorat opakovalo a nevyvolalo to zadne napeti.. Druha pulka uz se mi cetla lepe, presto za me tak 3 a pul hvezdy..

petrulkaa
petrulkaa
14.08.2023 5 z 5

Stejně jako první díl moc pěkné čtení. Zajímavý a napínavý příběh od začátku až do konce. Kéž by bylo ještě pokračování.

Jack Bauer
Jack Bauer
01.05.2023 4 z 5

Krásně napsaný historický román se vine ve stejném pomalém duchu jako první díl. Velice natahované, rozvláčné, spíše román pro ženy. Čte se ale moc hezky, od poloviny knihy měl děj větší spád. Obě dvě knihy mají velice pěknou obálku.

Holly.W
Holly.W
07.03.2023 4 z 5

Sledujeme osudy Melisandy, která nyní žije jako manželka milovaného muže - obchodníka s vínem a mají spolu malou dcerku. Jejich štěstí však nemá dlouhé trvání. Melisandino tajemství je odhaleno, její nepřátelé jsou všude a ona opět musí utíkat a bojovat o život nejen svůj, ale i své rodiny.
Pokračování se mi moc líbilo. Kniha měla spád, děj hezky ubíhal. Jediné co, tak jsem se trochu ztrácela ve velikém množství postav.
Budu se těšit na další díl, pokud bude.

karamelka33
karamelka33
24.01.2023 5 z 5

Pokračování prvního dílu a za mně příjemné.

Pavlína2019
Pavlína2019
13.12.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, stejně jako její první díl.
Doporučuji!

Maky806
Maky806
27.10.2022 5 z 5

Krásně zakončený příběh Katovy schovanky.

Sofonisba
Sofonisba
25.07.2022 5 z 5

Úspěšné a hodnotné pokračování prvního dílu.

ANDY28
ANDY28
19.06.2022 5 z 5

Úžasné dobrodružství, bavilo mě to moc

Reader-Hel
Reader-Hel
04.06.2022 4 z 5

Na druhý díl jsem se strašně těšila. Oproti prvnímu dílu byl znát pomalejší rozjezd. Vlastně mi přišlo, že se nic neděje, že jsem pořád na začátku a přitom jsem byla třeba na straně 80, 130.. Ovšem co mi strašně vadilo byla až moc velká souhra náhod. Na můj vkus až moc okaté.
Od začátku jsem věděla, kdo půjde Melissandě po krku, ale doopravdy takové velké náhody a zrovna vždy u té správné osoby.. No to bylo lehce nelogické.
Jinak kniha byla čtivá, hlavním hrdinům jsem fandila až do konce. Sackingen mě ke konci překvapil a upřímně mi ho bylo líto.
Další díl bych si přečetla, ale už s menším nadšením.

Defghi
Defghi
23.03.2022 5 z 5

Opět přečteno jedním dechem. Je mi líto, že není další díl.. :)

alexis818
alexis818
16.03.2022 5 z 5

Skvělé pokračování osudu katovy schovanky.Krasny histiricky Roman bez hluchý míst a hodně napínavý..

petra6315
petra6315
28.02.2022 4 z 5

Ač volné pokračování Katovy schovanky,přeci jen nečíst první díl,člověk by se dost v postavách a propojení s hlavní hrdinkou,ztrácel.
Nicméně spolu s Kočovnou nevěstkou a Porodní bábou,určitě bude patřit do oblíbených ság

zuzana2599
zuzana2599
23.02.2022 5 z 5

Volné pokračování osudů Melisandy z Esslingenu potěší každého milovníka historických románů. Melisanda nenalézá vytoužený klid ani když se stane ženou svého milého vinaře Wendela. Minulost ji krutě pronásleduje. Po únosu své malé dcerky utíká z domu a posléze se znovu ocitá v esslingenské věznici...Opět to bylo moc pěkné čtení, které mě dokázalo vtáhnout do děje a já místy při čtení ani nedýchala. Moje výprava do středověku dopadla na jedničku !

boeink
boeink
14.02.2022 5 z 5

Krásné pokračování Katovy schovanky, dějově bohaté, napínavé, s množstvím postav, ve kterých není problém se zorientovat. Pro mě Schovanka není čtení na dva večery, ale čte se moc dobře.
Konec byl na můj vkus trochu moc pohádkový, ale nebudu spoilerovat, kdo četl, ví.
Celkově jsem moc spokojená, oba díly můžu doporučit a dávám všech pět krásných hvězdiček.

babicka_amalka
babicka_amalka
12.02.2022 4 z 5

tak - teď jen už aby rychle přeložili a vydali další díl - v originále vyšlo v r. 2020 pod názvem Das Schicksal der Henkerin a dle anotace to vypadá opět zajímavě :-)
a jen poznámka - oproti prvnímu dílu českému vydání velmi prospěla změna překladatele (tedy až na příšerný obrat "mějte náš dík"... ;-) )

Naďa2411
Naďa2411
06.02.2022 5 z 5

Kniha je volným pokračováním Katovy schovanky. Hlavní hrdinka Melisanda se stala vdanou paní a matkou. Bohužel ji a jejího chotě Wendala dohání nejen ve snech minulost a navzájem si skrývají tajemství, která mají společné jméno - zesnulý hrabě Ottmar de Bruce. Melisanda není moc opatrná a vychází napovrch kolik osob i v nové rodině má zájem na jejím "zmizení". Láska u mladého páru se mění v nenávist a to víc musí Melisanda přemýšlet, jak provždy utnout pomyslnou přímku, která jí stále připomíná minulost. Kniha se četla velmi pěkně. Opět autor mě dokázal vtáhnout a vrátit se do této doby, spisovatel dokonale umí popsat nejen hezké chvíle ale i barbarské, které prováděli bohaté na nevinných, jen pro jejich rozkoš a zábavu.

Elapheg
Elapheg
23.01.2022 5 z 5

Slzy katovy schovanky je úctyhodné pokračování Katovy schovanky. Slzy katovy schovanky jsou krásné i napínavé od první stránky, kdy se Melisanda Wilhelmisová provdala za Wendela Fügera. Zvratů je v knize mnoho a je zde mnoho lidí, kteří krom Melisandy, mají také temná tajemství, jež nechtějí nechat prozradit. Může se zdát, že zlo je pro Melisandu i Wendela již zahežnáno prvním dílem, ale opak je pravdou. Na hradě Adlerburg je osoba, která se chce osobně pomstít Melisandě i Wendelovi. Ačkoliv se Melisanda snaží uchovat temné tajemství před Wendelem, je nakonec prozrazeno. Wendel se v první chvílí rozčílí a učiní rozhodnutí z nerozvážnosti, které Melisandu i Wendela rozdělí. V sázce je tentokrát o to více také budoucnost jejich dcerky Getrudy, která je unesena. Z rozchodu má radost pouze Wendelův otec, který tak doufá, že se Wendel nadobro rozejde s Melisandou. Důvody nebudu prozrazovat, jsou uvedené v prvním díle s názvem Katova schovanka. Doporučuji Slzy katovy schovanky číst až po prvním díle, jinak vám zůstane ve druhém dílo mnoho podstatných událostí ukryto. Sama autorka knihu napsala tak, že počítá s tím, že čtenář je s prvním dílem již obeznámen. Druhý díl je o dost napínavější než první a je to opět krásná historická fikce, která by neměla uniknout nikomu, kdo mají rádi historické romány. Dávám jednoznačně pět hvězd a doporučuji. :-)