Navždy spolu

Navždy spolu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490724/bmid_navzdy-spolu-Frc-490724.jpg 4 43 9

Jackson Hastings se stejně jako jeho předkové věnuje farmaření, ale stále ho to táhne do města. Z dědictví po babičce si proto ve městě zřídí obchod a začne podnikat. Zásnuby s Loise, dcerou bohatého obchodníka s uměním, jeho venkovskou minulost nadobro uzavřou. Pak se ovšem do jeho života vrátí Melody, která Jacksona bláznivě milovala už od dětství, a všechno se začne komplikovat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Ein Traum in Australien , 2021


více info...

Přidat komentář

Ester59
10.01.2024 3 z 5

Pěkná oddechovka, jako vše od této spisovatelky. Mistama zbytečně preslazena, ale více mi vadil překlad- divné výrazy, které se do textu vůbec nehodily.

Alena1957
30.10.2023 4 z 5

Romány Elizabeth Haran nikdy nezklanou, pěkné čtení, doporučuji.


petrulkaa
27.07.2023 5 z 5

Krásný napínavý rodinný příběh s mnoha životními radostmi, ale i trablemi, tak jak jsem od této mé velice oblíbené spisovatelky zvyklá. Obzvlášť dojemný závěr, který jsem jako matka i babička dočítala se slzami v očích. Moc této skvělé vypravěčce děkuji a těším se na další její knihu. Je to opravdu vždy počteníčko!

moudivlacek
13.11.2022 4 z 5

Další velmi povedený kousek této autorky. Příběh o vzdorování nalinkovanému osudu, nalezení svého místa v životě, snaha něco dokázat, ale i ukázat, že i zůstat a bojovat není zbabělost, ale někdy větší hrdinství, než odejít a žít po svém. Ukázka toho, co je skutečná rodina. Příběh o lidech, kteří mají nekonečně velké srdce, kam se vejde nekonečně mnoho lidí, kteří svým postojem a láskou pomáhají i těm, kdo si to zprvu nezaslouží. Z hlavních hrdinů si můj obdiv získala zejména farmářova žena Georgina a poté syn správce ranče Ernie. Klobouk dolů před jejich činy i city.
Je to prostě kniha, na kterou jen tak nezapomenu. Příběh, který ve mne zanechal nesmazatelnou stopu.

jeny-v
08.10.2022 5 z 5

"Kdo ti to udělal?", zeptala se tlumeným hlasem a nespouštěla z břicha oči. "Táta mu ufikne koule a hodí je ptákům!" Jo, když člověka skolí viróza a nechce se mu číst nic náročného, tak tato kniha je velice dobrá volba. Přečteno jsem měla za necelé dva dny a užila si krásný australský příběh, který se odvíjí během pětatřiceti let, ve kterém nechybí tajemství, bolest i radost, vzpomínky, intriky, stesk, naděje i láska. V kapitolách se střídají krátké dějové linky o životě na farmě Sunnyvale, kterou vlastní po tři generace rodina Hastingsových - Cornell, jeho žena malířka Georgina, děti Jackson s Beatricí. Kdysi vzali pod svou střechu těhotnou Veru jako hospodyni, jejího syna Ernieho přijali za vlastního a manžela Harleye Atwella ustanovili správcem. Odvíjením let se seznámíme ještě s obchodníky s uměním Georgem i Julií Templetových a jejich dcerou Elois. Všechny tyto postavy se setkávají v jednom velkolepém románu a střípky jejich životů doprovázené osudem do sebe začínají zapadat....

putpuda
04.10.2022 5 z 5

Jako vždy moc pěkné čtení...
Pro fanoušky E. Haran povinnost ;)
Už se těším na další knihu.

zuzana2599
03.09.2022 5 z 5

Australská autorka Elizabeth Haran je má oblíbená spisovatelka. Její romány mě nikdy nezklamou, zavedou mě do nevšedního a atraktivního prostředí, přinesou trošku romantiky a lásky, navodí pocit odpočinku a pohody a krásně se čtou.
I tento hezký rodinný příběh z farmy v Sunnyvaleu se mi moc líbil. Nechyběla láska, přátelství, rodinná pospolitost, žárlivost, mateřská touha a láska a uspokojivý konec.
Moc jsem si ty chvíle při čtení s hlavními hrdiny užila a vychutnala. Paráda !

havrmoni
16.08.2022 5 z 5

Někdy se to táhlo, ale jinak hezké čtení o rodině, přátelství a lásce.

mysterygirl
06.08.2022 5 z 5

Nebylo to špatné,ale četla jsem od ní lepší knihy.

Štítky knihy

láska romantika

Kniha Navždy spolu je v

Přečtených49x
Doporučených1x
Knihotéce98x
Chystám se číst44x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x