Divoké vody

Divoké vody https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38854/divoke-vody-38854.jpg 4 74 20

Když se Francesca po letech vrátí z internátní školy, okouzlí hned dvě vlivné osobnosti z poklidného australského městečka. Přestože její srdce získal pohledný kapitán Neal, rozhodne se dívka svou lásku obětovat, aby vysvobodila otce z dluhů. Proto přijme nabídku k sňatku od bohatého obchodníka. Někdejší klid je ten tam, když vyjde najevo tajemství Francescina původu...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

River of Fortune , 2005


více info...

crossandra
crossandra
22.11.2023 5 z 5

skvělá oddychovka

vladka16
vladka16
20.04.2023 5 z 5

Nejdřív jsem se nemohla začíst . Pak už se děj rozeběhla bylo to fajn.


jeny-v
jeny-v
12.04.2023 5 z 5

Původně jsem měla v plánu jiné čtivo, ale zaujal mě tip od kolegy Elaphega, a tak jsem zalovila v knihovničce pro pamětníky. Barbara Hannay a Elizabeth Haran patří mezi mé oblíbené spisovatelky, s jejichž romány se ocitnu daleko za mořem, v úplně jiné krajinné dimenzi australské scenérie plné romantiky, dobrodružství, tajemství, lásky, zášti, ale i napětí. Díky vám..
Do městečka Echuca se navrací mladá dívka Francesca Callaghanová. Její otec Joe vlastní parník Marylou, který kvůli rozsáhlé opravě zatížil půjčkou od lascivního Silase Hepburna. V přístavu se seznámí s neodolatelným Nealem Masonem, který má špatnou pověst, ale dobré srdce. Manželka bohatého farmáře Regina Radcliffová objeví důkaz svého provinění, které osmnáct let skrývá. Začne spřádat intriky, jimiž ublíží nejen svému synovi Moutymu, ale obrátí naruby i život Francesky.
Jo, za mě zaslouženě 5*

Elapheg
Elapheg
13.02.2023 5 z 5

Po delší společnosti mrtvých, zavražděných a úchyláků, jsem dostal chuť na romantický příběh od: Elizabeth Haran, které jsou prodchnuty dramatičností a ani kniha Divoké vody není výjimkou. Aby Francesca vysvobodila otce z dluhů, přestože je zamilována do někoho jiného, rozhodne se přijmout nabídku k sňatku od bohatého obchodníka, aby otce zachránila před bankrotem. Je to román o lásce, intrikách, životu na parnících, nevěstkách, zhýřelém životě bohatých, ale i náročném probíjení se životem chudými v Austrálii, nechybí ani zabití a jak již bylo zmíněno, připomíná seriál: Co přináší řeka, který jsem viděl v mém mládí a moc se mi líbil. Líbily se mi zatím všechny knihy od autorky, možná pět, co jsem jich zatím četl, ale Divoké vody se řadí na špici spolu s Pod karmínovým nebem a Zrádnými útesy od této autorky. Autorka umí krásně vylíčit život prostých lidí, který se mění v drama, takže to není jen červená knihovna. Je škoda, že tato autorka není tak známa čtenářům, i když se hravě vyrovná mnohým jiným opěvovaným autorkám zvláště ženských románů. Kniha splnila svůj účel a bylo to velmi příjemné čtení. Pět hvězd a doporučení. :-)

Dudlík08
Dudlík08
02.01.2023 4 z 5

Od autorky jsem četla první knížku a můžu říct, že skvěle napsaná oddychovka :) Knížka skončila, tak jak skončit měla, takže super :)

Val
Val
13.11.2022 5 z 5

Pokud máte zrovna náladu strávit nějaký čas na nepříliš klidných australských řekách, tak je tato kniha ideální volba . Je tu naservírováno od všeho trochu. Láska, nenávist, pomsta a v neposlední řadě i vražda. Opět výborná oddychovka z pera mé oblíbené autorky

vikaa
vikaa
12.01.2021 3 z 5

Myslím si, že je to jedna ze slabších knih autorky. Na odreagování od běžných starostí dobrá, jen jsem ji četla dost dlouho - nějak mě nechytla. Takové dovolenkové čtení.

Jozefina
Jozefina
05.03.2020

Odpočinková kniha. Dobře čtivá.

Erawan
Erawan
06.10.2019 5 z 5

Tenhle příběh se mi moc líbil, a taky mi - stejně jako píše Evaho73 - hodně připomínal seriál "Co přináší řeka". A ten se mi tehdy strašně líbil...

rosalindaaa
rosalindaaa
17.07.2018 5 z 5

Hezká knížka , napínavá až do konce.

laura
laura
08.04.2018 5 z 5

Nejspíš nejlepší kniha této autorky, kterou jsem zatím četla.. Příběh Francesky a jejího otce, jejich boj za zachování si hrdosti, touha nevzdat se svých snů a rvát se o ně s nepříznivým osudem, všechny ty bolesti, odvrácená tvář života i naděje, která se za tím vším skrývá mě prostě uchvátily...

Ivetaa
Ivetaa
02.12.2017

Nenáročný děj a přesto dokáže kniha zaujmout. Souhlasím s názorem "Evaho73" a pokud bude čas, někdy si knihu v budoucnu přečtu klidně ráda znova.

Evaho73
Evaho73
13.07.2017 4 z 5

Kedisy išiel v telke seriál "Čo prináša rieka" a táto kniha mi ho svojím príbehom pripomenula. Nájde sa v ňom od všetkého trochu - pútavo opisaný tvrdý život lodných prepravcov, tajomstvom opradené rodinné vzťahy, detektívna zápletka aj romantická láska. Príjemné oddýchové čítanie.

účetní
účetní
25.04.2017 4 z 5

Moje první kniha od této autorky, pro mě byl začátek trošku zdlouhavý než se děj rozběhl, ale druhá půlka už byla pěkná a čtivá. Je to hezký příběh o tom, co dokáže napáchat sobeckost a lež, o těžkém životě obyčejných lidí v těchto dobách a jejich bezmoci proti gaunerům s kupou peněz, kteří žili v přesvědčení, že si můžou dovolit úplně všechno, ale také o lásce, soucitu a soudržnosti. Hlavní postavy byly moc sympatické, jen Nealův charakter byl trochu nevýrazný. Těším se na další knihy této autorky.

Jessybelle
Jessybelle
18.08.2016 5 z 5

Je to první kniha, kterou jsem od této autorky, ale nebude poslední. Kniha je to čtivá, oddechová, kdybych si ji koupila, nelitovala bych.

ovpana
ovpana
06.04.2015

Jedna ze slabších knih od této spisovatelky,místy mi připomínala červenou knihovnu.

sabca
sabca
29.07.2013 5 z 5

Jako všechny knihy této spisovatelky se mi moc líbila. Zajímavý děj, napětí i láska. Stojí za to si jí přečíst.

modranka
modranka
17.05.2013 5 z 5

Kniha, ktorá si zaslúži zostať vo vašej knižnici. Haran ma opäť nesklamala. Príbeh je od začiatku napínavý, originálny, plný intríg a nečakaných zvratov, i keď od určitej strany začínate tušiť ako sa bude dej vyvíjať. Text neunavuje zbytočnými opismi, charakteristika postáv je veľmi dobre spracovaná, číta sa dobre.
SPOILER:
Príbeh sa odvíja na rieke, život hlavných hrdinov je posadený na parník. Do Franny sa zamilujú hneď traja muži. Jeden z nich bude jej brat, jeden otec (hoci spočiatku nevie aké sú jej rodinné prepojenia) a jeden ten, ktorého skutočne miluje, ale ktorý neverí na manželstvo, deti a usadenie sa na pevnine.
Sorry, ale to je všetko čo vám prezradím - nemalo by význam knihu čítať, keby som napísala viac.

jluky
jluky
09.05.2013 5 z 5

Výborná kniha, asi najlepšia /alebo jedna z najlepších podĺa mňa/ od tejto autorky...

alnahu
alnahu
08.04.2013 5 z 5

Tato kniha se mi velmi líbila,zcela mě vtáhla do děje.Moc pěkné čtení.