Vyprahlé srdce

Vyprahlé srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20084/bmid_vyprahle-srdce-8zE-20084.jpg 4 102 29

Romantický příběh mladičké veterinářky, která po manželově nevěře využije nabídky převzít praxi po svém zemřelém otci (kterého nikdy nepoznala) v australské pustině. Estella v den, kdy zjistí, že je těhotná, přistihne svého muže s jinou ženou. Hrdost ji nedovolí sdělit manželovi radostnou novinu, navíc se ukáže, že manžel je rozhodnutý se s ní rozvést, protože je na mizině a nová partie by mu zajistila pohodlný bezpracný život. Zoufalá hrdinka prchá do Austrálie, kde její otec dlouhá léta provozoval veterinární praxi a kde ještě žije jeho bratr. Australská realita je krušná, mladá žena si ale postupně získá přízeň zpočátku nepřátelských starousedlíků, jako veterinářka se rovněž osvědčí a dokonce se rýsuje i nový milostný vztah. Slibně se vyvíjející budoucnost nečekaně zkomplikuje bývalý manžel, který se objeví v den porodu rozhodnut novorozeně odvézt do Anglie...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Stars in the southern sky , 2003


více info...

petrulkaa
petrulkaa
30.09.2023 4 z 5

Pěkný oddechový příběh o drsném, ale vlastně krásném životě v australské pustině. Má oblíbená autorka mě opět nezklamala, kniha se moc hezky četla.

havrmoni
havrmoni
10.09.2022 4 z 5

Opět příběh ve kterém vše dobře dopadne. Takové příjemné čtení.


Babo
Babo
19.11.2021 4 z 5

Pohodová kniha,bez překvapení ,bez velkých dramat. Kdo má rád romantické filmy,bude se mu líbit i tato kniha.

účetní
účetní
27.08.2021 5 z 5

Mám tuto autorku moc ráda, takže musím dát pět hvězdiček, i když jsem už od ní četla lepší knihy. Hlavně začátek mi přišel slabší, ale pak už se to četlo moc hezky. Trochu jsem měla problém představit si Estelu jako veterinářku, zvlášť v této době a v těchto končinách, moc mi to na ni nesedělo, ale to, jak se dokázala vyrovnat s tamními podmínkami, to jsem si u ní představit dokázala, jen mi bylo moc líto, že neměla možnost poznat svého otce, vnášelo to do celé knihy zvláštní smutek. Já bych si spíš Estelu dovedla představit jako lékařku, ale od toho tam byl Dan, kterému nakonec láska zahojila šrámy na duši. Trochu mi taky vadilo, že kromě začátku a konce dostal moc málo prostoru Michael, takže jeho postava a charakter moc nevynikaly. A co se týká vícekrát zmiňovaných překlepů, to je opravdu u takového vydavatelství dost ostuda.

bekule
bekule
07.04.2021 3 z 5

3,7
Příběh se odehrává v roce 1957 což mě nejprve nemile překvapilo, knihy z tohoto období nevyhledávám ale v průběhu četby jsem si ani moc neuvědomovala že se nejedná o současný příběh. Zajímavý pohled na drsný život v australské pustině, věčný nedostatek vody zato nadbytek všude přítomného písku. Spojení maličkého městečka s civilizací nebo okolními farmami zajišťuje jediné letadlo, které slouží jak k zásobování tak k přepravě místního lékaře k pacientům, a nyní i nové veterinářce k cestám na vzdálené farmy. Závěr a neuvěřitelný počet tiskových chyb celkový dojem zkazil.

Lofda
Lofda
16.01.2021 4 z 5

Knížky z Austrálie mě baví čím dál víc. Tohle čtení mělo asi úplně všechno, co já od knížky potřebuji, takže hodnotím vysoko, určitě se podívám po dalších autorčiných knížkách. Jen mě zklamal konec. I když jsem tušila kam to spěje, takhle přehnaně zalité zapadajícím sluncem? To jako vážně? Všechny postavy se zdály reálné, ale Jamesův obrat o nevím kolik stupňů, ten jsem autorce bohužel nevěřila..

laura
laura
10.11.2020 5 z 5

Drsný příběh o tom, že konec někdy znamená jen nový začátek. Že nedůvěra je jen strach. Příběh o síle, naději, zvratech osudu i o touze se nevzdat - a bojovat za své sny. Příběh z té odvrácené strany světa, kde se žije přece jen trošku jinak.

Slunce, věčný boj o přežití, pokora a sounáležitost - to všechno tu najdete. A nakonec i to, co Estella vlastně ani nehledala - lásku...

Lemurka
Lemurka
22.10.2020 4 z 5

Pěkný příběh, mám ráda knihy odehrávající se v Austrálii, kde se dozvím, jak tam ti lidé dříve žili.

zuzikis
zuzikis
12.09.2020 4 z 5

Kniha je velmi čtivá a zajímavá. Zejména kultura tamních domorodců a australská příroda. Nechybí ani dobrodružné prvky a napínavá zápletka. Je to spíše pohodové čtení..

mac.martina
mac.martina
04.09.2020 5 z 5

Tahle autorka se mi líbí čím dál víc, čím víc čtu její knihy. Není to žádná slaďárna ale má to zajímavý děj. Popisuje tam skvěle australskou buš a jak se v ní člověk musí naučit žít. Taky příběh byl zajímavý a napínavý. Doufala jsem, že Estella najde svoji pravou lásku a štěstí.

Ivetaa
Ivetaa
25.08.2020 5 z 5

Autorku mám ráda - její knihy = sázka na jistotu.

angelak
angelak
09.03.2020 5 z 5

Pěkný příběh - autorka skvěle umí vylíčit drsné podmínky Austrálie.Moc pěkně se čte...

Erawan
Erawan
07.10.2019 3 z 5

Tak tohle bylo zklamání... Příběh celkem ušel, ale ten konec byl odfláknutý. Značně jsem postrádala zmínku o tom, co se vlastně James dozvěděl od Murphyho, že najednou otočil a synka nechal Estelle, ačkoliv to pro něj muselo znamenat naprostou katastrofu - při jeho povaze to muselo být opravdu hodně silné kafe, a definitivně mi zkazil dojem poslední překlep v předposlední větě: William Ross Muprhy :-(. Tři hvězdičky čistě jen za tu Austrálii...

alekis
alekis
26.09.2018 3 z 5

Za zápletku nemůžu dát pětku,
čtení totiž neproběhlo v nijak zvláštním zápalu...
Ale za těch pár info o Austrálii, co mě jinak docela míjí,
dávám paní autorce pochvalu! :-)

Květinka008
Květinka008
20.08.2018 3 z 5

Se slovním hodnocením mám u této knihy trochu problém. Příběh hezký, dobře se čte, ale nemohu se oprostit od pocitu plytkosti i mírné nevěrohodnosti. Děj je zasazen do poválečných let, ale není ničím orámován, může se odehrávat kdykoliv. Charaktery hezké, ovšem slabě propracované, některé myšlenkové pochody pak nepochopitelné (např. jak Dan po několika málo kontaktech s Estellou dojde najednou na to, že se vedle ní cítí méněcenný, ačkoliv tomu doposud nic nenasvědčovalo?). Spousta okolností musí být vysvětlena konverzačně. Popuzovala mě i odfláknutá redakční práce - množství překlepů a překladových nesmyslů. Stačí přečíst jednou.

Nimunka
Nimunka
24.04.2018 4 z 5

Výborná oddychovka s "happyendem".

Bobina74
Bobina74
23.03.2018 4 z 5

Tak tohle klidně ano. Moje první seznámení s autorkou a hned na první "dobrou". Mezitím už proběhly další 3 knihy a pokud budu chtít vypnout,tak už vím kam na jistotu sáhnout.
P.s. : ten konec už byl spíš rudá knihovna než červená, ale i tak dobrý :-)

rosalindaaa
rosalindaaa
22.03.2018 5 z 5

Fakt hezká, čtivá knížka z Austrálie a malého městečka

Melaanie
Melaanie
03.07.2017 4 z 5

Děj je sice lehce předvídatelný, ale myslím si, že jako příjemná oddechovka se bude líbit.

Evaho73
Evaho73
02.06.2017 5 z 5

Zaujímavo opísany drsný život v austrálskej buši, kde sa mi páčila hlavne súdržnosť a spolužitie jej obyvateľov...