Solvejžin slib

Solvejžin slib https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454379/bmid_solvejzin-slib-CqS-454379.jpg 4 95 24

Paní ze Severu série

< 3. díl

Po těžké nehodě a smrti svého snoubence se Solvejžin svět ocitl v troskách. Vrací se na Lejongard za svou matkou a babičkou s rozhodnutím, že všechen svůj čas a úsilí věnuje panství. Má sice mnoho nápadů, ale netuší, jak je uskutečnit. Slavné časy jejich hřebčince jsou dávno pryč a šedesátá léta vyžadují nový, moderní přístup k chovu koní. Nenadálý host z Ameriky a jeho atraktivní průvodce ze Stockholmu otevřou Solveig dveře do nového světa. Dokáže však překonat smutek ze ztraceného štěstí? Pokusí se znovu o nový začátek – Lejongardu i velké lásky? Solvejžin slib je třetí, závěrečná část švédské rodinné ságy o rodu Lejongardů a jeho panství, jež líčí osudy několika generací šlechtického rodu v průběhu 20.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Frauen vom Löwenhof 3: Solveigs Versprechen , 2018


více info...

Přidat komentář

petrulkaa
21.01.2024 5 z 5

I tento díl se mi moc líbil. Byla to sice červená knihovna s jasným koncem, ale nechyběly ani zajímavé zápletky. Spisovatelka je velmi šikovná vypravěčka, příběh se hezky četl, při čtení jsem prožívala příjemně odpočinkové chvilky. Těším se na její další knihu.

Joyce24
29.10.2023 4 z 5

Tento díl se mi líbil z celé ságy nejméně. Jak již zde bylo napsáno děj byl zcela předvídatelný, téměř červená knihovna, kterou právě příliš nevyhledávám.


jirina3500
23.08.2023 3 z 5

Po přečtení druhého dílu jsem se pustila hned do dílu třetího a byla jsem trochu zklamaná.Hodně předvídatelné,podobné osudy a taková červená knihovna.Škoda,mohlo to celé , za mne skončit druhým dílem.

m_martina
20.06.2023 3 z 5

Do posledního dílu trilogie jsem se pustila hned po dočtení druhého a asi to byla chyba. Protože tato kniha je podle mého nejslabší. Solveig už mi nebyla sympatická tak jako Agneta nebo Matilda. Nejvíce se mi líbil první díl a je škoda, že si paní spisovatelka nedokázala udržet stejnou úroveň.

85098211
16.06.2023 4 z 5

(drobné spoilery)
No, tak já vám snad ani nevím, co k této poslední části rodinné ságy o rodině (a hlavně ženách) Lejongardů napsat. Mně se nejvíc líbila první kniha, z té jsem byla opravdu nadšená. Ale tentokrát jsem to měla podobně jako moje oblíbená uživatelka Hanka (Mandlevest) v komentáři níže. Knihou jsem se tak trochu musela protrpět, byla tak neskutečně předvídatelná, že bylo možné přeskakovat celé pasáže, aniž by čtenář o něco přišel - i když já tohle fakt nedělám ;-). Poměrně brzy na začátku dojde k nehodě, kterou nepřežije Solvejžin snoubenec. Ona se tedy vrací na rodné panství, kterému se začne věnovat celou svou duší. Dříve vyhlášené hřebčince se ovšem ocitají v hluboké finanční krizi, a proto je nutné najít nějakou cestu, jak je přece jen zachránit. A tak Solveig zkontaktuje muže, kterého původně nemohla vůbec vystát...
Je sice velká škoda, že pro mne měla tato série sestupnou tendenci, no ale nemůže být každý den posvícení ;-) a já ve finále u této knihy strhávám pouze jednu hvězdičku. Autorka totiž píše i přesto čtivě a to bych chtěla ve svém hodnocení zohlednit.
A ještě na úplný závěr dodám, že bych byla bývala uvítala, pokud by tento díl měl červenou obálku, protože z něj na hony daleko čišela červená knihovna!!! :-)))

Mandlevest
15.01.2023 4 z 5

Rodinná sága dočtena a jak se mi první díl líbil a druhý ještě více, u tohoto závěrečného jsem se trochu trápila. Jak již psal někdo v komentářích, byl nejvíc předvídatelný a já se někdy přistihla, že některé stránky jsem jen přelétla očima aniž bych si uvědomovala, co vlastně čtu. Příběh Solveig a jejího boje o záchranu panství mě prostě tolik nezaujal. Na druhou stranu , v rámci žánru romantických ság, se mi tato líbila více než třeba Panský dům. A tak si myslím, že její fanynky se mohou těšit i na švédský venkov, na rodinné panství Lejongard. Bude se jim tam líbit.

LéňaM
14.10.2022 3 z 5

Poslední díl byl slabší a už dost
" sladký " myslim že bych se bez něj obešla, ale i tak jsem četla s chutí.

petronella1
07.07.2022 5 z 5

výborná kniha stejně jako předchozí díly, Corina prostě umí. Už se těším na další ságu

čef
27.06.2022 4 z 5

Dobrý závěr rodinné ságy. Nejmladší z rodu se také umí ohánět, aby zajistila panství pokračování v prosperitě. Dostává se ovšem do různých problémů také se zlobivými muži a tak je stále, co řešit. Pořádná dávka lásky a odvahy je k tomu zase samozřejmě potřeba.

Zelený.úval
21.04.2022 5 z 5

Ani závěrečný díl série nezklamal a byl fajn :-) Občas bylo těžké představit si Agnetu jako starou paní a všechny další moderní věci na panství, ale jinak se kniha dobře četla. Celou sérii hodnotím jako povedenou.

Filomena1961
20.04.2022 5 z 5

Poslední díl ságy byl rovněž čtivý a pokračoval v nastolené linii. Dalo by se říci, že to byly ženy, které v kritických situací na statku zasáhly a postaraly se o to, že ho udržely pro další generace. I když zasáhne nepříznivý osud, člověk se nesmí vzdávat, je to sice moc těžké , hlavně zásadní rozhodnutí. Pokud to ale provede, pak z celé situace vyjde posílený. Nejvíc jsem ocenila, že Solveig se nevzdala a nakonec ji osud nastavil tu přívětivější tvář. Určitě doporučuji.

Aranel15
18.03.2022 3 z 5

Myslím, že kniha mohla být klidně o půlku kratší, protože se v ní nic moc nedělo. Také mi trochu dělal problém přerod do moderní doby, takže když se v knize psalo o ledničce, musela jsem chvilku popřemýšlet než jsem si to dobově srovnala.

Kanimůra2
13.12.2021 3 z 5

Celou knížku jsem čekala na zápletku. A tu závěrečnou si už mohla paní spisovatelka odpustit. Kdyby kniha mělo o 100 stránek méně, určitě by jí to pomohlo.

Nika151
13.12.2021 5 z 5

Třetí díl splnil má očekávání a je to krásné zakončení celé trilogie. Z knihy dost vyznívá samostatnost a pracovitost žen, že dokáží vést panství stejně dobře jako muži. Solveig přijme zásadní rozhodnutí, které mění podobu celého Lejongardu a vede ho do nové doby. Setkáváme se i s Agnetou, Mathildou, Magnusem..

tittanie
10.12.2021

Jsem ráda, že jsem se pustila do čtení i třetího dílu. Přišel mi daleko lepší než díl druhý. Kniha byla zajímavá a velice dobře se četla. Naopak mi vadila zápletka na konci. Přišla mi zbytečná a jenom natahovala knihu o další stránky.

Toňula
30.11.2021 4 z 5

Poslední díl ságy je stejně čtivý a romantický jako předchozí, sympatická hrdinka překonávající těžkosti osudu, jen v závěru trochu moc sladkobolné, ale v dnešní smutné době působící jako pohlazení na duši.

burei
03.11.2021 4 z 5

Na třetí díl jsem byla zvědavá, četla jsem dál a dál najednou, ale je pravda, že místy už byl děj velice rozvláčný a zbytečně popisované detaily mě chvílemi nudily. Ale závěr měl spád, pěkné čtení, i když nevím, jestli se ještě jednou k těmto knihám vrátím.

cérka
01.11.2021 4 z 5

Důstojné zakončení romantické rodinné ságy.
Musím ovšem podotknout, že během četby mi několikrát přišla na mysl myšlenka "ale no tak, tohle jsme si mohli odpustit". Některé věci si hold ráda a mnohem raději domyslím.
Nicméně, poslední díl mě oslovil mnohem více než ten předešlý a tím pádem mi na tuto ságu zůstanou pěkné vzpomínky :).

Mathiola8
30.09.2021 5 z 5

Moc hezká rodinná sága. Bavilo mě to. Asi nejvíc mě nadchl díl první, jelikož v něm byla hlubší historie. Další dva díly byly zase psány s větší lehkostí. Pěkné srovnání života žen v průběhu dob. Doporučuji

Szilvia1
01.09.2021 5 z 5

Třetí díl a zároven i poslední díl Paní ze Severu byl pěkně napsaný,čtivý a krásný.Je to o znovu nalezení života z nelehké situace jako je autonehoda,ztráta milého a babičky,a predevším skoro ztráta střechy nad hlavou.Musí přijít na to,jak se z takové situace vyjít zase na výsluní,ale Solvejži se to podaří,a ještě si najde svoji životnou lásku.je to pěkná knížka.Doufám,že i další série bude tak pěkně napsaná.