Petkona Petkona komentáře u knih

☰ menu

Znamení moru Znamení moru Kevin Sands

I když se mi tenhle díl líbil víc míň než první, stejně to bylo skvělé. Děj byl napínavý a spletitý a já jsem otáčela jednu stránku za druhou. Prostředí Anglie se mi moc líbilo a jenom to knize přidávalo na ponuré atmosféře. Za mě skvělá kniha a hned se musím pustit do dalšího dílu.

10.12.2022 4 z 5


Máj Máj Karel Hynek Mácha

Jedna asi z největších českých literárních klasik, ale mě to vůbec nezaujalo. Musela jsem se soustředit na každé písmenko, což mi kazilo dojem z té popsané krajiny. Já to tedy hodnotím průměrně, ale každý si na tom nejspíš najde něco svého.

13.11.2022 3 z 5


Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat Gary Stewart

O Zodiacovi už jsem jednu knihu četla a i když tam nebylo moc nových informací, mně se líbilo to zpracovaní a pojmutí autora. Byly tam vlastně doložené důkazy a srovnání rukopisů a celkově to bylo lepší než ta první kniha kterou jsem četla. Bylo tam hodně podrobností o vrahově mládí a to bylo velmi zajímavé. Pro mě to je tedy další zajímavá kniha ohledně tohoto případu a já jsem velice spokojená.

13.11.2022 5 z 5


Tulení Tulení Catana Chetwynd

Moc hezký komiks s krásnými ilustracemi. Asi to není úplně jeden z nejlepších komiksů podobného žanru, ale takový hezký pocit to ve vás zanechá.

13.11.2022 4 z 5


Tesáky Tesáky Sarah Andersen

Komiks se skvělým humorem a velmi vtipnými situacemi. Ilustrace byly také krásné a já jsem si čtení moc užila.

13.11.2022 5 z 5


Když se introvertka vdá Když se introvertka vdá Debbie Tung (p)

Moc hezky zpracovaný a nakreslený komiks. Situace byly velmi vtipné a u čtení jsem se kolikrát zasmála. Pro pobavení je to určitě dobrá volba a jestli se rozhodnete přečíst tento komiks, rozhodně nešlápnete vedle.

13.11.2022 5 z 5


To bylo tvé jméno. 03 To bylo tvé jméno. 03 Makoto Šinkai (p)

Krásný závěr série. Moc mě to bavilo a určitě se chystám na něco podobného.

13.11.2022 5 z 5


To bylo tvé jméno. 02 To bylo tvé jméno. 02 Makoto Šinkai (p)

Moc příjemné pokračování velice povedené série.

13.11.2022 4 z 5


To bylo tvé jméno. 01 To bylo tvé jméno. 01 Makoto Šinkai (p)

Pro mě byla tahle série první setkání s mangou a musím říct, že mě to mile překvapilo. Příběh byl velice zajímavý a moc mě bavil. Ilustrace krásné a příběh s nimi dostával úplně jiný rozměr. Takže já jsem spokojená a určitě mám v plánu si ještě něco takového přečíst.

13.11.2022 4 z 5


Kočka mezi holuby Kočka mezi holuby Agatha Christie

Velice zajímavý námět a prostředí. Jako vždy byl děj naprosto nepředvídatelný stejně jako rozuzlení. I když to možná nebyla jedna z nejlepších detektivek, určitě vás nezklame.

13.11.2022 4 z 5


Cujo Cujo Stephen King

Další skvělá Kingova kniha, nápad má opravdu velký potenciál jen si myslím, že mohl být využitý trošinku lépe. V knize bylo podle mého názoru sposutu zbytečných částí, které jen příběhu ubíraly na tempu. Atmosféra v knize byla ale skvělá, úplně jsem cítila tu úzkost a strach. To se autorovi opravdu povedlo a až na těch pár moc nezajímavých častí to bylo skvělé.

13.11.2022 4 z 5


Alchymistova šifra Alchymistova šifra Kevin Sands

I když je kniha určená převážně pro mladší čtenáře, úplně neskutečně mě vtáhla do děje a byla vážně skvělá. Příběh byl velmi napínavý a originální, moc mě bavily všelijaké šifry a jak se s nimi hlavní postava vypořádávala, prostředí Anglie bylo realisticky vykreslené a moc zajímavé. Hodně povedené fantasy a opravdu se těším na další díly.

13.11.2022 5 z 5


Čtvrtý přítel Čtvrtý přítel Joy Ellis

I když jsem nečetla předchozí díly, myslím, že to vlastně vůbec nevadilo a dá se to číst i bez nich. Já jsem si čtení moc užila, skvělá zápletka, hodně mě bavilo prostředí postav, bylo to napínavé a do posledních stránek vůbec nevíte jak to dopadne. Konec byl tedy velmi překvapivý a líbil se mi na knize asi nejvíc. Taky jsem si oblíbila spoustu postav a více případů v ději mi vůbec nevadilo, naopak se pořád něco dělo a vy jste se nenudili. Za mě velice povedená detektivka a na předešlé díly se určitě chystám.

03.08.2022 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 4 Srdcerváči. Kniha 4 Alice Oseman

Velice milé pokračování, oceňuji zapojení i vážnějšího tématu, určitě to komiks ozvláštnilo a moc mě to bavilo a všechny postavy jsme si zamilovala. Grafická stránka nádherná jako u předchozích dílů a myslím, že dám šanci i seriálu.

02.08.2022 4 z 5


Asi to skončím Asi to skončím Iain Reid

Nejsem si úplně jistá, jestli jsem správně pochopila zápletku, ale možná mi to tolik nevadí. Na knize se mi hodně líbila mrazivá atmosféra, která od poklidného začátku houstla na každé stránce. Během čtení jsem měla občas hodně nepříjemný pocit a jestli to byl cíl knihy tak jsem spokojená. Občas to napětí bylo už takové moc strojené nebo jak bych to řekla. Možná někde už ho bylo i moc, ale to mi knihu rozhodně nezkazilo. Bylo to velice čtivé a posledních několik desítek stránek jsem úplně hltala. Takže já jsem si čtení užila a určitě se do knihy pusťte.

02.08.2022 4 z 5


Vražda Rogera Ackroyda Vražda Rogera Ackroyda Agatha Christie

Další povedená detektivka, sice nepatří mezí mé top, ale hlavu vám to zamotá a jsem si skoro jistá, že vraha neodhalíte stejně jako se to nepovedlo mně.

02.08.2022 4 z 5


Schůzka se smrtí Schůzka se smrtí Agatha Christie

amozřejmě další skvělá detektivka z velmi zajímavého prostředí. Tentokrát okolnosti napovídaly na úplně jiného pachatele, takže jsem se samozřejmě asi jako vždycky ve vrahovi spletla. Postavy byly rozebrány po psychologické stránce ze všech stran, takže jste je vlastně znali téměř dokonale a to vám pomáhalo odhalit vraha a opravdu mě to moc bavilo, ještě i závěr byl velice překvapivý.

02.08.2022 5 z 5


Najdi mě Najdi mě André Aciman

Od autora se mi víc líbilo Dej mi své jméno, ale musím říct, že ani tohle mě nezklamalo. Setkáváme se tu s méně známými postavami a dozvídáme se víc o jejich příběhu. Mně se nejvíc líbil samozřejmě ten poslední o Eliovi a Oliverovi, vlastně až zde jsme se dozvěděli konec jejich příběhu, který v autorově předchozí knize určitě neskončil, ale ani ty ostatní části nebyly špatné. Autorův styl psaní se mi moc líbil, krásně zachytil všelijaké pocity postav a ani mi ani nevadilo, že děj neubíhal nějakým strašlivým tempem, ale tak příjemně plynul a já jsem se vcítila do té atmosféry a i hlavních postav. Pro mě jako oddechové čtení na léto ideální a musím se pustit i do další autorovy knihy.

27.07.2022 5 z 5


Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

Strašně příjemná, oddechová knížka. Příběh mě neskutečně bavil i když jsem z filmového zpracování věděla jak dopadne. Četlo se to neskutečně rychle, filmové a hudební narážky byly skvělé, stejně jako postavy. Ty jsem si všechny oblíbila a v průběhu čtení jsem chtěla děj prožívat s nimi. Příběh měl strašně hezkou atmosféru a čtení jsem si moc užila a proto mě na konci mrzelo, že už je konec.

08.07.2022 5 z 5


Zodiac Zodiac Robert Graysmith

O případu už jsem něco věděla i před čtením, ale tady jsem se dozvěděla snad všechno. Příběh o strašném, ale přesto asi geniálním masovém vrahovi je tu popsaný od úplného začátku až po nevyřešený konec a v opravdu velkých detailech. Autor sám se účastnil a zasahoval do vyšetřování a tak máte informace z první ruky. Skvělé doplnění byly také ukázky dopisů. I přes to, že je kniha poměrně obsáhlá a nabitá informacemi se četla velice dobře, akorát mě na konci mrzelo že se nemůžeme dočkat vysvětlení. U tohoto případu by mě to zrovna velice zajímalo, ale věřím, že policie v té době udělala co mohla.

08.07.2022 4 z 5