Znamení moru

Znamení moru https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372615/bmid_znameni-moru-A1Z-372615.jpg 5 127 24

Alchymistova šifra série

< 2. díl >

Nemoc se blíží a v sázce je víc než kdy předtím… Druhý díl dobrodružné série plné magie, záhad a šifer! Na Londýn udeřila černá smrt! Nemoc se šíří městem a ruku v ruce s ní i panika a strach. Tajemný prorok předpovídá zkázu, pokud někdo nepřijde s lékem, který na mor opravdu zabere. Lékárna Blackthorn je proto pověřena, aby se o přípravu takového léku pokusila. Christopher se ihned pouští do práce. Jeho snažení však záhy začnou narušovat výhružky smrtí. Christopher a jeho kamarád Tom se okamžitě vydávají neznámého zabijáka hledat. Jedná se o útok osamoceného šílence, nebo za vším stojí skupina nebezpečných spiklenců?... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Mark of the Plague , 2016


více info...

Přidat komentář

Klesňa
20.10.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu téhle middle grade série bylo jasné, že se pustím i do dalších dílů. Starý Londýn, hrdinové bez magických schopností, lékarnické prostředí a spousta šifer a tajenek – tohle všechno je totiž lákavé nejen pro mladé čtenáře ale i pro ty starší a já jsem toho důkazem. Líbí se mi jak originální námět si autor vymyslel. Autor v téhle sérii nepoužívá maggi ale hlavně různé přísady, léčivé a jedovaté rostliny, což je velmi příjemná změna. I v druhém díle je spoustu tajných zpráv a šifer a ještě víc zřejmou tady máme I detektivní zápletku. Celé tajemství se rozplétá tak dynamicky, že si ani neuvědomujete, kolik stránek slupnete na posezení. Hrdinové jsou taky velmi sympatičtí. Jediné mínus je, že samotný Christopher je na můj vkus až nereálně poctivý. Tipuju ale, že v dalších dílech s rostoucím věkem se dostane do situace, kdy I on bude muset trochu příjmout stranu zla a například někomu ublížit nebo I hůř. No rozhodně se těším na další dobrodružství a nelžu vám, že ješte dnes letím do knihkupectví pro další díl! .... můj IG: @klesnacte

TeaPeter
28.07.2023 4 z 5

Je to sice kniha primárně pro děti, a tedy i plná ne úplně racionálního chování dětských hrdinů, ale tento námět by se skvěle uplatnil i v literatuře pro dospělé. Když si odmyslíme všechny ty dětské prvky, tak dostaneme osnovu dost temného thrilleru. Vidíme, že "šmejdy" nestvořila dnešní doba, ale že tady byli už dávno. V této knize ale díky morové situaci vyznívají jejich pohnutky a metody obzvlášť odporně.
Knížka mě také přiměla si pozjišťovat i něco o lécích, které se v textu zmiňují. Třeba benátském sirupu neboli orvietanu. A je vidět, že i farmacie si prošla nelehkým hledáním světla na konci tunelu.


Meg1
25.07.2023 5 z 5

Opět super kniha, přečetla jsem jedním dechem.

Petkona
10.12.2022 4 z 5

I když se mi tenhle díl líbil víc míň než první, stejně to bylo skvělé. Děj byl napínavý a spletitý a já jsem otáčela jednu stránku za druhou. Prostředí Anglie se mi moc líbilo a jenom to knize přidávalo na ponuré atmosféře. Za mě skvělá kniha a hned se musím pustit do dalšího dílu.

DK197
11.11.2022 5 z 5

E-KNIHA: Po prvním díle jsem si říkala, že tahle série bude fajn. Po druhém díle jsem se do autorových knih naprosto zamilovala. Nebo snad znáte někoho jiného, kdo dokázal do knih pro děti a mládež vpasovat tématiku morové rány? Nejsem historik, ale jako laickému čtenáři mi to přijde věrohodně a přitom citlivě zpracované. Je to celé napínavé, zajímavé a opět plné šifer a dobrodružství. Nehledě na to, že i celé prostředí Londýna v sedmnáctém století je velice hezky vykreslené. Tuhle knížku jsem si užila ještě o mnohem víc než tu první. A navíc se příběh začíná vymezovat oproti všemu ostatnímu, co jsem kdy četla. Můžu jenom doporučit.

Fazulajda
04.08.2022 5 z 5

Zprvu jsem si říkala, že stále pecka, ale maličko slabší než první díl, pak ovšem přišla nějaká 2OO. strana a šlo to jako po másle až ke konci. Rozhodně by mě nenapadlo, že mě rozbrečí dojetím. Pěkně napsané, úžasné postavy a promyšlená zápletka. I Sally mě příjemně překvapila, protože by to nebylo poprvé, co jedinou charakterovou vlastní dívky ve skupině je, že je dívka, ale i ona byla osobitým přínosem.

Retketka
29.05.2022 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Každá kapitola vás nutí číst dál a dál a chce to silnou vůli knížku odložit. Skvěle zachycuje nejistotu v době morových ran. Dobré je, že se tam zabíjí míň než v prvním díle. Líbí se mi proložení knihy stránkami s datem. Mzslím, že tahle knížka neomrzí.

hana4834
06.02.2022 4 z 5

Zase super čtení

Paris131
19.11.2021 5 z 5

Druhý díl se mi líbil víc než první, byl napínavý od začátku až do konce. Ta závěrečná "bitva" byla mega napínavá. :)) Zamilovala jsem si i vedlejší postavy a jejich příběhy, konkrétně ten jeden byl hodně dojemný a snad se dotyčná postava na onom světě setkala se svou rodinou. :) Jinak jo, situace v knize dost reflektuje dnešní dobu a pokaždé, když se tam objevilo slovo "karanténa" jsem zapomínala, že autor knihu napsal už dlouho před ní...:) Fakt pěkné a napínavé čtivo, vrhám se na třetí díl. Jo a grafická úprava těchto knih je mimořádně povedená!

Klivine
22.07.2021 5 z 5

Tenhle díl jsem četla v karanténě a jak jistě víte, tenhle díl je z období moru. Docela jsem si situace připodobnila, a přemýšlela o tom kdyby tu bylo mor...

Bublina999
10.05.2021 5 z 5

Tahle série je vážně super. Takové odhalení bych nečekala, ale dává to smysl, tak to mám nejradši... Jen bych vytkla, že jsem šifru s dopisem vyluštila jen co jsem se na ní podívala. Už se opravdu nemohu dočkat na další díly, ale ať je jich co nejvíce, protože já bych to dokázala číst do nekonečna. Konec je dojemný a já dávám miliardu hvězdiček! Úžasné!!!

Atlantis
02.05.2021 4 z 5

Nechci to zakřiknout, ale zatím je Alchymistova šifra skvělá série. Povedený příběh, inteligentní postavy, které dokáží nad svým jednáním přemýšlet a hlavně neokoukané prostředí lékárny a morem trápeného Londýna.
Baví mne, že by se Znamení moru mohlo velice jednoduše zvrtnout v klasickou fantasy, kdy po sobě postavy začnou metat ohnivé koule, ale neděje se tak. Místo toho využívají svoje zdroje a zdravý rozum.
Hodně jsem se bavil a mít tak o 20 let méně, bude tohle jedna z mých nejoblíbenějších knih. Jen tak dál.

Ciarra
20.09.2020 5 z 5

Přečteno jedním dechem :-) pěkně zamotané, ještě lepší než první díl. Jdu na třetí:-)

Awča
27.08.2020 5 z 5

Četla jsem bezprostředně po prvním díle. Je to stejně dobré, ne-li lepší!
Zápletka je napínavá, vykreslení morového Londýna je poutavé a přátelství hlavních hrdinů pevné.
Bavilo mě to prostě od začátku do konce.

Chiruko
22.06.2020 5 z 5

Druhy dil jsem oproti prvnímu zhltla jakoby nic. Strašně se teď stydím že mi to s první knihou trvalo tak dlouho, než jsem opravdu ocenila jeji kvalitu. Autor ma opravdu skvěle napady a myšlenky které promítá v Chritopherove dobrodružství. Příběh je poutavý a Obalka a ilustrace jsou skvělé. Hlavně oceňuji šifry a různé tabulky které knihu ještě více čtenáři zpestřují, tak že neodola a luští šifry společně s Christopherem. Těším se až se pustím do další knihy.

Macev
24.03.2020 5 z 5

Líbila se

Da.ra
07.07.2019 5 z 5

Tak tohle je ještě lepší než předchozí díl. Něco na principu Harryho Pottera jenom reálnější. Super čtení.

Pajii
09.05.2019 5 z 5

Druhý díl mě bavil a dostal stejně jako první. Přečteno jedním dechem.

Sirius
17.02.2019 3 z 5

po magorech vraždících lékárníky dorazilo něco horšího. Mor. Pořád je to neuvěřitelně čtivý, Kevin Sands ví, jak do toho pořádně šlapat a Christopher neztratil nic ze svého rošťáctví. Bohužel se ale na můj vkus nechal autor moc unýst - je to tlustější než jednička a už mi to nepřišlo tak moc zábavný a osvěžující. Spíš místy prosakuje nuda. Naštěstí to ale zachraňuje finále a odhalení pachatelů bylo taky povedený. Snad trojka přenese jazýček vah na stranu kladnějšího hodnocení.

ani-cka3147
31.01.2019

Bohužel sem nestihla první díl ,četla sem to od 2ho dílu ale je skvělá :)