Pod ochranou lišky

Pod ochranou lišky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488478/bmid_pod-ochranou-lisky-AqX-488478.jpg 4 46 10

Zloději stínu série

1. díl >

Vsadili vše na jedinou kartu. Bude jim však stačit chytrost, mrštnost a odvaha, když při nich nebude stát štěstí? Nový akční příběh od autora oblíbené série Alchymistova šifra. Callan a jeho parťáci nikdy neměli lehký život. Jen díky své šikovnosti a neobyčejným schopnostem teď dostali nabídku, která převyšuje i ty nejdivočejší sny. Co na tom, že jde o krádež, na které si vylámala zuby řada dospělých, a oni nejsou ještě ani plnoletí. Když zvládnou vyfouknout přísně střežený poklad nejmocnějšímu čaroději ve městě, budou moct pověsit svoji stinnou minulost na hřebík! Callana však celý život varovali, že kouzlům je lepší jít z cesty. Můžou se kdykoliv obrátit proti vám a způsobit, že místo abyste podvod řídili vy, stanete se jeho obětí. Stojí ten risk za to?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Children of the Fox , 2021


více info...

Přidat komentář

vikidala
19.03.2024 3 z 5

Za mě spíše béčkové fantasy, podle recenzí zde na databazi jsem čekala něco lepšího, měla jsem problém to vůbec dočíst. Nic moc mě tam neoslovilo.

DK197
05.03.2024 4 z 5

E-KNIHA: Na rovinu přiznám, moje nevýhoda byla, že jsem tuhle sérii začala číst až po Alchymistově šifře. Protože to je prostě v rámci literatury pro děti naprostá pecka. Zloději stínu oproti tomu jsou jednoduše... jiní. Číst série obráceně, myslím, že bych si tuhle užila rozhodně víc. Ale nechci tím říct, že je špatná. Jen Šifra měla historické pozadí, tajemné šifry spoustu akce a intrik. Kdežto Zloději stínu jsou "jen další kouzelný fantasy svět". Je to moc fajn, jen to nemá to něco navíc, co mě okouzlilo na Šifře. Na druhou stranu kouzla tu fungují celkem originálně, systém náboženství připomíná indiánské božstvo a místo hlavní trojice máme rovnou celou šestici. Která navíc (a to je jedna jediná výhoda oproti předchozí sérii) má daleko výraznější a zajímavější charaktery. A jelikož je hrdinů tolik, hůře se odhaduje, jak se budou vyvíjet jejich vzájemné vztahy a jak to zahýbá s dějem. Akce časem také přibývá... Takže za mě povedené. Jen si musíte na nový svět trošku zvyknout.


david9690
05.01.2024 5 z 5

Tohle mě tak hrozně moc bavilo až jsem se divil sám sobě, že mě tak chytla knížka určena primárně pro teenagery a starší děti. Ale autorova nádherná fantazie, jeho úžasné vypravěčské nadání a schopnost maximálně vtáhnout do děje, kombinace magie, nadpřirozena, rychlých a nečekaných zvratů a akcí a také skvěle se doplňující postavy (i když věkově by mi spíše seděly trošku starší) mě totálně nadchly a tuhle knížka pro mě byla fakt úžasný a mimořádný čtenářský zážitek. Už mám druhý díl a jdu na to.

Meg1
27.07.2023 5 z 5

Zajímavý, sice už trochu ohraný příběh o partě zlodějů, nicméně i tak si zaslouží parádní hodnocení. Příběh má spád, neustále se něco děje. Nemáte ani chvilku si odpočinout a prostě musíte číst dál, protože když si myslíte, že zápletka už je u konce, přejde v jinou snad ještě napínavější:-) Ve spojení se světem dávných příběhů a magie, vytvořil autor opravdu pěkné dílko.

lucakuca
15.07.2023 5 z 5

Odpověď na otázku už znám. :-)
Jak to asi tenkrát vypadalo, když byli Dannyho parťáci dětmi?
Vtipné, skvělé, čtivé, osvěžující, návykové jak dovolená u moře, ranní procházka lesem, orosený škopek vychlazenýho pivka, kafčo na balkoně... Prostě další díly nutně potřebuji - to jsem vlastně chtěla celou dobu říct...

M.C.SMITH
12.01.2023 5 z 5

Tohle bylo perfektní počteníčko. Kniha byla skvělá, připomínala mi Šest vran, jen pro mne byla mnohem čtivější a já jí zhltla jako malinu. Všechny postavy mi sedly. Nejvíc jsem si oblíbila Lachlana a Callana.
Byl to úžasný příběh a já se těším na další díl. Opravdu povedené dílko.

Zezulinka
27.06.2022 5 z 5

knížky Kevina Sandse mám v oblibě, musím říct, že Alchimistova šifra se mi líbí víc, ale tato série je trochu jiná, je zde více magie, legend, záhad a strategií, no těším se na další díly, jak se bude děj vyvíjet

begoni
30.04.2022 5 z 5

Celá rodina milujeme Alchymistovu šifru a nedokázala jsem si představit, že už nás čeká jen 1 díl... Co pak? Takže nová série :) paráda! Díky pane Spisovateli, přivedl jste mého syna ke čtení :) už se těším na další díl!

Jaruš7
13.04.2022 4 z 5

Po sérii "Šifer" je v této knize- první z další série " Zloději stínu" jaksi mýtů nadbytek.
Větší kapkou problému byly pro mě jaksi nezvyklé překladatelské výrazy.
Snad by se autor sám podivil, co se nám to tu zjevuje za překladatelský šmodrch.
No, asi je třeba si zvykat na diktát nelogiky.

Jinak poutavý příběh má nemalé napětí a nekladouce mezí fantazii je čtenář pohlcen dějem nezletilých, zlodějských bídníků za očistu duší přes další zlodějský úkol.

Lapeni v hadím koši si již plánovat budoucnost nemusel. Ale když patronkou zlodějů je Liška, pak je chytrost ta nejlepší cesta k úspěchu.

Citace:" zákonitosti zlodějů: Nikonu nevěř, pozoruj řeč těla, vmysli se do role svého pronásledovatele...."

Čtivé a pozoruhodné, další díl si mě určitě najde.

DreamerX9
17.03.2022 4 z 5

Moje první kniha od autora a musím říct že jsem příjemně překvapená jelikož jsem se bála že se bude jednat o dětskou dobrodružnou.
Začátek mi připadal trochu jako šest vran a v průběhu knihy se zamíchaly karty a vše nabralo spád. Bavila mě čtivost i postavy zároveň neotřelé nápady od magie, veletkalce, oko až po schopnosti postav. Také humor, trochu toho moudra od starších a hlavně nepředvídatelnost knihy a krásná obálka. Druhý a další díl si určitě ráda přečtu
"Touha.Chamtivost. A rychlost. To, chlapče, jsou tři pilíře nejúčinnějšího podvodu"

Autorovy další knížky

Kevin Sands
kanadská
2017  91%Alchymistova šifra
2018  93%Znamení moru
2018  95%Temná kletba
2022  88%Pod ochranou lišky
2019  93%Volání přízraku

Kniha Pod ochranou lišky je v

Právě čtených3x
Přečtených67x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených8x
Knihotéce74x
Chystám se číst92x
Chci si koupit29x
dalších seznamech3x