Volání přízraku

Volání přízraku https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407911/bmid_volani-prizraku-33X-407911.jpg 5 88 13

Alchymistova šifra série

< 4. díl >

Čtvrtý díl série plné magie, záhad a šifer. Christopher neví, kým je. Probouzí se sám daleko od domova a bez vzpomínek. Vesničané říkají, že ho posedlo neviditelné zlo a vědomí nabyl až po zásahu místní čarodějnice. Christopher tuší, že jeho stav souvisí se záhadným mizením dětí, ke kterému ve vesnici dochází. Lidé věří, že se vrátil zlovolný duch Bílé paní, která krade děti a pohlcuje jejich duše. Rozpomene se Christopher na své jedinečné nadání, vyřeší temné tajemství a objeví ztracené děti?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Blackthorn Key – Call of the Wraith , 2018


více info...

Přidat komentář

Paris131
20.11.2023 5 z 5

Za mě napínavé od začátku až do konce! Suprová série a těším se na další díl. Jinak ty obálky miluju, radost pohledět. :)

Atlantis
12.04.2023 5 z 5

Tahle série je podle mého názoru až příliš neznámá. Přitom je Alchymistova šifra naprosto skvělé čtení pro mladší. Napínavé, sympatické postavy, zajímavé prostředí. Já se tedy bavím královsky. Tentokrát se řeší únosy dětí s jakýmsi duchařským podtónem a opět to krásně funguje. Zápory by byly jen minimální - Christopher svoje přátele najde až příliš brzy a i když jsou všude kolem závěje až po krk, tak se naši hrdinové přesouvají až příliš jednoduše.


DK197
17.02.2023 3 z 5

KNIHA: Tuhle sérii mám opravdu ráda. A když si člověk přečte poznámky na konci, tak žasne nad tím, jak autor dokázal využít tehdejší dobu a napsat o tom další skvělý příběh. Ale subjektivně je pravda, že mě 4. díl bavil o něco méně než ty předchozí. Rozhodně to ale neznamená, že je špatný, nebo že byste ho neměli číst. Stojí to za to a já doporučuji, doporučuji a doporučuji.

Čtenářská výzva 2023: č. 4 - kniha, která obsahuje mapu (strana 65)

Sauron
22.12.2022 4 z 5

Chápu že je asi pro celkový příběh tenhle díl důležitý, ale mě moc tedy nenadchl. Scházel mi v tom především rychlý a čtivý styl detektivky který byl v předchozích dílech. Je ale pravda, že finále mě překvapilo a vtípky se neomrzí(jsem holt ta správná věková kategorie, takže to prostě žeru). Doporučuji, ale možná budete trochu zklamaní. 3 hvězdičky a půl.

Fazulajda
12.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Zatím tedy rozhodně nejslabší díl. Začal skvěle, ale čekala jsem něco trochu jiného, především jsem v tom viděla tunu potenciálu. Doufala jsem, že se budeme pořádně vrtat v Christopherově ztracené paměti a Havranovi, ale ve finále se mu vzpomínky vrátí tak nějak samy. Zatímco v předchozích dílech si musela parta vystačit z velké části sama, tady to spíš působilo, že chodí od osoby k osobě a poslouchají, co se stalo, nebo jak dál. Škoda, nebýt toho, jak jsem si postavy zamilovala, byly by to pěkné 3/5.

hana4834
12.02.2022 4 z 5

Trošku předvídatelný ale i tak čtivé

Eliska.B
07.10.2020 5 z 5

Další super kniha z téhle série. Nemohla jsem se odtrhnout! Už se těším na pátý díl.

Awča
04.09.2020 5 z 5

Čtvrtý díl potvrzuje výbornou úroveň celé série.
Příběh začínal trochu odlišně než minulé díly, rozhodně jsem byla ráda, že čtu popořadě, znalost předchozích částí je určitě výhodou.
Autor nás nyní uvede do problému čarodějnických procesů, korzárství a pirátství, samozřejmě přizpůsobené věku cílové skupiny (což už bohužel nejsem).
Přátelství je i v tomto díle stále nejsilnější zbraní, zápletka byla opět napínavá, četla jsem jedním dechem.
Obálka i ilustrace u začátku kapitol jsou velmi povedené. Opravdu se těším na další díly, budou-li.

vincek1
26.06.2020 4 z 5

Bohužel, jak se mi často stává přečetl jsem, aniž bych četl předchozí 2 části. Tím pádem nevím o co jsem přišel. Co ale vím je, že kniha se čte pěkně a příběh je poutavý. Po celou dobu, a nebyla dlouhá, co jsem četl mi něco vrtalo hlavou. Až po přečtení jsem na technické stránce přečetl, že kniha je doporučená čtenářům od 10 let. No a právě to se mi honilo hlavou. Kniha je podle mého psaná slohem, který odpovídá i mnohem a mnohem mladším čtenářům. Tím nechci nic zlehčovat, ale jen popsat své pocity při četbě. Konečně v mém věku už mám skoro blíže k této, uvedené kategorii čtenářů. Pěkná kniha přečtěte si ji také.

tichoslapek_
18.10.2019 5 z 5

Opět povedený díl, u kterého se člověk opravdu nenudí. Což nebývá u všech sérií pravidlem. Těším se na další díl!

lucinka653
30.09.2019 4 z 5

Dávám 4, skvělý díl, ale už jsme si zvykla na šifry a ty tady chyběly

begoni
13.07.2019 5 z 5

Tuto sérii jsem si na první pohled zamilovala, stejně tak i zbytek rodiny.
Je to neskutečný klenot knihovny! Potěcha pro oko i duši.
Pořád čekám, kdy to někdo zfilmuje...vidím v tom velký potenciál.

begoni
07.07.2019 5 z 5

Další dobrodružství Christophera a jeho přátel opět nezklamala!
Největší mínus knihy je, že je tak neskutečně čtivá, že ji přečtu během chvilky :(
Už se nemůžu dočkat pátého dílu!