Zrádcova dýka

Zrádcova dýka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475808/bmid_zradcova-dyka-LQO-475808.png 5 58 9

Alchymistova šifra série

< 5. díl >

Christopher, Tom a Sally jsou zpátky v Londýně. Epidemie moru ustoupila a král, spokojený s jejich službami, jim nabídne překvapivou odměnu. Potíže je však sledují až domů... Neznámý vrah zaútočí na jejich starého přítele a nechá ho umírat. Pak se objeví anonymní dopis –záhadné varování ukryté v hádance a tajné šifře. Christopher a jeho přátelé zjišťují, že narazili na spiknutí hrozící smrtí králi... i každému, kdo se postaví zrádcům do cesty.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Traitor's Blade , 2021


více info...

Přidat komentář

Atlantis
31.12.2023 3 z 5

Jednou to přijít muselo. Zrádcova dýka je nejslabším dílem celé série. Postavy jsou zase sympatické, hodně cením jejich fyzický i psychický vývoj, ale celou knihu dolů táhne její děj. Ten je neslaný, nemastný, s nízkými sázkami. Úplně jsem se nenudil, ale asi na tento díl jednoduše zapomenu.

DK197
03.05.2023 5 z 5

E-KNIHA: Návrat hrdinů do Londýna byl brilantní tah. Tohle pokračování mělo všechno, co má mit. Tempem i atmosférou připomíná první knihy. Zápletka je plná zvratů. A prostředí je perfektně vykreslené. Tohle je opravdu jedna z nejlepších sérii, co jsem kdy četla. A toto nejspíš můj druhý nejoblíbenější díl série. Tentokrát se blíže seznámíme s králem Karlem II. Nemůžu se dočkat závěru, který v originále vyšel na začátku letošního roku. Snad se ho dočkáme i my.


hoku
30.01.2023 3 z 5

Honičky po Londýně od jednoho kusu papíru k druhému mě moc nebavily. Body za závěr knihy

Fazulajda
15.08.2022 4 z 5

Nějak mi bylo sympatičtější, když se postavy musely trochu umazat během celého dění, opravdu všechno prolézt a na skoro všechno si přijít samy, což mi tady trochu chybí podobně jako u předchozího dílu. Otevřené otázky nechávám na poslední díl, na ten se pořád moc těším, ale zatímco první tři díly byly vcelku uzavřenými celky, nabytými záhadami a zapeklitými situacemi, ze kterých se museli vyhrabat svépomocí, tady to působilo, že Christophera vodily za ručičku dopisy a záda mu kryl Ashcombe. Frustrace z toho, že dvě děti nikdo nebral vážně se podílela na tom, co pohánělo první dva díly, ale jakmile se z těhle dvou dětí najednou stali královi přátelé a pomalu nejdůležitější osoby v Londýně, všechno působí moc jednoduše.

Gizelaa
16.04.2022 4 z 5

Sice nejsem úplně cílový ročník, ale všechny díly se mi moc líbily, takže není to jen pro "děti a mládež" :-)

hana4834
13.02.2022 4 z 5

Za mě super jsem zvědavá na pokračování

voody99
22.12.2021 5 z 5

To že je tahle série něčím skvělým jsem věděla po prvním díle. Dalším díly jsou tím nejlepším potvrzením že jsem se nemýlila. Zrádcova dýka se prostě četla úplně sama, Christophera, Toma a Sally a jejich dobrodružství jsi musí opravdu každý oblíbit .
Opravdu moc se těším co přinese finále téhle úžasné série.

Anet11a
15.12.2021 5 z 5

Naprosto to zbožňuju. Jenom mě trochu mrzí že to bylo tak krátké. Strašně moc se mi líbí přátelství Toma a Christophera. Je to rozhodně moje nejoblíbenější knižní série. Ale něco co mě úplně nehorázně štve je to, jak natiskli hřbet knihy, protože je mám krásně vyskládané v knihovně a u toho posledního dílu je to písmo úplně obráceně a vůbec se to tam nehodí. Vztekala jsem se nad tím asi týden. Vypadá to opravdu strašně a obráceně je tam dát taky nemůžu, protože i papír knihy má jiný odstín a vypadá to hloupě. Jsem jediná komu to tak vadí?

Anett525
04.12.2021 5 z 5

Christopher a jeho parta opět nezklamali. Skvělá série, síla přátelství. Další oblíbenec Květinka.

Už ať vyjde další díl, protože ten konec... Jsem zvědavá,jak to celé s Havranem dopadne.