Havranova pomsta

Havranova pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523356/bmid_havranova-pomsta-6514228aee463.jpg 5 22 5

Alchymistova šifra série

< 6. díl

Hra na kočku a myš začíná! Strhující závěr napínavé série plný magie, záhad a šifer. Tajuplný Havran nastražil na Christophera strašlivou past a on teď sedí zavřený ve vězení v Toweru. Tento hrůzný čin je první z řady her, které Havran hodlá s Christopherem hrát... her, které jsou výzvou i rizikem zároveň. Po propuštění z vězení se Christopher, Tom a Sally pustí s Havranem do hry na kočku a myš, která je zavede do všech koutů Londýna. Dokáže Christopher Havrana přelstít a konečně ho odhalit? A jakou cenu za to bude muset zaplatit?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Raven's Revenge , 2023


více info...

Přidat komentář

Atlantis
09.04.2024 4 z 5

Lékárnický učeň Christopher došel na konec své tajemstvími naplněné cesty. Zaprvé jsem rád, že u nás vyšel i finální díl, jednu dobu jsem se už bál, že budeme bez rozuzlení. A zadruhé jsem spokojený s kvalitou finále a vlastně i celé série. Celá Alchymistova šifra se četla skvěle. Měl jsem pocit, že opravdu sleduju mladé lidi, jejich slovní výměny i myšlenkové pochody byly uvěřitelné. Líbily se mi lokace, Londýn, Paříž, britské pobřeží, to všechno bylo vykresleno parádně a troufám si říct, že i době správně. Bylo zajímavé, že některé hádanky jste opravdu mohli vyřešit i sami, čemuž pomáhalo i grafické zpracování knihy. Kdybych hledal chyby, zmínil bych určitě, že poslední díly byly spíše honby za jednotlivými hádankami a příběh lehce ustupoval do pozadí. Ale to je spíše hledání záporů, než že by mi to vyloženě vadilo. Celkově byla Šifra super série a já ji už nějakou dobu doporučuji všem mladším čtenářům.

mendule
23.03.2024 5 z 5

Skvělá série přečteno jedním dechem. Napínavé, záhadné, chytré. Teď už jen smutek, že je konec.


DK197
24.02.2024 5 z 5

E-KNIHA: Celá tahle série je prostě skvělá. Doporučuji klukům, holkám i dospělým, kteří dokáží ocenit literaturu pro děti a mládež. Celá je neotřelá se zajímavými tématy a sympatickými postavami. A nezapomínejte na historické prostředí. Tohle je závěrečný díl. Je plný emocí, zrad a lží. Boj vrcholí a až do poslední stránky vás bude napínat. A tak nějak se tu všechny příběhy, všechny knihy ze série, propletou dohromady. Kéž bychom se s hrdiny neviděli naposledy... Protože to jediné, co mi opravdu chybí, je pořádný epilog s jejich osudy po tom všem.

Sauron
08.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Musím přiznat, že jsem si zabrečel jako už dlouho ne. Přesto jsem ovšem vždycky pro temné konce. Možná by mi Tomova smrt nevadila. Ale po nějaké době přemýšlení zpětně si myslím, že je to nejlepší zakončení série, které si dokážu představit.

hana4834
02.12.2023 5 z 5

Zase super poctěni. Škoda že je konečný