Temná kletba

Temná kletba https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390716/bmid_temna-kletba-P8m-390716.jpg 5 100 15

Alchymistova šifra série

< 3. díl >

Ať se Christopher Rowe hne kamkoliv, provází ho tajemství, dobrodružství – a vraždy! Dokonce i setkání s králem Karlem skončí nebezpečnou potyčkou. Vrahovi se však podaří uniknout a zůstane po něm jen zlověstná zpráva: další útoky se blíží! Christopher a jeho přátelé se okamžitě dávají do pátrání a zjišťují, že všechny stopy směřují k tajemnému proletí, které bylo uvaleno na francouzský trůn a celou královskou rodinu. Jejich nový cíl je jasný – bude to Francie. Vyhrají závod s časem a vyřeší všechny hádanky dřív, než dojde k další vraždě?... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Assassin's Curse , 2017


více info...

Přidat komentář

Klesňa
20.10.2023 5 z 5

Tahle série se stala mou oblíbenou. Hned po přečtení druhého dílu jsem si šel koupit třetí. Bohužel ho ani v jednom ze tří knihkupectví neměli (což mi u tak super sérky příjde trochu smutné), ale milá paní mi knihu objednala a já si ji za dva dny s velkým očekáváním vyzvedl. No a za další dva dny už vám tady můžu napsat recenzi, protože mě příběh zas tak pohltil, že knihu prostě nešlo odložit. Líbí se mi, že se v každé knize mladý čtenář dozví něco zajímavého z historie. V prvním díle třeba to, jak se dříve léčilo, v druhé se zase dozví o černém moru a v této třetí se příběh točí okolo templářů. Baví mě, jak se díky různým šifrám a hádankám stává celý děj napínavějším a dostává tak detektivní nádech. Taky hlavní dvě postavy jsou skvěle vykresleny a vůbec mi nevadí, že oba mají přesnou úlohu. Christopher je prostě mozkem všech operací a jeho kamarád Tom zase víc používá svaly. Sice mi trochu vadilo klišé, že se Tom vždycky objeví v tu pravou chvíli a zachrání Christophera v boji, ale to je jediné, protože jinak je kniha prostě skvělá. Pokud teda hledáte napínavý příběh zasazený do minulosti, zajímavý jak fakty, tak odlišným posunem v ději díky postupnému rozšifrování – nečekejte a zkuste sérii Alchymistova šifra! .... můj IG: @klesnacte

DK197
14.11.2022 4 z 5

E-KNIHA: Osobně se mi o trochu víc líbil předchozí díl, ale i tenhle má originální téma - protentokrát templářské rytíře. Místo do Anglie se podíváme do Francie v 17. století a celé je to neméně skvěle vykreslené. Je to opět plné dobrodružství a šifer. Spousty, spousty šifer, které jsem si tentokrát musela mnohdy číst nejednou, abych jejich smysl pochopila. Tahle série mě ale pořád neskutečně baví.


Fazulajda
09.08.2022 5 z 5

Za mě malinko pomalejší, ale definitivně stále úžasný díl, řádně zamotaný a s neméně charizmatickým obsazením.

Retketka
29.05.2022 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Každá kapitola vás nutí číst dál a dál a chce to silnou vůli knížku odložit. Další záhady a tajemství vás nutí přemýšlet, ale stejně je téměř nemožné na to přijít. Myslím, že tahle knížka neomrzí.

hana4834
12.02.2022 4 z 5

Napínave až do konce za mě super

Atlantis
05.01.2022 5 z 5

Paráda, opravdu skvělé. Původně jsem chtěl tak nějak ze setrvačnosti dát čtyři hvězdy, ale pak jsem si uvědomil, že nemám důvod. Já se prostě výborně bavil. Hluchá místa neexistují, změna prostředí sérii neskutečně prospěla, nechybí typický humor, navíc navnadění na pokračování - luxus. Nejvíc se mi líbí, že postavy přemýšlí, jsou inteligentní a vy tak nemáte potřebu vyvracet oči a říkat, co je tohle za volovinu.

Bublina999
12.05.2021 5 z 5

Tahle kniha je prostě dokonalá, jak už jsem psala i u ostatních dílů.

Awča
02.09.2020 5 z 5

Další velmi povedený díl.
Příběh nás zavede do Paříže, což je proti Londýnu milé zpestření, bavilo mě vykreslení dvorského života, popis architektury města, a samozřejmě hádanky a šifry.
Není to tak temná kniha jako Harry Potter, ani tolik komplikovaná. Ale stále o přátelství, o morálních zásadách, přitom lehké a čtivé, ještěže mám hned k dispozici pokračování.

Anannas
17.06.2020 4 z 5

Skvělá kniha! Ani napotřetí tam nechyběly záhady, napětí, akce...
Líbilo se mi to až na to, že tento díl se až moc podobá Šifře mistra Leonarda od Dana Browna, takže už to není tak originální.

Pajii
09.11.2019 5 z 5

Opět naprosto skvělá knížka. Stránky ubíhaly rychlosti blesku a já bych chtěla pořád číst dál a dál. Ještě víc záhad, napětí, šifra za šifrou.

lucinka653
12.07.2019 5 z 5

Zatím nejlepší díl.

josef5899
26.01.2019 5 z 5

Zatim nejslabší díl a naprosto neodložitelnej. Christopher Howe stojí v mym žebříčku po boku Harryho Pottera a už se nemůžu dočkat pokračování. Výběr v luxoru podle momentálního rozmaru a obálky, byl trefa do černého :)

berka4151
05.01.2019 5 z 5

Tahle série má asi jen jednu nevýhodu. Nestačí si knížky půjčit v knihovně, musíme je mít doma. Nejen super obsah, plný napětí, záhad a šifer, ale i úžasné obálky.

begoni
28.12.2018 5 z 5

Třetí kniha je snad ještě lepší než předchozí...Kevin Sands zraje jako víno!
Sérii jsem naprosto propadla! Koupila jsem loni 1.díl svému 10letému synovi a protože se mu moc líbila, přečetla jsem si ji také. Od té doby netrpělivě očekáváme další díly.
Knihy už na pohled jsou nádherným pokladem, jsou krásnější než v originále. Chvála nakladatelství Fragment a skvělé Ilustrátorce (s velkým I).

tichoslapek_
16.12.2018 5 z 5

Velice povedený díl! Hledání templářského pokladu, různé šifry, intriky apod. Skvěle se to sešlo, takže skoro 400 stránek uteče jako voda, a přesto by jste chtěli pořád víc a víc. Doufám, že další díl vyjde, co nejdříve. Moc se na něj těším.