NikolOt NikolOt komentáře u knih

☰ menu

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Opět není co dodat. Prostě Carter a jeho detektiv Hunter. Začínám mít pocit že tuto sérii nemůže nic překonat.

17.04.2022 4 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Moc krásné, ale zároveň smutné když si člověk uvědomí, že v knize je popsáno jen pár psích krutých osudů. Přitom taková nespravedlnost na zvířatech je páchaná dennodenně. Ale nápad napsat něco takového je skvělý.

17.03.2022 5 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Klasika. Ona je mladá, krásná a chudá on je extrémně bohatý a neuvěřitelně sexy. Milují se vlastně už od začátku co se poprvé potkaly,ale nejdřív si musí k sobě najít cestu. Rychlé a trochu lechtivé čtení. Pro vyznavače tohoto žánru určitě doporučuji. Přečetla jsem jako krátkou oddechovku.

11.03.2022 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Moc se mi líbí zpracování se smrtí jako vypravěčkou. Další kniha napsaná z prostředí druhé světové války, ale žádným drastickým způsobem. Ukazuje nám život obyčejných Němců za války a jejich osudy.

11.03.2022 4 z 5


Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku Giles Milton

Super zajímavé čtení. Historie napsaná zajímavým poutavým způsobem. Takové perličky co vám ve škole v hodinách dějepisu neřeknou.

02.03.2022 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Svižný příběh. Pěkně napsané a jako romantickou oddechovou určitě doporučuji. Přečtu si i další díly ze série.:)

02.03.2022 5 z 5


Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Moc pěkné. Věřím, že se určitě někdo v obrázcích pozná. Prostě knihomolská závislost. Není co vytknout.

14.02.2022 5 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Moc pěkné. Líbí se mi, že autorka JKR nezůstala jen u ságy o Harry Potterovi, ale že nám přibližuje kouzelnický svět i prostřednictvím dalších knih.

04.02.2022 5 z 5


Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Není co dodat. Snad jen obdiv člověku, který po všech hrůzostrašných událostech svého života našel svůj životní smysl. Smysl rozdávat úsměvy, radost a štěstí. Reálný popis toho, co dokáže schopný manipulativni jedinec vyvolat za zvěrstva. Jak člověk dokáže jinému ublížit, ponížit, zlomit duši a poslapat lidskou důstojnost. Avšak i přesto tento člověk vyprávějící svůj příběh o přežití holokaustu zůstal lidskou a laskavou bytostí. V životě se mu nakonec dostalo tolik štěstí, že byl ochoten se podělit s ostatními. Jsi úžasný člověk Eddie.

04.02.2022 5 z 5


Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Musím říct, že ze začátku jsem se musela do čtení vyloženě nutit. Kniha byla pro mě chaotická, ale po začtení se do příběhu jsem otáčela stránky jak na běžícím pásu. Určitě stojí za přečtení. Podívám se i na zfilmovanou verzi, prý je na co se dívat:)

26.01.2022 3 z 5


Údolí Údolí Bernard Minier

Tak opět Minier a jeho detektiv Servaz mě na plné čáře opět dostali. Klobouk dolů před opět dokonalou propracovanosti děje. Přečtená od začátku do konce s velkým napětím. Tleskání.

07.01.2022 5 z 5


Buzíčci Buzíčci Jan Folný (p)

Celkem nenáročná oddechovka. První povídka by mohla sice případné čtenáře odradit od pokračování ve čtení, avšak další povídky již byly čtivější, líbivější. Po přečtení zanechají pocit k zamyšlení. Velmi se mi líbilo i autorovo střídání slohových stylů a propojenost postav mezi jednotlivými povídkami. Dávalo to knize svižný spád.

02.01.2022 3 z 5


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Super lehké a humorné čtení. Sama taky ráda jezdím na výlety po Česku. Autor mi je svým humorem sympatický. Ne každý si ze sebe umí udělat srandu.

28.12.2021 4 z 5


A pak už jen tma A pak už jen tma Petra Batók

Velmi povedený kousek. Přečteno za jeden den. tzv.na jeden nádech. Líbí se mi, že v knize vystupují čtyři základní postavy a není v tom zmatek. Popis jak démon v podobě alkoholu ničí životy lidem v blízkém okolí alkoholika. Nejvíce to odnášejí ty děti a ještě když jsou třeba malé.

23.12.2021 5 z 5


Achilles a želva Achilles a želva Miroslav Holub

Básním zas až tak dobře nerozumím, ale jsem toho názoru, že by si měl každý aspoň jednou přečíst něco podobného. A nakonec si na tom najde každý to své.

22.12.2021 3 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Kvalitní čtení. Doporučuji číst v klidu a soustředění, aby z textu vyniklo to důležité. Skvěle napsané a děkuji za to, že máme takové spisovatele. Podívám se i na filmové zpracování, prý stojí za shlédnutí.

16.12.2021 3 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Tak jasně....!!!! Vánoční klasika, která nezklame. Krátké, svižné a pro někoho možná poučné počtení. I když v dnešní době bych tak rychlý přerod z hamouna na dobráka těžko pohledala. Povídka nám říká i něco víc o důležitosti Vánoc. Že i ten největší chudák může být šťastný i z mála. Filmové zpracování stojí také za shlédnutí.

15.12.2021 3 z 5


Proč máma pije Proč máma pije Gill Sims

Jakož to i jiné knihy této podobné, jde opět o klasiku o tom , jak zaměstnaná matka nestíhá péči o domácnost, děti a manžel ji poněkud taky už s.re. Tak tato uštvaná matka plná nesplněných snů o dokonalých dětech a životě kolem ní chlastá první ligu. Ale o tom asi tento žánr je. Odlehčené humorné čtení, aby si čtenářka v podobně vyhlížející situaci řekla, že není na světě sama, kdo se v tom rodinném životě občas takto plácá. A nakonec po přečtení zjistíte, že ještě na tom nejste tak špatně, a že se Vám vlastně žije dobře.

15.12.2021 3 z 5


Rouputuan: Meditační rohožky z masa Rouputuan: Meditační rohožky z masa Li Yu

Zajímavé dílko. Myslím, že Lady Fuckingham je o proti tomuto dílu pouze vlažný čajíček. Toto bych spíše popsala jako porno v řádcích.

04.12.2021 3 z 5


Telefon do záhrobí Telefon do záhrobí Helmut Rellergerd

Krátké rychlé čtení, u kterého není potřeba výrazně přemýšlet. Pouze se začíst do povídky nechat se okouzlit a trochu postrašit duchařským příběhem. Kniha má 150 stran takže se jedná o počteníčko na jeden dlouhý večer. Uvidím jak se bude postava Sinclaira vyvíjet dál. Určitě si přečtu ještě další díly z této série.

22.11.2021 3 z 5