Ze života knihomolky
Komentáře knihy Ze života knihomolky
Velmi milá komiksová knížka, ve které se mnohý z nás našel. Krásné a výstižné obrázky zachycují situace, které moc dobře známe. Všem, kteří mají rádi knížky doporučuji.¨
Jana"12 - 25.01.2022
Jana"12 - 25.01.2022
Knihu; Ze života Knihomolky jsem si koupila před 4 roky v knihkupectví a poté jsem po cestě do práce začala číst i se smát a koukat na krásné ilustrované obrázky. Knihu jsem před rokem četla znova až mě jako Knihomolku vystihuje. Kniha se mi moc líbila. Doporučuji jen pro lidi co milují tak jako knihy jako já.
Už len pár stránok o čítaní pri dojčení či vo všetkých (ne)možných situáciách a povedala by som, že je to môj čitateľský životopis ;-).
Milá knižôčka.
Mám ju už doma ako e-formu, už roky dozadu v českom jazyku a až tak nejak v polovici som si uvedomila, že veď ja som ju už čítala :-)
Ale potešila ma rovnako ako pred rokmi, dá sa v nej listovať znova a znova. Túto papierovú verziu teda doma nemám, tá mi len prešla rukami.
Pěkná "oddychovka". V několika políčkách komiksu jsou zachyceny různé situace ze života knihomolky.
Taky mám ráda knihy a ač na mě "nesedí" zdaleka všechny situace (zatím), dobře jsem se u knihy pobavila. A v některých situacích autorka dobře "trefila hřebíček na hlavičku".
Toto byl snad můj první přečtený komiks. A musím říct, že naprosto skvělý. Trefil se mi do noty. S autorkou jsem se ztotožňovala a nad některými situacemi se pousmívala, protože takto nějak to také mám. Doporučuji jako rychlé odpočinkové čtení.
Jsou to cute komiksové stripy, kresba je pěkná, ale všechny jsou tak banálně jednoduché, že jsem knihu dočetla (pokud se to tak dá nazvat) jen kvůli minimální časové náročnosti. Člověk by se nad tím rád alespoň pousmál, řekl si, že se v tom vidí, ale tohle je tak strašně bez substance, že jsem nemohla udělat ani to. Navíc se mi zdá, že někde trochu haproval překlad. Doporučila bych jedině začínajícím knihomolům, na dohnání čtecí výzvy nebo pro dobrý pocit z toho, že jste něco "přečetli". A půjčte si komiks z knihovny.
Milí knihomoli! Zbystrite!
Myslíte si, že vás nikto nechápe? Že nikto nevie, aké to je byť vo vašej koži? Omyl!
Táto útla knižka vám ukáže, že niekto taký predsa existuje. Pýtate sa ,,Kto?" Odpoveď je jednoduchá. Ostatní knihomoli.
Knižka pomocou jednoduchých, zato výstižných a úsmevných ilustrácií odhaľuje, s akými "problémami" a situáciami sa denno-denne ľudia našeho druhu musia vysporiadať. A že ich je naozaj mnoho.
Prejsť okolo kníhkupectva bez toho, aby sme čo i len nakukli do výkladu? Nemožné.
Kúpiť si novú knihu až keď prečítame všetky, čo máme v knižnici? Kto to kedy videl?!
Nemať sa s kým podeliť o svoje pocity z prečítaného príbehu, ktorý nás tak moc chytil za srdce? Hróza. (Ešteže máme tieto čitateľské kútiky, pretože naháňať ľudí po ulici ako hrdinka z tejto knihy by sa mi fakt nechcelo )
Kniha je naozaj vtipná, ako šitá presne na mňa a neviem, či v nej boli situácie, v ktorých by som sa nenašla. Prečítanú ju máte behom chvíľky, ale vracať sa k nej budete viackrát.
Veľmi pekne zachytáva okrem iného aj samotný vzťah s knihomoľom (myslím tým partnerstvo ako také). Je to teda taký malý návod pre vašu druhú polovičku, čo to všetko obnáša, žiť s knihomoľom. A keď som si knihu čítala, veľakrát som sa pristihla pri tom, že toho svojho chlapa naozaj ľutujem, pretože musí mať fakt pevné nervy.
Kto knižku ešte nečítal, odporúčam všetkými desiatimi, pretože túto malú čiernobielu komiksovku proste musíte mať (ako napokon všetky knihy).
Tahle kniha pro mě byla takovým odpočinkem s komiksem, který jsem přečetla za hodinu s přestávkami. A ano, jako všichni ostatní mi připadalo že je hlavní hrdinka napsaná podle mě.
Ano, v tramvaji koukám přes rameno lidem jen abych zjistila jakou knížku pravé čtou. Než aby jsem si koupila něco na sebe utratím celé kapesné v knihkupectví. Tajně (a někdy i naprosto veřejně) čichám ke svým novým knižním úlovkům. Nejlepší večírek je pro mě ten, kdy všichni sedí tiše u stolu a čtou si. Zkrátka čtu všude, všechno a pořád, a když zrovna nečtu, o knihách si aspoň povídám. Ano, v hlavní postavě se poznávám opravdu hodně a jsem moc ráda ze jsem si tento komiks přečetla, protože každou stranu jsem se usmívala a poznávala těžký život knihomolů.
Dokonalé.
Ta kniha je úžasná! Můžu ji číst pořád dokola a nikdy se mi neomrzí .Pořád mi přišlo že sem to já kdo je vtom příběhu ,všem doporučuji .Kája.
Jasně, že toto ostatním doporučím.
Když se u něčeho tak připitoměle usmívám, je mi blaze a souzním s kreslenou dívčinou, nelze totiž jinak :-D
No překvapilo mi že je to komiks.
Za pár minut bylo prečteno a no ano poznala jsem se v tom mockrát.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
komiks, komiksy kreslený humor pro dívky hobby čtenářství introvert bibliofilie, knihomilství osobitost, svéráznost, jinakost, nerdstvíDeborah Tung také napsal(a)
| 2019 | Ze života knihomolky |
| 2019 | Introvertka v hlučném světě |
| 2020 | Když se introvertka vdá |
| 2023 | Introvertka chodí na terapii |
| 2025 | Moje dokonale nedokonalé tělo |
Externí recenze
- Debbie Tung: Ze života knihomolky / WuWejův zápisník
- Ze života knihomolky / daramegan.cz
- RECENZE: Book Love / Budiž kniha!

82 %
72 %
Ze života knihomolky
Knížka mě zahřála u srdce přesně tak, jak jsem doufala. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli knihu a měli pocit, jako by vám autor koukal přímo do hlavy? U tohoto komiksu jsem ten pocit měla na každé stránce.
Při prohlížení jednotlivých ilustrací jsem se musela neustále potutelně usmívat. Je to neuvěřitelně upřímný a milý pohled do světa nás všech, kteří raději utratíme poslední peníze za novou knihu než za oblečení, a pro které je nejlepším večírkem tiché čtení v koutě. Autorka dokázala s lehkostí a vtipem zachytit ty drobné radosti i strasti, které zná jen člověk, co čte všude, pořád a za všech okolností.
Tato kniha mi mluví z duše. Je osvobozující vidět, že v té naší knižní obsesi nejsme sami. Ze života knihomolky je zkrátka pohlazením po duši a připomínkou toho, proč knihy tak moc milujeme. Podle mě by ji měl mít doma každý, kdo knihami žije, stejně jako já. V mé knihovně bude má již dlouho své čestné místo a teď na ni konečně došlo. Ke knize se budu ráda vracet, kdykoliv budu potřebovat zvednout náladu.
Rádi se ztotožňujete s knihami, které právě čtete? Milujete komiksy? Máte rádi trochu nadhledu? Oceníte milé a vtipné příběhy? Odpověděli jste alespoň jednou ano? Tak je kniha přesně pro vás.