mischa5364 mischa5364 komentáře u knih

☰ menu

Zmije a křídla noci Zmije a křídla noci Carissa Broadbent

Po dlouhé době upíři fantasy, které mě naprosto dostalo. Miluju to. Knihu mám přečtenou už asi týden a furt jsem přemýšlela co bych vytkla, co se mi nelíbilo, ale já prostě nic nenašla. Upíři, intriky, smrt, souboj, ale najdeme tu i lásku. Prostě všechno co mám na fantasy ráda.

Hlavní hrdinka Oraya měla můj velký obdiv. Žít v takovém světě a ještě se přihlásit do Kejari. To chtělo sakra mít koule. A ona je měla. Věřte mi. Holka je pořádný drsňák. Její tatíček Vincent se o to postaral.
Co se týče Raihna tak co si budeme, všechny jsme ho milovala už od začátku. Jen ve mě furt hlodal malinkatý červíček, že ten upíři kluk má něco za lubem. A měl. Sakra.
Jejich romantická linka je v knize opravdu pomalá. Moc se mi líbilo, jak na jejich vztahu pracovali. Budovali důvěru. Spolu byly dokonalý. Ovšem jak to tak v těchto knihách bývá, nic netrvá věcně. Bohužel.

No a tak tu musím zmínit konec. Lidičky moji já byla v naprostém šoku. Měla jsem nějakou představu co se stane, ale kniha mě naprosto překvapila a já čuměla jak péro z gauče. A to miluji! Vy to budete milovat! A budete stejně jako já naštvaný, že druhý díl ještě není.

19.02.2024 5 z 5


Muž v černém Muž v černém Sylvain Reynard

Muž v černém je pro mě napínavý romantický trochu kriminální román. Naleznete tu plno intrik, vraždu, nedůvěru, ale také zloděje umění, akci a samozřejmě i lásku.

Trochu jsem měla problém s hlavníma postavama. Vůbec nevím, ale chemii mezi nimi jsem občas vůbec necítila. Některé situace mi přišli až absurdní a trochu jsem se i nudila.

Ale když vezmu knihu jako celek. Byla fajn, ale nemyslím si, že bych se kdy k ni znovu vrátila.

29.01.2024 3 z 5


Důvod dýchat Důvod dýchat Rebecca Donovan

Tahle kniha pro mě byla emoční jízda. Tak dlouho jsem u knihy nebrečela jako u této. Celý příběh mě naprosto pohltil.

Emma je pro mě neskutečně silná mladá dívka. A to co se jí dělo pro mě bylo naprosto k nepochopení. Vše jsem s ní tak moc prožívala. Každý smutek nebo úsměv jsem prožívala.

Evana si člověk prostě musí zamilovat. Jeho nástup na scénu byl úžasný. U něj bylo hned jasný, že jiskra přeskočila. Emmě to trvalo o trochu dýl, ale vůbec se není čemu divit. A to jak se pak o Emmu staral ?
Dostával mě do kolen.

Cely příběh se neskutečně dobře četl ačkoliv je zde téma hodně kruté musela jsem okamžitě sáhnout po dalším díle, protože ten konec mi naprosto vyrazil dech.

29.01.2024 5 z 5


Sotva dýchám Sotva dýchám Rebecca Donovan

Uf. Nečekala jsem, že i druhý díl bude tak výborný jako první dokonce se mi líbil o krapet víc.

Konečně jsem si říkala, že bude mít Emma klid. Nastěhuje se k mamince a užije si konečně dospívání jak by každý měl, ale opak byl bohužel pravdou. Matka alkoholička, Emmu straší noční můry a na scénu přichází mamin nový přítel Jonathan, který se do Emmy zamiluje. Jak kdyby už tak neměla komplikovaný život.

Ethan v tomto díle je opět naprosto dokonalý. Jejich scéna ve stanu byla naprosto TOP. Strašně mě mrzel konec. Čekala jsem, že situace vygraduje, ale až tak ?

Jsem zvědavá co nás čeká ve třetí díle a jak to autorka cele rozlouskne.

29.01.2024 5 z 5


U konce s dechem U konce s dechem Rebecca Donovan

Páni, tak toto byl úžasný závěr jedné z nejvíce emotivní série co jsem kdy četla. U konce s dechem mi dala všechno co jsem očekávala. Bylo to strhující, napínavé, místy frustrující ale nakonec i sladké a zamilované.

Emma utekla. Bojuje proti tomu, co chce její srdce, protože chce Evana ochránit před tím, aby ho zničila. A tak prožívá svůj první rok na Stanfordu. Bohužel svou prázdnotu zahání alkoholem. A jako by toho nebylo málo přijde další rána. A Emma se musí vrátit domů.

Evan se pokusil jít dál, pokusil se přestat milovat dívku, která mu zlomila srdce - dívku, která ho opustila. Ale nemůže, chce odpovědi. A tak Emmu po nějaké době opět potkává na pohřbu, ale už jí skoro nepoznava.
Samozřejmě by to nebyl Evan, který dostal nápad jak Emme pomoci.

Tak a víc vám nebudu prozrazovat. Celá trilogie pro mě byla jedna horská dráha, která za to naprosto stojí. A pokud se do knih pustíte nezapomeňte na kapesníčky, protože je budete potřebovat.

29.01.2024 5 z 5


Léto porušených pravidel Léto porušených pravidel K.L. Walther

Ideální letní kniha (jo proto jsem jí četla v prosinci). Byl to moc krásný příběh o rodině, lásce, kamarádství, ale také o ztrátě a zármutek.

Upřímně na celé knize se mi nejvíce líbila hra Atentát. Hned bych si ji zahrála s nimi. Ani chvíli jsem se nenudila. Moc se mi líbilo jak Meredith s Witem k sobě pomalu nacházeli cestu. Jejich vztah se mi moc líbil. Sladká láska.

Celkem se kniha moc dobře četla. Pokud hledáte jednoduchý příběh s letní romantikou. Mohu Léto porušených pravidel jen a jen doporučit.

29.01.2024 3 z 5


Neměli bychom Neměli bychom Vi Keeland

Kancelářský románek s Enemeies to Lovers.
Neměli bychom bylo tak fantastické a zábavné čtení s dobrým a solidním příběhem, sexy hrdinou a odhodlanou a energickou hrdinkou.

Annalise jsem měla rada hned od začátku. Do knihy měla hodně vtipné uvedení. Za to Bennet joo ten byl takový ten klasicky machr, ale i s ním byla sranda. Chemie mezi nimi byla až hmatatelná a to ani nemluvím o sexuálním napětí.

Knihu jsem slupla za jeden večer a dostala jsem od knihy to co jsem potřebovala. Ví prostě umí. A já byla maximálně spokojená.

29.01.2024 4 z 5


Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

ᴊᴇᴅᴇɴ ᴢ ɴɪᴄʜ ᴊɪ ᴍᴀ. ᴅʀᴜʜʏ ᴊɪ ᴄʜᴄᴇ. ᴀʟᴇ ᴏɴ ᴏɴ sɪ ᴊɪ ɴᴇᴄʜᴀ.

Pane bože. Tak tohle byla neskutečná jízda. První co bych určitě řekla je, že kniha opravdu není pro každého. Ale protože já mám tyhle zvrhlosti ráda s chutí jsem se do ní pustila a nemohla se odtrhnout. Přemýšlím jestli jsem už nějaký takový příběh někdy vůbec četla. Autorka mě naprosto strhla. Miluju její styl psaní a určitě to není jediná kniha, kterou si od ní přečtu, protože knihu jsem zařadila jako nejlepší čtivo za rok 2023.

V knize se setkáváme s dívkou Tiernan, které mi bylo neskutečně líto. V některých situacích jsem měla slzy v očích za ní. Neskutečná dívka. A odvážná. Sice se jí situace potom trochu vymkla kontrole, ale já to na jednu stranu asi chápu.
Pak se tu setkáváme s chlapci Van der Bergi.
Strýček Jake a synové Noah a Celeb. Jake mě někdy svým chováním k Tiernan tak vytáčel. Honit si ego na mladý holce, ale zase se mi líbilo jak jsme sledovali postupně jak jí začíná mít rád. Další z chlapců tu máme Noaha no to je miláček. Toho si prostě zamilujete a jeho vtípky taky. A jako poslední tajemný Caleb. Upřímně jsem si půlku knihy myslela, že s ním fakt není něco v pořádku, když se choval jak se choval. O to víc jsem byla na konci zaskočená.

Navíc prostředí prostředí Coloradskych hor je naprosto kouzelné.

Strašně moc bych Vám chtěla napsat víc. Ale hold si knihu budete muset přečíst sami pokud Vás zajímá , který z nich ji má, který ji chce a který si jí nakonec nechá.

Moje hodnocení 10/5 ᴛᴏᴘ ᴋɴɪʜᴀ ʀᴏᴋᴜ 2023
Obálka 2/5 (Škoda originální je dokonalá)

Ig starmanka_cte

29.01.2024 5 z 5


Unbreakable Unbreakable Aminokyselinka

Ježíš lidi já jsem z knihy naprosto unešená. Strašně jsem se bála když jsem viděla jaká to je bichle, ale stránky mi pod rukama utíkaly ani nevím jak.

Laru jsem si zamilovala hned na prvních stránkách. Nebyla to žádná uťapla holka, ale super, cool , sympatická slečna.
Za to Eric byl pro mě ze začátku jedna velká neznamená. Kolikrát jsem si říkala co má sakra za problém, že se k Laře, tak chová.

Bylo naprosto dokonalé sledovat jak se jejich vztah vyvíjí. Máme tu nenávist, přátelství a samozřejmě nakonec lásku. Pokud v této knize hledáte nějaké velké boom, tak se zde nekoná. Ale to vůbec nevadí. Protože autorka se nám tu hlavně snaží pořádně vysvětlit/popsat vztah Lary a Erica. Je to opravdu, ale opravdu slow-burn romantika.

V knize je nakousnuto i trochu toho fantasy, ale to si prý musíme počkat na další díl. Na který se já neskutečně moc těším.

Jo a na co samozřejmě nesmím zapomenout ? Na Laru a její tři prasátka. Dokonalé přátelství.

17.12.2023 5 z 5


Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

V první řadě musím říct, že jsem fanoušek seriálu Greys Anatomy. Takže jsem věděla už od začátku, že se mi prostě kniha bude líbit. (Měla jsem pravdu).

Z příběhu jsem byla okouzlena. Ač když jsem knihu dočetla byla jsem fakt nasraná. (Pardon za ten výraz). Ale kdo četl ví. Čekat na druhy díl bude peklo.

Laura se mi líbila od začátku. Šla si za svým snem a to se mi moc líbilo. Mladá cílevědomá slečna co to má v hlavě srovnané.
Nash mě někdy malinko štval svým chováním. Někdy mi přišel až moc zdrženlivý a to v nesprávných chvílích.
Ale nakonec jim to sedlo a byli spolu neskutečně roztomilí.

I vedlejší postavy mají hodně co do sebe. Však kdo by se nezamiloval do doktora Iana?

Příběh je opravdu čtivý. Smála jsem se, plakala, byla nervózní, v šoku - hlavně z konce. Od každého trochu.

Navíc ta obálka ? Nejkrásnější za poslední dobu.

17.12.2023 5 z 5


Prokletá Mimzie Prokletá Mimzie Tess M. Puffrová

Mystery městečko. Nevlastní sourozenci. Hate to love. Duchové. A když to všechno spojíte musí to být prostě dobré čtení. A taky, že bylo.

Hlavní hrdinku Amy jsem si oblíbila hned. Milá holka co to neměla lehké (nevlastní bráška vůl) a strašně moc se mi líbil její vztah s maminkou. Udělala by pro ní cokoliv.

Ovšem Angelo? Bože ten mě tak strašně moc vytáčel. Choval se jako korunovaný vůl. V lásce jsem ho měla až u samotného konce knihy.

Co se týče tajemna, nebylo to tak strašný. Někdy jsem měla husí kůži, ale že bych se nějak extra bála to ne. Celé mi na tom něco smrdělo a na konci jsou četla doslova s hubou dokořán.

Kniha se četla skoro sama. Krátké kapitoly prostě miluju. od Tess to nebyla moje první kniha a určitě ne poslední.

17.12.2023


Polib mě Polib mě Stella Tack

Potřebovala jsem jednohubku na jeden večer a to jsem taky dostala. Kniha se četla doslova sama. Řekla bych, taková pohodová kniha, protože tady žádný extra drama nečekejte.

Hlavní hrdiny tu máme bohatou holku Ivy, kterou jsem si mega oblíbila. Bylo vtipný sledovat jak holka z bohaté rodiny jde poprvé nakoupit. Člověk by řekl, že bude mít frňáček trochu nahoru, ale vůbec. Je to
holka co stojí nohama pevně na zemi a jen se snaží zjistit kdo doopravdy je.

A pak tu máme Ryana. Mladý potetovaný bodyguard se smyslem pro humor. Práce je pro něj vším a sledovat ho jak kvůli Ivy mění svoje zásady bylo krásný.

Navíc tu máme ještě vedlejší postavy a to úžasného Alexe a Jeffa. I je jsem si moc oblíbila a mega jim držela palce pro šťastný HappyEnd.

Příběh je psány z pohledu jak Ivy, tak Ryana. Což já mám prostě moc ráda. Kniha je určitě pro mladší čtenáře, ale to mi vůbec nevadí. Já tyhle love story totiž miluju. Navíc ta obálka ? Nádherná.

17.12.2023 3 z 5


Vládci popela Vládci popela Scott Reintgen

Upřímně jsem z knihy trochu zklamaná. Četla jsem na ní jedno velké WOW a u mě se dostavilo spíše UF po přečtení.

Trochu jsem se ztrácela v cele historii i v samostatné říši. Hlavní hrdinové mi bohužel vůbec nepřirostli k srdci. Kniha je vyprávěná ze tři pohledu a i tom jsem někdy měla zmatek.

Co bylo geniální ? Povstání fenixu. To bylo originální pojetí a moc se mi líbilo. Taky jsem se moc těšila na samostatné hry/závod, ale ani z něj jsem nebyla nějak extra unešená.

Nevím prostě mi v celé knize něco chybělo. Škoda, protože potenciál pro mě měla opravdu veliký.

Za to obálka ? Ta se neskutečně povedla.

17.12.2023 2 z 5


Candy Candy Baja Dolce

(SPOILER) Myslela jsem, že první díl nasadil laťku tak vysoko, že se Candy přes ní nedostane. Omyl. Naprosto jsem propadla Dorianovi a Virginii.

Strašně se mi líbilo jak Dorian v klubu pracoval a jak se ke svým zaměstnancům choval. Co mi ovšem lámalo srdce byly jeho vzpomínky. Z těch jsem měla doslova husí kůži a jen kroutila hlavou.

I Virginie měla svou minulost, která jí byla neustále v patách. Jen těžko si představit co takový člověk může zažívat. Co zde dokonale fungovalo byla chemie mezi Dorianem a Virginii. Dovolím si říct, že to zde fungovalo více jak v prvním díle.

Local X bylo jedno velké Wau. To co z něj Dorian udělal ? Klidně bych se šla podívat a zůstala až do rána. Taky se mi moc líbilo, že se tu objevily postavy z prvního dílu a to Cassie a Harry.

No a pak tu máme konec. Ten nechcete. Když jsem dočetla, tak mi jen hlavou proběhlo WTF ? Byla jsem v šoku. No a teď už si jen počkat na třetí díl. Bude to dlouhá doba, ale určitě se vyplatí čekat.

17.12.2023 5 z 5


Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Jako hlavní postavu tu máme Olivii, která napsala svou první knihu a ta měla tak velký úspěch, že jí chtějí zfilmoval. A tak se dostáváme do studia kde se mají probrat všechny detaily a vše okolo no a dokonce dorazí herec, který má hrát hlavní postavu. A samozřejmě to není nikdo jiný než její dětská láska Jason.

Jason byl nejlepší přítel Oliveina bratra. Olivie do něj byla zamilovaná, dokud jedné noci nerozdrtil její srdce, aniž by o tom věděl. Poté, co jeho matka zemřela, on a jeho otec se přestěhují do Los Angeles. Teď je mu 26 a je hvězdou na filmovém plátně.Jason je zvyklý, že se na něj ženy vrhají a většinou dostane co chce.

A tak se ti dva po tolika letech znovu potkávají.Čím víc spolu tráví čas už v ni Jason nevidí jen tu malou segru svého kamaráda a Olivie? Ta Jasone nepřestala milovat nikdy. Takže když se ji Jason zeptá jestli mu pomůže a bude jeho fake manželka samozřejmě neřekne ne.

Jasný já vím, že zápletka byla použita mnohokrát, ale i tak se mi tento příběh velmi líbil. Miloval jsem tyhle dva spolu. Kniha se čte jedním dechem.
Také jsem milovala její kamarádku Lucy a nemůžu se dočkat, až si přečtu i její knihu.

Za recenzní výtisk moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih .

18.09.2023 4 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Bože jaké emoce se ve mě praly když jsem knihu četla. Jednu chvíli jsem se smála, potom hned plakala, chtěla obejmout hlavní hrdiny a říct jim to bude dobrý.
Colleen Vás prostě dokáže, tak moc vytáhnout do děje. Vše jsem prožívala s Quinn a Grahamem jak kdyby se to dotýkalo mě.

Máme tu dvě časové osy. Minulost kdy se Quinn a Graham potkají a zamilují se do sebe a vše je jak na růžovém obláčku a potom tu je přítomnost. Kdy se snaží o miminko, které jim bohužel nejde a jejich manželství se doslova rozpadá. Quinn trpí, protože zdravotní problémy má ona a vše si dává za viní. Graham trpí, protože vidí co se z jeho ženy stává. Nedostatek komunikace tomu všemu prosazuje korunu.

Rozhodně zde nečekejte žádnou pohádku. Autorka nám ukazuje druhou tvář manželství, lásky, zrady ale i odpuštění a nalezení sama sebe.

18.09.2023 4 z 5


Hotel Magnifique Hotel Magnifique Emily J. Taylor

Stačilo 3 kapitoly a kniha mě hned vtahla do děje. Představa, že jsem 17 léta holka a musím se starat o svou malou sestřičku je děsivá. Ovšem Jani se tohoto úkolu zhostila jak mohla. Jejich pouto bylo dokonalé až do samotného konce. Tolik lásky.

Samotný příběh byl neskutečně zajímavý. Jakmile jsme se dostali do hotelu nechtělo se mi odejít. Tady moje představivost jela na 100%. Hotel byl dokonale vykreslený a propracovaný. Kouzla a magie zde byla doslova cítit ve vzduchu.

Co se tyče ostatních postav trochu mě mrzelo, že větší prostor nedostal Bel. Tím jaký to byl kouzelník si podle mě zasloužil trochu více. Jejich milostný příběh byl velmi jemný. Líbilo se mi sledovat jak jejich přátelství přerůstá v lásku.

Konec byl wau,ale skončil strašně moc rychle což mě taky mrzelo. Stačilo pár stránek a bylo po všem. To mi přišlo fakt škoda.

Ale když to shrnu kniha se mi líbila. Miluju kouzla a tajemno a tady dostanete oboje na stříbrném podnose.

Za výtisk moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih .

18.09.2023 4 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

Miluju to. Do knihy jsem se doslova zamilova od prvních stránek. Tohle je přesně ten tip knihy kdy čtete a čtete a najednou konec.
Příběh Vás tak neskutečně strhne. Mě trvalo knihu přečíst asi 5h.
Co se tyče postav Wendy mi byla sympatická už od začátku. Její strach o bratra byl krásný sice byla malinko naivní, ale s Jamesem byla úžasná. Ta její prořízla pusa. Za to James ? Ten chlap Vás rozhodně nenechá chladnými. Upřímně se mi kapitoly z jeho pohledu líbily víc. Jeho temná stránka je prostě okouzlující. Navíc je to pěkně sexy bad boy.
V knize bylo několik zvratů kdy mi spadla brada na zem a i u některých scén jsem byla malinko nesvá, ale to prostě k dark romance patří.

Chápu, že kniha není pro všechny, ale já si ji neskutečně užila a moc se těším na další díl. Hlavně proto, že další díl je retelling na Lviho krále.

30.08.2023 5 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Já to miluju. Milostný vztah v práci, šílená bejvalka a drzá hlavní hrdinka.
Míša to je prostě střelec. Nenechala si od Adama nic líbit a to že se fakt někdy choval jako korunovaný debil. A to říkám ještě slušně. Samozřejmě i Adama si člověk oblíbí. Ale to spíš proto, že je neskutečně sexy a hlavně díky Míše.
Jejich vztah mě bavil od úplného začátku až do konce. Byla jsem strašně zvědavá kam až může jeho bývala přítelkyně zajít. Blázen jeden.
Konec taky pecka. No já si snad nemám na co stěžovat.

27.08.2023 4 z 5


Kráska a hráč Kráska a hráč Ilsa Madden-Mills

Ze začátku jsem měla z knihy takový zvláštní pocit. Něco mi na ní nesedělo možná až vadilo. Ale díky bohu mě to po pár stránkách přešlo a je si příběh začala konečně užívat.
Nova ta byla dílo sama o sobě a musím říct, že bych jí moc ráda poznala na střední škole. S ní musela být zábava. Její vtipné hlášky a chování mě bavilo celou knihu.
Ronan v sobě nese smutek a není se čemu divit potom co zažil. Se asi ani nedivím, že se tak bál a byl velmi opatrný.
Jejich fejkovy vztah mě bavil. Chemie mezi nimi byla na 1. A z některých scén jsem šla skoro smíchy do kolen(Kulečník). Navíc miluju to město. Každý zná každého a nikdo neuteče.

Takže pokud maže rádi romány z malého města, fake vztah a fotbal hurá do knihy KRÁSKA A HRÁČ.

27.08.2023 4 z 5