Láska na hraně

Penelope Douglas

Tiernan de Haasové je všechno jedno. Jako jediné dítě slavných rodičů vyrůstá sice v bohatství, ale zato bez lásky. Když rodiče náhle zemřou, ví, že by měla být zdrcená. Ale změnilo se vlastně vůbec něco? Vždycky přece byla osamělá. Protože Tiernan bude plnoletá až za dva měsíce, stává se jejím poručníkem otcův nevlastní bratr Jake Van der Berg. Tiernan se za ním a jeho syny Noahem a Kalebem musí odstěhovat do odlehlých coloradských hor. Všichni tři ji nakonec vezmou pod svá křídla a ona mezi nimi pomalu najde své místo. Také si však uvědomí, že hranice se stírají a pravidla se snadno porušují, když se nikdo nedívá. Jeden z nich ji má. Druhý ji chce. Ale on On si ji nechá.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2023 , Ikar (CZ)
Originální název: Credence, 2020

Komentáře knihy Láska na hraně

Ronnie46
05.01.2026

Tři muži, kteří vezmou Tiernan pod svá křídla a ona mezi nimi pomalu najde své místo.

No sakra! Tohle byl nádherný příběh plný emocí a odhalování tajmnestvi rodiny.
Komentáře zde mě trošku odrazovaly od čtení ale zvědavost mi nedala a musela jsem si to přečíst a dobře jsem udělala. A když si odmyslím, že v určitých momentech už to bylo za hranou, tak se mi příběh neskutečně líbil. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout jak mě to vtáhlo.

V tomhle příběhu láska nepotřebuje tisíc slov, jen nepatrná gesta.

"Jeden z nich ji má. Druhý ji chce. Ale on... On si ji nechá."

pipa36
04.01.2026

Tuto knihu mi na svátky doporučila kolegyně - prý je tam krásně popsaná příroda Colorada... Jo, měla pravdu. Zbytek byl ujetej - nejsem žádná romantička, ale tohle bylo fakt moc. Myslela jsem, že nejulítlejší kniha, kterou jsem zatím četla, je Pět bratrů - ale tohle je v mnoha ohledech ještě ujetější. Do konce mi zbývá nějakých 20-25 stránek, ale mám takový dojem, že to asi nedopadne - číst se mi to nechce a výsledek mě snad ani nezajímá...
Každopádně kolegyňka měla pravdu - krajina Colorada je tam vybarvená fakt parádně :-).

NikolaKhun
31.12.2025

Neni to moje prvni kniha od autorky, nejsem zadny puritan. Ale tyjo, obcas mi to neprislo jako Laska na hrane, ale trochu za hranou
Cetlo se to dobre, melo to happy end. Hlavni hrdinka me teda ze zacatku lezla na nervy, ale dobry.
Melo to happy end, coz ja mam rada, ale neco bylo trochu moc

Lekronka
16.12.2025

Tak tohle byla docela jízda. Začátek mě docela štval, respektive hlavní hrdinka mě hrozně vytáčela a obdivovala jsem ostatní, jakou s ní měli trpělivost. Líbilo se mi, jak je zde ukázané, jak dokáže člověka změnit láska, ač teda začátky jejich vztahu byly opravdu divoké a jako že...ufff...až jsem se občas červenala, jak mě to rozpalovalo. Bylo to výborné a knihu jsem zhltla. Tahle autorka je prostě skvělá.

PetraLin
13.12.2025

Moje první setkání s touto autorkou dopadlo překvapivě silně. Láska na hraně není jen romance, ale emoční jízda plná otázek o rodině, traumatech a tom, co z nás dělá to, kým jsme. Zvrat, který přišel, jsem opravdu nečekala a příběh mě dokázal dojmout víc, než jsem si myslela. A nemám potřebu si vybírat jakékoliv strany a ani řešit příbuzenské vztahy. Celkově mě příběh dojal a ocenila jsem i uzavřený, smysluplný konec.

„Milovat se s ním bylo jako… Jako bych se už nikdy neměla probudit.“

KacaKa
10.12.2025

První polovina knížky mě neskutečně bavila, nemohla jsem se od ní odtrhnout a často na knihu myslela. Prostřední část knihy byla na mě osobně už trošku přes čáru a často mi chování postav připadalo úplně mimo, nelogické. Konec byl zase fajn.
Celkově knihu doporučuji, je čtivá jako vše, co jsem zatím od této autorky četla.

NayaA
05.12.2025

Tohle bylo opravdu šokující byla jsem hodně překvapená. Myslím si ale, že jde o zajímavou knihu plnou zvratů, rodinných i vztahových. Bavila mě dokonce víc než Pět bratrů. Tento příběh měl jasnou dějovou linku a skončil tak, jak měl. Já jsem spokojená.

Kekita
01.12.2025

(SPOILER) Tak jakože cože? Opravdu takové hodnocení od většiny? První knížka od autorky, takže jsem nevěděla co čekat, ale toto jsem opravdu nečekala. Přišlo mně to jako béčkový porno příběh. Začátek dobrý, konec budiž, ale ten prostředek? Proč se všichni chovali tak nelogicky? Opravdu se v zasněžené chajdě ojíždějí všichni příbuzní navzájem několikrát za den? Upřímně, kdybych si nezaplatila za online půjčení, tak ji jako jednu z mála asi nedočtu, ale nakonec jsem to zvládla :-)

Nikol_Ab
30.11.2025

(SPOILER) Vážně? Tak vysoké hodnocení !
Tak si shrňme děj!
Hlavní hrdinka je citově a emočně zanedbaná. Vydává se ke svému strýci, kterého ani nezná, na all inclusive pobyt za poznáním sebe samé. V balíčku mimo prvního sexuálního zážitku se strýcem, dostanete i posvěcenou trojku s bratranci, kteří to vzali pěkně z gruntu. Vždyť je přece zima a chlapi musí mít sex a pivo! A když už je sexu příliš, tak ho seberem a vyléčíme selektivní němotu. Voala je z toho láska jak trám.

Kimosabe
30.11.2025

Tak tohle bylo dobrý! Námět plný rodinných a vztahovych trablů je pěkně zpracovaný a navíc zasazený do prostředí hor, což já osobně po všech tech romanech z NY a Washingtonu vítám. Postavy jdou zajímavě vykreslene, dej rozhodně překvapí a nudit se mě ani nenapadlo. Jedinou tečku bych viděla v Tiernan, s rraumatem z dětství které je čerstvé 18 a v knize místy rozehrava hru jako zkušená třicítka, což ve výsledku ale dělá knihu ještě lepší...

Marta86
25.11.2025

Určitě knihu doporučuji.. Na to, že je to 530 stránek, ani jednou jsem se nenudila. Jak jsem psala v postu dříve, byla jsem zprvu zklamaná, že se opět setkávám s klukem, co nemluví, jelikož těsně před touhle, jsem uzavírala Little stranger - Utíkej, holčičko. Takže, kdo četl, asi vi. Byla jsem rada, ale za další dva muže. Jsem teda tym Noah. Přišel mi ve všech směrech boží kluk. Nerozuměla jsem tomu, ze 18ti letá holka chce "zvíře", i když konec ho ukázal, pak v jiném světle. Každopádně rozkrývala silná, těžká rodinná témata a co nejvíc mě nadchlo... tak prostředí...dlouho,možná nikdy jsem nečetla o takovém místě, kam by nedojela v zimě živá duše a mělo to své kouzlo. Kupuju další její knihu...jen nevim zda Zvrácení, či Pět bratrů..

Nikidree
23.11.2025

Ačkoliv mi bylo jasné, s kým Tiernan skončí, vůbec mi to nevadilo. Láska na hraně mě prostě bavila. Možná dokonce víc, než Pět bratrů, protože tady bylo víc smysluplného děje - vývoj Tiernan jako takové.
Kniha je čtivá a i když je tam pár ne úplně dokonalých věcí, stejně jako několik klišé, přišlo mi to jako super počtení. Není to nijak náročné, komplikovaně zamotané, přeslazené a ani to není psané porno. Za mě prostě super!

Lesandi
23.11.2025

(SPOILER) Autorka píše čtivě, to se jí musí nechat. Zvrácené jsem si zamilovala. Ale tady jsem trochu bezradná. Kaleb byl jasná volba a kdyby u něj zůstalo, bylo by to super. Ale no ... U Jakea jsem to přecházela bez emocí a Noah byl prostě jako její brácha, tam mi to taky přišlo jako tlačení na pilu, aby z toho byla přetahovaná o jednu holku. A nemusela být. Bylo by tam toho i tak dost na probírání. A pokaždé u "toho" nemusejí být tři, no.

denyzeleznik
18.11.2025

Láska na hraně, akorát že totálně za hranou :D bizarek, ale me to bavilo moc, i slza na konci ukápla.

Ohniva
14.11.2025

Hodně jsem plakala.
Kniha je neskutečně čtivá a když jsem nečetla, tak jsem ji nemohla dostat z hlavy.
Od začátku knihy bych si vybrala stejně jako Tiernan.
Byl to krásný příběh.

JustVea
10.11.2025

Tohle je již čtvrtá kniha od autorky. A zamilovala jsem se. Nejen do knihy samotné, ale také do autorky. Až na jeden přešlap, byla každá kniha dokonalá. Nedovedla jsem se od nich odtrhnout. Nutně jsem potřebovala vědět, kam to povede dál, co se stane. Fandila jsem hlavní hrdince a také jejím příbuzným. Ať od této autorky vyjde cokoliv, jsem si celkem dost jistá, že to budu potřebovat doma. Tohle je sázka na jistotu.

Knihotyna
31.10.2025

Tak tohle byla moje první kniha od @penelope.douglas.

Tiernan zemřou rodiče. Jediné příbuzné, které má nikdy neviděla. Její nevlastní strýc ji však pozve k sobě. A Tiernan neváhá a jede, aby si vyčistila hlavu a srovnala myšlenky. A ocitá se v úplně jiném světě - světě. ve kterém stále příroda hraje velkou roli. A také v domě, ve kterém žijí tři muži. A všichni zúčastnění mají své vlastní problémy, ale na všechny existuje společný lék.

No :D, moje puritánské srdce teda koukalo :D. Za mě je příběh neskutečně dobře napsaný a asi to každému hrdinovi dalo to, co mělo. Zajímavé pro mě bylo, že prakticky žárlil jen jeden (nebo více měně to dával najevo jen jeden) a ostatní s tím neměli problém a stáhli se.

Popis krajiny - wau. Tak to bych chtěla vidět! To byla krása. Úplně jsem se tam viděla s nimi. Vyhledávala jsem si i nějaké obrázky a teda - přesně tak jsem si městečko i hory představovala.

Nevím, ke komu jsem měla blíž :D, musím asi říct, že žádný hlavní hrdina mi k srdci úplně nepřirostl, ale kdybych měla volit, byl by to Jake nebo Noah.

Tiernan - líbilo se mi, jak se časem přizpůsobila novému prostředí, úkolům i rodině

Jake - trošku jsem chápala, že ze všech těch "děti" mu jde hlava kolem a snaží se být oporou, rodičem i někým, kdo chce mít věci pod kontrolou

Noah - viděla jsem ho jako bráchu - staršího, mladšího - to by bylo jedno - vtipálek, který se skrývá za humorem, ale uvnitř si nese touhu a přání být sám za sebe

Kaleb - líbily se mi jeho světlé momenty, tam jsem se tetelila blahem za Tiernan, ale když k tomu člověk potom viděl vše ostatní, asi bych se od něj držela hodně daleko :D

Knížka mě mile překvapila. Čekala jsem něco úplně jiného, ale vše mělo svou hlavu a patu :).

"Každý někdy uvažuje o sebevraždě, i kdyby jen na minutu. A hlavní příčinou bývá jedna věc. Osamělost."

Macula
29.09.2025

Je to ještě láska na hraně, nebo už je za hranou? Jo, tak tahle byla hodně, hodně, hodně… Hodně za hranou. V knize máme rovnou varování, že kniha obsahuje citlivá témata. No upřímně jsem netušila, jak moc pikantní čtení to bude.

Tiernan zemřeli rodiče, a protože plnoletá bude až za dva měsíce, stává se jejím poručníkem otcův nevlastní bratr Jake. A Tiernan se za ním musí odstěhovat do odlehlých coloradských hor, kde bude žít společně s Jakem a jeho syny Kalebem a Noahem.

Upřímně. Já si jednou za čas takovou knížku ráda přečtu. Řadím jí do sekce odpočinkové literatury. Taková ta s kupou spicy scén, jednoduchým dějem a happy endem. Prostě knížka, u které úplně vypnete a jenom čtete pohádku pro dospělé.

Vyprávění tu máme z pohledu několika hlavních hrdinů. Jak už jsem psala dříve, pro mě je tohle v knihách vždycky plus, vidíme děj skrz několik hlavních hrdinů. Tady to byla Tiernan, které zemřeli rodiče, nevlastní strýc Jake, a jeho synové Noah a Kaleb.

Tiernan mi seděla. Byla odhodlaná, neváhala přiznat svá slabá místa a pracovat na tom. Ale byla zvrácená. Totálně. Jako všichni v tam.

Na obálce knihy máme citát: “Jeden z nich ji má. Druhý ji chce. Ale on… On si jí nechá.” Provázanost tohoto souvětí s myšlenkou, kterou v knize Tiernan vyslovila je super.

Za mě je tohle super oddechovka, jen k ní musíte přistupovat jako k pohádce pro dospělý.

5/5

Ešína
26.09.2025

První půlka mě hodně bavila, úplně mě vtáhla do děje. Ta druhá už tolik ne. Hlavně Tiernan. Ta mě špíš začala až trochu štvát. Ale v celku se mi to líbilo. Je to jiné oproti ostatním knihám tohoto žánru.

knihomolkaJani
25.09.2025

"Oni nenávidí mě, já nenávidím sebe a nenávidím je."
Láska na hraně, nebo už za hranou? Pokud chcete tuto knihu číst, musíte vědět, do čeho jdete.
Příběh je o nejedné zlomené duši. Děj má rozhodně nápad a taky je čtivej.. Ale ve finále se stočil trochu jiným směrem, než jsem na začátku doufala a nakonec jsem ráda a hlavní hrdinka Tiernan si vybrala dobře. Přiznám se, že jsem si to tedy v půlce vyspoilerovala, protože jsem z ní byla trochu zoufalá a potřebovala jsem světlo na konci tunelu, takže jsem věděla na koho se správně naladit.
Poměrně mě štvalo, jaká se z Tiernan stala běhna. Kdyby tam měla fotbalové mužstvo, tak snad ojede i to včetně míče.. A ve finále by chtěla pomalu medaili za to, že už dva měsíce s nikým nespala? To mě opravdu pobavilo
"Strýček, bratranci, neteř? Jednoho dne bych sem přivedla svého manžela a ten chudák by se nikdy nedozvěděl, že jsem v tomhle domě všechny ojela."
Erotické scény jsou ovšem propracované perfektně.
Strýček a dva bratranci, no, co k tomu dodat.
Každý má své mouchy, ale svým způsobem jsem si je zamilovala všechny. Velmi zvráceným způsobem.
Polovinu knihy tvoří jen čtyři postavy v horách, ale vlastně se pořád něco dělo, takže vás to nebude nudit.
Moc se mi líbily zápletky i dramata. Dodávalo to příběhu šmrnc.. A ikdyž je příběh dost přitažen za vlasy, líbilo se mi to a když víte, do čeho jdete, taky se vám to bude líbit.
"Všichni tě budou chtít, ale teď jsi ještě naše."

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Penelope Douglas také napsal(a)

Penelope Douglas
americká, 1977