Hotel Magnifique

Hotel Magnifique https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516630/bmid_hotel-magnifique-A0X-516630.jpg 4 78 25

Dekadentní a temně okouzlující fantasy debut pro mládež sleduje sedmnáctiletou Jani, která odhaluje hluboce znepokojivá tajemství legendárního hotelu Magnifique. Jani celý život snila o Jinde. Pracuje v koželužně a jen stěží vyjde s penězi. Je smířená s šedivým životem v přístavním městě Durc, kde se stará o svou mladší sestru Zosu. Tedy až do chvíle, kdy do města dorazí hotel Magnifique. Hotel je legendární nejen pro svá rozmarná kouzla, ale také pro to, že dovede cestovat – každé ráno se objevuje na jiném místě. Jani a Zosa si sice nemohou dovolit horentní sumy za pobyt, které platí hosté, ale mohou se v hotelu ucházet o zaměstnání. A brzy jsou tak uneseny na největší dobrodružství svého života. Jakmile se však ocitnou uvnitř, Jani rychle zjistí, že jejich smlouvy nelze rozvázat a že hotel pod úžasným pozlátkem skrývá nebezpečná tajemství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Hotel Magnifique , 2022


více info...

Přidat komentář

mikika
22.04.2024 5 z 5

překvapivě temný YA příběh o mysteriózním hotelu, který cestuje sám od sebe a je plný čarodějů, se mi líbil právě svým originálním světem a nápady na fungování magie. hrdinka není žádná wonder woman, jen se šíleně bojí o svou sestru, a to je hlavní motivace všech jejích průšvihů. Bad boy Bel je spíš tragická postava, taková, které držíte palce úplně automaticky. a navíc je to samostatný román, takže žádné čekání na další vývoj.

petulkapeta
04.03.2024 5 z 5

Na doporučení moji sestry jsem si knihu přečetla a v průběhu jsem nastačila zírat jak mě pohltila. Hlavní hrdinka klame tělem a kolik měla odvahy, to jsem nečekala a ta jemna romantická linka, ta se mi moc libila..


Jidu
31.01.2024 3 z 5

Začnu vypíchnutím nádherné obálky. Ta se opravdu povedla a přesvědčila mě o tom, že si knihu chci přečíst. Ano, stačí mi tak málo. A co teprve ořízky?! Tam snad ani nekouknu na žánr .

A teď už k příběhu. Originální a skvělý nápad! Cestující hotel, lidé, kteří touží po obrovském dobrodružství a jsou ochotní podstoupit vše, jen aby se do hotelu dostali, to je slibný.

Samotná hlavní postava Jani nemá lehký život, snaží se udržet nad vodou a práce v hotelu by byla přímo úžasná.

No jenže pak se dostáváme k zpracování. Já vím, je to YA, ale safra to vážně musí všude být naivní a hloupá hlavní hrdinka? Nedělej to a to, zabije tě to. Jéé, tak šup na to.

Samozřejmě nesmí chybět absolutně předvídatelná romantická linka, kdy (klasicky!) Jani neví, jestli s ním chce být, jestli je to dobrý nápad, ale když něco potřebuje, tak je to nápad přímo geniální! Teda, ti chlapi mají v YA fantasy ale trpělivosti!!

Co se týká samotného konce - ten je takový trochu pohádkový, ale několik zvratů, které jsem nečekala, tam je, takže za mě rozhodně knihu pozvedl.

Celkově knihu hodnotím jako lehký nadprůměr, právě díky tomu závěru a námětu. Maličko ubrat na klišé a bylo by to geniální. Achjo, možná je načase si přiznat, že patnáct už mi nějaký ten pátek není!

Jajinka713
27.01.2024 4 z 5

Jsem velmi ráda, že jsem se do téhle knížky už pustila. Rozjelo se to až, když byli v hotelu a začli odhalovat jeho tajemství.
Romantická linka mi byla jasná hned na začátku knihy, když se setkali. Ale moc jí tam nebylo.
Jani byla hodně chytrá holka, která si získala můj obdiv. Nevzdávala se a to je dobře.
Hotel Magnifique určitě stojí za přečtení.

gretl74
02.12.2023 3 z 5

Tři hvězdičky s odřenýma ušima. Po první třetině jsem byla rozhodnuta s knížkou skončit, hlavní hrdinka mi šla na nervy, dějově nic moc a vyfantazírovaný svět hotelu mi přišel přeplácaný. Když už se po sté objevilo slovo pleť, naskakovala mi vyrážka. Nicméně se to někdy po polovině trošku rozjelo a nabralo i trochu spád. Uznávám, že uz dávno nejsem cílovka, ale i YA by mohla mít o chloupek vyšší nároky.

Jaymay
17.11.2023 3 z 5

Kniha si právem zaslouží označení young adult. Kdyby mi bylo -náct, tak by mě příběh bavil asi více. Samotný žánr bych označila za krvavé fantasy. Děj ubíhal, četlo se to dobře, nic mě při čtení nerušilo, vzbuzovalo to mou zvědavost, i když ne dostatečně velkou. Autorka má plus za námět, představivost a propracovaný svět čarodějů, který byl ale místy už přehnaně kýčovitý.

Nicméně mínusy...Označení "Magnifique" nedostává moc prostoru, vztah ústředních postav mi přišel prázdný, hašteřivý, nikterak hluboký, a připadalo mi, že ho autorka odsunula na druhou kolej. Hlavní hrdinku, která mi už svou tvrdohlavostí občas lezla na nervy, představuje téměř jako spasitelku, okolo které se to vše točí, a ostatní postavy dostávají tak minimum prostoru. Oproti tomu ke konci, kdy se Jani o sobě dozví pravdu, tak ji ve výsledku nikterak nevyužije, čímž v podstatě autorka celé její urputné snažení smete. A tím se dostávám k závěru, který byl uspěchaný a místy trochu zmatečný, neboť s Janiným tajemstvím si mohla více pohrát. Jak píšu, YA zaslouženě a to už očividně není úplně pro mě.

PS...doporučuji číst co možná v nejkratší době, aby vše čtenáři dávalo návaznost a smysl a neztrácel se.

lucyvase4
07.11.2023 3 z 5

Hodnocení: 3,5/5

Legendární hotel Magnifique je putovní hotel, opředený tajemstvím, kouzly a čaroději. Každý den se objeví někde jinde. Když se po 10 letech objeví znova v Darcu, Jani a její sestra Zosa cítí šanci vyměnit svůj obyčejný život za něco lepšího. Pobyt v hotelu je ale velice drahy. Naštěstí ale hotel hledá i nové zaměstnance. Přihlásí se tedy na konkurz. Zosa dostane práci zpěvačky, Jani ale žádnou práci nenabidnou. A tak ačkoli už Zosa podepsala smlouvu Jani odmítá pustit ji do hotelu samotnou.
Když si ale pro Zosu přijde pracovník hotelu Bel. Přemluví ho Jani aby i jí nabídl práci.
Všechny představy o krásném životě se ale rozplynou ihned po příchodu do hotelu. Děje se tu něco mnohem temnějšího než všichni tuší.
Dokáží dívky odejít než bude pozdě? A co všechno o hetelu nevědí?

Příběh se krásně četl. A obálka je naprosto bozi.
Ale je to úplně jiné fantasy, než na které jsem zvyklá. Žádné úplně propracované světy a magie také není moc vysvětlena. Vše se odehrává v hotelu, takže autorka nemá ani moc snahu nějaký svět popisovat.
Jani je hodně tvrdohlavá. Když ji někdo (většinou Bel) řekne aby něco nedělala. Ihned jde a přesně to udělá, což většinou končí katastrofou a tím mne strašně vytáčela.
Konec příběhu byl za mne strašně urychlený a myslím, že by to takhle rychle ve skutečnosti nebylo.
Také bych ocenila více prostoru pro postavy Bela, Zosi ale i Alastaira s Nicole.

Myslím že jednou přečíst stačilo

klarence
25.10.2023 3 z 5

Krapet jsem si odskočila do fantasy a docela mne to mile překvapilo.
Trošku mi to v polovině přišlo zdlouhavější , ale dobře se to četlo.
Konec mi přišel trochu zbrklý. Ale celkově príma odpočinek a kdyby mi bylo
tak 17 a méně asi bych tomu propadlo. Líbil se mi příběh a určitě si zase odskočím.

TVer
16.10.2023 2 z 5

Hodně inspirováno Caravalem. Caraval je ale lepší.

Mamka_cte
06.10.2023 4 z 5

Fantasy kniha, která není klasické fantasy jako jsou upíři či nadpřirozené bytosti. Příběh mě moc bavil, ale k dokonalosti něco chybělo.

Romantická linka nebyla dotažená a to mi dělalo asi největší problém. Přeci jen to je YA kniha, takže něco extra jsem čekat nemohla. Ale to bych nebyla já, abych si něco nevymyslela.

Nejvíce mě bavily intriky a všechno to tajemství spojené s hotelem a zaměstnanci. A že těch tajemství nebylo zrovna málo.

Moc se mi líbilo, jak autorka popisovala všechnu tu magii a místa jak v hotelu, tak i mimo něj. Dokázala vymyslet příběh, který je čtivý a nepodobá se ničemu, co jsem zatím četla.

Občas byla kniha docela i dost krutá. Skrz chybějící končetiny a bolest postav. Takže je sice kniha v žánru YA, ale ne úplně pro nejmladší čtenáře.

V celku se mi kniha moc líbila, i když jsem pár výtek měla a nakonec doporučuji!

Local_Bunny
22.09.2023 3 z 5

Hotel Magnifique má skvělou atmosféru, perfektní záporáky, zamotanou zápletku a velmi zajímavý magický systém. Přesto se mi ale kniha bohužel nelíbila tak moc, jak jsem doufala. I tak jsem si ale čtení užila, příběh je čtivý a dokáže překvapit, což je jistě velmi příjemný bonus.
Co se týče hlavní hrdinky Jani, ani za nic jsem si k ní nemohla najít cestu. I když měla působit jako silná a obětavá dívka, pro mě byla spíš naivní a protivná. Daleko více mě bavily postavy kolem ní, hlavně ty záporné zde byly vážně skvěle napsané a bavilo mě postupně objevovat tajemno, které je halí. Romantická linka za mě taky příliš nefungovala a moc mě nezaujala. Bel byl sice skvělý, bavil mě humor, který mezi sebou hlavní hrdinové měli, ale to bylo tak vše.
Celkově právě ty intriky a tajemství byly moje nejoblíbenější část z knihy, jelikož v Hotelu není nic tak, jak se zdá. Z počátku může mít čtenář pocit, že se jedná až o pohádkový příběh, ale postupně začne objevovat povlak tajemna a nebezpečí. Taková správná dávka zvrácenosti. Upřímně jsem místy až koukala, co dokázala autorka vymyslet.
Další povedená věc byla magie. Ta z knihy vyloženě sálá, jelikož vše je založeno na ní. Celé to její fungování a druhy byly fascinující a mě prostě baví, jak i v dnešní době dokáží autoři zapojit originální prvky a vymyslet si něco svého. Společně s Jani se budeme pokoušet přijít všemu na kloub a odhalit záhadu, takže přijde i trošku detektivní pátrání. To nebylo vůbec špatné, ale celá ta honba za něčím se mi ve finále příliš nelíbila, když čtenář odhalí celou pravdu. Nicméně cesta k cíli byla super.
Co mi trošku přijde, tak to, že ze samotného Hotelu či jeho hostů toho až tak moc nepoznáme. Stejně tak Hotel cestuje po celém světě, ale z prostředí toho taky moc není. Za mě se mohla autorka klidně více rozepsat, dát čtenáři hlouběji nahlédnout a pohrát si s detaily kolem, než se stále zaměřovat jen na hlavní dějovou linku.
Věřím ale, že i přes mé výtky kniha spoustu knihomolů zaujme, jelikož má určitě co nabídnout. Mi se sice nelíbilo zpracování, ale věci okolo ano, jen to bylo poměrně nešťastně uchopeno.
-
za knihu děkuji Knihy Dobrovský

mischa5364
18.09.2023 4 z 5

Stačilo 3 kapitoly a kniha mě hned vtahla do děje. Představa, že jsem 17 léta holka a musím se starat o svou malou sestřičku je děsivá. Ovšem Jani se tohoto úkolu zhostila jak mohla. Jejich pouto bylo dokonalé až do samotného konce. Tolik lásky.

Samotný příběh byl neskutečně zajímavý. Jakmile jsme se dostali do hotelu nechtělo se mi odejít. Tady moje představivost jela na 100%. Hotel byl dokonale vykreslený a propracovaný. Kouzla a magie zde byla doslova cítit ve vzduchu.

Co se tyče ostatních postav trochu mě mrzelo, že větší prostor nedostal Bel. Tím jaký to byl kouzelník si podle mě zasloužil trochu více. Jejich milostný příběh byl velmi jemný. Líbilo se mi sledovat jak jejich přátelství přerůstá v lásku.

Konec byl wau,ale skončil strašně moc rychle což mě taky mrzelo. Stačilo pár stránek a bylo po všem. To mi přišlo fakt škoda.

Ale když to shrnu kniha se mi líbila. Miluju kouzla a tajemno a tady dostanete oboje na stříbrném podnose.

Za výtisk moc děkuji @knihydobrovsky a @sberatelka.knih .

Shaxx
18.09.2023 3 z 5

Hotel Magnifique má být pro fandy Nočního cirkusu a Caravalu. Za mě je to tedy bližší Caravalu - i kvalitou. Na kouzlo Nočního cirkusu to zdaleka nemá. Začátek byl slibný, ale nakonec se vyrojilo víc nešvarů, než kouzel. Hlavní hrdinka je velmi nesympatická a její chování je...prostě na facku. Je těžké jí fandit. O nějaké kouzelné magické atmosféře se nedá moc mluvit, protože autorka nevěděla, kdy se zastavit a sypala do popisu hotelu hromadu náhodných magických věcí, kterých bylo nakonec přehršel a úplně to kvůli tomu ztrácí jakékoli kouzlo. Romance - kýč jak bič, předvídatelná a prostoduchá. Ale připomněla mi svou zápletkou trochu ústřední postavy z Howl's Moving Castle nebo Spirited Away. Jak jsem tedy byla na začátku natěšená, tak jsem ve výsledku spíš zklamaná.

PosPol
11.09.2023 4 z 5

Jani je po smrti matky nucena postarat se o svoji mladší sestřičku Zosu. A tak v pouhých třinácti nastoupí do koželužny, kde dře pro pár měďáku. Když se ve městě objeví kouzelný hotel Magnifique, je odhodlaná dostat se za každou cenu na nabízenou personální pozici v něm. Ta holka je dotěrná a neodbytná od prvních stránek!

Jani je zároveň zvědavá a nikdy neví, kdy mlčet. A tak když se se Zosou dostanou do hotelu, propadá se od jednoho průšvihu k druhému. Hotel je plný kouzel a každý den se přemisťuje na jiné nádherné místo ve světě. Jenže o co hezčí je veškeré pozlátko magie, o to temnější tajemství se v něm skrývá. Nic není, jak se zdá a když Jani začne rozplétat uzel tajemství, může zaplatit těžkou měnou za svoji zvídavost....

Tak jo, tohle mě fakt bavilo! Místnosti s rozličnými kouzly, bytosti jež ovládají různé druhy magie, špetka krutosti a pár násilných činů, to vše knihu okořenilo. Jenže když se sype koření, je nutné v určitou chvíli přestat, jinak je tam všeho zkrátka moc.... Polovina knihy je tak moc nabitá popisem jednotlivých místností a kouzel, že jsem se občas ztrácela, stejně jako mi někdy unikly principy tohoto světa.

Zároveň autorka vsadila všechno na hlavní hrdinku a na ostatní postavy jakoby zapomněla. Například její sestra Zosa dostala až absurdně málo prostoru, přitom byla mnohem sympatičtější. To samé záhadný Bel, o němž se de facto nic nedozvíme. Zápletka je geniální a originální, jenže konec je až hanebně uchvátaný, což mě mrzelo.

I přes výtky knihu hodnotím 3,5/5. Na Goodreads se často opakuje kritika, že je kniha okopírovaná od Caravalu, tohoto zjištění jsem byla ušetřena, protože Caraval neznám. Za poskytnutí knihy děkuji KNIHY DOBROVSKÝ.

strana394
08.09.2023 4 z 5

Magický hotel, který cestuje mezi zeměmi. Hosté, kteří jsou za pár nocí strávené v hotelu schopni zaplatit cokoliv. Tajemný personál, který si nepamatuje na předešlý život. Krásný okouzlující Magnifique Bel. Zvídavá hlavní hrdinka, která strká nos kam nemá. Alchymistka, která lidem vydloubává oči. To vše a mnohem víc nabízí tato novinka.

Tohle mě hoodně bavilo. Zajímavý, originální svět a prostředí hotelu bylo skvělé. Strašně mě bavila všudypřítomná kouzla. Při prvních kapitolách jsem si říkala, že bych se chtěla do hotelu taky podívat. Jenže s každou další kapitolou Jani odhalovala, jak hotel ve skutečnosti funguje a že není tak lehké se z něho dostat pryč a pokračovat v životě dál.

Vůbec by mi nevadilo, kdyby byla kniha delší. Pár informací mi zde chybělo. Postavy byly dobře napsané, ale mohly být více do hloubky. Jani byla skvělá. Měla srdce na správném místě a nenechala se ničím, a hlavně nikým odradit. Snažila se za každou pomoct nejen své sestře, ale i ostatním. Stálo při ní štěstí (a to doslova). Co se týče záporných postav, nechápala jsem kolik krutosti v sobě nesou. Bylo jim úplně jedno, jestli někomu ubližují, hlavně že oni z toho mají užitek.. Romantická linka byla za mě hodně povedená, ale škoda, že tam neměla více prostoru.

Tento titul byste rozhodně neměli minout. Nechte se také přenést mezi zdi magického hotelu a zažijte všechna dobrodružství společně s Jani.

Děkuju Knihy Dobrovský za zaslání knížky k recenzi. #spoluprace
IG: @strana394

nela3812
07.09.2023 3 z 5

Tento příběh má rozhodně kouzelné prostředí a naprosto geniální zápletku, kterou se mi do samého konce nepodařilo odhalit. Naopak je zde opravdu velmi pomalý začátek a děj by mohl být lépe rozložen, aby působil dynamičtěji. Konec byl totiž opravdu velmi rychlý a vše končí lusknutím prstů, což je sice vzhledem k příběhu poetické, ale pro čtenáře po takovém napětí nic moc.

Hotel Magnifique se může právem pyšnit opravdu krásným prostředím. Autorka nám však většinu popisů, především jednotlivých pokojů, naservírovala najednou. Velká část příběhu se tedy skládá pouze z popisu místností, jejich zvláštností a talentů. Je to krásné, promyšlené, detailní a neskutečně magické. Ale bylo toho moc najednou. Raději bych různé pokoje a místnosti viděla v průběhu celé knihy, abych to mohla lépe vstřebat.

Vůči hlavní hrdince jsem pociťovala drobné nesympatie, protože byla až příliš horlivá, roztěkaná a ve výsledku i kapku hloupá. Právě díky tomuto charakteru se dějová linka odvíjela zvláštním tempem. Hlavní hrdinka dlouho nikde nepostojí, nevede komplikovanější konverzace a rozhodně vždycky spěchá a nepřemýšlí! V ději je to tedy potom šup sem, šup tam.

I přes pomalejší začátek a zmíněné body se mi příběh líbil. Poměrně snadno jsem se do příběhu začetla a nechala se unášet na jeho magické vlně. Nechci příběh s něčím porovnávat, pro mě byl opravdu jedinečný, a věřím že i přes průměrné hodnocení si v něm každý čtenář dokáže najít svůj magický koutek. Dejte knize šanci a zklamaní určitě nebudete.

3/5

Spolupráce s @knihydobrovsky

Kate3003
05.09.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala svou obálkou i anotací, protože kdo by se nechtěl podívat do hotelu plného kouzel, který se navíc každý den zjeví na jiném místě.
Stejně jako hlavní hrdinka i já se chtěla podívat jak takový hotel vypadá. Autorka v tomto ohledu popisy nešetřila a tak je první cca třetina knihy hlavně o seznamování se s hotelem a popisy jednotlivých pokoju, které jsou tak trochu upřednostněny před samotným dějem. Takže přestože má autorka příjemný styl psaní, který se dobře čte tak první část knihy se trochu vleče. Hlavní hrdinka se navíc ani na chvilku nezastaví aby si promyslela co dál a honí se od jedné věci ke druhé.
V druhé třetině knihy se vše zlomilo a autorka přešla od popisů hotelu k akci. I když hlavní hrdinka je stále do všeho trošku moc hrr a neuškodilo by jí další kroky trochu promyslet (ale chápu v YA to tak bývá často, takže žádné velké překvapení, že se do všeho pouští po hlavě) děj už velmi hezky odsýpá a konečně se dostáváme k jádru příběhu. Za pozlátkem velkolepého hotelu se totiž ukrývá spoustu věcí, které hosté nevidí a do kterých se hlavní hrdinka tak "trošku" zaplete.
Celý svět je velmi pěkně vystavěn a vůbec by mi nevadilo se do něj do budoucna znovu podívat. V příběhu nechybělo ani několik zajímavých zvratů, jen romantická linka by si možná zasloužila v knize trochu více pozornosti.
Celkově byla kniha fajn a přestože má i nějaké slabší stránky, čtení jsem si celkem užila.
Za knihu velmi děkuji @knihydobrovsky v rámci #spoluprace

Ella_Rei
04.09.2023 4 z 5

Kniha je o dívce Jani, která touží po více než práci v koželužně za pár mincí. Chce pro sebe a svoji mladší sestru Zosu lepší život. Její přání byla vyslyšena... Jedno dne se ve městě objevil slavný hotel Magnifique.

Hotel je známý svými kouzly a také tím, že se každou půlnoc vytratí a objeví na jiném místě. Jani a Zosa si bohužel pobyt v takovém hotelu nemůžou dovolit. Ale! Mohou se tam pokusit ucházet o zaměstnání.

To se jim také povede. Zosa dostane roli zpěvačky a Jani uklízí pokoje. Ovšem hodně rychle zjišťuje, že hotel není tak úžasný, jak se o něm povídá. Má mrazivá tajemství, která je odhodlaná rozluštit.

Podaří se jí to? To si můžete přečíst na mém blogu.
https://www.malyvrabcak.cz/2023/09/04/hotel-magnifique/

Za mě byla kniha naprosto super! Obálka je úplně NÁDHERNÁ! Příběh se mi také líbil, i když sem tam byl trošku chaotický a některé informace mi tam chyběly a chtěla bych se dozvědět více. Knížka dostává 4,5/5 hvězdiček.

veronika4937
03.09.2023 4 z 5

Ráda občas zabrousím do fantasy žánru a tahle YA novinka mě zaujala na první dobrou. Při prvních kapitolách jsem si říkala, že bych se chtěla do hotelu taky podívat, jeho magická atmosféra mě okouzlila. Tohle přání jsem ale záhy přehodnotila, protože se velmi brzy začnalo ukazovat, že za vším tím pozlátkem se schovává něco temného a děsivého. Nechyběla ani lehká romantická linka, bez té by to nešlo :-).

Hotel Magnifique je autorčiným debutem a já musím říct, že na prvotinu je opravdu povedený. Téma hotelu, který cestuje, je jednoznačně zajímavé a lákavé. V samotném ději mi občas přišlo, že se něco vyřešilo až moc snadno a často se mi dařilo odhadnout, kterým směrem se děj bude ubírat, ale v rámci žánru pro mládež s tím nemám problém. Bylo ale i dost okamžiků, kdy jsem byla překvapená a nestačila se divit, co se to děje.

Super volba pro cílovku a pro ty, co s žánrem fantasy začínají.

Veju007
27.08.2023 4 z 5

Magický hotel plný čarodějů, který je každý den na jiném místě, zní naprosto skvěle, že? No, ale pozor!

Jani spolu se svou mladší sestrou Zosou sní o lepším životě a tak, když se hotel Magnifique objeví v jejich městě, se obě uchází o zaměstnání v této proslulé budově. Velmi brzy ale Jani zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí a kouzelné pozlátko je ve skutečnosti velmi nebezpečný podnik.

Všichni milujeme kouzelné domy a atmosféra tohoto hotelu je opravdu magická. Autorka si s kouzly hraje velmi zajímavým způsobem a v začátku příběhu jsem rozhodně hostem tohoto hotelu chtěla být také. Ale všechno se hodně rychle zvrtne a temnota a nekalé plány mocných čarodějů vyplouvají na povrch z každého zákoutí.

Byť se jedná o stand alone, temná atmosféra a vykreslení kouzelného světa je velmi povedené a já si dovedu představit, že by se tento magický svět mohl rozšířit o další díly.

Knížka zaujala především nádhernou obálkou, nebudu lhát. Příběh, který jsem záhy dostala byl ale velmi zajímavý, napínavý a překvapivý a nebudete chtít přestat číst.

Knížku jsem četla v rámci spolupráce , za kterou velmi děkuji @knihydobrovsky a @tojsemja_kate

Štítky knihy

hotely pro dospívající mládež (young adult) dívčí romány

Autorovy knížky

2023  76%Hotel Magnifique

Kniha Hotel Magnifique je v

Přečtených90x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce95x
Chystám se číst104x
Chci si koupit27x
dalších seznamech2x