Unbreakable

Unbreakable https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521596/bmid_unbreakable-Ood-521596.jpeg 4 50 20

Unbreakable série

1. díl

Kytara v náručí a rockové tóny vycházející zpod jejích prstů – tak si Larissa Hudsonová představuje absolutní štěstí. Nejraději by strávila každou volnou chvíli ve zkušebně s přáteli a vytříbila svou lásku ke hraní k dokonalosti. Po smrti snoubenky strýce Jima se však Lara vzdává svých snů a přestěhuje se k němu, aby mu pomohla překlenout těžké období. Šum lesů, kouzlo malého městečka a noví spolužáci jí rychle vynahradí prvotní pocit stesku. Uhrančivý pohled kluka, kterého potkává na chodbách školy, jí ale neustále vyvádí z míry. Lara je zmatená. Rozum jí radí držet si od něj odstup. Jenomže její srdce, zvyklé tlouct v rytmu kytarových akordů, teď bije jako na poplach pokaždé, když jí její nový démon zkříží cestu. Co když zjistí, že svět, který znala jen z pohádek a fantasy filmů, má na dosah ruky? A co vlastně může sedmnáctiletá holka vědět o lásce? Možná ještě vůbec nic. Možná ale daleko víc, než by ona sama tušila.... celý text

Přidat komentář

ydnac
26.02.2024 2 z 5

JSEM ZKLAMANÁ.

Jestli milujete Stmívání , tak tohle nečtěte.
Je to jeho slabý, ale opravdu slabý odvar. Ještě nikdy jsem nedala do komentáře, že je něco okopírované, ale tohle JE!
A špatně!
Navíc se tam celkem nic neděje krom toho, že Lara neustále přemítá o svém démonovi. Jak je uhrančivý, jak jí má ve své moci, jak se jí pokaždé rozbuší srdce, jaké má pevné svaly...
Oslovení Holoubku bylo trhlé, ale oslovení Holčičko, to mě opravdu vytáčelo.
Prasátka byla sice super, ale v ději mají jen své okrajové místo.
Lara by mohla být fajn hrdinka, ale v jiné knize.
Ach jo, pořád jsem doufala, že najednou přijde nějaký zvrat a úplně jiný směr, že to nebude jen napodobenina, ale nic nepřišlo!
Konec je navíc podobný jako druhý díl Stmívání, jen zde se ještě nestačilo za těch 786 stran nic stát.
Přesto všechno co mi vadí je kniha čtivá, tedy pokud přeskočíte uvzdychané pasáže a myslím, že autorka by mohla psát hodně dobře, jen musí vymyslet něco svého.
Tak možná někdy...

Abnička
27.01.2024 5 z 5

Vážení, představuji Vám nejlepší knihu, kterou jsem četla za celý život. Teda představím Vám sérii (ale to až později). Jedná se o první díl ze dvou, který je publikován na platformě Wattpad, takže knížka oficiálně nikdy vydaná nebyla.
Ale to nic nemění na tom, že je to opravdu bomba. Tahle knížka Vás zničí, opět se zamilujete a budete jí muset milovat po zbytek svého života. Možná se Vám zdá má reakce přehnaná ale věřte mi, tahle knížka ve Vás vyvolá takové dojmy a pocity, že tomu ani neuvěříte. Tahle autorka totiž píše set sak*a dobře.
Miluju Unbreakable, miluju Erica, miluju Laru, já na téhle knize miluju všechny a všechno a taky ty písničky, které doprovázejí celou knihu.
Já nevím co víc napsat, teda napsala bych toho ještě mnohem víc, jenže ani to nedokáže popsat jak je tahle kniha vyjímečná, takže já vám jí doporučuji, ať si jí co nejdíve přečtete! A sami uvidíte, co je to zač .


AnnaNes
09.01.2024 5 z 5

Četly jsme se ségrou zároveň na dovolené a oboum se nám líbila.
Nevěřím, že jsem byla schopná přečíst tak dlouhý slow burn a ještě si to užít, ale čtivost a sympatické postavy mi to vynahradily.
Doufám, že se povede vydat i pokračování, protože chceme další vývoj!

denisa8946
23.12.2023 4 z 5

Musím říct, že když jsem viděla, jak je knížka tlustá, měla jsem obavy. :D Ale po pár stránkách mě přešly, protože ten příběh se četl úplně sám.
Dost mi připomínal Stmívání, knihy jsem teda nečetla, ale i filmu se děj docela podobal. Ale někde jsem četla, že se autorka Stmíváním nechala inspirovat, tak je to pochopitelné.
Hlavní postavy byly sympatické. Lara měla celkem drsnou povahu, chvíli mi trvalo si na její jednání zvyknout. Mnohdy mi neseděly sprosté výrazy v jejích myšlenkách a taky jsem se chvílemi pozastavila nad množstvím alkoholu, které Lara do sebe nalila. Ale až jsem si na ni zvykla, moc mě bavila.
A Eric... co vám budu povídat, patří mezi hlavní hrdiny, kteří se vám dostanou pod kůži. Z počátku je takový pan tajemný a postupně se ukazuje jeho úžasná osobnost. :)
Líbil se mi vývoj jejich vztahu od nenávisti k přátelství a nakonec vyústění v lásku... nádhera. Bavily mě prvky nadpřirozena, které se v knize objevovaly a moc se těším na druhý díl, ve kterém se snad vše už vyjasní a odhalí. :)
Lara měla partu blízkých klučičích kamarádů, šlo vidět, že měli opravdu blízký a láskyplný vztah, ale na mě byli moc kontaktní. :D
Jak už jsem psala, nemůžu se dočkat druhého dílu, protože ten konec mi zlomil srdce!

mischa5364
17.12.2023 5 z 5

Ježíš lidi já jsem z knihy naprosto unešená. Strašně jsem se bála když jsem viděla jaká to je bichle, ale stránky mi pod rukama utíkaly ani nevím jak.

Laru jsem si zamilovala hned na prvních stránkách. Nebyla to žádná uťapla holka, ale super, cool , sympatická slečna.
Za to Eric byl pro mě ze začátku jedna velká neznamená. Kolikrát jsem si říkala co má sakra za problém, že se k Laře, tak chová.

Bylo naprosto dokonalé sledovat jak se jejich vztah vyvíjí. Máme tu nenávist, přátelství a samozřejmě nakonec lásku. Pokud v této knize hledáte nějaké velké boom, tak se zde nekoná. Ale to vůbec nevadí. Protože autorka se nám tu hlavně snaží pořádně vysvětlit/popsat vztah Lary a Erica. Je to opravdu, ale opravdu slow-burn romantika.

V knize je nakousnuto i trochu toho fantasy, ale to si prý musíme počkat na další díl. Na který se já neskutečně moc těším.

Jo a na co samozřejmě nesmím zapomenout ? Na Laru a její tři prasátka. Dokonalé přátelství.

lena.o.knihach
13.11.2023 2 z 5

Někdy se stane, že ačkoli příběh obsahuje přesně to, co máte na knihách rádi, nesedne vám. A přesně to je můj případ s Unbreakable.

Na knihu jsem viděla spoustu nadšených ohlasů, navíc je tu slowburn romantika se špetkou fantasy, inspirováno Stmívání.. takové knihy čtu a líbí se mi, takže jsem neměla jediný důvod, proč se do této bichličky nepouštět.

Unbreakable je jedna z mých nejtlustších přečtených knih za letošní rok. Kdyby měla o polovinu méně stran (klidně i 500), určitě by se předešlo často opakovaným slovním spojením a rozhovorům, které děj nikam neposouvaly. Příběh by pak měl lepší spád a minimum zbytečně rozvleklých scén.

Občas jsem měla pocit, jako by mi někdo vyprávěl Stmívání. Unbreakable má s touto upírskou ságou společné až příliš mnoho na můj vkus.

Ráda bych to ale zakončila něčím dobrým. Playlist knize rozhodně přidává plusové body, zmínky klasické literatury byly fajn a stejně jako hlavní hrdinka bych si přála draka.

#spoluprace @aminokyselinka

Knihomolka97
30.10.2023 5 z 5

Při čtení to pro mě byla taková nostalgie, návrat do éry, kdy frčelo Stmívání, protože kniha je tomu hodně podobná.
Kdybych byla mladší, pravděpodobně bych z toho byla odvařená ještě více, ale i teď se mi příběh moc líbil, zpříjemnil mi hned několik večerů. Milé, sladké, vtipné čtení s trochou tajemna a hudby.
I když má kniha skoro 800 stran, četla se parádně, příběh mě pohltil, vyvolal ve mně spostu emocí a možná jsem i trošičku brečela. Ale jen trošičku. Byla to zkrátka jízda!
Hlavní hrdinku Laru jsem si moc oblíbila a Erica? Do něj jsem se zamilovala, i když má u mě vroubek!
Určitě stojí za zmínku i další postavy, jako například strejda Jim či partička kluků, které Lara nazývá (oprávněně) prasátka.
Romantická linka je slooow-burn, začíná "nenávistí" a pokračuje velice silným přátelstvím. To pouto, které si k sobě postupně Lara s Ericem vytvořili, bylo neskutečné. Také to mezi nimi jiskřilo a občas jsem už byla stejně flustrovaná jako Lara. Mé úchylné já postrádalo více pikantností . :-D
Na konci je i parádní playlist.
Opravdu doufám, že vyjde pokračování, protože ho prostě potřebuju. Nutně. Prosím. :-D
Hodnotím 4,5*/5*

MichaelaMila
26.10.2023 odpad!

Dlouhý, přetažený a hlavně-zkopírovaný. Ne a ne,Twilight je originál,tak proč si nevytvořit taky něco svého?

michaelakoc
21.10.2023 5 z 5

Jsem neskutečně šťastná, že se ke mně tato kniha dostala. I když má téměř 800 stránek, vůbec ničemu to nevadí, protože příběh krásně plyne a čtenář se ani sekundu nenudí. Já se tedy nenudila. Od samého začátku na mě kniha dýchla vibe Stmívání nebo současné Touhy, ale zde to na mě všechno působilo nějak lépe. A vím přesně, proč. Protože Lara je perfektní hlavní hrdinka, doopravdy ji nelze nemilovat. Chemie s Ericem funguje naprosto skvěle, takže je vše v tom největším pořádku.

Pro mě zde není důležité popisovat děj, ten si přečtete, ale ty emoce, které ve mně kniha vyvolala byly neskutečné. Jsem knihy plná a vím, že ještě dlouho budu. Už teď se těším na 2. díl a vím, že ho opět přečtu na jeden zátah.

Poslední kapitoly jsem si pobrečela a doopravdy jsem s hlavní hrdinkou trpěla.

Eric byl tím nejlepším přítelem, jakým mohl být, až do té doby, co se rozhodl, že Laře neřekne pravdu. Lara má hrdost a je mi jasné, že mu tak lehce neodpustí. Otevřela se mu a on jí zlomil srdce.

Další díly nám určitě také zodpoví otázku, kdo vlastně je Eric a co Lara a živly, proto říkám - skvělé romantasy - a doporučuji všemi deseti.

Jo a také doufám, že se nám v dalších dílech vrátí Scotch. Toho jsem si i za tak krátký okamžik stačila zamilovat, stejně jako Lara. A na prasátka se také těším.

Lary poslední slova v knize přesně definují to, jak silná ona je: "Když jste ti šťastní, myslím tím, když jste ti nejšťastnější na planetě, ten, koho milujete, vás miluje taky. Já jsem to štěstí neměla."

BlueMonika
20.10.2023 5 z 5

Skvělá kniha. Vtáhne do děje a už nepustí. Doufám, že brzy vyjde i pokračování.

Dizzy3
18.10.2023 5 z 5

Sakra! Bylo to vážně boží! Je uplně jedno, že to první polovinu opravdu připomína Stmívání... má to naprosto stejnou magickou moc jakou si pamatuju, když jsem Stmívání četla poprvé..a tenhle příběh možná ještě větší. Celou dobu čtete naprosto přikováni a stejně vás autorka nechá napnuté až do poslední stránky.. neskutečný, mám přesně ten euforický pocit jak když mi bylo 15 a nemůžu se dočkat pokračování.

@luca_zase_cte
18.10.2023 5 z 5

„Máš v sobě zář, Laro. Máš v sobě něco, co mě k tobě táhne. Co mě nutí být pořád kolem tebe.“
Ach... Nemám slov... Toto je přesně ta knížka, kterou bych si přála číst znovu poprvé. Chci zase zažít všechny ty emoce a pocity, které ve mně vyvolala. Chci, aby mi znovu vyrazila dech.
Lara a Eric jsou postavy přesně podle mého gusta. Lara je neskutečná sympoška, se kterou chci kamarádit. A Eric? Tajemný a nepřístupný, ale kvůli Laře by se pokrájel, kdyby si to přála. Byla mezi nimi taková chemie, že jsem kolikrát zapomněla i dýchat. Nečekejte nic temného, akčního ani přehnaně fantaskního (uvidíme, co přinese 2. díl), je to spíš příběh o neskutečně pevném přátelství a té nejryzejší lásce, od kterého se prostě nejde odtrhnout.
Takže co čekat: young adult, prostředí střední školy, hodně pomalá romantika, prvky fantasy.

Betulefetule
04.10.2023 5 z 5

Unbreakable je spíše kniha pro náctileté, ale i pokud jste starší, a rádi si něco takového přečtete, můžu tuto knihu jedině doporučit. Místy mě sice štvalo opakovaní slov ( často tam bylo hlavně "vybuchl smíchy"), a hlavní hrdinka, která nechápe svět holek, a někdy si zastěžuje, že musí s kamarádkami nakupovat, ale to je myslím jediné, co bych zde vytkla. Dávám pět hvězdiček, a čekám na další díly v knižní podobě :)

Knihomol_ka
03.10.2023 4 z 5

Na knihu jsem narazila díky Ivce, která ji krásně chválila a hned mě na ni nalákala.

V první řadě chci poděkovat samotné autorce knihy, že mi ji nabídla k recenzi.

K samotnému příběhu. Hned na první pohled mě nalákala obálka, která působí moc hezky a magicky. Přiznám se, že jsem čekala pouze romantiku, ale nenechte se zmást. Objevují se zde prvky fantasy. Což mě opravdu mile překvapilo.

Autorka se vážně narodila s talentem pro psaní. Krásně a dopodrobna nám vylíčí tento příběh. Obě hlavní postavy jsou velmi sympatické. Hlavní hrdinka Lara je milá a přátelská. Její humor mě bavil. Eric ze začátku působí tajemně, ale až ho poznáte, tak hned pochopíte proč mu Lara propadla. Je kouzelný a šarmantní. Jen bych ho vůbec netipovala na teenagera. Opravdu se choval velmi vyspěle.

Byla jsem upozorněna od holek, že se jedná o velký slow burn, jelikož jak někteří ví, není to to právé ořechové pro mě. Do půlky příběhu mi to nevadilo, ale pak už jsem vážně chtěla, aby se mezi hlavními postavami něco událo.

Co bych na příběhu vytkla je, že byl za mě zbytečně dlouhý. Některé části tam dle mého vůbec nemusely být. Začátek úžasný, ale ke konci už jsem ztrácela pozornost.

A já jen doufám, že u nás vyjde i další díl, protože věřím, že bude ještě zajímavější.

- Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od autorky.
- Knize dávám 4.5/5 hvězd.

Knizky_a_tak
27.09.2023 5 z 5

Jediná kniha, kterou jsem četla víc než dvakrát? Kniha, na kterou jsem čekala několik let, abych ji mohla mít na poličce? Kniha, díky které i po tom všem věřím na pravou lásku? Kniha, která pohnula mým světem a změnila něco hluboko ve mě? Díváte se na ni.
Unbreakable je to všechno a mnohem víc. Možná je to tím, že jsem v podstatě byla u jejího zrodu, že se mě teď, když ji konečně držím v rukou, zmocňuje takřka mateřská pýcha. Jako když jste před mnoha lety chovali miminko zabalené v zavinovačce a teď před vámi stojí dospělý člověk. Nepřeháním, když říkám, že pouto, jež je mezi mnou a touhle knihou, je hlubší než Mariánský příkop. Nejsem fanoušek “slow-burn romancí, ale tahle je speciální.
Autorka má překrásně košatý styl psaní, kniha je plná neodolatelných a vtipných postav, a hlavně; jestli nevěříte na pravou lásku, po přečtení Unbreakable už budete.
Téhle knížce se jako jediné povedlo oživit mou víru v manželství, která se nerozpadnou, a v prstýnky, které neskončí ve skříňce nad televizí.
Fantasy podtón je jen třešnička na dortu.
Modlím se, aby se Aminokyselince podařilo vydat dvojku. Pokud tenhle úžasný příběh skončí defacto nedopsán, bez hmatatelného pokračování, bude to moje smrt - druhý díl jen na čtečce nestačí. Ne, když je to Unbreakable, královna všech love story a moje nejmilejší kniha pod sluncem...

mushka
19.09.2023 odpad!

Ufff...hodně bolestná zkušenost.První třetina je okopírované Stmívání.To by se ještě možná dalo považovat za nějaké takové blboučké young adult pro náctileté.Od druhé třetiny ufňukaná blbina,absolutně nereálné postavy,které neustále nevěrohodně slzí,mají výbuchy smíchu,jiskry v očích téměř pokaždé co spolu mluví a co si odnesu z této knihy je asi tisíckrát provedené něžné odhrnutí vlasů z obličeje hlavní hrdinky...jdu zvracet a už nikdy se nechci potkat nedej bože s druhým nebo třetím dílem...

terikus
10.09.2023 5 z 5

Knížku jsem si koupila, aniž bych tušila, že jsem jí kdysi četla na wattpadu. Jako jedno z mála díl odtamtud mi zůstala v paměti a jsem moc šťastná, že jsem si jí nevědomky pořídila oficiálně, protože tohle je velká parádička! Často jsem přemýšlela, co se s autorkou asi stalo, když jsem z wattpadu odešla a tadááá, tady jí máme! Přeju moc úspěchů, držím palce a těším se na další její práci.

Matri
03.09.2023 5 z 5

(SPOILER) "I can feel it deep within my heart and my soul, you make me whole. I want to live this second forever, always together, forevermore. I hold my breath and wait till the end, until 'morrow... Were unbreakable"
"Mezi námi narostlo něčím jedinečné pouto. Kdy, to netuším. Jednoduše tam bylo... Unbreakable."

Ku knihe som sa dostala úplnou náhodou - zaujala ma krásna obálka, sľubná anotácia a absolútne pozitívne recenzie. Na wattpade mi ako ochutnávka stačili prečítať prvé 3 kapitoly, ktoré ma presvedčili, že toto chcem čítať a knihu som si hneď kúpila. Absolútne neľutujem!!!

Odo dnes, keď sa povie slow burn romantika vybaví sa mi táto kniha. Na takmer 700 stránkach (!!!) som sa stala svedkom vzniku dokonalého priateľstva, ktoré úplne nevyhnutne smerovalo k niečomu viac! Áno, je to strašne veľa stránok ale ja som si užila každú jednu z nich a ešte som sa pri tom aj zaľúbene usmievala. A pri každej z nich som nedočkavo čakala kedy to Lare a Erickovi docvakne..
Pri takýchto knihách som neskutočne pyšná na "domácich" slovenských a českých autorov! Autorka má výborný štýl a nikdy by som nepovedala, že nečítam zahraničného autora. Ok, naozaj je pri viacerých scénach cítiť inšpiráciu Twilightom (ktorý som mimochodom nikdy nečítala), ale napriek tomu je príbeh jedinečný vo svojej pokojnej romantickej atmosfére.
Ako som čítala viacero názorov, súhlasím, že Lara je úžasná hlavná hrdinka - jej myšlienkové pochody, jej vzťah so 4 prasiatkami, láska k hudbe.. nedá sa ju neobľúbiť!
Príbeh a hlavne Eric si zachoval až moc tajomna a ja nemám tušenie kam to bude smerovať. Najmä tá fantasy linka, lebo v tejto časti bola len veľmi jemne načrtnutá. Vlatne až na pár tajuplných útržkov rozhovorov a nejakej tej drobnej ukážky zvláštnej schopnosti, fantasy časť končila. A ja sa neviem dočkať pokračovania! Kde sa verím rozbehne aj ta fantasy časť.
Moc si želám aby som sa pokračovania knižnej podoby tejto trilógie dočkala čím skôr!! Keby mám menej rokov, tak s knihou asi aj spávam a ani sa nedá dať pri hodnotení menej ako 5 hviezdičiek!!

ODPORÚČAM!!!

PS: Ešte nikdy pre mňa nebolo tak ťažké vybrať pár citátov do recenzie. Tá kniha je až moc plná silných a krásnych momentov!

"Eric Lestrad byl to nejhorší, co mě kdy mohlo potkat.
Všechny mé smysly mě varovaly, ať se od něj držím co nejdál, a já je neposlechla. Pustila jsem ho k sobě. Nechala jsem ho poznat mě, nechala jsem ho dostat se mi pod kůži."

Book_lover469
25.08.2023 5 z 5

Když jsem poprvé tento příběh otevřela ještě na Wattpadu, nečekala jsem že mě tak moc pohltí. Milovala jsem každý okamžik a těšila se na každou chvíli kdy budu moct zase číst. Příběh jsem si zamilovala a už ho přečetla asi pětkrát, a to i s pokračováním. Jsem strašně ráda že si ho můžu přidat v pevné podobě na svou poličku mezi mé oblíbené knihy.

Rozhodně 5/5, ať už mluvíme o postavách, romantice či ději. Larissa je úžasná hlavní hrdinka kterou nelze nemilovat, stejně jako ostatní charaktery, obzvláště jejího démona. Všechno co se v knize děje mi přišlo logické a pěkně vysvětlené. Nemluvím tady ani o romantické lince která je naprosto úžasná ale o samotném ději. Rozhodně doporučuji.

Elis-
25.08.2023 5 z 5

Naprosto neskutečná kniha!
Příběh jsem poprvé četla na Wattpadu v době kdy stále vycházel a jsem neskutečně pyšná na to, že můžu říct že jsem jeho vývoj zažila a netrpělivě čekala na každou další kapitolu!
Osobně si myslím, že toto je jedna z nejlépe (možná dokonce nejlepší) napsaných knih, která z této aplikace a především pera české/slovenské autorky vzešla. Sama jsem si knihu koupila již v samonákladovém vydání pár let zpátky a od té doby ji čtu alespoň jednou ročně a už se moc těším, až mi přijde nová verze do sbírky :)

Co se týče příběhu tak naprosto miluji osobnost hlavní hrdinky a celkově velmi propracované charaktery všech postav. Zároveň se mi líbí, jak je vše přirozené a nedostává se nám typického uspěchané knižního vztahu :Dd.

Prostě a jednoduše, už je to 8 let co jsem knihu poprvé četla a stále jí mám na vrcholu mého žebříčku a nenechám si to vymluvit. A ano, samozřejmě tam cítím lehkou inspiraci Stmíváním, kterou dozajista budou někteří vytýkat, ale po začtení se do příběhu zjistíte že se jedná opravdu jen o inspiraci a tento příběh si žije vlastním životem a má vám skutečně co nabídnout!

Takže pokud ještě váháte, tak strašně moc doporučuji a věřím, že nebudete litovat!