Miila komentáře u knih
Asi budu jedna z mála, ale kniha mě nijak zvlášť nezaujala. Nápad byl dobrý, zpracování dvou rovin jsem přivítala, ale čtení se mi nedařilo. Tak nějak jsem byla ráda, že jsem dočetla a dojem nic moc. Bohužel.
Lídu Baarovou mám jako herečku velmi ráda, i když tahle kniha mi ji ukázala i v nelichotivém světle. Udělala v životě chybu, za kterou zaplatila ona i její rodina. Informací je v knize spousta, občas jsem se ztrácela ve jménech všech těch lidí a trochu mi vadilo, že na závěr autor uvedl jiné datum její smrti. Vím, je to jen detail... :-) Celkově mi ale styl psaní moc nesedl a knížkou jsem se celkem dlouho prokousávala. I tak se chystám na Sestry B. ... :-)
Nedařilo se mi soustředit na informace, nezaujaly mě postavy.... Odložila jsem zatím asi pět knih. Tahle patří mezi ně. Co se týče romantiky a světu žen, zůstanu raději u Keleové-Vasilkové, to je jistota.
Knížka skvělá, občas děsivá, aspoň pro mě, jako matku. Čtyři hvězdičky místo pěti jen kvůli nekvalitní korektuře, která občas ruší při čtení.
Za mě bohužel neee. Přemýšlela jsem aspoň o jedné hvězdičce, ale čtení mě nebavilo, postavy nezaujaly, občas jsem se ztrácela... Odpad je silné slovo, ale jedna hvězdička moc. Jestli je tohle King v sukních, asi se do něj nedám. Otevřené konce nejsou to, co v příběhu hledám.
Vločky, hmyz, počasí.... Na knihu si asi ještě několikrát vzpomenu, až uvidím sníh. Ale jinak doufám, že ji brzy vymažu z hlavy. Myšlenka příběhu pěkná, ale za mě by to chtělo jiné zpracování. Po tech popisech vloček a hmyzu si netroufám otevřít Sběratele mušlí... (humor) :-)
Kniha je povedená, jasná, motivující. Uškodil jí pouze překlad a chyby v něm.
Taková oddychovka, až na to velké množství chyb. Hlavně v interpunkci. Jinak nenadchlo, ale ani neurazilo.
Bohužel jsem tuhle knihu nedočetla. Nezaujala ani po 160 stranách.
Stálé opakování téhož a až moc politiky. Ale i tak zajímavé a občas nečekané. Například postava Sonnyho Li :-)
Zvládla jsem prvních 150 stran a knihu jsem odložila. Časem možná dočtu v elektronické podobě. Občas jsem se zasmála, ale do čteni jsem se musela spíš nutit. Na mě moc politiky, ale na druhou stranu správný humor. U mě vedla Soňa :-)
Komentáře mnohých čtenářů mě utvrzují v tom,že by bylo dobré si knihu přečíst. Každopádně bohužel patřím k tem,kteří se knihou neprokousali. Nezaujal mě styl psaní ani příběh. Film se prý dost shoduje s knihou, tak ho asi výjimečně upřednostním před knihou.
Bohužel zatím nejslabší Theorinava knížka :-( Ale i tak se teším na další - ještě mi chybí Skrýš a ta nejnovější :-)
Tak málem jsem i já napsala nedočteno. Nakonec jsem knihu dočetla, ale jsem z ní dost na rozpacích. Zkusím ještě Žítkovské bohyně a pokud ani tahle kniha nic, od autorky odstupuji.
Nějak jsem se s tou knihou neuměla 'sžít'.
Omlouvám se všem příznivcům J. Greena, ale tohle teda vážně ne-e!
Úžasné! Napínavé! Byla to první knížka, kterou jsem od Theorina četla a jsem nadšená :-) Letím si půjčit Mlhy Ölandu, i když v Mlýnech osudu už vlastně bylo řečeno, jak to dopadne. Ale nevadí. :-)
Knížka pěkná, čtivá, poukazuje na to, že zámek má své duchy a nadpřirozeno. Jen se mi zdá nedopsaná a spousta věcí nevysvětlených. Některé věci asi prostě nevysvětlíte :-)
Knihu jsem bohuzel nedocetla, prislo mi to moc povrchni a navic se tam dooost casto opakovaly stejne vety. Dostala jsem se pres 200 stran, ale pak jsem knihu zavrela a vratila do knihovny.