michaela5515 michaela5515 komentáře u knih

☰ menu

Firma Firma John Grisham

Dlouho jsem se do čtení přemlouvala a trvalo mi, než jsem se prokousala začátkem. Ale pak kniha dostala spád a už jsem hltala stránku za stránkou. Napínavý příběh, rozuzlení i sympatické postavy.

30.04.2024 4 z 5


Vražedná čísla Vražedná čísla Barry Hutchison

Mám šéfinspektora Logana fakt ráda. Jeho sarkasmus mě baví. Jeho tým je skvělý. Případ zajímavý, dlouho jsem neměla tušení, kdo je vrah. Rozhodně jsem nebyla zklamaná. A vypadá to, že nebudu ani v příštím díle.

04.03.2024 5 z 5


Co už nikdy nepřebolí Co už nikdy nepřebolí Lucy Score

Jsem trochu zklamaná. Čekala jsem asi víc, nebo nevím. Začátek celkem nudný, na závěr to bylo zase najednou moc přeslazené. Naomi mi nevadila, Knox mě trochu štval. Hodně jsem se na knihu těšila, ale očekávání to z mé strany nenaplnilo.

15.02.2024 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Tuto knihu od CoHo jsem poměrně dlouho odkládala na neurčito. Ve finále jsem ji přečetla za jeden den. A na jejím konci jsem plakala. Ostatně jako nejspíš u všech jejích knih.

Kenna je opravdu hrdinka, která má od začátku moje sympatie. I když to vypadá všelijak. Ledger je možná ještě větší hrdina. Kniha je plná lásky, výčitek, odpuštění a znova lásky. Za mě velice povedená.

19.01.2024 5 z 5


Pohřbení andělé Pohřbení andělé Patricia Gibney

Tento díl zase paráda, i když dost drsný. U minulých dílů jsem měla trochu pocit, že jde série dolů, ale opak je pravdou. Baví mě prolínání starých a nových případů. S Lottie se život nemazlí, ale zvládá to bravurně. Těším se na další příběh.

19.01.2024 4 z 5


Už žádné předstírání Už žádné předstírání Vi Keeland

Vi i Penelope jsou jedny z mých oblíbených autorek. Ale tohle nebyl můj šálek kávy. Nedokážu říct, co přesně se mi na tom nelíbilo, ale asi skoro všechno. Líbila se mi dějová linka s Molly a jejím tátou. I to, jak Declan poschovával růžové lentilky. Ale jinak nee.

30.12.2023 2 z 5


Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Calla krásně s příběhem rostla. Nenásilný character grow. A mezitím, co se ta malá holka v ní uzdravovala z křivd, její dospělá verze získala nový pohled na život, na potřeby, na lidi. Jonah zase potřeboval novou jiskru do života, ne jen do létání. Ale příběh je mnohem víc, než tahle jejich láska. Je to příběh o odpuštění, o naději, o vystoupení z komfortní zóny, o smíření. K.A. Tucker dokázala už u Deseti malých nadechnutí, že psát umí. Teď to potvrdila a já už se těším na další knihu ze série.

29.12.2023 5 z 5


Poslední opuštěná dívka Poslední opuštěná dívka Lisa Unger

Skvělý námět, ale zatraceně dlouhé vyprávění. Musela jsem se kolikrát přemlouvat a přiznávám, že jsem i občas přeskočila stránky. Ale vyústění dobré a nečekané.

28.12.2023 3 z 5


Icebreaker: Keď sa ľady lámu Icebreaker: Keď sa ľady lámu Hannah Grace

(SPOILER) Nathana si zamilujete hned na začátku a nic vám ten pocit nezkazí. Anastasia je trochu tvrdší oříšek, ale dá se rozlousknout. Kniha je nabitá vtipnými dialogy, scénami, ale řeší se i vážnější témata. Já byla moc spokojená a jsem zvědavá na celou sérii Maple Hills.

19.12.2023 5 z 5


Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

Zas tak moc mě kniha nebavila. Kira nebyla typickou knižní hrdinkou, ale spíš zaostalou maloměstskou naivkou. Rich to bohužel nevylepšuje a Kiřiny kamarádky už vůbec ne. Nejlepší postavy jsou Richovy bratři. Do dalšího dílu se asi nepustím.

18.12.2023 2 z 5


Každé další léto Každé další léto Carley Fortune

Myslela jsem si, že to bude stát za to a nemýlila jsem se. Bylo to přesně takové, jak jsem si myslela. Milé, smutné, vtipné, žhavé. Sam i Percy si mě získali hned na začátku prvního léta. A každé další léto mě bavili víc a víc. Tolik promarněných let, jen aby se našli znovu a zjistili, že nejsou kompletní, pokud nejsou spolu..

27.11.2023 5 z 5


Zvrácené království Zvrácené království Rina Kent

(SPOILER) Mně se díl líbil stejně, jako předchozí dva. Získali jsme náhled do minulosti a rozuzlení hlavní zápletky. Konec mezi otci možná trochu uspěchaný a nerozmyšlený, ale o ty dva stejně nikdy z mého pohledu nešlo. Trochu mě mrzí, že autorka nikdy nerozvedla "problém" mezi Kimmy a Xanderem. Ale třeba se dočkáme jejich vlastního příbehu.

Celkově se mi příběh Elsy a Aidena líbil moc.

16.11.2023 5 z 5


Hra o duši Hra o duši Javier Castillo

Mně se díl líbil víc, než Ztracena v bílém šumu. Líbilo se mi tentokrát prolínání pohledů všech hlavních postav. I rozuzlení, to bych neuhádla ani za sto let. Nejsem věřící a i tak mě biblické příběhy vtáhly a nepustily, dokud jsem knihu nedočetla.

13.11.2023 4 z 5


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

(SPOILER) Další skvělý díl. Dlouho jsem tápala, kdo je vrah. Neztrácela jsem se v postavách, děj byl svižný. Josie je mi sympatická a stejně tak celý tým. Jsem ráda, že Josie mohla uzavřít jednu kapitolu svého života a uvidíme, co nám přinese pokračování.

06.11.2023 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Příběh, od kterého jsem se nedokázala odtrhnout. Bylo to něco nového, téma velice syrové a bolestivé a zároveň plné naděje a vtipu. Pamatuju si, že když jsem to četla poprvé, byla jsem unešená.

27.10.2023


Lenobiin slib Lenobiin slib Kristin Cast

Za mě nejlepší novela k celé sérii. Lenobia byla vždy mojí oblíbenou postavou a tady jsme si doplnili její příběh.

27.10.2023


Léto lásky Léto lásky Helen Paris

Nevím, jestli se na to dá dát nálepka "slow-burn romance", ale pomalé to rozhodně bylo. Nevím, kam dala Hope oči i rozum, když si začala s Colinem. Ten mě vytáčel od první scény. Každopádně jsem ráda, že to skončilo, jak to skončilo.

27.10.2023 2 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Téma skvělé. Nemohla jsem se odtrhnout. Skvěle se prolínají oba příběhy. Za mě velká spokojenost.

27.10.2023


Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

První povídka za mě nejlepší. Ale i ostatní se mi líbily. Zajímavý formát, něco jiného, než na co jsem od autorky zvyklá a myslím, že rozhodně nešlápla vedle. Krom toho, kniha má nádhernou ořízku.

27.10.2023


Divoká karta Divoká karta Chloe Neill

Tento díl na rozdíl od předešlého nepostrádal akci a něco se dělo. Za mě spokojenost.

27.10.2023 3 z 5