Hra o duši

Hra o duši https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504333/bmid_hra-o-dusi-0Oy-504333.png 4 94 26

Miren Triggsová série

< 2. díl

New York, 2011. Na předměstí je objeveno ukřižované patnáctileté děvče a investigativní novinářka Miren Triggsová dostává nečekaným způsobem podivnou obálku. Uvnitř je fotka z polaroidu a na ní další dospívající dívka, svázaná a s roubíkem. Pod snímkem je připsáno jen „GINA PEBBLESOVÁ, 2002.“ Miren Triggsová a její někdejší vysokoškolský učitel Jim Schmoer pátrají po stopách dívky z polaroidu a zároveň po ukřižované. Proniknou tak do církevní školy, instituce, která skrývá řadu tajemství. K vyřešení největší záhady musí najít odpovědi na tři otázky, což se zdá prakticky nemožné: Co se stalo Gině? Kdo poslal polaroid? ale hlavně: Jsou oba příběhy propojené? Poté, co prodal více než milion výtisků svých knih, předkládá Javier Castillo čtenářům zneklidňující thriller, v němž je vtáhne do hry plné důvěřivosti i podvodů, lásky i bolesti, podivných rituálů a temného tajemství, které může vše převrátit naruby, bude-li odhaleno.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

El juego del alma , 2021


více info...

Přidat komentář

barbora6886
14.03.2024 5 z 5

Pecka! Moc se mi to líbilo, stejně jak první díl.

marketa1860
11.03.2024 2 z 5

První díl se mi líbil, takže jsem zcela přirozeně sáhla po druhém a ufff, měla jsem co dělat, abych dočetla. Nebavilo mě to a Miren mi vyloženě vadila. Děj se neskutečně vlekl a trvalo mi dlouho, než jsem se dočetla k závěru, který mě příjemně překvapil. I když jsem mnohdy musela přimhouřit oči, trochu přitažené za lvasy:-)


misickabl
08.03.2024 3 z 5

Rozharane a casto znacne pritazene za vlasy.

Dresia
07.03.2024 2 z 5

Na Netflixu se mi líbil seriál Ztracena v bílém šumu, tak jsem si stáhla další autorovu knížku. Ale vůbec mě to nezaujalo, Miren mi byla protivná, chyběly mi španělské reálie, celkově tuctová detektivka.

pastelkaX
04.03.2024 4 z 5

K druhému dílu jsem se dostala s delší pauzou od dočtení prvního. A asi bylo dobré vzít si odstup.
Tohle je skvělý, dobře propracovaný a napínavý příběh. Jen ta Mirren... Nemůžu se zbavit dojmu, že i bez ní by ta kniha jako celek zvládla vlastně fungovat. A lépe. Ne že by hlavní hrdinové s psychickými problémy nebyli čtenářsky atraktivní, ale je potřeba, aby tam aspoň občas prosvitl nějaký paprsek naděje. Tady Mirren se po celé dvě knihy rýpe v hlubinách vlastní sebelítosti a to se čte blbě. Nijak nesnižuju její trauma, ale musí se chovat jako úplná ... ? Znám x jiných literárních postav, které si prošly mnohem horšími věcmi a jejich příběh zdaleka není tak depresivní jako ten Mirrenin. Navíc to z velké části upozaďuje hlavní linku knihy, tedy pátrání po ztracených dětech.

nela3812
13.02.2024 4 z 5

Pokračování jsem otevřela okamžitě po dočtení prvního dílu. Autor si mé sympatie okamžitě získal tím, že příběh pokračuje přesně v místě, kde jednička končí. Zatímco se jednička odehrává v průběhu několika let, zde máme na celé pátrání jen několik málo dní. I tak je děj svižný a řekla bych, že také mnohem napínavější a především o dost akčnější. O tom vás hned přesvědčí jen několik málo několik prvních stran.

Autor se nedrží tolik při zemi a není nouze o zvraty a hektické vyšetřování. Společně s napětím nám vyrostla také hlavní hrdinka. Ale zda do krásy? To těžko. Chová se jako blázen (a není jediná, kdo by potřeboval odbornou pomoc). Jedná impulzivně a její charakter dostává o dost temnější nádech. Upřímně doteď nevím, zda se mi to líbí.

Hodnocení: 4/5

Hella
15.01.2024 2 z 5

Miren mi neskutečně lezla na nervy a uznávám, že tím je můj pohled na knihu veskrze zkreslený. Za sebe tudíž nedoporučuji.

mischamys98
04.01.2024 5 z 5

Tento díl se mi líbil víc než předchozí. Příběh příjemně odsýpal, takže jsem knihu přečetla během jednoho dne. Hlavního "záporáka" jsem si vůbec netipla, takže mě rozuzlení překvapilo. Závěr byl sice trochu přehnaný, ale nijak mi to nevadí.
Jo a Jim je sympaťák. :)

broskev28
27.12.2023

Hra o duši – druhý díl série, jenže první jsem nečetla, takže na něco se navazuje a mně trochu chybí souvislosti, ale budiž, moje chyba. Začátek zajímavý a čtivý, okamžitě mě vtáhnul, ale s narůstajícím počtem stránek se mi příběh zamlouval stále méně. Zajímavé a nečekané bylo dokončení 1.kapitoly, to přiznávám, ale jinak mě kniha zklamala. Jsem ovšem přesvědčena, že čtenáři thrillerů v naší knihovně budou mít po přečtení na tuto knihu mnohem lepší názor.

veronika9761
08.12.2023 5 z 5

Super thriller. Zaver neuveritelnej.

Han-nah
16.11.2023 4 z 5

První díl jsem nečetla, ale dostanu se k tomu.
Miren, novinářka a spisovatelka a Jim, vysokoškolský profesor společně pátrají po ztracených dívkách. Každý ze svého důvodu.
Děj, i když vypadá roztříštěně, se spojuje a pachatele, toho jsem neuhodla. Zaujal mě náboženský podtext, dobré psychologické vystihnutí postav a taky "sekta Krkavců".

Co mě zaujalo, tak , to jsou citáty před každou kapitolou. Dávaly jí a ději záminku k zamyšlení. "Proč"?
-------
- Celý život jsem pátrala po pravdě a ona byla uvnitř mě samé.

michaela5515
13.11.2023 4 z 5

Mně se díl líbil víc, než Ztracena v bílém šumu. Líbilo se mi tentokrát prolínání pohledů všech hlavních postav. I rozuzlení, to bych neuhádla ani za sto let. Nejsem věřící a i tak mě biblické příběhy vtáhly a nepustily, dokud jsem knihu nedočetla.

ArwenAragorn
10.09.2023 5 z 5

85%

Pravda si vždycky najde cestu,
aby mohla všechno zničit.
_______________________________________________________________________________________________________________________
Luxusní thriller! Dozvěděla jsem se o něm díky mé oblíbené čtenářce tady na databázi Mandlevest, za což jí moc děkuji. Napětí se u něj stupňuje a ke konci už se dá krájet. Zápletka je dobrá, rozuzlení je skvělé, naprosto překvapivé. Postavy jsou nádherně vykresleny a postupně se vyvíjejí. Miren mě docela vytáčela, často se chovala jako puberťačka. Vypravěči se u kapitol střídají. Moc se mi líbily citáty na začátku každé kapitoly.
Knížku Ztracena v bílém šumu jsem bohužel nečetla, ale moc ráda si ji přečtu, přestože jsem se něco o ději dozvěděla v tomto díle.
Velice ráda doporučím.

Mandlevest
05.09.2023 5 z 5

Byla jsem spokojená i s prvním dílem, Ztracena v bílém šumu a stejné je to i u této knihy, ač jsem ,dle komentářů ostatních, v menšině, mně se možná líbila ještě o trochu více než výše uvedená první kniha. Dokonale mi vyhovuje styl psaní Javiera Castilla, mám ráda, když se v jednotlivých kapitolách střídají vypravěči a ještě raději jsem, když děj s postupujícími stránkami graduje, neztrácí na čtivosti, není uměle natahovaný a až do konce udrží mou plnou pozornost a napětí. A autor se opravdu nebojí i kontroverze, ano, i já se pozastavila nad určitou scénou knihy. Tahle série není jen prostá detektivka, autor pracuje i s postavami, které mají svůj vývoj. A to mám taky ráda, ač s jejich rozhodnutími nemusím vždy souhlasit. A jak jsem již psala minule, já miluju Španělsko, ráda tam jezdím, a to nejenom k moři a možná i proto jsou mi něčím knihy španělských autorů blízké. Mají v sobě těžko definovatelnou tajemnou , majestátní atmosféru, trochu psychedelickou a zmatenou, prostě trochu jako Gaudího zvláštně nedokonale krásné stavby, které si mě ale okamžitě podmaní. Za mě tedy velká spokojenost a vysoké hodnocení.

Marluksa
15.08.2023 4 z 5

Předem podotýkám, že se určitě nevyrovná předchozí knize - Ztracena v bílém šumu. Ta byla vskutku brilantní, a proto jsem byla zvědavá na další dílo J. C.
Zpočátku jsem se vůbec nemohla začíst. Předpokládám, že to bude stylem a formou (ich+er), přičemž "kapitolování" mi taktéž moc nesedí.
Propletenost postav pozvolna a na můj vkus zbytečně roztahaně splývala do sebe. A pak ještě vzpomínat, kdo že byl kdo v "jedničce", protože některé postavy je třeba si připomenout.
Ale...
Příběh čtivý a sám o sobě zajímavý. Tahle témata se milovníkům thrillerů určitě zamlouvají.
Pokud bylo toto stupňování napětí záměrem autora, pak se mu to podařilo. Čím více se čtenář noří do příběhu, tím se křivka bdělosti vychyluje z normálu.
Chvílemi těžce uvěřitelné se během milisekundy přemění v šokující dramatický okamžik, kdy máte chuť trpět samomluvou.
Některé knihy netřeba uspěchat, u této vás ovšem žene dál zvědavost a touha být rychle v cíli.

Kačka_knihomol
11.08.2023 5 z 5

Na tuto knihu jsem se hned po dočtetení "Ztracena v bílém šumu" moc těšila a rozhodně nejsem zklamaná. Byla tedy o chlup horší než zmíněný první díl, ale i tak stál příběh rozhodně za to. Co mi trošku vadilo byla Miren - chovala se jako husa už v prvním díle? :D Jinak nemám co vytknout, čtivý příběh, opět popsaný z pohledu několika postav, což ještě dodalo více na napětí.

Littlemonday
02.08.2023 4 z 5

Pokud se vám líbila kniha Ztracena v bílém šumu, rozhodně si nenechte druhý díl série s Miren uniknout!

Napínavý thriller, spousta podezřelých a překvapivý konec, to všechno dostanete, pokud si Hru o duši přečtete.

Moc se mi líbilo, jak děj postupně gradoval. Kniha je dělena na kapitoly s pohledy různých postav, což je za mě skvělé.

Najde se však pár momentů a skutečností, které mi víc či míň vadily nebo mě obtěžovaly. Jako rozhodně musím říct, že jsem snad nenašla postavu, která by akutně nepotřebovala dobrého psychiatra. Každý si nese nějaké těžké břímě a nikdo z nich se s ním neumí vyrovnat a kvůli tomu se někteří hrdinové příběhu chovají totálně nepřiměřeně.

Naprosto nejvíc mi v knize vadí jedna scéna s Miren, o které nebudu psát podrobnosti, abych nespoilovala, ale je vykreslena jako pozitivní, Miren je v ní nakonec ještě za dobračku a já z ní teda kvetla. Obzvlášť když nakonec byla označena za spravedlivou. Kdo četl nebo bude číst myslím dobře pochopí, co mám na mysli. Především díky tomu a pár nonsensům nehodnotím plným počtem hvězd, ale i tak velmi doporučuji přečíst!

4/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

intelektuálka
17.07.2023 4 z 5

Hru o duši zde hraje novinářka Miren....

Po obdržení záhadné fotografie je vtažena do pátrání po zmizelých dívkách ....
A musí dávat pozor - kdo se dotkne zla. může sestoupit hodně hluboko ....

Psycho thriller s téměř hororovými motivy - a dotýká se oblasti zneužívání mladého člověka .... a jeho ztráty iluzí ....

Dobře se četlo - doporučím.

PolBara
02.07.2023 4 z 5

Kniha mě bavila, byla napínavá a dobře se četla. Postava Miren je zajímavá. Závěr mě trochu překvapil.

LucyEcstasy
19.05.2023 3 z 5

Hra o duši - Javier Castillo (Miren Triggsová 2. díl)

Na Hru o duši jsem se velice těšila, protože předchozí díl, Ztracena v bílém šumu, byl skvělý. Poté tato kniha vyšla a čtenáři vychvalovali Hru ještě více než Ztracenou. Očekávání jsem měla tedy veliká. Bohužel mne kniha lehce zklamala a očekávání nenaplnila.

Příběh začíná kapitolou, kdy naši Miren kdosi pronásleduje a ona bojuje o život. Je zraněná a snaží se utéci. Tato kapitola skončí v momentě, kdy zaklepe na dveře jednoho domu a otevírá ji bělovlasá paní.

Následuje skok v čase. Přesně o tři dny zpět před touto události. Tady už po celou dobu knihy zůstaneme a děj plynule chronologicky běží. Postupně se tedy dozvídáme, co vedlo ke zranění Miren na začátku knihy.

Střídá se tu několik pohledů. Inspektor Ben Miller vyšetřuje případ nezvěstné Allison. Dokud není nalezena mrtvá. Cesty ho zavedou do jedné církevní školy. Dalšími pohledy jsou Miren a Jima Schmoera, jejího tehdejšího vysokoškolského učitele. Miren obdrží podivnou obálku s polaroidem zmizelé Giny. I jejich pátrání je zavede do oné církevní školy. Co s tím má škola společného?

Musím přiznat, že první kapitola mne nalákala na příběh plný akce a zvratů po celou dobu. Bohužel to se nestalo a troufám si říct, že polovina knihy je v útlumu, má línější a krom sběru informací se nic moc neděje. Potom přijde zrychlený závěr a rozuzlení zápletky, kdy jsem si říkala, zda si autor neuvědomil, že je kniha už docela dlouhá a potřebuje ji hned zakončit. Navíc na těch cca 70 stránkách bylo zvratů tolik, že to působilo až překombinovaně. Postavy mi nijak neutkvěly v hlavě a jediné, co jsem nějak prožívala byla linka mezi Miren a Jimem. Najdete tu totiž i romantickou linku. Nutno ale říci, že není nijak násilná a jen občas ji zaregistrujete.

Osobně mi tahle kniha nesedla, ale věřím, že své čtenáře si najde. Hodnotila bych knihu jako nenadchne ani neurazí.

Pochválit ale chci grafickou stránku přebalu. Ten je totiž povedený.

Štítky knihy

španělská literatura

Autorovy další knížky

Javier Castillo
španělská, 1987
2022  78%Ztracena v bílém šumu
2023  78%Hra o duši

Kniha Hra o duši je v

Právě čtených1x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených4x
Knihotéce121x
Chystám se číst122x
Chci si koupit27x
dalších seznamech4x