Vražedná temnota

Vražedná temnota https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521603/bmid_vrazedna-temnota-MRs-521603.jpg 5 466 119

Za úsvitu leží mladý pár na zádech u skomírajícího ohně. Drží se za ruce a mají otevřené oči, ale jejich těla jsou už chladná... Když strážce parku narazí v lese na těla Valerie a Tylera Yatesových, detektiv Josie Quinnová tuší, že jde o víc než jen o náhodnou otravu. Pitva jí dá za pravdu – Valerii někdo před smrtí do krku hrubě zastrčil přívěsek. Při prohledávání okolí objeví Josiin tým třetí spací pytel, což naznačuje, že u ohně mohl být tu noc ještě někdo. Byla to neznámá pohřešovaná oběť? Nebo podezřelý na útěku? Mohla by to být žena, která chvíli nato vyběhla z lesa přímo pod kola Josiina auta? Indicie Josii vedou na místa ukrytá hluboko v lese – do propletených jeskyní a na statek mimo civilizaci, kam se lidé chodí schovávat a kde se setkají s mladou dívkou s vyděšenýma očima a obvázanými zápěstími, která ví víc, než říká. Druhý den ji však najdou mrtvou. A se shodným přívěskem Josie musí zjistit význam smrtelné ozdoby a dopadnout zvráceného vraha dříve, než přijde o život další nevinný člověk. Nebo už je příliš pozdě a vše pohltí temnota?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Cold Heart Creek , 2019


více info...

Přidat komentář

Terka18
předevčírem 5 z 5

Opět super počteníčko. Spousta akce a napětí a i trošičku romance. Jen bych vytkla jednu věc a to je více postav, tedy na můj vkus. Ale jinak jsem si příběh maximálně užila.

gordon13
21.04.2024 5 z 5

Pěkný díl. Tentokrát mě i příběh hodně bavil, Josie je velmi příjemná
knižní postava, dost jí fandím a těším se na ní :-)


stesti.s.knihou
18.04.2024 4 z 5

Tahle série s detektivkou Josie Quinn je prostě sázka na jistotu. Detektivky mě moc nebaví, přijdou mi dost na jedno brdo, ale Josie, tu já můžu. Pokaždé dokáže překvapit, příběh má spád, děj je napínavý a 400 stránek vám uteče, ani nevíte jak. Postavy si navíc musíte zamilovat - u tohohle sedmého dílu je znám už natolik dobře, že dokážu předvídat jejich reakce :)
Některým čtenářům vadí, že je Josie případem vždy zasažena osobně, někdy méně, někdy ale až extrémně, což už hraničí s uvěřitelností - pokud by se detektivové vždy stávali zároveň oběťmi, myslím, že by na tuto funkci nebylo moc dobrovolníků :D Každopádně ani tenhle aspekt mi nevadí, přidává to na napětí a tak nějak mi to tam dokonce sedí.
4/5, super oddechová detektivka (ostatně ta hodnocení na Databázi knih u všech dílů mluví za vše) a už se těším na další :)

katka134
12.04.2024 4 z 5

Dobrá detektivka. Zajímavý začátek, ale konec a důvod vraždění, jsem si představovala jinak.
Těší mě hezky se vyvíjející vztah Josie a Noaha.

harena
11.04.2024 5 z 5

Po dlouhé době zase kniha od Lisy, řekla bych, že ještě lepší, než předchozí. Četla se skvěle, napětí už od prvních stránek a sympatická Josie Quinnová se statečně vrhá do vyšetřování podivných vražd. Hodně dobré.

Lenka541
10.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Těšila jsem se na další příběh s Josie a Noahem a opět jsem byla napnutá od začátku do konce. Nicméně se mi zdála zápletka zbytečně překombinovaná a v podezřelých osobách jsem už ztrácela přehled. Proto o jednu hvězdičku méně.

oblakaknih
07.04.2024 4 z 5

4,5/5
Vražedná temnota je již sedmým dílem skvělé série s Josie Quinn, ke které se vždy ráda vracím. Všechny předchozí díly se mi líbily natolik, že jsem si ani tento nemohla nechat ujít.
Nemohu zapřít, že jednotlivé příběhy působí poněkud šablonovitě a mnohdy je lehce předvídatelné, jakým směrem se bude děj ubírat, přesto mě v každém díle zaujme něco jiného.
V tomto případě se mi nejvíce líbilo zasazení "lesní" komunity, které případu přidalo na tajemnosti a, jak už název knihy slibuje, i na temnotě.
Moc mě baví posouvat se během série s postavami. Josie i Noah se stali neodmyslitelnou součástí mých oblíbených thrillerových postav.
Knize (a zároveň celé sérii jako takové) se nedá upřít čtivost a ačkoli se pohybujeme v oblasti thrillerů, označila bych ji za velmi lehké čtení, u kterého si dokážu odpočinout.
Těším se, co přinese další díl a sérii vřele doporučuji.

Ajuszka
01.04.2024 5 z 5

7 díl s Josie a mě to pořád baví!

Tentokrát se vydáme do Dentonských lesů,kde někdo zavraždí manželský pár a jedna žena zmizí.
Josie,Noah a jejich tým se do toho zase pustí po hlavě a vy se můžete těšit na napínavou a rychle ubíhající knihu.

KatyM.
26.03.2024 5 z 5

Lisa Regan je sázka na jistotu a opět nezklamala. Napínavé až do konce. Již se těším na další díl.

optimista55
11.03.2024 4 z 5

Vražedná temnota, čo človek hľadá za takýmto názvom. Vraždy ďaleko od civilizácie v podzemí alebo hlbokých lesoch. No a práve takéto je prostredie tejto knihy keď opäť Josie Quinnová pátra po vrahovi, ktorý je dobre schovaný pred očami všetkých. Veľmi zložitý príbeh so slepými uličkami a vlastné problémy Josie s vysporiadaním sa z minulosťou sú dejom detektívky. Môj názor je že je to až veľmi prekombinované a preto sa niekedy použijú skratky, ktoré sú už navyše. Celkom je to príjemné čítanie.

Kristulda
09.03.2024 4 z 5

Spisovatelka je moje oblíbená, všechny knihy jsou super. Tuhle jsem četla když jsem nemocná, takže to nedokážu hodnodit, jelikož mě bolela hlava a oči a všechno se mi četlo blbě.
Každopádně příběh zajímavý, vůbec jsem netušila jak to dopadne.

jeny-v
04.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Do větší částí děje jsem se intenzivně ponořila díky skvělému slohu i stylu, s nimiž umí spisovatelka kreativně pracovat. Členové dentonského policejního oddělení už neodmyslitelně patří do mé nej... detektivní kategorie. Josie a Noah se vrací po dovolené, Gretchen mapuje důkazy se stejnou vervou a nový kolega Finn Mettner se dokáže vzdát i části oběda....
Pár mladých lidí nalezených v lese na hranici dvou okresů bez známek násilného usmrcení, únos jejich kamarádky, neznámá rodící žena na silnici a setkání s dívkou viditelně týranou - co mají tyto incidenty společného, stojí za tím jeden nebo více pachatelů? Důmyslné vyšetřování, shromažďování stop, vyhodnocení souvislostí dělá knihu pikantní, ale prostě já ty vymývače mozků nemusím - 4,5*

Žanek_Hantec
04.03.2024 4 z 5

Betelný jako dycky. Von ten borec, co smrděl i na fotce, ve finálce nebyl až takové Mirek Dušín...

Lady.Marmalade
02.03.2024 4 z 5

Za mě asi nejslabší díl. Bez efektu, že musím čist dál a dál
Trochu překombinované a plitké.

ještěrka38
23.02.2024 4 z 5

Za mě trošku slabší než předešlé knihy. Takové utahané mi to přišlo.

alnahu
18.02.2024 5 z 5

Tak tentokrát jsem si vybrala k přečtení super knihu plnou napětí.Pro Josie Quinnovou nový případ,který jí zavede do zvláštní sekty,která unáší ženy,které následně vraždí .Zvrácený vrah používá i zvláštní rituál, v kterém svým obětem vkládá do úst kožený řemínek s půlkou černého ořechu. Proč a jaký to má význam je právě na detektivu Josie-a odhalení bylo zajímavé. Za mě dobré počtení.

Jiparis
16.02.2024 4 z 5

První tři čtvrtiny jsou napínavé, originální. Od počátku je jasné, že hlavní roli hraje podivná sekta, kde všichni lžou. Závěr mě zklamal, Podivné vysvětlování toho, jak se zbavit temnoty a také poslední okamžiky se ženou, která týrala hlavní hrdinku jsou nepřesvědčivé.

Lovana
12.02.2024 4 z 5

Již sedmý díl ze série s Josií jsem si nemohla nechat ujít, protože tato série je za mě skvělá a vždy se těším na nový díl.
Ovšem tentokrát musím říct, že nejsem tak nadšená, jako u předchozích dílů a za mě je to spíše slabší díl této série. Celkově pro mě tento díl nebyl tak čtivý jako ty předchozí a zároveň mě ani nijak nepřekvapilo vyústění, které na mě bylo až překombinované. Také se v tomto díle hodně řešila minulost Josie a její neustálé noční můry a omílaná chuť na whiskey už mě nebavily.
Doufám, že další díl mě bude zase bavit více.

Hodnocení 4*/5*

ydnac
12.02.2024 5 z 5

(SPOILER) DVA LIDÉ BYLI ZAVRAŽDĚNI.
TŘETÍ SE POHŘEŠUJE.

Josie a Noah mají další případ.
Oběti leželi poklidně vedle sebe na místě, kde kempovali. Někdo je otrávil a následně zabil.
Nedaleko je však ještě třetí spacák.
Může být jeho majitel vrahem? Nebo byla třetí osoba unesena?
Do hry také vstupuje nedaleká osada zvaná Svatyně. V podstatě se jedná o sektu.
Josie a Noah vyslíchají tamní obyvatele, kteří spolupracují, ale něco rozhodně není v pořádku...
V lese také není bezpečno...
A tu se z něj vypotácí zakrvácená osoba...
Josie navíc stále trpí nočními můrami, ve kterých ji týrá Lily, její "matka", která ji unesla v dětství a ta stejná osoba teď umírá a chce Josie ještě vidět.
Josie musí vyřešit případ a poprat se s minulostí!

Opět skvělá kniha :-)
Doporučuji.

mcabr
12.02.2024 5 z 5

Za mě super, čtivý , mělo to spád.