Tichý pláč

Josie Quinnová série

Lisa Regan

Komentáře

Když je sedmiletá Lucy Rossová unesena z kolotoče v dentonském městském parku, detektiv Josie Quinnová se i se svým týmem zapojí do usilovného pátrání. Je to právě ona, kdo najde Lucyin třpytivý motýlí batůžek, uvnitř nějž je nacpaný vzkaz s ničivým poselstvím: Zvedni telefon, nebo tvoje holčička zemře... Druhý den získají Lucyini rodiče i policejní tým a FBI na chvilku naději, když zvednou hovor a myslí si, že volá chůva – místo toho se však na lince ozve mrazivý mužský hlas. Policie spěchá do bytu chůvy, jen aby našla její bezvládné tělo ve změti prostěradel na posteli. Každý nový telefonát od někoho propojeného s rodinou končí šokujícím nálezem dalšího těla. Zvrácený vrah se chce evidentně pomstít a nezastaví se, dokud rodina Rossových nebude na kolenou... Intuice Josii napovídá, že Lucyini rodiče jí neříkají celou pravdu, ale něco jí stále brání v tom, aby pronikla do případu hlouběji. Možná je to její vlastní tajemství? Má Josie dost sil na to, aby tento případ vyřešila? Pokud chce Lucy přivést domů živou, nemá na výběr...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2023 , Cosmopolis
Originální název: Her Silent Cry, 2019

Komentáře knihy Tichý pláč

Hana62
11.04.2026

Napínavé až do konce. Příběhy, kde je ohrožené dítě, jsou vždycky síla. Autorka je mistrně zvládá, odhaluje charaktery až na dřeň. Těším se na další díly.

soupik2012
20.03.2026 audiokniha

Únos malé holčičky, zajistil hned od začátku značnou napínavost v ději. K patřičné dynamice, také pomáhají velmi krátké kapitoly, které udržují konstantně vysoké tempo vyprávění. Dvě dějové linky. Hlavní vyšetřovací a občasné kratičké vhledy do minulosti. Občas pokulhávají vzájemné dialogy a také spolupráce mezi polici a FBI nepůsobí ani trošku věrohodně. Ale chápu, že autorka pokaždé potřebuje nějakého oponenta, pro vývoj v ději. Příběh je jednoduchý a do detektivního ranku, nepřináší nic nového. Zvažuji, že tuto sérii již opustím. Audioknihu načetla paní Jitka Ježková. Mám jí moc ráda, ale pro čtení detektivních příběhů, se její pohádkově zabarvený hlas příliš nehodí.

Monika97Švej.
16.02.2026

(SPOILER) Další díl, další zajímavý případ. Minulost, která ovlivňuje přítomnost. Ale také pokračování i osobního života Josie. Občas se přistihnu, že po další knize ze série sahám i proto, abych věděla, jak to bude dál v životě Josie. A v této knize vlastně i Noaha, který se musel vypořádat se smrtí maminky. Tady byl vlastně také otazník, zda nebude Josie těhotná a já si tiše přála, aby byla.
Okolnosti zmizení Lucy člověku naháněli husí kůži.

Už se těším na další! :)

ctenarPetr6196
17.01.2026

Další, fakt super díl. Konec mi dostal. Jen mi chybělo vysvětlení, kdy Amy prozřela a najednou si na vše vzpomněla.

Kami33
14.12.2025

Mám ráda sérii s Josií Quinnovou a tento díl se mi přišel moc povedený. Možná proto, že Josie nebojuje se svými démony.

TerkinKnižnySve
04.12.2025

Od sameho začiatku je jasné, že toto bude perfektný a silne emočný diel.

V Dentonskom parku bolo unesené male dievčatko, len sekunda nepozornosti - ano, ano tak sa to väčšinou stáva.

Josie bola pri tom takže môže začať hned v minute pátrať, po tom ako nájdu malý rupsačik a odkazom, je jasné, že ide o istý únos a jej mama bude mať čo vysvetľovať.

To, že jej mama je totálne padnuta na hlavu a vytáčala ma celý diel o tom niet pochýb! Stačilo len povedať pravdu!

Josie však bola skvelá bez žiadnych stôp, rukolapnych dôkazov a len so štipkou šťastia dokázala tento prípad vyriešiť a nie len ten.

Úžasný diel, teším sa na ďalší.

absa2611
29.11.2025

Tento díl byl skoro stejně tak dobrý, jako předchozí, opět jsem se dobře bavila. Do pěti hvězdiček tentokrát kousek chyběl, přesto to byla velmi dobrá detektivka.

Kiikuus
06.11.2025

Naprostá bomba! Všichni, kdo váháte, zda jít do této série kvůli počtu knih do toho jďete! Jsou to jednohubky, vždy čtu naprosto bez dechu

Mil@n
31.10.2025

Audiokniha
dobře se u toho spí a v podstatě se o nic nepřijde.

Kalina
28.10.2025

Lisa Regan umí psát příběhy čtivé, napínavé a se skvělé ubíhajícím dějem. Ani tato kniha není vyjímkou. Doporučuji k přečtení.

Boruvka.cerna
08.10.2025 audiokniha

Napínavé až do konce. Jako matku se mě detektivky s dětmi dotýkají ještě více, ale bylo to napsané krásně, citlivě. Těším se na další knihy autorky.

VeFab
24.09.2025

Opět perfektní!

zuzi.cte
20.08.2025

Můj názor:
6. díl ze série Josie Quinnová

I když se jedná o další samostatný případ vyšetřování, doporučuji číst knihy postupně od začátku, protože jsou v příbězích zmíněné informace z předchozích dílů.

I tento příběh byl velice napínavý a četl se jedním dechem. Autorka umí čtenáře zaujmout, tak, že knihu nelze odložit. V tomto případě šlo o únos malé holčičky, protkaný tajemstvím z minulosti. Nešlo zde o vraždy, i když i ty se tam taky objevily, ale šlo spíš o to, jak je při únosu důležitý čas, jak to zamává s psychikou, jak je „jednoduché“ získat důvěru dítěte a že tajemství vyšetřování akorát zkomplikuje.

Líbí se mi styl autorčina psaní, líbí se mi, že se v příběhu objevují nečekané zvraty. Líbí se mi hlavní hrdinka, která je silná, ale zároveň i citlivá, která má neskutečnou intuici a dokáže se vcítit, takže působí velice lidsky.

Už se těším na další díl.

Recenze:
Lisa Reganová si už několik let drží pověst spolehlivé autorky napínavých detektivek. Její série s vyšetřovatelkou Josie Quinnovou se stala oblíbenou nejen v zahraničí, ale i mezi českými čtenáři. „Tichý pláč“ je dalším dílem, který potvrzuje, že Reganová umí čtenáře vtáhnout do příběhu od první kapitoly a nepustit až do samého konce.

Na knize oceňuji především to, jak se autorce daří propojit napětí s lidskými emocemi. Postavy nejsou jen figurky v příběhu, ale působí živě, s vlastními bolestmi, chybami a touhami. Vyšetřování se rozvíjí pomalu, ale zároveň tak svižně, že stránky mizí pod rukama. Přitom nejde jen o samotný případ – kniha ukazuje i to, jak velkou cenu má důvěra a odvaha postavit se pravdě.

Styl psaní je čtivý, přehledný a srozumitelný, takže si knihu užije i čtenář, který s detektivkami teprve začíná. Já osobně jsem byla naprosto pohlcená atmosférou a ocenila jsem i chvíle, kdy se děj zklidnil a dal prostor emocím. „Tichý pláč“ je pro mě přesně ten typ knihy, která se čte jedním dechem a po dočtení zanechá silný dojem.

Doporučuju každému, kdo má rád chytré, napínavé příběhy s výraznou ženskou hrdinkou.

mysce
14.08.2025

Případy, které se točí kolem dětí, jsou pro mě vždycky nesmírně těžké.
Amy je matka, která se panicky bojí o svou dceru Lucy a nedovolí jí jít nikam bez dozoru. Proto je podivné, když se holčička beze stopy ztratí z parku, kde je spousta lidí včetně jejích rodičů.
Josii běží hlavou neblahé tušení, že dívku někdo unesl. Okamžitě organizuje pátrací akci. Rozjíždí se vyšetřování, a kromě policejního týmu se přidává FBI.
Netrvá dlouho a únosce se skutečně ozve. Opakovaně volá Amy, a to vždy z mobilu někoho, kdo jí je blízký. Dotyčný je vzápětí nalezen mrtvý.
Policie má před sebou člověka, který psychicky deptá Amy a nebojí se zabíjet. Na ztrápené rodiče se valí nekonečné otázky. Do poslední chvíle tohoto zapeklitého případu není jasné, o co únosci jde a zda je Lucy stále naživu. Závěr mi vyrazil dech.
Silný příběh je napsaný s obrovskou citlivostí a myslím, že mi zůstane v hlavě ještě dlouho po dočtení. Skvěle napsáno! Doporučuji!

hanap
30.07.2025

Josie Quinnova řeší těžký případ, záhadný únos malé holčičky. Co vše vyjde na světlo? Skvělý příběh od Lisa Regan.

katallinka
11.07.2025

Tahle série je úžasná a tohle téma bylo opět naprosto šílené. Když jde o děti, je to vždy plné emocí a tady jich bylo opravdu hodně. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, přečetla jsem ji prakticky na jeden zátah. Baví mě, že Josie je do případů většinou nějak ,,zapletená”, ale nikdy to nepůsobí nuceně – prostě má jen smůlu. Bylo to čtivé, napínavé a strhující. Už teď se těším na další díl!

Terka_K
18.06.2025

6. díl ze série Lisy Regan, který se mě velmi dotýkal jako rodiče a ke konci mi kniha malém donutila ke slzám ... Nechci úplně psát, že bych si příběh užívala, protože mi hodně šel mráz po zádech a chvílemi jsem se vcítila do pozice postav z knížky a myslela jsem na své děti ... Musím ale uznat, že příběh byl skvělý a byla jsem ráda, že s Josie tentokrát příběh nějak nesouvisel. A o čem kniha vlastně je?

Na dětském hřišti v Dentonu se ztratí 7letá Lucy. Je se svou matkou na kolotoči a najednou dcera zmizí. Holčičku nikdo neviděl, na hřišti nejsou kamery ... prostě zmizela. Na dětském hřišti se nachází detektivka Josie, která se snaží zhroucené mamince pomoci. Během chvíle se rozjíždí pátrání a na pomoc přijíždí do Dentonu i tým FBI. Začíná být jasné, že malá Lucy byla unesena a únosce jde hlavně po jednom z rodičů z osobního důvodu, ale proč? Jeden z rodičů něco tají a Josie se snaží přijít na to, co před nimi tají. Co když to může pomoci případu? Během všeho se únosce spojuje s rodiči a nechává za sebou mrtvé těla .... Na všechny otázky dostanete odpověď, když se budete blížit k závěru knihy. Každopádně kniha byla napínavá a po dlouhé době to byla knížka, která mi chtěla přinést slzy ... Knížku doporučuji.

denikknihovnice
11.06.2025

Tak z téhle detektivky mi zůstanou psychické šrámy ještě hodnou chvíli.

Únos dítěte, noční můra každého rodiče, přesně to a mnoho dalších hrůz spáchaných na dětech jsou tématem tohoto dílu. Takže ačkoli mne Lisa Regan nikdy nedokáže zrovna našponovat strachem a udržet v neustálém napětí, protože ty důležité postavy jsou u ní prostě moc v bezpečí a k ostatním si vztah nevybudujete, stejně jsem se od knihy nedokázala odtrhnout.

Byla jsem zvědavá hlavně na dějovou linku z minulosti, která mne svou silou vtáhla a nepustila až do konce. Musela jsem vědět, jak s případem souvisí a i ve chvíli, kdy mi vše došlo, jsem byla nedočkavá velkého finále. Toho jsem se dočkala brzy, jelikož dramata Josie Quinnové jsou v tomto díle poskromnu a příběh ubíhá opravdu svižně. Neustále se něco děje, pořád nové mrtvoly, zvraty a než se nadějete, je tu finále.

A tam pro mne osobně přišel velký kámen úrazu a říkejte mi klidně psychopat, ale nedávalo mi smysl. Ano, viník byl odhalen a to, co udělal, bylo hrůzné, ale já zde vidím dalšího pachatele, dle mého názoru snad ještě horšího, který vyvázl naprosto bez trestu, jak je to možné? Tolik obvinění bych tomu člověku mohla přišít a Reganová ho nechá odcválat do západu slunce na růžovém jednorožci? Už jen dle zákonů je to prostě kravina.

Takže ačkoli jsem si zpočátku myslela, že by se mohlo jednat o zatím nejlepší detektivku s Josie Quinnovou, nesmyslné finále a nelogické chování některých postav v průběhu celého dílu mu bohužel strhávají na hodnocení. Kdo má rád svižnou jízdu s psychologickou horskou dráhou a nevadí mu konec, jež ho rozhodí, ten si knihu jistě užije a já přečtení doporučím, od Reganové je to jedna z těch lepších.

Jirdok
30.05.2025

Josie Quinn čtu poctivě všechny díly a všechny jsou špičkové. Tichý pláč je kniha na nejvyšší úrovni. Příběh běží od začátku bez hluchých míst, je to napínavé "až k prasknutí" a vývoj a závěr stále překvapující. Osobní život a problémy hlavní hrdinky dávkovány tak akorát. Knize není za mne co vytknout.

jarkaska
19.05.2025

Další ze skvělých případů detektiva Josie Quinnové. Kniha se pěkně čte, krátké kapitoly a tak děj rychle ubíhá. Tentokrát se řešil únos sedmileté holčičky. A postupem jsme se dozvěděli minulost a tajemství její mámy. Už se těším na další knihu. A tomu kdo nečetl, doporučuji.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

Lisa Regan také napsal(a)

Lisa Regan
americká, 1971