Poslední opuštěná dívka

Poslední opuštěná dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496742/bmid_posledni-opustena-divka-shR-496742.jpg 4 63 17

Wren Greenwoodová se seznámila s Adamem Harperem přes seznamovací aplikaci. Zaujal ji jeho neobvyklý profil a dali si rande v baru v centru města. To, o čem si myslela, že by mohla být jen nezávazná známost, se rychle změnilo v něco víc. Slepě se do něj zamilovala. Když už to ale začalo být vážné, dal jí kopačky. Nakonec zmizel – všechny jeho profily byly vymazány, telefon odpojen. Možná to byla její chyba. Řekla mu o sobě příliš mnoho a příliš brzy. Zanedlouho se dozvěděla, že tu byly i jiné dívky. Ty, které si myslely, že jsou do něj zamilované a které se později beze stopy ztratily. Wren hledala blízké spojení, nyní však hledá odpovědi. Pronásleduje Adamovu digitální stopu do jeho – i své – temné minulosti a ocitá se na nebezpečném lovu. A není si jistá, zda je lovcem, nebo kořistí... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Last Girl Ghosted , 2021


více info...

Přidat komentář

MilaJ
25.02.2024 3 z 5

Bylo to čtivé, ale dost zdlouhavé, viz komentář dole :). Taky jsem přeskakovala stránky jen abych se dozvěděla co se stane dál. Děj celkem předvídatelný. Takže za 3*

michaela5515
28.12.2023 3 z 5

Skvělý námět, ale zatraceně dlouhé vyprávění. Musela jsem se kolikrát přemlouvat a přiznávám, že jsem i občas přeskočila stránky. Ale vyústění dobré a nečekané.


Metroušek
06.10.2023 2 z 5

Navození atmosféry se autorce povedlo. Umí psát, ale neumí škrtat, říkal jsem si. Jenže pak to všechno šlo do háje. Škoda.

beruska
07.08.2023 5 z 5

Řekla bych, že je to detektivní příběh s přidanou hodnotou :) ... Příběh o vině a odpuštění... Velmi poutavě a hezky napsané... Autorka mne zaujala tak, že jsem si již objednala její další knihu " Cizinky ve vlaku".
Ráda dám 5* :) ....

Littlemonday
20.07.2023 3 z 5

Za mě určitě čtivý příběh, zezačátku i uvěřitelný, sociální sítě jsou zlo, single lidé důvěřiví.

Každopádně bych určitě na některých místech ubrala strany a rozhodně bych řadila spíše do detektivního žánru než do thrilleru. Pasáže, ve kterých hlavní hrdinka promlouvá k Adamovi byli až otravné a hodně mě to svádělo k myšlence, že je Wren blázen.

Konec už byl trochu moc překombinovaný, ale celkový dojem z knihy mi to úplně nezkazilo. Wren byla naivka, zbytečně odvážná, ale cílevědomá, rozhodně si šla za svým.

Jako takovou oddechovější detektivku můžu doporučit.

3/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

haannyys
25.06.2023 3 z 5

Žánrem bych knihu zařadila spíš do detektivky. Od autorky jsem předtím četla jednu knihu, věděla jsem tedy, že styl psaní mi vyhovuje. Takže přečteno rychle, bez problémů, líbilo se mi prolínání dob. Hodnotím třemi hvězdami, protože je to knížka "na jedno přečtení", pro mě bez hlubšího přesahu, i když se o něj rozhodně snaží a někomu ho určitě poskytne.

freejazz
09.06.2023 4 z 5

iste by sa oplatilo trochu škrtať, vynechával som občas celé strany. a hoci je tento príbeh trochu pritiahnutý za vlasy, nie je až tak strašne nepravdepodobný - stačí si spomenúť, koľko zúfalých osamelých a opustených žien v strednom veku je schopných uveriť rozprávkam o náhlej nehode, ktorá postihla ich vysnívaného internetového priateľa a darovať mu všetko, čo majú.
vedľajší produkt metastáz sociálnych sietí je absolútna strata súdnosti.

zbožňuju_knihy
09.04.2023

Nemohu hodnotit, jelikož jsem nebyla schopná to dočíst. Přišlo mi to jako hrozná ztráta času. Neustálé přemýšlení a dumání. Já raději akci.., než neustálé přemítání, co bylo.
Thriller si představuji jinak, ale je pravda, že jsem dočetla jen do půlky..

Dendulka118
14.03.2023 4 z 5

Kniha byla zajímavá a pro me první kniha od této autorky. Na můj vkus mohla být o kousek kratší. Milovníci thrilleru nebudou určitě zklamaný. Kniha je zajímavá a příběh odhaluje skryté vazby postav. Mohu říct, ze jsem knihu přečetla velice rychle a zakončení mi nepřineslo zklamání.

THERISA
05.02.2023 3 z 5

Vůbec to není špatné. Být to o 50-70 stran kratší, je to ještě lepší. Opravdu je to místy zdlouhavé, v závěru až moc překombinované. Nicméně pokud se vám styl autorky líbí, tak na čtivosti to neubírá. Cizinky ve vlaku se mi líbily rozhodně více, i když i tam to autorka zbytečně dělá komplikovanější, než by to muselo být. Ono v dnešní době vybudovat zvrat bez toho, abyste měli příběh plný psychopatů, lidí s traumaty z dětství atp., se zdá být opravdu těžká disciplína. No, a tak autorka raději sází na jistotu a staví to právě na těch psychopatech, poznamenaných lidech, divných rádoby náhodách, které se nakonec ukážou jako propracovaný plán. Je to každopádně mnohem lepší, než co poslední dobou předvádí Lapena a než kdy předvedla B.A. Paris, to s jistotou.

MichaelaS081
25.01.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila.

adevis
19.01.2023 4 z 5

Wren Greenwoodová se seznámila pomocí mobilní aplikace s Adamem Harperem. Zprvu si myslela, že to bude nezávazná známost, ale zamilovala se. Řekla mu o sobě a své minulosti příliš brzy, když Adam najednou zmizel. Profil z aplikace byl vymazán a telefon odpojen.
Zanedlouho se dozvídá, že nebyla jediná zamilovaná dívka s pohnutou minulostí a díky soukromému detektivovi zjišťuje, že již tři dívky před ní záhadně zmizely společně s Adamovou digitální stopou.

Předchozí autorčinu knihu jsem nečetla, takže nemám s čím srovnávat. Lépe pro vás. Poslední opuštěná dívka se četla velmi dobře, i když forma psaného textu byla malinko odlišná. Hlavní postava Wren vyprávěla příběh pomocí ich formy a často promlouvala k Adamovi, až jsem měla někdy pocit, že mluví k mé osobě.

Kniha je to dlouhá, pokud ji přečtete rychle, nejspíš vám dá víc, než mě. Pro mě je to kniha, která lehce zapadne. Za dva týdny si ji bohužel nebudu pamatovat. Ovšem musím vyzdvihnout to, že z psychologického hlediska v ní najdete spoustu.
Já mám asi prostě radši svižnější thrillery v podání Shari Lapeny a B. A. Paris.
Hodnotím 3,5/5*.

L.Helena
31.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Nebylo to až tak zlé, i když thriller si představuji docela jinak. Tohle bylo spíš o spoustě myšlenek, dojmů a vzpomínek hlavní hrdinky. Hlavně jsem ale v té záplavě jejích vnitřních myšlenkových pochodů a pocitů nepochopila, proč se chovala doslova jako uhranutá nebo zhypnotizovaná a i přes všechny ty zjevné hrozby a nebezpečí sama přímo vběhla do nastražené pasti a ještě za sebou dobrovolně zametla všechny stopy. Ostatně stejně jako ty ostatní dívky. Jistě, byly to svým způsobem psychicky podlomené osoby, ale i tak mi tohle prostě přišlo v celém příběhu přitažené za vlasy a nebýt toho, možná bych i dala o hvězdičku víc.

Aiden888
09.12.2022 4 z 5

Zajímavá kniha, i když mi ze začátku dala docela zabrat. Bylo to takové rozvleklé a trošku jsem se v tom ztrácela. Hlavní hrdinka si sama naběhla na vidle a měla jsem s ní celkem problém. Nakonec mě to ale dost bavilo.

dencazrnu
13.11.2022 4 z 5

Druhá přečtená kniha od této autorky a musím říci, že jsem opět byla spokojena. Možná bych i řekla, že mě kniha bavila o něco víc, než Cizinky ve vlaku. Ze začátku jsem měla trošku problém se stylem, jakým je kniha psaná - forma vyprávění mi úplně nesedla. Každopádně po chvíli jsem se do knihy začetla a zvykla si na to. V příběhu se nám prolíná minulost s přítomností, ale autorka vše dobře oddělila, takže čtenář bez problémů přechází z jednoho období do druhého, aniž by se v ději ztrácel. Závěr knihy se mi líbil, byl napínavý a možná trošku i dojemný. Celkově hodnotím 4,5 hvězdičky a do budoucna si ráda přečtu i další knihy od této autorky :-)

Veju007
08.11.2022 4 z 5

Poslední opuštěná dívka o nástrahách online seznamek. Taky v tom slyšíte Opravdové zločiny?

Knížka vypráví o Wren, dívce s velmi pohnutou minulostí, kterou kamarádka donutí přihlásit se na online seznamku Torch. S Adamem má shodu, čeká je první rande, Wren brzy podlehne a vypadá to na happyend. Po Adamovi se ale po třech měsících slehne zem a u dveří místo něj ťuká soukromý detektiv, který po Adamovi pátrá, protože několik jeho bývalých přítelkyň zmizelo beze stopy. Bude Wren tou další? Podaří se najít zbylé dívky? A jak se vším souvisí Wrenina temná minulost?

Kniha nese označení thriller, ale čekejte od toho spíše psychologické drama s thrillerovými prvky. Tempo je pomalejší, postupně odhalujeme celou Wreninu minulost v prepperské rodině a získáváme drobné nápovědy k odhalení pravdy. Kniha je psaná téměř výhradně ichformou, kdy Wren k Adamovi často promlouvá a ten styl jen podtrhuje poutavost celého příběhu.

Tohle bylo naprosto úchvatné čtení o bolesti, pocitech viny, vyrovnání se se svou minulostí, ale také o dobru, přátelství a lásce. A já si to maximálně užila.

iška
02.11.2022 5 z 5

Tak to mi sedlo. V počátku jsem se musela trochu srovnat se stylem psaní - jako by to hlavní hrdinka vyprávěla sama sobě. Ale jak jsem se s tím srovnala, už jsem nemohla přestat číst.

Autorovy další knížky

Lisa Unger
americká, 1970
2021  75%Cizinky ve vlaku
2022  72%Poslední opuštěná dívka
2007  81%Krásné lži
2011  68%Střípky pravdy

Kniha Poslední opuštěná dívka je v

Právě čtených3x
Přečtených86x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce150x
Chystám se číst108x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x