Cizinky ve vlaku

Cizinky ve vlaku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475891/bmid_cizinky-ve-vlaku-90I-475891.jpg 4 218 59

Selena Murphyová má všechno: manžela, dvě děti, luxusní rodinný dům na předměstí a práci v nakladatelství, které řídí její nejlepší kamarádka. Jenže potom odhalí, že je jí manžel nevěrný s chůvou. Ve slabé chvíli se s tím svěří neznámé, která s ní zapřede hovor ve vlaku, a najednou nic není jako dřív. Chůva zmizí, policie klade Murphyovým nepříjemné otázky, Seleně chodí znepokojivé textové zprávy a lidé v jejím okolí jeden po druhém odkrývají svou odvrácenou tvář…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Confessions on the 7:45 , 2020


více info...

Přidat komentář

SimonaP
20.04.2024 3 z 5

No nic moc. Čekala jsem podobu s Cizinci ve vlaku, ale to ani náhodou. Takové rozvleklé, celkem nudné, neustálé změny identit na naše poměry nechápu, v Americe asi standart...

Péťa.Š
20.02.2024 4 z 5

Mně se moc líbily myšlenky v knize. Samotný děj knihy mě tolik nezaujal, ale neřekla bych, že to bylo špatné, jen mě trochu zklamal konec.


Youn@n
19.12.2023 5 z 5

Mně se knížka náhodou líbila. Doporučuji

nela3812
15.11.2023 3 z 5

Autorka se tolik snažila zmást čtenáře, až to vypadá že zmátla i sama sebe. V ději je toho hodně a příliš často jsem měla pocit, že odbíháme velmi daleko od hlavní zápletky. Střídáte se tu hned několik hlavních pohledů, k tomu sem tam nějaký vedlejší (ten se objeví jednou či dvakrát?!) a zároveň více časových linek.

Příběh je zajímavý, poměrně rychle vás chytne. Zvlášť pokud máte rádi propojení minulosti a současnosti. Očekávala bych však, vzhledem k případu, nějakou větší eskalaci. Na můj vkus proběhlo všechno až příliš poklidně a na přátelské úrovni. Příběh byl celou dobu velmi napínavý, ale ten konec to zazdil. Představte si divadelní představení a hodinu rostoucí napětí, náhle spadne opona a všichni nadobro odejdou ze scény. Přesně takto jsem se cítila po dočtení knihy,

Bavily mě dvě hlavní postavy - Selena a Pearl. Současnost a minulost. Obě mají zajímavý charakter, jsou průbojné a i přes své rozdílné cíle se za svou budoucnost umí poprat. Kdo by nefandil silným hlavním hrdinkám? :) Každý jejich střet mě neuvěřitelně bavil a mrzí mě, že jich tam nebylo tolik. Jejich konverzace jsou sice dost tajuplné, ale vždycky přesně uhodí hřebíček na hlavičku.

Námět je zajímavý, ale zpracování mi úplně nesedlo. Kdyby se autorka více držela hlavní linky a stále neodbíhala od děje, tak věřím že by měl příběh úplně jiné grády. Mohl by z toho být skvělý thriller plný psychologických her.

Hodnotím: 3/5

brndovka
30.09.2023 5 z 5

WOW. Chvilku mi trvalo, než jsem pochopila, ale pak jsem se "chytla" a bylo to super.

Kačkalka
24.09.2023 4 z 5

Čtivý thriller. Zajímavě propletené osudy postav. Četlo se mi to dobře, bavilo mě to a nutilo mě číst dál. Pro mě překvapení a hezká kniha.

Hvězdinka
21.09.2023 4 z 5

Zajímavě a čtivě propletené osudy několika lidí, z nichž jich bylo hodně za hranami zákona. Příjemné překvapení, nešlo se odtrhnout od čtení.

iveta3689
21.09.2023 4 z 5

Chvilku jsem měla problém, ujasnit si, kdo je kdo. Skáče se mezi postavami a v čase. Příběh je složitý, propletený, ale má to svůj smysl. Bavilo mě to, nutilo to číst neustále dál.

Rosse
23.08.2023 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem si utřídila, kdo je kdo. V knize se střídá několik postav, které vypráví svůj příběh a my se v průběhu čtení dozvídáme, kdo je kdo a kdo se teď v danou chvíli kde nachází.

Každopádně, jak se do toho dostanete a přestanete přemýšlet, o kom v danou chvíli čtete, tak nebudete stačit zírat. Příběh je skvěle promyšlený a já před autorkou smekám. Nebojím se říci, že tohle byla jedna z mých TOP knih roku 2021 :-) Za mě rozhodně velké doporučení!

emilieselden
21.08.2023 3 z 5

Zajímavý a velmi propracovaný thriller, kde se pomalu odkrývá vrstva po vrstvě a vy zjišťujete, o co tady vlastně jde. Jenom styl autorky mi bohužel úplně nesedl. 3,5*

85098211
11.06.2023 3 z 5

(audiokniha)
Kniha je docela dobře načtená Janou Strykovou, ale jinak se jedná spíše o průměrný příběh, na který v záplavě opravdu dobrých thrillerů lehce a hlavně hodně rychle zapomenete ;-). Musím přiznat, že ze začátku mě to, co se stalo Seleně i Genevě, opravdu zaujalo. A také pozdější vyprávění Ann nebylo vůbec špatné. Potom se k tomu všemu připojí ještě také Pearl a Charlie - a v tuhle chvíli jsem tak trochu místy přestávala chápat, o co půjde. Autorka samozřejmě později všechny postavy a jednotlivé linky vyprávění propojí, případně objasní veškeré souvislosti - a za to bych ji chtěla pochválit. Podle mého názoru je kniha čtivě, ale zároveň poměrně zdlouhavě napsaná. Kromě toho jí uškodilo časté přeskakování mezi jednotlivými vypravěči a časovými linkami, které automaticky vyvolává určitý zmatek. Přesto jsem měla v úmyslu ji ohodnotit čtyřmi hvězdičkami, jenomže při zpětném pohledu dávám pouze tři, protože ve finále jsem usoudila, že celý příběh byl (mimo jiné) silně překombinovaný a nepravděpodobný...

malýčtenář
06.06.2023 4 z 5

Tato kniha mě zpočátku zaujala a četla se velice dobře a děj napínavý. Postupně jsem ale ztrácela přehled, kdo je kdo. Děj se mi zdál trochu zamotaný a nesrozumitelný. Ale dočetla a jsem o hodnocení knihy trochu na rozpacích.

jana79
03.06.2023 4 z 5

Velmi zajímavá detektivka, každou stránkou zjišťujete, ze se stále dovidate vice a více informací a stále nevíte nic. A o to víc je kniha lepší a zajímavější, nejste zklamání hned na prvnich stránkách, ze víte uz děj od začátku. Prostě vás nepustí dokud nedoctete a nedozvíte se všechny odpovědi,na všechny otázky, co vás během četby napadou, i když některé zůstanou nezodpovězeny. Ale to dělá knihu i příběh v ní lepší, zajímavější, ze kdyz dočtete stále rozvijite příběh dál, co by mohlo být v další kapitole. A to mě na knihach baví a za me se mi tahle libila a bavila me číst a můžu doporučit, kdo má rád detektivky.

anebar
03.04.2023 4 z 5

Vtělíte se do roli matky dvou synů, Seleny, která žije svůj šťastný americký sen, ale pak se něco stane. Nesleduje jenom její životní linku, ale i jiných postav, které hezky osvěží hlavní děj a přidají nejednotvárnost.
Do poslední chvíle si hrajete na detektiva, jak to vlastně dopadne a pak vás stejně Lisa Unger posadí na zadek. A tak to má být.

playada
18.01.2023 2 z 5

Nuda. To je asi nejvýstižněji okomentováno. Dál asi nemá cenu se rozepisovat. Není o čem.

pohoda58
08.01.2023 5 z 5

Kniha měla spád, napětí, dobré rozuzlení.

MichaelaS081
31.12.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila.

Imis
17.11.2022 5 z 5

První 2-3 stránky jsem měla pocit, že mě tahle kniha nebude bavit, ale moje obava se hned rozptýlila. Nakonec jsem jí skoro nemohla pustit z ruky. Děj krásně spletitý, až dokonce nevíte, kdo v příběhu tahá za nitky i když tak trochu tušíte, ale možná právě to nutí člověka číst stále dál. Dobře zvládnutá psychologie postav. Doporučuji.

lucisa.n
06.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Selena je matkou dvou malých dětí a manželkou aktuálně nezaměstnaného Grahama. Situace ji donutí se do práce vrátit dřív a na rodinu tak teď vydělává ona. Najmou si na hlídání kluků a pomoc v domácnosti chůvu Genevu. Selena již má nějaké podezření a díky kamerovým chůvičkám přijde na manželovu nevěru. Frustrovaná jede domů a zapovídá se se spolusedící ženou ve vlaku. Navzájem se svěřují ohledně vztahů, nevěr… Selena se svěřuje, že by to chtěla nějak “vyřešit”.
Zanedlouho dojde ke zmizení a pohřešování Genevy a Seleně začnou chodit zprávy z neznámého čísla, podepsané “-tou z vlaku”…

Na tento thriller jsem se těšila, po přečtení anotace jsem se nalákala :) Jenže začtení mi docela trvalo. A i některé úseky v knize mi přišly takové nezáživné, špatně jsem se soustředila. Což zrovna u této knihy je docela potřeba, člověku snadno uteče nějaká souvislost. Občas jsem se ztrácela i v postavách, nebo v tom, kdo zrovna vypráví, protože i tady jsou kapitoly psané z pohledu několika postav. Spousta zápletek se dá odvodit, autorka si s námi ale hraje, takže svůj názor často měníte. Samotný závěr mě ale dokázal překvapit. Nicméně musím říct, že už jsem četla i lepší thrillery a po dočtení jsem byla ráda, že už to mám za sebou.

david1457
12.10.2022 3 z 5

Čekal jsem nějaký velký zvrat na konci, a to nepřišlo. Knížku jsem dočetl spíš z povinnosti, letos už jsem četl spoustu mnohem lepších thrillerů.

Autorovy další knížky

Lisa Unger
americká, 1970
2021  75%Cizinky ve vlaku
2022  72%Poslední opuštěná dívka
2007  81%Krásné lži
2011  68%Střípky pravdy

Kniha Cizinky ve vlaku je v

Právě čtených7x
Přečtených281x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených9x
Knihotéce216x
Chystám se číst176x
Chci si koupit35x
dalších seznamech5x