Krásné lži

Krásné lži https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42671/krasne-lzi-42671.jpg 4 56 10

Ridley Jonesová série

1. díl >

Ridley Jonesová je mladá úspěšná žurnalistka. Harmonický život se jí však začne rozpadat ve chvíli, kdy zpod kol auta zachrání batole. Její tvář se objeví v novinách i televizi - a pár dní nato najde ve schránce rodinnou fotografii neznámého manželského páru s miminem. Jenže matka držící dítě je nynější Ridley podobná, jako by jí z oka vypadla, a na zadní straně snímku stojí telefonní číslo a otázka: Jste moje dcera? Muž, s nímž se kvůli záhadné zprávě sejde, je před jejíma očima zavražděn. Ridley začne pátrat po jeho minulosti - a náhle vyvstávají palčivé otázky: Jaká je její vlastní identita? Jak souvisejí zmizelé děti s projektem Záchrana, který financoval milovaný strýc? A komu vlastně může věřit, když jí lžou i její nejbližší? Čím blíže se Ridley dostává ke zdrcujícímu odhalení, tím více se její život ocitá v ohrožení… ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Beautiful Lies , 2006


více info...

Přidat komentář
Sixtínka
Sixtínka
30.06.2023 5 z 5

Tak toto bola vážne parádna pecka!

Prvých pár strán bolo síce dosť nezáživných, ale potom sa to rozbehlo a nabralo taký šialený spád, že som knihu nevedela pustiť z ruky. Zaujímavá téma, perfektná zápletka, gradujúce napätie, nečakané vyvrcholenie, množstvo vecí na zamyslenie a viacero veľmi pekných myšlienok. Ridley som si veľmi obľúbila, bola skvelá a Jake... no, doňho som sa tuším zamilovala. Odporúčam!

Toňula
Toňula
26.06.2019 3 z 5

Asi jsem čekala více, kniha byl určitě zajímavá, ale místy už jsem měla pocit překombinovanosti a zbytečných odboček, od poloviny jsem si přála, aby Ridley konečně zjistila pravdu a já tak mohla dočtenou knihu odložit..Prostě mě kniha nijak hlouběji nezasáhla, ani hrdinka mi nebyla nijak zvlášť sympatická - stále tápající a hledající..


gersie
gersie
21.05.2019 3 z 5

"Tak ani nevím co k tomu napsat" řekl a potřásl rameny.
Dalo se to dobře číst. Celkem běžný scénář pátrání po minulosti a "neuvěřitelná" odhalení.
Ale zaujalo mne , že tam autorka propašovala celkem pěkné, zajímavé myšlenky - myšlenky hlavní hrdinky - asi to nejdůležitější v knize.
Nad zbytkem jen třesu rameny...... tak jako všichni a stále v této knize. (mimochodem , už mě s tím pěkně srali).

aralka
aralka
17.02.2019 4 z 5

Tak trošku detektivka, trošku psychologická próza nadhazující spoustu otázek ... je lepší pro dítě žít život se svými biologickými rodiči, přestože jsou chudí, někdy alkoholici, feťáci, chudé matky samoživitelky, lidé na okraji společnosti, kterým není cizí násilí a to i na dítěti nebo je lepší, když dítě žije v kultivované pěstounské rodině, je zahrnuté blahobytem, dostatkem peněz a možnostmi vzdělání a vlastně i láskou ... je pro dítě důležité to vědět, kdo jsou jeho biologičtí rodiče ? kdo vlastně jsem? co když zjistím, že nejsem tím, kým jsem si myslel, že jsem, jak je důležitá vlastní identita, aby člověk dovedl nějakým způsobem v životě zakotvit atd..... celý příběh je poutavě vyprávěn, je v něm tak akorát napětí i romantiky :-) za mě čtyři hvězdičky!

Ivanka83
Ivanka83
12.03.2018 5 z 5

Velmi čtivá kniha plná krásných lží a smutných odhalení, plná napětí, nenávisti a lásky. Doporučuji.

crazyslunicko
crazyslunicko
07.03.2018 4 z 5

Příjemně čtivá kniha. Ačkoliv byl děj víceméně předvídatelný, tak mě přesto překvapil konec, který jsem opravdu nečekala. Je pozoruhodné, jak žít celý život ve spokojené lži a nic netušit o svém původu, o svých biologických rodičích a vlastně celé rodině. Jak se z plánu na záchranu dětí stane velice výnosný byznys ovládaný mafií a nebojí se, že je něco zastaví. Zdalipak se to opravdu neděje ve světě dodnes?

adelinka
adelinka
17.12.2017 5 z 5

Tak táto sa čítala veľmi rýchlo....chytila ma už na začiatku a nevedela som sa odtrhnúť.....a ešte k tomu pekný chlap Jake (aspoň v mojej predstave :-) )

Věro
Věro
29.03.2013 5 z 5

Moc pěkné počtení...napětí i vtipné monology.

RADOST
RADOST
04.10.2012 5 z 5

Společenský román s napínavým dějem, zamýšlející se nad přetvářkou, lží a lhostejností v běžném životě. Jsou dobré úmysly skutečně dobré pro všechny zúčastněné? A nedají se zneužít? Doporučuji k přečtení i zamyšlení.

Ivik774
Ivik774
25.07.2011 5 z 5

Knížka má děj od začátku do konce. Úžasný a strhující děj. Vřele doporučuji! :)

Štítky knihy

uloupené děti

Autorovy další knížky

Lisa Unger
americká, 1970
2021  75%Cizinky ve vlaku
2022  72%Poslední opuštěná dívka
2007  81%Krásné lži
2011  68%Střípky pravdy

Kniha Krásné lži je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce24x
Chystám se číst31x
Chci si koupit9x