Vražedná čísla

Vražedná čísla https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524536/bmid_vrazedna-cisla-652e88eb4e488.jpg 4 62 19

Jack Logan série

< 3. díl

Co když nic není skutečné? Co když nikdo z nás neexistuje? A co když můžeme páchat zločiny a ubližovat lidem okolo sebe, aniž bychom se museli bát trestu? Po dvaceti letech ve službách skotské policie má detektiv šéfinspektor Jack Logan pocit, že už ho nic nemůže překvapit. To se však šeredně plete. Když je cestou z noční směny brutálně zavražděna mladá zdravotní sestra, vydá se Jack společně s osvědčeným týmem okamžitě po stopách vraha. On ani jeho kolegové ale netuší, že mají co do činění s vyšinutým pachatelem posedlým neobvyklými představami, jež mu dovolují bez výčitek mrzačit a vraždit další a další nevinné oběti. Pátrání po vrahovi, který o sobě tvrdí, že neexistuje, navíc ve městě, které nezná, dožene šéfinspektora Jacka Logana až na pokraj sil a k náhlému uvědomění, že i on se má stále co učit... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Killing Code


více info...

Přidat komentář

Veronika_mad
17.04.2024 5 z 5

První dva díly se mi líbily víc. Ale i tak dávám 5 hvězd :) Příběh hezky odsýpal a je to čtivé.

work
14.04.2024 1 z 5

Hutchinson alias Kirk mě ztrácí. Stačila mu na to tři pokračování, čtvrté - až vyjde - nejspíš už nepřečtu. Dalo se to čekat. Autor, píšící tempem co měsíc to kniha, nemůže kvalitu udržet ani náhodou. Nutně zabředne do profesionální šablonovitosti a utopí se ve svém vlastním receptu.
Prvním dílem Kirk nabořil zaběhnutá schémata thrillerů nečekaně podivnými postavami policejního oddělení a břitkým sarkasmem konverzací, takže mu to vyšlo, neboť při své hyperrychlosti knižní produkce přece jen psát umí. Ve druhém pokračování nepřinesl nic nového, jen ještě víc zatlačil na pilu "hláškování". No a tahle knížka je jen znovu ohřátá kaše. První polovina skoro jako přes kopírák, druhá to vynahradí rychlejším spádem. Pokud jste četli předchozí díly, tak budete vědět kdo je pachatel po prvních pár desítkách stránek, neboť se Kirkovo schéma opravdu nemění. Takže jsem se prokousával kapitolami, z nichž každá druhá končí zvoláním "My toho hajzla dostaneme" a přál si, aby to dopadlo jinak, než jsem si tipnul. Nedopadlo.
Jack Logan se tak stává jakousi Ulicí nebo Ordinací v růžové zahradě nebo kterýmkoli jiným seriálem, který má za úkol zaplácnout čas na lehátku, v autobuse, letadle nebo posteli. Nic víc bych v tom nehledal.


Majuš333
06.04.2024 5 z 5

Dveře od místnosti, kde se odehrávala hlavní práce, se rozlétly a Shona Maguireová prošla na druhou stranu. Zrovna se pokoušela stáhnout z rukou gumové rukavice, které očividně kladly značný odpor. Když pohledem zavadila o Logana, polekaně vykřikla. "Kristepane!"
"Do toho mám daleko," zahulákal Logan, aby překřičel zvuk.


Jack Logan mi naozaj prirástol k srdcu a teším sa na ďalšiu časť tejto nekončiacej série :)


Doktorka nakrabatila nos. "Pořád u vás mám oběd."
"A co třeba snídani?" nadhodil Logan.
Shoně se na tváři usadil výraz upřímného překvapení. "Detektive šéfinspektore , chcete mi snad něco naznačit?"
"Chci naznačit, že se ráno stavím u vás v kanclu, abych se poptal, co jste zjistila. A přinesu vám rolku se slaninou."
"Přihoďte navrch vajíčko a máme z toho rande," odpověděla Shona

WaN635
29.03.2024 3 z 5

Po hodně dobrých prvních dílech přichází velmi průměrný třetí díl.
Nějak jsem se nemohla začíst, vraha jsem odhadla hned na začátku, špičkování mezi policisty mi lezlo na nervy.
Jen kvůli tomu, že Loganovi fandím z dřívějších knih, dám dalšímu dílu šanci.

alzbeta4340
28.03.2024 4 z 5

Spousta a spousta čtivé omáčky, která celkem slušně maskuje jednoduchou a předvídatelnou kostru příběhu. Zdálo se mi to trochu až autorsky odbyté. - Během čtení všech dílů jsem si ale už vytvořila docela silné sympatie k inspektorovi Loganovi a navíc se těším na jeho další životní osudy - takže nakonec hodnotím pěknými čtyřmi hvězdičkami.

uzivatel42014
24.03.2024 4 z 5

Nebylo to špatné, akorát mě tedy mrzí,že tentokrát to bylo jasné kdo je vrah,trochu slabší díl,ale moc mě zajímá co bude dál s hlavním vyšetřovatelem jak bylo naznačeno na konci

Hella
22.03.2024 3 z 5

Vrahovi jsem jeho motivaci nevěřila. A i když jsou lidi zhusta megašmejdi, tak to vcelku nepříznivě poznamenalo můj pohled na celý příběh.

ArwenAragorn
21.03.2024 3 z 5

60%

Všichni musí poznat krutou, mrazivou pravdu. Nadešel čas, aby otevřeli oči a pohlédli zpříma na realitu. Bylo potřeba poslat zprávu - lhářům i těm, co zůstávají slepí.
A on se o to postará.
___________________________________________________________________________
Nenáročná detektivka určená pro ty, kteří chtějí při čtení vypnout a příliš nepřemýšlet. Úplný konec se mi moc líbil.
Není nutné číst díly po sobě.
Doporučuji.

Nuttelka
20.03.2024 4 z 5

I já se přikláním, že předchozí díly byly o něco lepší, co se případů a motivu vražd týče.. jinak Jack je stále skvělá postava, jeho povaha se mi líbí :-) Jsem zvědavá, co nás čeká v dalším díle, jak už závěr knihy napovídá..

Janinkniznisvet
19.03.2024 4 z 5

Chci moc poděkovat Knihám Dobrovský a Sbeteratelce knih za poskytnutí knížky na recenzí. Od začátku mě kniha chytla a neopustila. šéfinspektor Logan mě fakt baví. Jeho sarkasmus je skvělý. Případ zajímavý, dlouho jsem neměla tušení, kdo je vrah. Chyběl větší duch anglického prostředí, připomínalo mi to spíš americkou detektivku. Konec ... no to bylo teda . Čtení mi rychle utíkalo, stránky mizely pod prsty.
Těším se na další příběh.

zazvorka
16.03.2024 3 z 5

Předchozí díly se mi líbily více. Zde se pachatel nabízel brzy a policie ho přehlížela. Celkově mi chyběl větší duch anglického prostředí, připomínalo mi to spíš americkou detektivku.

rimar
07.03.2024 4 z 5

Za mně osobně malinko slabší díl než ty předchozí. Pachatel byl od určité chvíle napřed podezřelý a pak už i dost jasný a ty školácké chyby policie dost tlučou do očí. Škoda že anglická policie nenosí pistole, mohlo být o jednoho zvráceného šmejda méně. Ale abych jen nekriticky nehaněl, to rozhodně nechci aby tak vyznělo. Pořád je to nadprůměrná kniha která chytí, příběh má spád a je napínavý a udrží čtenáře v napětí. Hezky připravena taková přidružena malá dějová linie na další díl takže se moc těším s čím autor přijde. Ať zjistíme kdopak nám to mluví. Autor prostě umí napsat skvělý příběh.

michaela5515
04.03.2024 5 z 5

Mám šéfinspektora Logana fakt ráda. Jeho sarkasmus mě baví. Jeho tým je skvělý. Případ zajímavý, dlouho jsem neměla tušení, kdo je vrah. Rozhodně jsem nebyla zklamaná. A vypadá to, že nebudu ani v příštím díle.

Pípasek
03.03.2024 5 z 5

Jako všechny autorovy knihy s vynikajícím šéfinspektorem Jackem Loganem i tato nemá chybu

hana1039
22.02.2024 4 z 5

Napínavý příběh, ale pořád čekám na ten zadržený dech, který vyfouknu až na konci knihy a podle toho konce to možná přijde v dalším díle :-))

Martule44
20.02.2024 5 z 5

„Pane Logane? Jacku?“
„Ale budete tu, kdyby něco, že jo?“
Jack se zmohl na výraz, který by se při troše dobré vůle dal nazvat úsměvem. „Jo,“ uklidnil dívku. „Já jsem poblíž vždycky.“


Dá se odolat Jacku Loganovi a jeho dalšímu pátrání po vrahovi? Nedá, aspoň co se mě týče :-)
Jakmile vyšla nová kniha, pustila jsem se s chutí do čtení a nepřestala, dokud jsem nebyla v samotném závěru!
Těším se na další díl ....

Jenny46
19.02.2024 5 z 5

Nemohla jsem se dočkat nového pokračování bylo to fajn čtení na jeden zátah....
Logan je úžasný šéf a celý tým je skvělá parta ty jejich vtípky.
Já jsem opět spokojená, příběh napínavý a budu se těšit, když přeloží u nás celou sérii , vřele doporučuji 5*

Paja1709
19.02.2024 4 z 5

Ja jsem spokojená. Tak jako předchozí dva díly i tento se mi líbil.

mirunda
10.02.2024 5 z 5

Za mě to byla výborná knížka. Napínavá a i když jsem tušila tak od půlky knížky jak to celé bude, vůbec mi to nevadilo. A konec? Noo ...

Autorovy další knížky

Barry Hutchison
skotská, 1978
2022  87%Království z kostí
2023  84%Co ukrývá jezero
2011  81%Pan Mumla
2011  88%Hadrová Maggie
2024  83%Vražedná čísla

Kniha Vražedná čísla je v

Právě čtených6x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce86x
Chystám se číst71x
Chci si koupit40x
dalších seznamech2x