Pan Mumla

Pan Mumla https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77735/bmid_pan-mumla-w0F-77735.jpg 4 70 13

Kyle neviděl pana Mumlu celé roky. Je pro to ostatně jeden dost dobrý důvod: pan Mumla ve skutečnosti neexistuje. Jenže teď je Kyleův vymyšlený kamarád zpátky a od tohoto okamžiku už záleží jen na jediné věci: přežít...

Žánr:
Horory , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Invisible Fiends: Mr. Mumbles , 2010


více info...

Přidat komentář

LimedkaMikki
27.08.2022 4 z 5

Ani já jako dospělý člověk jsem se občas necítila úplně pevná v kramflecích, jak se asi musí cítit děcka, která jsou cílovkou? I když je pravda, že v dnešní době jsou děti celkem otrlé, takže s nimi příběh možná moc nehne. Já sama za sebe musíš říct, že to bylo hodně zajímavé, děj rychle odsýpal a některé zvraty v ději byly poměrně překvapivé.

Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Teda jestli tohle čtou dnešní děcka... já se bál jako malej i takového Barbuchy a oni si klidně louskaj příběh, kde má dvoumetrový monstrum sešité rty a hlavní hrdina se z kostela propadne rovnou do pekla... #respect. Jako fanoušek hororů jsem z knížky nadšenej, má to tu správnou míru děsu a humoru, Kyle je správnej týpek, a pan Mumla? Who is Barbucha...? :-)


terpis
15.10.2019 5 z 5

Celá tahle série je úžasná. Každý díl nahání trochu jiný druh strachu. Ve všech knihách je nádherná atmosféra kterou King může jen závidět. Jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Doporučuji přečíst

eviktes
22.10.2018 5 z 5

Říkala jsem si, že to bude knížka pro děti a popravdě jsem měla v některých momentech docela nahnáno. Velice originální děj, jak se může z imaginárního kamaráda stát nebezpečný nepřítel. Děj mě velmi pohltil a knihu jsem přečetla za jediný večer. Doporučuji

SeverusSnape
02.06.2017 5 z 5

Super hororová kniha,strhující a velmi napínavé.Originální nápad

trudoš
21.09.2015 2 z 5

Občas stačí k zaujmutí pozornosti opravdu málo. Třeba název. Je tedy pochopitelné, že knihu se jménem Pan Mumla jsem prostě nemohl minout bez povšimnutí. Naneštěstí snad jen obálku a nápad dokážu s čistým svědomím pochválit.
Na svět se řítí zlo, což je celkem v pořádku. Jenže jeho opodstatnění, lépe řečeno smysl proč se na svět řítí a o co mu vůbec jde, jsem nebyl schopen rozklíčovat. Ale budiž. Když se však začaly postavy hlavní i vedlejší chovat tak, jak si přeje Barry Hutchison, místo toho, aby jednaly alespoň trochu inteligentně, už mi začal celý příběh lézt trochu na nervy. O to víc, když jsem v polovině pochopil, že tady se žádný velký cirkus konat nebude, páč se zápletka stále motá na jednom místě.
V důsledku mi to přišlo jak slabší odvar ze Stop hrůz, takže pro děti asi ideální. I když si stojím za tím, že autor by neměl své mladistvé čtenáře podceňovat a očekávat, že mu projde všechno. Čuňas by mohl vyprávět.

Cryptkeeper
04.08.2015 3 z 5

Špatné to nebylo,jen to není něco,co by mi zrovna něčím utkvělo v paměti.
Pro mě celkem nevýrazný příběh i postavy.
Přemýšlel jsem nad dalším dílem,ale zatim to v plánu nemám.

Annox
23.12.2013

Skvělý, temný a záhadný příběh. Prolínání reality a představ ještě více umocňuje čtenářův zážitek z knihy a nutí ho pokládat si další a další otázky. Kdo je vlastně Ameena? Kdo je Kyleův otec a co to jsou Nejtemnější kouty? A i když je kniha psána pro děti od devíti let, rozený vypravěč Hutchinson svým příběhem zaujme i dospělé čtenáře. Knihu rozhodně
Zbytek recenze: http://annox.blog.cz/1312/imaginarni-ne-pratele-recenze

Kikušák
12.06.2012 5 z 5

Úžasná knížka, která umí navodit u mě i strach.:)

šneki
30.12.2011 4 z 5

Původní komentář mého desetiletého já najdete níž.
Když nebylo, co číst, tak jsem vzala do ruky jednu z mých oblíbených knížek z mladších let. Při opětovném čtení jsem se divila, že se celá odehrává v jednom večeru a že je tam hlavně akce a boj, což je něco, co momentálně vůbec nemusím. Nyní bych dala 3* za hezky vymyšlený svět, ale nechávám své nadšené dětské hodnocení :)




Naprosto super bombová knížka! Ten děj mě úplně pohltil, přečetla jsem to za jeden den! Dostala jsem ji k vánocůc společně s druhým dílem a moc se na Hadrovou Maggie těším! Doufám že bude stejně strašidelná jako Pan Mumla!

mhutani
20.12.2011

Pěkné, a hodně strašidelné. Musela jsem to číst jen přes den, rozhodně ne před usnutím. A to je to prý knížka pro děti!

Hanyuu-hime
09.10.2011 4 z 5

Příběh má zajímavý a originální námět. Navíc je to hezky zpracované, místy i docela hororové... Škoda, že už nejsem dítě, bezpochyby bych z toho byla unešená.

Papája17
18.09.2011 4 z 5

Místy dost strašidelné, ale čtivé :)