Království z kostí

Království z kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485098/bmid_kralovstvi-z-kosti-n6V-485098.jpg 4 238 76

Jack Logan série

1. díl >

Před deseti lety učinil detektiv šéfinspektor Jack Logan přítrž řádění sériového vraha malých dětí, přezdívaného Našeptávač. Za odměnu si kromě chvály vykoledoval také problémy s pitím a rozpad manželství. V současnosti přes den vede kriminální tým v Glasgow a v noci stále dokola prožívá hrůzy toho, co viděl. A co udělal. Když se jednoho dne na Skotské vysočině, stovky kilometrů od Glasgow, ztratí další dítě, je to právě Jack, kdo dostane za úkol najít pachatele a přivést pohřešovaného chlapce domů. Čím více podobností s původním případem ale vyplouvá na povrch, tím hlasitěji zaznívá otázka, zda tehdy před lety Jack skutečně dopadl toho pravého. A pokud ne, připíše si Našeptávač na své konto i čtvrtou oběť?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

A Litter of Bones , 2019


více info...

Přidat komentář

JustWomen
19.04.2024 5 z 5

Za mě super, čtivé, bez vedlejších odboček a postav, dostatečně mrazivé a nepřekombinované. A líbil se mi i konec, to jsem nečekala. Doporučuji.

Nekonečná
14.04.2024 5 z 5

Taková thrillerová rychlovka, přímočarý děj bez zbytečných odboček, hodně zajímavá zápletka, vyšetřování odsýpalo, sympaťák detektiv. Četla jsem až po druhém dílu a ten mě tak neoslovil a nebavil jako tento. Doporučuju, čtivé.


alca-212
12.04.2024 4 z 5

Království z kostí se četlo moc dobře, na těch relativně málo stránkách se pořád něco dělo a to mám ráda. Říkala jsem si - jasných pět hvězd... Jenže pak přišel ten thrillerový konec, který mě vyloženě naštval...
Nicméně už mám půjčený druhý díl.
A těším se na něj :-).

Iva095
11.04.2024 5 z 5

Kniha se četla skvěle. Příběh odsýpal. Hlavní hrdina je velký sympaťák.
Celá kniha je zaměřená pouze a jenom na vyšetřování. Není tam hromada zbytečných postav.
Za mě super.
Druhý díl už mám připravený

Veronika_mad
03.04.2024 5 z 5

Logan je asi nejsympatičtější detektiv, o kterém jsem zatím četla! Má skvělé hlášky a máme dost podobný humor :)
Příběh jako takový je čtivý, není to zbytečně natahované. Naopak je těch skoro 300 stran dost nahuštěných zvraty a různými zjištěními.
Už mám rozečtený druhý díl.

work
30.03.2024 4 z 5

Tentokrát začnu postupným uvedením důvodů, proč tuto slátaninu nečíst, a pak se dostanu k tomu, proč jsem tomu dal tolik hvězdiček.
Důvod první: Hutchinson alias J.D. Kirk jede jako namydlený blesk. Od roku 2010 napsal něco okolo 160 knih (!), což dává průměr zhruba jednu knihu měsíčně, případně 10 stran denně, pokud nemá nikdy dovolenou a ani neslaví Vánoce. Buď je spisovatelský génius nebo...
Důvod druhý: Království z kostí překládal Google. Asi nepřekládal, ale vypadá to tak. Vzkaz pro Google alias Hanu Vaškovou: vlastní jména jsou s velkým písmenem na začátku. Týká se to jak fordu focus, tak filmového terminátora. Vzkaz další: určitě se dají najít vhodnější výrazy, které nahrazují překladatelčino oblíbené "odfrkla si" a "uchechtla se". Odfrkávají si tu mladé dívky i vážené dámy. Nekonzistentní přepínání mezi hovorovým a spisovným jazykem, mnohdy i v jednom souvětí, působí také divně. Nésme v Brně.
Důvod třetí: hlavní postavy jsou detektiv superintendant, detektiv šéfinspektor, detektiv inspektor, detektiv seržantka, detektiv konstábl a policistka konstábl, přičemž všechna oslovení se důsledně dodržují.
Důvod čtvrtý: Jack Logan je buran. Chová se nemístně, ego až na půdu, všechny neustále obhrouble poučuje, běhá od ničeho k ničemu, koná rychleji než myslí a posiluje morálku vyšetřovacího týmu prázdnými proslovy jak z hokejové střídačky. Pokud bych měl být pod jeho vedením já, nechám se přeložit.
Proč tedy ty hvězdičky? Cílem knížky je pobavit a to se daří na jedničku. Je to celé napsané ve vysokém až zběsilém tempu (pravděpodobně to J.D. Kirk zvládl za týden), což jednoduchému příběhu nadmíru svědčí a čtenáře to žene dopředu. Stavba je nekomplikovaná, nemusíte nad ničím přemýšlet, chcete jen vědět, co bude dál. V důsledku tahle vypravěčská schopnost vyváží všechny zmíněné nectnosti a určitě si budu chtít přečíst další pokračování...

schvomis
19.03.2024 5 z 5

Bavilo mě to, kniha nešla odložit. Chystám se na další díl.

babicka_amalka
18.03.2024 3 z 5

docela dobré, ale Jack Logan je mi hrozně protivný ;-)
chystala jsem se na další díly, ale teď si kvůli němu musím dát od nich trochu pauzu ;-)

Lavender756
16.03.2024 5 z 5

Je to svižné, naprosto návykové a neodložitelné! Taková jednohubka, co nejde příliš do hloubky, ale je to jízda, kterou s Loganem budete chtít zajet znovu.

Emma27
24.02.2024 5 z 5

Kniha mě hodně bavila.

Nelly
21.02.2024 4 z 5

Tak 3 a půl hvězdičky - pomalejší rozjezd, ale od půlky knihy vše vygradovalo a konec byl super. Možná se s Loganem ještě na té propršené vrchovině sejdu.

Nikusha
09.02.2024 4 z 5

Rozhodně zajímavý nápad. Ještě jsem se nesetkala s takovým rozuzlením. Chudák kluk.

Hadati
08.02.2024 4 z 5

Detektivní thriller o únosu malého chlapce, který se velmi podobá práci jednoho vraha z mnoha let starého případu. Problém však je, že vrah těchto starých případů je zavřený v blázinci. A tak se inspektor Logan vydává na Skotskou vrchovinu, aby tento případ vyřešil dříve, než bude pro chlapce pozdě.

Detektivky zase tak moc nečtu, ale přišlo mi to jako běžná zápletka pro tenhle žánr. Nijak neurazí, ale asi ani nijak extra nepřekvapí. Čte se to však dobře a účinkující policisté byli natolik různorodí, že pro mě nebyl problém se v nich orientovat.

(menší spoiler) Kdo bude únoscem, mě napadlo už v první třetině knihy, když jsem se dozvěděl, že imitátor původního vraha zná více podrobností, než běžná veřejnost. I přesto bylo zajímavé postupně odkrývat pozadí tohoto únosu. Také mě iritovalo, že Logan zjistí novou stopu, která by mohla souviset se starým případem, ale neřeší ji, protože podle něj nesouvisí s tím novým. Tohle ignorování stopy mi vadilo na logice vyšetřovatelů nejvíce. Ale jinak se jednalo o celkem povedenou detektivku.

Lily101
16.01.2024 5 z 5

Kniha byla čtivá, napínavá a obsahovala zajímavý zvrat. Popis násilí se v knize nevyskytoval v takové míře, jako u moderních knih, což oceňuji, protože popisy brutálního násilí v knize nesnáším (jsem slabší povaha). Kniha však byla děsivá i tak a prakticky doslova pár odstavců jsem pro jistotu očima přeskočila (abych z popisu neutrpěla případnou újmu).

marekB78
08.01.2024 5 z 5

Za mě spokojenost, tedy 5 hvězd. Kniha byla čtivá, zajímavá, dobře napsaná a dala mi vše, co jsem od ní očekával. A splněna další část výzvy :)

mirunda
19.11.2023 5 z 5

Přečteno za jediný den. To se mi už dlouho nestalo. Hned zítra jdu do dalšího dílu.

Atanone
11.10.2023 5 z 5

Tohle mám ráda. Svižná krimi, co se moc nepatlá ve vztazích mezi týmem, má zajímavou zápletku a čtenář může spřádat teorie. Co se toho týče, musím říct, že v knize mají význam i drobné, zdánlivě bezvýznamné informace.
Pro mě navíc bonus v tom, že se vše odehrává na místech, které bych ráda navštívila. Takže líbilo moc.

hroubek
01.10.2023 4 z 5

Dobrá a zábavná detektivka. Spisovatel Barry Hutchison umí napsat chytlavý text, při kterém otáčíte jednu stránku za druhou a těšíte se, jak bude příběh pokračovat. Hutchison se rozhodl, že se příběh bude odehrávat během cca třech dnů. Díky tomu má příběh spád, velmi dobré tempo a není čas se nudit nebo dlouze zdržovat. Trochu to zamrzí pří vykreslování postav, protože většina působí jako jednorázové charaktery, i samotné vyšetřování působí lehce urychleně, ale to nic nemění na tom, že se to čte dobře a rychle. Království z kostí je zábavná a svižná detektiva, která v rámci žánru nepřekvapí, ale taky neurazí.

Martule44
30.08.2023 4 z 5

Dobrá detektivka, to jako jo. Podlehla jsem novému vábení, pro mne neznámému autorovi a ... zabodoval! Těším se na další díl:-)

janina66
14.08.2023 5 z 5

Výborná a čtivá detektivka. Nečekané rozuzlení. Opravdu mě to bavilo a všichni policisté velmi sympatičtí.
A zase další série, kterou budu číst.

Autorovy další knížky

Barry Hutchison
skotská, 1978
2022  87%Království z kostí
2023  84%Co ukrývá jezero
2011  81%Pan Mumla
2011  88%Hadrová Maggie
2024  83%Vražedná čísla

Kniha Království z kostí je v

Právě čtených6x
Přečtených294x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených13x
Knihotéce203x
Chystám se číst198x
Chci si koupit55x
dalších seznamech7x