Každé další léto

Každé další léto https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518285/bmid_kazde-dalsi-leto-d4o-518285.jpg 4 147 52

Seznámili se jako děti a během šesti let, kdy se vídali o letních prázdninách, jejich kamarádství zvolna přerostlo v lásku. Pak přišel náhlý zlom a stačilo jediné zaškobrtnutí, jediná nerozvážnost, aby všechno bylo zničeno. A o jednom osudném víkendu ztroskotal i pokus dát to znovu do pořádku. Říká se, že dvakrát nevstoupíš do jedné řeky, a pro Persefonu Fraserovou to od chvíle, kdy se před více než deseti lety dopustila největší chyby svého života, platí dvojnásob. Už není dospívající dívkou, která tráví bezstarostné léto uprostřed divoké přírody na břehu třpytivého jezera, ale seriózní a úspěšnou mladou ženou. Bydlí ve stylovém bytě, veškerý svůj čas tráví převážně v práci a užívá si radovánek městského života. Přestože je neustále obklopena přáteli a o partnery také nemá nouzi, nikoho si k tělu moc nepouští a do srdce už vůbec ne. Vše se ovšem změní, když jí jednoho dne kdosi zavolá z neznámého čísla. Tu se Persefona rázem v duchu vrátí o dvanáct let zpátky, na staré známé místo v Barry’s Bay. Věci se dávají do pohybu a ona se zanedlouho znovu ocitne tváří tvář svému osudovému muži Samu Florekovi, o kterém kdysi bývala přesvědčena, že bez něj nemůže žít.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Every Summer After , 2022


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
28.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Krásná romantická oddechovka se vším co potřebuje člověk číst při chmurných dnech. Na knize se mi moc líbilo střídání minulosti a současnosti. Bylo to tak dobře napsané, že se v tom člověk vůbec neztrácel a dávalo to hlavu i patu. Bylo krásné číst jak Percy i Sam rostou a jejich pouto je čím dál pevnější a vzniká mezi nimi něco více než jen kamarádství. Pár věcí mi tam roztrhalo srdce ale konec to vše zase krásně scelil a já byla nadšená. Bylo strašně super poznat Sue v minulosti, byla to naprosto skvělá postava a já jsem si ji strašně zamilovala, horší bylo číst tu přítomnost která se bohužel odehrává za chmurných okolností. Kniha nemá moc dobré hodnocení ale to mě naprosto neodradilo od toho ji koupit, díky bohu za to protože přesně takové dětství jako měla Percy když jezdila na chatu k jezeru si myslím, že by chtěl každý.

K zamyšlení:
Zradu nepřebiješ jinou zradou, to pak všechno bolí ještě víc.

Books_by_Dee
27.03.2024 3 z 5

Knihu rozhodně doporučuji jako letní oddechovku na lehátka k vodě, přesně na tenhle vibe se neskutečně hodí. Mě se kniha líbila, ale asi jsem do ní šla s moc velkým očekáváním, takže plný počet hvězd ode mě prostě dostat nemůže. Průměrná však kniha také nebyla, alePokud se vám třeba líbila kniha Léto, kdy jsem zkrásněla, tak Každé další léto by vás nemělo minout. Má to opravdu dost podobný nádech.

V knize proplouváme minulostí a současností a sledujeme, jak se z přátelství na letní chatě v Barrys Bay stala láska, avšak po náhlém zlomu (dloooouho nevíme o co šlo, až možná moc dlouho) se jejich cesty na dlouhou dobu rozejdou. Nyní po 10 letech se tihle dva znovu potkávají v místech, kde jiskra přeskočila poprvé.

Má to opravdu hezkou romantickou linku, ale mě tomu chyběl nějaký šmrnc. Zápletka se na mě táhla až zbytečně moc dlouho a pak se to celé vyřešilo/urovnalo rychlostí blesku. Nějak jsem to celé nepochopila (ruce).
Při čtení jsem si tak nějak uvědomila, že tyhle „jen romantické“ knihy už možná nejsou pro mě – potřebuju asi trochu víc akce, víc sexy a začínám mít ráda víc dark charaktery. Tohle bylo na mě moc růžovoučké.


E.T.007
17.03.2024 5 z 5

Veľmi príjemná oddychovka. V príbehu sa striedajú kapitoly zo súčasnosti s kapitolami z minulosti. Obe dejové linky ma bavili a ani trochu som sa nenudila. Páčilo sa mi sledovať, ako sa Sam a Percy zbližujú, ako sa ich kamarátstvo mení na lásku. Bolo to také milé, nenásilné a pôsobilo to veľmi prirodzene, uveriteľne.

katallinka
15.02.2024 5 z 5

Do této knihy jsem se zamilovala. Většinou se u mě romantika nedostává do nejlepších knih roku, ale tady nemůžu jinak. Dvě skvělé časové linky. Pomalý a uvěřitelný vývoj postav, které jsou velmi sympatické. Konečně postavy, které chybují! Navíc tak krásná romantická linka! Musela jsem se hodně nutit, abych si dala od čtení pauzu.

vera5841
06.02.2024 5 z 5

Předně musím říct, že mám velkou slabost pro příběhy s motivem první lásky. A tak mě ani tato kniha nenechala chladnou.
V dějové lince z přítomnosti se Persefona a Sam setkávají po letech a stále jsem se musela ptát "co se mezi nimi sakra stalo?" protože chemie mezi nimi stále funguje.
V linkách z minulosti Percy vypráví o tom, jak se se Samem seznámili a jak prožívali společné prázdniny rok po roce. A stále je tu ta otázka "co se stalo?"
Je to překážka, kterou by mohli po letech překonat? Nebo je to něco tak špatného, že to jejich vztah rozbilo už navždy?
Horská dráha plná emocí na pozadí nádherného prostředí vesničky u jezera.

Mandlevest
27.01.2024 4 z 5

Trocha romantiky nikdy neuškodí a v této knize se jí dočkáme, zejména ve vzpomínkových kapitolách, v moc pěkné podobě. Dala jsem na nadšená hodnocení mých oblíbených a dobře jsem udělala. A jak jsem psala výše, zejména vzpomínkové kapitoly , kdy nám autorka dala možnost poznat Percy, Sama a nakonec i Charlieho určitě pomohly k tomu, aby ta současná linka zmírnila klišé, které zákonitě občas muselo vykouknout. A taky se, dle mého, povedla zejména prázdninová atmosféra malého, kanadského městečka v lůně přírody, to bylo moc fajn. A navíc, kniha se opravdu pěkně čte, příběh vás chytne a vy si budete, spolu s hlavní hrdinkou, přát, aby vše dopadlo jak má. 4 a půl * a autorku si určitě nechám v hledáčku, v rámci romantického žánru moc pěkné čtení.

Kenan
26.01.2024 3 z 5

Sam a Percy se znají od svých 13 let. Prožívají spolu každou chvilku po celých 6 let, kdy Percy přijede z města na chatu k jezeru se svými rodiči. A pak nastane zlom, kdy se něco stane a Sam s Percy se vidí až po 12ti letech. Celou knihou směřujeme k tomu, co se před těmi 12ti lety stalo, co oba mladé lidi na tak dlouho rozdělilo.
Vidím tady na Databázi výborné hodnocení, proto mně mrzí, že já musím říct, že za mně byla kniha spíš zklamání. Možná kvůli vysokým očekáváním. Některé momenty byly super. Třeba jak se oba hlavní hrdinové dokázali spolu bavit upřímně naprosto o všem, např. i o změnách svého těla v dospívání nebo jak se už dokonale znali. Tohle bylo roztomilé. Ale i když mně na konci něco překvapilo, tu hlavní zápletku jsem odhadla brzy. Příběh se odehrává většinou v krásném prostředí přírody u vody, ale na mně se to bohužel vůbec nepřeneslo. Sam i Percy byli sympatičtí, ale jejich city a pocity se mnou ani nehly. A to jsem obvykle velká plačka :). Myslím, že mi nesedl celkový styl psaní autorky.

Ivka14
25.01.2024 4 z 5

Toto letní příběh o přátelství, lásce, chybách a odpuštění. Vypráví se ve střídavých časových obdobích – během pubertálních let Percy a Sama, kdy se potkali a zamilovali se, a poté 12 let po skončení střední školy, kdy je od sebe oddělila obrovská chyba.

Líbilo se mi vidět, jak se jejich vztah vyvíjel během šesti let, roztomilé okamžiky a úzkostné dramata dospívajících bylo hezké.

Ale velké odhalení zápletky se mi moc nelíbilo. Radši bych byla, kdyby se stalo něco jiného a také mám pocit, že řešení bylo nakonec uspěchané a vlastně jsme nijak víc do hloubky neviděli vyřešení problému.

3,5*

jeny-v
21.01.2024 5 z 5

"Zradu nepřebiješ jinou zradou, to pak všechno bolí ještě víc."
Už dlouho jsem si nepřečetla tak hezky napsaný romantický příběh ze současnosti. Premiéru kanadské spisovatelky hodnotím plným počtem. V knize se střídají vzpomínky a současnost ve zpovědi třicetileté Percy. Román o přátelství, které se zrodilo o prázdninách před sedmnácti lety u jezera Kaminiskeg a katastrofou, po níž nezůstal kámen na kameni. Čtení pobaví, dojme i donutí k zamyšlení a úžasné na tom je, že to všechno prožíváte spolu s Persefonou, Samem, Charliem, Delitah i Chantal až do poslední stránky.
Charlie: „Percy je lepší. Persefona zní poněkud snobsky a taky se tak jmenuje kdekdo.“
Sam: „Asi bys byla překvapená, jak málo jsem se ve skutečnosti změnil, Persefono Fraserová."
Delitah: „A nepřej si mě nudit, Persefono Fraserová, jinak se s tebou přestanu kamarádit.“
Chantal: „To snad nemyslíš vážně, Persefono Fraserová! Nemůžeš mi posílat zprávy, že potřebuješ pomoc a že se mnou musíš okamžitě mluvit, a pak mi nezvedat telefon!"
Charlie: „Persefono Fraserová,“ praví, když se zase odtáhne, „no konečně, už bylo kurva na čase.“

recenzienika657
20.01.2024 4 z 5

#kazdedalsileto #carleyfortune @red.readiiing.hood

Ďakujem za štafetu @freya_zlaskykpribehum , vďaka nej som sa dostala k debutu od autorky Fortune - Každé ďaľšie leto. Ja som čítala v cz, ale nájdete ju aj v slovenskom preklade.
Celkový príbeh bol pekný aj keď v podstate predvídateľní od začiatku až dokonca. Ja som dúfala, že to autorka zauzlí, alebo prekvapí naozaj niečím wau. Napr. Na začiatku som si myslela, že Sam bude na vozíku. Persy mala celý čas výčitky a autotka ma držala v napätí. Poviem, že len vďaka tomu som ju dočítala, aby som vedela, čo tak strašného spravila...

Príbeh je o spriaznených dušiach, hľadaní seba samého a o chybách, ktoré sa nedajú vrátiť späť... celkovo pekný príbeh a musím povedať, že som autorke to všetko verila a išlo mi hlavou, že čítam jej príbeh.



#chataprijazere #odpustenie #priatelia #najlepsipriatelia #laska #booklover #bookstagramsk #bookstagram #bookstagrammer #stafeta #recenzianik

Aja39
15.01.2024 5 z 5

Knížka mě úplně dostala. Příběh je krásný a taky mě rozbrečel emoce úžasné.

_čtenářka_
04.01.2024 4 z 5

Moc pěkný příběh o tom, jak se do sebe dva nejlepší přátelé zamilovali. Líbilo se mi, jak autorka popsala dospívání hlavních postav, a atmosféra, která byla vážně jedinečná. Moc pěkná četba na odpočinek u vody.

maluck
16.12.2023 3 z 5

Čistě romantický příběh o Persy a Samovi, kteří se seznámí jako děti a tráví spolu každé léto, než se mezi nimi něco pokazí. Přestanou se spolu stýkat a nakonec i komunikovat. Po 12 letech se při jedné události opět setkají. Kapitoly střídající minulost a přítomnost postupně posouvají děj k závěrečnému odhalení, co se kdysi stalo. Vytkla bych ale na můj vkus příliš dlouhé kapitoly, které někdy tvořily až nudné pasáže a konec by mohl být zpracován lépe.

Ála1968
09.12.2023 5 z 5

Tak tohle je tak krásně napsané.Pro romantičky jak dělané.Konec jsem samozřejmě obrečela

milito999
01.12.2023 5 z 5

Opravdu je nemožné tuhle knihu odložit! Kniha o dětské lásce, zradě a odpuštění. Jak sama autorka říká - chtěla napsat knihu o tom, že je normální, když člověk něco pokazí , ale nakonec se ze všech sil snaží udělat všechno pro to, aby to napravil.

Nádherný příběh Sama a Percy. Ještě dlouho ve mně bude kniha rezonovat.

michaela5515
27.11.2023 5 z 5

Myslela jsem si, že to bude stát za to a nemýlila jsem se. Bylo to přesně takové, jak jsem si myslela. Milé, smutné, vtipné, žhavé. Sam i Percy si mě získali hned na začátku prvního léta. A každé další léto mě bavili víc a víc. Tolik promarněných let, jen aby se našli znovu a zjistili, že nejsou kompletní, pokud nejsou spolu..

eliska2126
26.11.2023 4 z 5

Každé další léto je milý oddechový romantický příběh, na který jsem viděla spoustu nadšených recenzí. Proto byla má očekávání opravdu vysoká. Kniha se mi ve finále líbila, ale...

Napřed bych určitě začala tím, co se mi líbilo a to střídání časových linek. Sledujeme totiž jak přítomnost, tak i minulost a to všechna ta léta, která Persy se Samem prožili. Bylo fajn, že jejich minulost nám nějakým způsobem objasňovala jejich chování v přítomnosti. Zároveň byl skvělé vidět i vývoj hlavních postav, co je formovalo a měnilo.
Hlavní hrdiny jsem si už od začátku oblíbila. Jsou fajn a ničím mi nevadili. Jen bych možná uvítala info i o tom, co se dělo mezi posledním zmíněným létem a přítomností.
Příběh je psát určitě čtivě. I když musím přiznat, že ze začátku jsem se do toho nemohla moc dostat, ale potom jsem četla pořád.

Trochu mě zklamalo to velké odhalení. Napadlo mě už tak v půlce knihy a trochu jsem doufala, že k něčemu takovému se autorka neuchýlí, nicméně stalo se a já čekala něco víc. Taky bych spíš uvítala nějaké postupně odkrývání, ne, že to na nás autorka vybalí všechno najednou na konci. Pořád jsem byla v napětí a pak taková nálož.

Knihu bych hodnotila jako fajn letní čtení, i když nejsem fanouškem velké zápletky, i tak si myslím, že by se vám mohla líbit!

Majulle
22.11.2023 5 z 5

Knihu jsem dostala náhodou a okamžitě jsem se začetla. Řekla bych že je to nejlepší kniha co jsem v tomto roce četla, plná lásky, zrady a emocí. Něco mezi Collen Hoover a Nicholasem Sparksem.. V knize se střídá minulost a přítomnost a je prostě nádherná! Hrozně mě mrzí že už sem ji dočetla hlavní postavy jsem si hned oblíbila a doufám že autorka napíše další knihy!

MAU256
19.11.2023 5 z 5

"Miluju tě," zašeptá. "Nikdy jsem nepřestal."

Krásná kniha - první přátelství, láska, zrada, odpuštění. V knize je popisován příběh v přítomnosti a minulosti. Percy a Sama jsem si ihned oblíbila. Důvod jejich odloučení jsem tak trošku tušila, bylo mi z toho smutno. Ale nakonec vše dobře dopadne. Pro romantické dušičky knížku určitě doporučuji.

veronika4937
13.11.2023 5 z 5

Miluju knížky o takové té osudové lásce, lásce z mládí, která třeba úplně nedopadla, ale ten cit kdesi hluboko zůstal. Příběhy, ze kterých dýchají emoce, u kterých úplně zapomenu, kde jsem, a prožívám každou situaci společně s hlavními hrdiny. A přesně taková je knížka Každé další léto.

Percy mi byla od začátku sympatická a do Sama jsem se zamilovala stejně, jako ona. Ohledně toho, co se mezi nimi stalo, že se jejich cesty rozdělily, jsem měla teorii, ale netrefila jsem se. Hrozně se mi líbilo, jak mě autorka dokázala udržet v napětí až do konce. Byla to jedna z knížek, které jsem vůbec nechtěla odkládat.

Za mě velké doporučení pro všechny romantické duše. Za okny už sice naplno řádí podzimní plískanice, ale příběh Percy a Sama vás zahřeje.

Štítky knihy

přátelství láska léto pátrání v minulosti srdce

Autorovy knížky

2023  87%Každé další léto

Kniha Každé další léto je v

Právě čtených5x
Přečtených171x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených19x
Knihotéce166x
Chystám se číst222x
Chci si koupit41x
dalších seznamech9x