marky2558 marky2558 komentáře u knih

☰ menu

Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Skvělá kniha! a myslím si, že by to měla být povinná četba nejen pro mámy ale i pro táty, aby pochopili, jak moc důležití jsou..

18.03.2024 4 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Darcy se vším všudy. Věděla jsem, že mě to bude bavit, že tam budou sem tam nějaké klišé. Některé věci šly předvídat - např. Aidan. Malinko mi to připomínalo sérii Černé zimy ale dost mě bavilo, že se děj odehrává pod vodou a sem tam jsem se přistihla, že zadržuji dech :-) zařazuju do sbírky.

25.01.2024 4 z 5


Příhody soudního patologa Příhody soudního patologa Hans Bankl

Vcelku zajímavá kniha, ve které se popisují vraždy a smrti na x způsobů. Pro někoho, koho takové věci zajímají a nedělá se mu z nich zle - doporučuji. Ke konci mě ale kniha už celkem nudila a byla jsem ráda, že jsem ji zvládla dočíst.

16.01.2024 3 z 5


Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

(SPOILER) Všem, kteří mají rádi knihy z 2. světové války, čtou příběhy o holocaustu, bych tuto knihu doporučila. Protože málokde se už pak píše co bylo dál.. Arabové x Židé..tato bitva se bojuje už tak dlouho a bohužel to nemá konce..
Místy mě kniha malinko nudila, na druhou stranu informace v ní byly vyčerpávající a pravdivé, autor si dal záležet.

K milostné lince můžu říct jediné..chudák Jannek..tolik si zažil a na poslední straně taková rána, lituju života, jaký bude po tomto žít..

14.01.2024 3 z 5


Sloní paměť Sloní paměť Alex Lasker

Velmi dojemný příběh. Několikrát ukápla slza. Bude se líbit každému, kdo miluje zvířata.

12.12.2023 4 z 5


Domů ze slunečných stepí Domů ze slunečných stepí Uri Orlev (p)

(SPOILER) Zajímavý příběh, dozvěděla jsem se spoustu nových informací z druhé světové války ale z jiného státu a z jiné perspektivy. Velice mě udivilo, jak na pohodu to děti všechno celé zvládly ale taky přístup maminky, která si pak našla přítele a prostě se vdala a dětem to jen tak oznámila. Možná to v té době bylo normální...

30.10.2023 3 z 5


Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

(SPOILER) Zajímavá kniha, nebude asi patřit mezi mé nej ale možná si ji ještě jednou přečtu. Oceňuji námět, ještě jsem o válečných nevěstách neslyšela. Každopádně to ve finále byla prostě typická lovestory, což možná, kdyby se s svým mariňákem nikdy již nepotkala a nebo trošku jinak třeba později, možná by to na mě více zapůsobilo..

09.10.2023 3 z 5


Malenčí Malenčí Hana Kavurová

Vlastně nevím, co si o celé knize mám myslet. Některé chvíle jsem opravdu měla husí kůži, což se mi už moc často nestává ale i tak jsem buď některé věci nepochopila nebo si nespojila, zkrátka mi to přišlo trošku zmatené. Nicméně samotná podstata příběhu si mi líbí.

23.09.2023 2 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

První zkušenost s Colleen Hoover a rozhodně ne poslední. Knihu jsem přečetla doslova jedním dechem. Byla jsem dojatá, naštvaná, smutná..skvělý přiběh.

19.09.2023 5 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Zajímavé čtení, dokonce mě ani do poslední chvíle nenapadlo uvažovat, že by vrah mohl být zrovna ten člověk, měla jsem tipy na jiné dva lidi :-) Smutný příběh ve kterém se odráží určitá krutá realita.

18.09.2023 3 z 5


151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Je mi to strašně líto ale tato kniha od Lucky Kutrové mě nebavila.. bohužel, moc věcí se opakuje, nic moc nového jsem se nedozvěděla..Lucku mám moc ráda, ráda ji sleduju ale bohužel, do čtení jsem se musela strašně moc nutit..

04.09.2023 2 z 5


Hříšník Hříšník Amanda Stevens

Bohužel jsem s při koupi knihy nevšimla, že se jedná o pátý díl v sérii. I tak jsem se dala do čtení, spoustu věcí jsem pochopila nebo mi postupně docvakly. Každopádně mi to celé přišlo takové..nic moc. Hlavní hrdinka mi přišla extra divná.. hlavního padoucha jsem odhalila víceméně skoro hned. Další díly číst nebudu.

29.08.2023 2 z 5


Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Typická červená knihovna a vlastně proč ne. Celé mě to bavilo, uvěřitelné to teda nebylo skoro vůbec ale co. Letní čtení a hloupé to taky úplně nebylo.

23.08.2023 3 z 5


Mezi krásou a ošklivostí Mezi krásou a ošklivostí Bryn Greenwood

Skvělá kniha. Miluju nové, zvláštní a netradiční příběhy a tohle byl jeden z nich. Kniha mě chytla a nepustila na Wavy a Kellena jen tak nezapomenu.

03.08.2023 5 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Mnoho lidí, je asi na paní Třeštikovou vysazení..mě to opravdu nepřišlo tak strašné a tak moc skandální a extrémně vulgární. Ano, bylo to jiné, bylo to sprosté, bylo to syrové a kruté ale mělo to nápad. Přečteno velmi rychle, nechtělo se mi knihu odložit a nemám důvod dávat špatné hodnocení, protože pro mě kniha splnila to, co měla - fajn strávený čas, zapojení do příběhu a nenudila jsem se.

31.07.2023 4 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Čekala jsem něco víc..dost věcí mi přišlo přestřelených a zbytečných - obzvlášť v závěru. Na vraha jsem tipovala už někdy těsně před půlkou a potvrdilo se mi to.

24.07.2023 3 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Zajímavá kniha, nečetla se mi úplně lehce, asi špatné období. Ale odnesla jsem si pár poznatků, které nejspíš budu praktikovat v reálném životě.

21.06.2023 3 z 5


Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Velmi čtivé, skvěle popsané případy. Za mě super ale nic pro slabší povahy.

06.06.2023 5 z 5


Neviditelné kořeny Neviditelné kořeny Hynek Čapka

Kniha se mi moc líbila, ač ze začátku mě nechytla, tak jak bych si přála ale od půlky knížky jsem se od ní nemohla odtrhnout.

Příběh mi dovolil zavzpomínat na věci, na které jsem skoro zapomněla. Například jako malá jsem si vždy na starém Prioru ve Zlíně přála jezdit výtahem ale bála jsem se paní, která výtah obsluhovala :-)

Konec byl možná opravdu až moc idylický ale nic z toho co bylo napsáno, nemuselo být nereálné. Dokonce jsem se dívala na staré záběry z bombardování Zlína a opravdu to celé odpovídalo.

Dávám tedy plné hodnocení a určitě se ke knize opět za pár let vrátím.

05.06.2023 5 z 5


Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Milá knížka, přečtená během dvou dní. Ke konci u příběhu matky s dcerou jsem byla i dojatá. Jen si myslím, že celý ten koncept by šel využít lépe, více knihu obsáhnout, přeci jen cestování časem se dá pojmout x způsoby a tento je velmi výjimečný.

22.05.2023 3 z 5