151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem

151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509095/151-pribehu-na-stezce-ceskemmBDCWu-B7E-.jpg 4 163 42

Lucie ve svých předešlých knihách popisovala krásy evropských stezek a náročnou Pacifickou hřebenovku. Tentokrát se však zaměřila na něco, co máme mnohem blíže. Na Stezku Českem. Pojďte si projít celou naši krásnou republiku a užít si přes 2000 km po českých kopcích a malebných vesničkách. Lucie je postrach ulice a na jejích cestách nikdy nechybí krizové situace, jež však většinou zvládne vyřešit s humorem, který jí není cizí. Uvidíte, kolik láskyplných lidí na cestě Lucie potká a s kým vším se seznámí. Na cestu s Lucií vyráží její největší parťák – sibiřský husky Marvel. Ale nebude jediný, kdo se k ní připojí. Nechá se zase ukecat brácha, který nesnáší šlapání do kopců? Přijedou kamarádky s dětmi? Připojí se 12letá holčička, která všem vytře zrak? Bude se partnerovi Lůcy stýskat více po Marvelovi, nebo po ní? Přijede i Marvelův tatínek? Kamarád, co miluje lezení a nesnáší chození? Kámoška s dalším huskym? Náhodní kolemjdoucí z přednášky? Guru lásky? Marvel: Je jedno, kam jdeme, hlavně že má matka kapsy plné kokin. Za to ji většinou nechám spát v mém stanu a na mé karimatce. V mém spacáku. A Honzovi se vždycky stýská více po mně.... celý text

Přidat komentář

bigbabe
22.04.2024 1 z 5

Asi jsem četla stylově mnohem lepší cestopisy, ať už pěšky, autem, koněm, tuktukem, po Čechám, Evropě, světě. Ano, cestování není jen o pohodě a všechno není růžové, ale jsou autoři, kteří i negativa umí popsat, že se to dá číst. A to jak vesele nebo smutně, ale tohle je jen ufňukané a pořád a pořád dokola. Měla jsem docela problém to dočíst.
A také, že autorka na stará kolena ... to je mi proti srsti, nikdy jsem toto neříkala a ani teď neříkám.

MLNVNK
11.03.2024 odpad!

Nechápu kdo z téhle ženské udělal takovou modlu. Plus mínus od půlky knížky o PCT mi byla nesympatická, ale zkusil jsem ještě Stezku Českem. Posun ještě o něco níž.
- O SČ se nedozvíte skoro nic. Jsou to "Příhody přiblblé pejskařky".
- Überpejskařky! Nesnáším, když se pejskař vžije do role rodiče a nazývá se "mámou". Pes na prvním místě! Z představy, že se mnou spí v posteli pes (a že mi pak třeba olízne ksicht) je mi zle... (...brrr).
- Ufňukaná, sebestředná, růžová fiflena, kterou každý miluje, zná jí z Instáče a udělá pro ní cokoliv... (...brrr).
- Bez Instagramu do přírody ani ranu! Jsem online? (...brrr).
- Honzu nechápu.

(PS...a navíc mi připomíná Jacka Nicholsona v Batmanovi)


Jenny46
29.02.2024 4 z 5

Fajn počtení...
Ideální kniha na plánování dovolené zajímavých míst, objevování krásy u nás..
Na doporučení táty, který má přečtený všechny knihy od Lucky a hodila se mi kniha i do výzvy.
Oddechové čtení

leona223
22.02.2024 5 z 5

Moje třetí a opět skvělá, čtivá, upřímná. Líbí se mi styl vyprávění, kniha je pro mě velkou inspirací.

natalk.a_0
10.02.2024 5 z 5

Kniha je skvělým průvodcem pro ty, kteří chtějí objevovat krásy České republiky a poznat její bohatou historii. Určitě ji doporučuji všem, kteří mají rádi kombinaci příběhu a cestování.

sarekaslukova
03.02.2024 4 z 5

Kniha byla vážně čtivá, sedla mi i do mého druhu humoru, takže jsem se celkem často u čtení smála. Jediné co mi vadilo bylo moc upřímné hodnocení míst, která se autorce nelíbila, dělalo to na mě dojem takový, že tam se radši podívat ani nechci.

Winster
28.12.2023

*Na stezce asfaltem*
Uf, tak to jsem necekal. Takovej zacatek..:/ trosku me to zklamalo. Je teda pravda, ze rodice popletli darek a místo prvni knihy mi pristala tahle. Lucka se hrozne moc snazi psat a ono ji to moc nejde:/. Ocenuji jeji lasku k horam, ktera je zjevna. Nediv se ze se te lidi ptaji na prednaskach jakto, ze muzes trajdat po horachon nekdo v Aši musi slouzit nocni. Prvni stranky jsou takove holcici, prekousano a jedeme dal. Zacatek a vlastne i pokracovani je takove fnukaci az moc od 90 stranky zacnete nenavidet slovo asfalt. Pamatuju si na ucu ze zakladky: Kdyz pisete sloh, tak neopakujte slova s tady?

Bara52
27.12.2023 5 z 5

Miluju Luciny zazitky. Cetla jsem vsechny jeji knizky, u vsech jsem se dost nasmala, a do puntiku sdilim jeji nazory na chozeni po asfaltu, odpadky a individua nachazejici se v horach pobliz silnic a lanovek. Knizka pro me navic je inspiraci videt ruzna mista v CR, ktera jsem neznala. Za me nejstoprocentnejsich 100 %. Knizku jsem mela z knihovny, ale tak se mi libi, ze si ji koupim.

Fialka78
24.12.2023 4 z 5

Moje první knížka od Lucky. Docela jsem se bavila.

Eddemi
24.11.2023 3 z 5

Stále to isté, už 3tíkrát. A mna to už neba...

kneslova
19.11.2023 4 z 5

Lucka je prostě super i s Marvelem, je vtipná a milá. Nehodnotim literární kvalitu , není to román

simona8022
26.10.2023 5 z 5

Třetí v pořadí růžovek, jako oddechové čtení v průběhu léta, jako nalákání na podobnou pouť, jako fotokniha - splnila kniha i Lůca očekávání :)

burg
20.10.2023 4 z 5

Výzva 2023 - Kniha poprvé vydaná v roce 2023. Lucká má ohromný dar vypravěčství. A to takový, že se nemůžete dočkat toho, až knihu dočtete a budete si moci sbalit krosnu a aspoň na pár dní někam vypadnout. Bohužel na druhou stranu knížce dost ubírají na čtivosti zdrobněliny (které se dají celkem pochopit, ale po několika stech stranách už fakt vadí) a hlavně větná skladba. Ten, kdo přepisoval slova nahraná na diktafon (jak Lucka v závěru knížky píše) by se měl nad sebou fakt zamyslet.
Jakožto každý správný Jihočech (navíc novohradský) jsem vrněl blahem, když se Lucka zmiňovala o místech, kde už jsem byl minimálně stokrát - Kraví hora, vodopád v Terčině údolí...
Takže Lucko díky, jdu si sbalit a zase někam vyrazím. A samozřejmě i s mým borderákem Argem :)

marky2558
04.09.2023 2 z 5

Je mi to strašně líto ale tato kniha od Lucky Kutrové mě nebavila.. bohužel, moc věcí se opakuje, nic moc nového jsem se nedozvěděla..Lucku mám moc ráda, ráda ji sleduju ale bohužel, do čtení jsem se musela strašně moc nutit..

petule22
18.08.2023 2 z 5

Za mě malinko zklamání. Autorku a zvláště její humor mám moc ráda, ale oproti dvou předchozím dílům, které byly velice čtivé je tento výrazně slabší.. Také po přečtení této knihy budete alergičtí na slovo ASFALT - ověřeno.

Ebeca
17.08.2023 odpad!

Kniha z Pacifické hřebenovky byla čtivá, z Evropy už moc ne a tohle je jedna velká hrůza. Klidně by se to mohlo jmenovat "Slepice na čundru" a nešlápli byste vedle. Teda, ona nechodí na čundry, ona "hajkuje". Pokud si chcete přečíst cestopis o Čechách, s touhle knížkou totálně šlápnete vedle. Nedozvíte se totiž skoro nic. Pokud si chcete přečíst deníček jakési holky, která jí se psem z jednoho talíře, je to knížka pro vás. O místech, které prochází, vlastně vůbec nepíše, píše o psovi, o tom, jak strašně miluje svého přítele - zase, s kterým už není - zase, (ze slova "zapuclíkovat se" nebo "zalžičkovat se" mám totální osypky, je to tam snad padesátkrát), o tom, že nemá ráda komáry, asfalt, co měla k snídani, co k obědu, co pila, co nepila, co si dala k večeři, že neměla večeři. A to pěkně každý den! Naprosto nic neříkající a únavné. Fotky hezké. Chcete vidět, jak vypadá krajina na stezce Českem? Nedozvíte se. Na všech fotkách je ona nebo pes nebo ona, pes a cizí lidi, u kterých stejně moc nepoznáte kdo je kdo a v paměti nezanechají sebemenší stopu.
Všechno podávané stylem slohovka na základní škole. A samozřejmě nesmí chybět básnička! Pokud máte rádi poezii, přeskočte ji. Stejně jako v předchozích knihách.
Doporučuji si přečíst Ziburu. To má alespoň nějakou úroveň a něco se dozvíte. Jo a taky se zasmějete. Tahle knížka by měla být vtipná. Není.

Ivanka.dc
14.08.2023 5 z 5

Musim rict, ze Lucky humor me bavi, nachazim v nem jistou podobnost s tim mym. Uz treti knizka, precteno jednim dechem:-)

Eli1
12.08.2023

Lúcu, mám hrozně moc ráda, sleduji ji na Instagramu a velmi mě inspirovala. Předchozí knihy se mi moc líbily, ale tuhle jsem nedočetla, nebavila měnevím, čím to bylo, ale prostě mi tam něco chybělo. Knížky jsem vždy hltala, ale tady jsem se do čtení musela nutit. Fotky jsou samozřejmě krásné a starší knížky vřele doporučuji.

Mawe
10.08.2023 3 z 5

První půlka je nudná a chtěla jsem proto knihu několikrát odložit. Druhá půlka je ale taková, jak od Lůcy čekáte. Vtipná, snadno se zaberete do čtení.
Krásné fotky v celé knize.

Jen je nutné si zvyknout na to, že v každé větě je jedno ze slov "fakt, takovéto, trošičku" a někdy je to tam tak často, že to dost ruší od čtení. Některé vtipy, opakované každé tři strany, se také stávají spíše trapné, než humorné. Příště by to po Lucce měl někdo přečíst a udělat drobné škrty, kniha by tím dle mě jen získala. Na přečtení je fajn, do knihovny bych si ji nezařadila.

knihveru
26.07.2023 4 z 5

Kniha je poměrně obsáhlá. Je třeba počítat s tím, že Lůca si jede svoje, takže se smiřte s tím, že Marvel je téměř na všech fotkách a zmínky o něm jsou snad v každé třetí větě. Nejvtipnější byla pasáž s bráchou. Nelíbilo se mi, že si to Lucka v závěru ulehčovala + nějaké další věci, ale to je její věc :)

Štítky knihy

husky česká příroda

Autorovy další knížky

Lucie Kutrová
česká, 1992
2019  87%151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem
2021  81%151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem
2023  83%151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem
2023  78%151+ nápadů na můj bucket list

Kniha 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem je v

Právě čtených23x
Přečtených227x
Čtenářské výzvě76x
Doporučených8x
Knihotéce96x
Chystám se číst132x
Chci si koupit48x
dalších seznamech4x