marketa.ul marketa.ul komentáře u knih

☰ menu

Severka Severka Nina Špitálníková

Četla jsem v podstatě hned po vydání. Sama se o život v KLDR velmi zajímám, proto pro mě byla kniha jasnou volbou. Vlastně nevíte, jestli s hlavní hrdinkou sympatizovat nebo ne.. Jen je jasné, že nic není černobílé.. Co mi brání plnému hodnocení je to, že pokud by byl příběh delší aspoň o pár stran, byl by to pro mě lepší čtenářský zážitek a dokázala bych si více vybudovat vztah k postavám.

29.04.2024 4 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Anna je dívka, ze které se v průběhu děje stává opravdu silná žena. Kdyby ale kniha měla třeba o 50 stránek více, myslím, že by to jen a jen pomohlo. Takhle mi vše přišlo řešené povrchově. I přesto se mi příběh líbil.
Autorka píše čtivě, určitě se pustím i do dalších jejich knih.

29.04.2024 4 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Bohužel, tohle nebyl příběh pro mě. Nerozumím tomu nadšení, které se kolem knihy točí.
Dvě hlavní postavy - Daisy a Billy - jsem si za celou dobu nebyla schopná oblíbit, aby mi vlastně záleželo na tom, jak to s nimi dopadne. Tady tohle předbíhání, kdo je lepším skladatelem atd.. absolutně mě to nebavilo.
A chemii, kterou autorka chtěla vybudovat, jsem necítila ani z rychlíku.
Víc mě zajímaly příběhy “vedlejších postav..
Kniha se mi četla velmi pomalu, asi to bylo i tou formou rozhovoru.
Hodnotím necelými 3*. Nad 2 to právě vynesla jedna vedlejší dějová linka, která mi naopak přišla velmi uvěřitelná.

21.04.2024 3 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Asi jsem jediná, ale za mě bohužel jedno velké klišé u kterého jsem opravdu čekala na konec. Nejsem asi cílovka. :-)

19.04.2024 2 z 5


Útes Útes Nora Roberts

Hodnocení možná pomáhá i to, že jsem nikdy nečetla příběh z tohoto prostředí. Mělo to všechno - romantiku, dobrodružství a ztracený poklad. Komentář píší zpětně a pamatuju si, že to byla po dlouhé době knížka, která mě vytáhla z čtecí krize.

19.04.2024 4 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Silný příběh. Obzvlášť pro čtenáře ze země, kde komunismus byl také, je to nějakým způsobem osobní. I když to zde při pádu režimu vypadalo jinak.
Jsem ráda, že autorka přibližuje tyto historické události i čtenářům po celém světě. Na tyto události by se totiž nemělo zapomínat, ba naopak pořád dokola připomínat.

19.04.2024 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Konec jsem nečekala, nakonec to bylo jinak, než se zdá. Prostě Shari, je má oblíbená :-)

19.04.2024 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Asi jsem přes veškerý ten “hype čekala více a hlavně jiný příběh. Když si přečte čtenář anotaci, netuší, kam ho vlastně příběh zavede. Nic to nemění na tom, že kniha se čte dobře a ať už je Evelyn jakákoliv, prostě ji začnete fandit.

19.04.2024 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Ať už se o této knize napsalo a řeklo cokoliv, paní Mornštajnové se musí nechat, že psát a vtáhnout vás do děje prostě umí. A i když mi čtení místy nedělalo dobře, nemění to nic na tom, že jsem knihu přečetla jedním dechem.

19.04.2024 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Za mě zatím nejslabší příběh od této autorky. Přijde mi, že to bylo celé přitažené za vlasy a ten konec.. ten mi přišel zbytečný.
Shari Lapena ovšem pořád píše dobře, to se ji musí nechat. Příběh ubíhá a ani vlastně nevíte, že čtete.

19.04.2024 3 z 5


Daleko od stromu Daleko od stromu Robin Benway

Asi jsem nebyla cílovkou této knihy. Četlo se pěkně, ale znovu bych se do knížky pustit nepotřebovala.

17.04.2024 3 z 5


15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Komentář píši hodně dlouho po přečtení, ale jedno ve mě stále zůstává. Jak skvělá tato kniha byla, světového formátu a co si budeme.. Kdyby autor bydlel v zahraničí, byl by to bestseller. Alespoň za mě! Autor se neštítí ničeho a to já ráda.. Škoda, že ani u nás není kniha známější a více propagovaná. Určitě si to zaslouží!

17.04.2024 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

No.. dokonalá Kya, která se sama vše naučí a přes nepřízeň osudu je velmi úspěšná... Jsem ráda, že jsem knihu přečetla, ale za mě si tento příběh nezaslouží tak vysoká hodnocení, jaké má. :-)

17.04.2024 3 z 5


Carrie Soto se vrací Carrie Soto se vrací Taylor Jenkins Reid

Komentář píšu pár dní po přečtení a původní 4 hvězdičky opravuji na 3,5 *. Bohužel, možná to knížka schytala tím, že můj výběr dalších knížek ke čtení mi prostě sedl více.
Tenisové prostředí mám ráda, baví mě. Ale hlavní hrdinka mi nebyla sympatická. Postupem knihy jsem si k ní vybudovala lepší vztah, ale nic to nemění na tom, že příběh a návrat Carrie Soto k profesionálnímu tenisu mi přišel trošku pohádkový.

17.04.2024 3 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Tohle mě bavilo. Styl, jakým Shari Lapena píše, mi naprosto sedí. Krátké, svižné kapitoly. Nic tam není navíc, vše zapadá. Člověk má více teorií, které se mu postupně během vyprávění selektují. Neustále zatajování plných informací policii ze strany hlavních hrdinů mi sice trošku vadilo, ale na druhou stranu... Kdyby nikdo nelhal a neměl co skrývat, neměli bychom co číst. :-)
Aktuálně už mám nachystanou další knížku od autorky a velmi se na ni těším! Za mě palec hore!

17.04.2024 4 z 5


Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Kniha o tom, jak jedna chyba dokáže ovlivnit život nejen vám, ale i lidem ve vašem okolí. Za mě má ale těžko uvěřitelný závěr. Díky čtivosti dávám 4 hvězdičky.

17.04.2024 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Hypotéze lásky jsem se dlouho vyhýbala. Velký poprask, který kolem knížky byl, mě spíše odrazoval. Ale když přišel ten správný čas na čtení, bylo to krásné pohlazení na duši. Culila jsem se, fandila hlavním hrdinům. Na konci bylo trošku klišé, co si budeme :-) Na romantické příběhy nejsem, ale asi jsem to zrovna v ten moment (a po hordě přečtených psychothrillerů) potřebovala.

17.04.2024 5 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Mé první setkání s touto autorkou. Během čtení jsem si říkala: "Tohle bude na 3 hvězdičky." Četlo se pěkně, svižně, ale některé rozhovory - obzvlášť ze začátku knihy - mi přišly zbytečně zdlouhavé a vlastně o ničem. Na 4 hvězdičky to povýšil závěr knihy, který jsem nečekala.

17.04.2024 4 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Tenhle příběh stojí za to. Ben a Fallon si získali moje srdce na prvních stránkách. Příběh je dost nereálný v hledisku toho, že by se skutečně stal, ale naprosto reálný v rámci popsaný citů hlavních hrdinů. Věřila jsem jim vše. Každý úsměv i každou slzu.

19.07.2022 5 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Poslechnuto jako audiokniha. Co víc říct než že potřebuji VÍC. Na Severní Korei je něco děsivě fascinujícího.
Těším se, až Nina vydá svou první beletrii, kterou prý aktuálně píše.

18.07.2022 5 z 5