Carrie Soto se vrací
Komentáře knihy Carrie Soto se vrací
(SPOILER)
Asi som sa zbláznila do tenisu. Aj keď mu vôbec nerozumiem. Je mi (opäť) úprimne ľúto, že toto je fiktívny svet a ja si nemôžem spätne pozrieť Carrine staré zápasy, rovnako ako to bolo pri Evelyn Hugo a jej filmoch.
Začiatok bol taký trošku nudnejší, ale Carrin návrat k tenisu bol skvelý a postupom deja sa to len zlepšovalo.
Cítila som sa ako jej najväčší fanúšik sediaci na tribúne a kričiaci z plných pľúc keď sa jej darilo. Aj keď sa nedarilo.
Veľmi som dúfala, že v závere autorka dopraje víťazstvo aj jej aj Bowovi, ale úplne šťastné konce asi nie sú moderné. Áno, rozumiem tomu posunu a Carrinej celkovej zmene, ale naozaj som veľmi verila a musela som si zakrývať záložkou stranu aby som si nevyzradila ako zápasy dopadnú. Takže som ostala ozaj trochu smutná.
A stále mi je ľúto, že tam nebola spomenutá účasť na olympijských hrách.
Avšak knihu hodnotím veľmi pozitívne. Naozaj sa mi to úprimne veľmi páčilo a zaslúžila by si väčšiu pozornosť.
Lob? Takový úder v tenise existuje, ale v knize se nejspíš myslí topspin, úder s horní rotací. Nemá někdo podobný dojem?
Myslela jsem si, že Daisy a Evelyn už nic nepřekoná, ale pro mě je Carrie Soto nová jednička!
Tenis není sport, který bych nějak sledovala, ale nahlédnutí do života a mentality vrcholových sportovců jsem si nesmírně užila.
To odhodlání, krev, pot a slzy. Wow!
Navíc jsem si Carrie hrozně moc zamilovala. Je to komplikovaná povaha a asi by jí bylo líp, kdyby nebyla tak tvrdohlavá, ale já jsem ji jako beran dokázala velmi pochopit!
V knize jsou skvělý dialogy (občas jsem se fakt smála), úžasný vedlejší postavy a celý to má spád, atmošku a prostě je to perfektní!
Ačkoliv jsem tenis nikdy nehrála, ani ho nesleduji, tato kniha je tak úžasně napsaná/stejně jako jiné knihy od této autorky/,že jsem ji přečetla s opravdovým zájmem a nadšením, jako kdybych četla o skutečně existující tenistce. Kdo miluje sport a dělá jej vrcholově, dokáže mnoho obětovat na úkor vlastního štěstí, třeba v osobním životě. Knihu mohu jen doporučit. Nepřeložená španělština , stejně, jak to nyní s nepřeloženými výrazy v knihách bývá, mi trochu vadí.
Bylo jasné, že to bude z tenisového prostředí..ale překvapilo mě, že to bylo hlavně o tenise..a bylo to strhující.. nevím, nevím jaké by bylo hodnocení kdyby hrdinka byla třeba fotbalistka......
Je to již má čtvrtá kniha od autorky a musím říct, že mě znovu nezklamala. Carrie Soto mi v Malibu v plamenech připadala dost nesympatická, přesto jsem si říkala, že jí přece jen dám šanci. A dobře jsem udělala!
Kniha je stejně čtivá jako všechny ostatní od T. J. Reid. Od prvních stránek máte pocit, že sledujete skutečnou tenisovou legendu – její dráhu, tvrdý trénink, vztah s otcem a ten neuvěřitelný drive, který ji žene vpřed. Celý příběh se mi úplně promítal před očima jako film. Ano, Carrie je pořád svá, ostrá a zpočátku rozhodně nepatří mezi nejsympatičtější hrdinky. Ale čím víc se do jejího příběhu noříte, tím lépe ji chápete. Začnete jí fandit, obdivovat její nezlomnost a možná i trochu závidět tu železnou vůli. A ano… taky proto, abyste novinářům a všem pochybovačům pořádně zavřeli pusu. :-)
Líbí se mi, jak se knížky lehounce propojují pomocí postav, ale jen tak, jako abyste věděli, že má víc knih :-) Jinak ze začátku mě Carrie teda docela rozčilovala, ale asi opravdu měla v životě hodně špatných zkušeností, jsem ráda, že se nakonec začala mít ráda a vážit si sama sebe i když nutně to nemusí být za cenu výhry :-)
Chtěla jsem vyzkoušet knihu od této autorky, takže jsem sáhla po prostředí tenisu, který mám moc ráda. Tenisu tam bylo opravdu dost, což mi vyhovovalo. Carrie mi ale vůbec nebyla sympatická a vlastně jsem jí ani nefandila. Závěr knihy jsem odhadla. Jinak to dopadnout asi ani nemohlo.
Třetí přečtená kniha od této autorky a opět velmi povedené. Nejsem žádný velký sportovní fanoušek, ve světě tenisu se neorientuji, proto mi Carrie připomínala žádné reálné osoby. Knížka byla velmi čtivá, Carrie a její povaha mi nebyla nijak blízká, ale i tak jsem jí to přála. Velmi hezky působil její vyvíjecí se vztah s Bowem, který byl fajn chlap a škoda, že nedostal více prostoru.
Od knihy jsem čekala víc. Autorku mám moc ráda a píše skvěle, ale tady mi něco chybělo. Už od začátku jsem si nebyla jistá, jestli mě tohle vůbec bude bavit. Přestože tenis mám ráda a hrála jsem ho, raději se na něj podívám, než abych o zápasech četla a v hlavě si představovala, jak míček lítá ze strany na stranu. Navíc je v knize hodně specifických tenisových výrazů, které člověk nepolíbený tenisem nemusí vůbec pochopit, a do toho spousta pasáží ve španělštině, které se mi upřímně nechtělo překládat.
Nejvíc mě bavily části mimo zápasy a kurt, jenže těch bylo bohužel strašně málo. A to je za mě škoda. Carrie mi navíc nebyla vůbec sympatická. Chápu, že to možná byl záměr, ale jejímu „uvědomění“ a otočce o 180 stupňů během zápasu s Nicki jsem tolik nevěřila.
Co naopak hodnotím kladně, je krásně popsaný vztah s otcem a později i s Bowem. To byly vlastně jediné chvíle, kdy jsem cítila emoce a ukápla mi i slza. Jinak jsem asi čekala emotivnější závěr, větší nadšení. Konec mě nechal spíš chladnou, podobně jako vystupování Carrie v průběhu celé knihy.
Z pohledu psychologie je to ale hodně zajímavé. Sledovat tu dřinu, sportovní prostředí, odvrácenou stranu slávy i samotu. Líbilo se mi i to, jak kniha ukazuje, že výchova a tlak v dětství dokážou ovlivnit naši budoucnost, a jak se tahle zkušenost promítá do celého života otce, který přišel o manželku.
Když se nad tím opravdu zamyslím, nemůžu říct, že by kniha neměla hloubku. Má ji. Jen je trochu těžší se k ní „pročíst“ a naplno ji navnímat.
Cením autorku, že dokázala tak hezky zpracovat poměrně těžké téma, ale tentokrát mě to zkrátka za srdce nechytlo.
Výborná chytrá oddechovka, která baví, i když člověk nefandí tenisu. Plusem jsou komplexní postavy, které během děje opravdu prochází vývojem, fajn poselství o srovnávání se s věkem a vlastními limity a také popisy tenisu, které ukazují, že jde o mnohem víc než je strefování se do míčku.
Královna bílého sportu Carrie Soto, je opravdu "královnou" v mnoha ohledech... Silná, tvrdá, neústupná, odhodlaná, svá...!
Přiznám se, že autorku jsem doposud neznala a na knihu jsem narazila zcela náhodně. Každopádně nelituji. Do rukou se mi dostal neotřelý příběh, který ač je pouhou fikcí, dokáže v čtenáři navodit opravdické, autentické pocity nejen k hlavním postavám... a jejich každodennímu prostředí, ale především k tomuhle tvrdému, nekompromisnímu sportu, kterým tenis bezesporu je.
V budoucnu si hodlám přečíst i jiné knihy od téhle spisovatelky.
Tahle kniha se četla sama. Krásně popsané sportovní prostředí i hlavní postavy. Carrie Soto nemusíte mít rádi, ale musíte ji minimálně obdivovat za její odhodlání a vytrvalost. Není dokonalá, ale strašně by chtěla být.
Pro perfekcionisty tato kniha skrývá krásné poselství, díky kterému se jim na konci bude dýchat o trochu lehčeji.
Další nádherný příběh z pera skvělé autorky.
Tentokrát příběh ze sportovního prostředí, opět skvěle napsaný.
Sympatické postavy, svižný děj.
Člověku se ani nechce věřit, že postavy jsou vymyšlené.
Výborně napsaný příběh, i když Evelyn Hugo to není.
Nejsem sportovec, a už vůbec nejsem soutěživý typ, natož abych někdy závodně něco podnikala. Mám k těmto lidem obdiv, že se dokáží tak vyburcovat, a denně se plně oddávat sportu, tréninku a překonávat sami sebe, ale není to můj šálek kávy. (I když takový Emil?!)
Každopádně je kniha velmi čtivá, překvapivá, a čtenář se dokáže zcela vcítit do pocitů nejen hlavní hrdinky, ale i dalších postav. Carrie není obzvlášť sympatická, ale jak ona, tak i ostatní postavy, stejně jako situace jsou výborně vykresleny a člověk si tak opravdu užije celý příběh. Asi si něco takového, ten tlak, publikum, fyzické vypětí a tolikero zklamání neumím ani představit.
Moc se mi to líbilo. Doporučuji všem.
Carrie Soto je postava, která mě hodně bavila. Tenis patří mezi mé oblíbené sporty, takže jsem si knihu užila o to víc. I když ještě víc než na tenis jako takový jsem tam cítila důraz na vztah dcery a otce, který byl bravurně vykreslený, a na ohromnou houževnatost člověka, který si jde za svým snem. Moc se mi to líbilo, ale Evelyn to u mě pořád nepřekonalo.
Tenis nesleduju,ale tahle autorka už mi jednou dokázala, že díky ní si dokážu přečíst cokoliv a o čemkoliv.
I tento příběh se četl velmi dobře a postavy mě bavily. Prožívala jsem s nimi výhru i zklamání, super napsaná knížka.
Carrie Soto se vrací
Autor: Taylor Jenkins Reid
Počet stran: 380
A jde si pro své vítězství
Carolina - Carrie je světoznámá tenisová legenda, vyhrála 20 důležitých turnajů a stala se nejlepší tenistkou všech dob.
Carie trénuje její tatínek, býval vynikající tenista a do své dcery vkládal veškeré naděje, úsilí, píli a cíle. Javier odmala učí Carrie lásce k tenisu, bere ji sebou na kurt a postupně jí předává všechny své poznatky o tenise a později ji i trénuje a i díky němu je legenda.
Když byla Carrie malá, zemřela její maminka a tatínek to neunesl, uzavřel se do sebe a byl z toho na dně, pak se pomalu snažil opět fungovat a nejvíc mu pomohlo učit tenis svou dcerku. Carrie je na kurtech jako doma, téměř nic jiného než školu a tenis nezná. Jsou pořád spolu, pyšný trenér a vynikající studentka, takový malý tým.
Carrie je tenisem posedlá a ještě více vítězstvími, snaží se co může, aby vyhrála co jde a když se nějaký zápas nepodaří, zdokonalují s tatínkem taktiku, přidají trénink a řeší konkrétní problém.
,, jednoho dne budeš jedna z nejlepších tenistek na světě,,
Carrie se přezdívá válečná sekera, jde nelitostně za výhrou a její odhodlání a píle jí získávají jednu cenu za druhou, je nezastavitelná a vyhrává vše co jde.
Každý sport si, ale vybírá svou daň a tenis není výjimka.. Carrie je 31 a to znamená, že to nejlepší co se týká sportu už má za sebou, už by měla jít do sportovního důchodu, ale o tom nechce ani slyšet.. Zradí ji koleno a odchod je nevyhnutelný.
Carrie je královna tenisu, nejlepší v dějinách, drily v dětství se vyplatily.
,, byla jsem tou carrie soto, již jsem vždycky věřila že se můžu stát,,
Pak, ale přijde jiná hračka, která má skvěle našlápnuto a útočí na Cariin rekord. Carrie se rozhodne, že se vrátí a udělá vše pro to, aby svůj rekord obhájila
Tohle bylo boží, Carrie tolik dřela, žila tenisem, tatínek ji vždy podporoval a ona se stala legendou. Dokonale napsané, ty emoce, přála jsem si, aby Carrie vyhrála svou slávu zpět. Dokonalé čtení.
Za knihu v rámci spolupráce děkuji @knihydobrovsky
Hodnocení:
#carriesotoisback #carriesoto #taylorjenkinsreid #bestbook #bookstagram #booksaremylife
2025/2
Carrie mi dlouho ležela na poličce, ale nakonec mě ten příběh chytil. Stejně jako u Sedmi manželů Evelyn Hugo máte pocit, že čtete o reálné celebritě. Tentokrát je to teda trochu méně vztahový bulvár a v něčem víc rodinný příběh.
Sportovní prostředí mi není blízké, životopisy taky ne, a i tak můžu doporučit.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Taylor Jenkins Reid také napsal(a)
| 2023 | Sedm manželů Evelyn Hugo |
| 2020 | Daisy Jones & The Six |
| 2017 | Jediné pravé lásky |
| 2015 | Možná v jiném životě |
| 2022 | Malibu v plamenech |
Externí recenze
- Carrie Sotová je späť / Denisa / precitane.sk
- Taylor Jenkins Reid vytvořila fiktivní, ale naprosto uvěřitelný životopis vrcholové tenistky / Knihkupec.net
- Carrie Soto se vrací: Povinná četba pro všechny třicetileté (začínající) tenistky / Mona M.

87 %
65 %

Krásný příběh napínavý, čtivý do poslední stránky.