Carrie Soto se vrací přehled

Carrie Soto se vrací
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528472/bmid_carrie-soto-se-vraci-657f5a6d01df1.jpg 4 274 274

Carrie Soto je urputná tenistka, která se nechvalně proslavila svým rozhodnutím vždy vyhrát za každou cenu. Ale ve chvíli, kdy odchází do důchodu, je nejlepší tenistkou všech dob. Překonala všechny rekordy a vyhrála dvacet grandslamových titulů. Sama Carrie si myslí, že si zasloužila každý jeden z nich. Obětovala téměř vše, aby byla nejlepší, s velkou podporou otce. Javier – sám bývalý šampion – ji trénoval už od dvou let. Ale šest let po odchodu do sportovního důchodu, v roce 1994, Carrie najednou sedí na tribunách, sleduje US Open a vidí, jak si její rekord přivlastňuje brutální, ohromující britská hráčka jménem Nicki Chan. V sedmatřiceti letech Carrie učiní přelomové rozhodnutí vrátit se z důchodu a ještě jeden rok se nechat trénovat otcem ve snaze získat rekord zpět. I když sportovní novináři tvrdí, že ji stejně nikdy neměli rádi. I když se její tělo už nehýbe tak rychle jako dřív. A i když to znamená spolknout hrdost a trénovat s mužem, jemuž kdysi málem otevřela své srdce: s Bowem Huntleym. Stejně jako ona si i on ještě potřebuje něco dokázat, než vzdá hru definitivně.... celý text

Literatura světová Romány Sport
Vydáno: , Kontrast Vintage
Originální název:

Carrie Soto Is Back , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Carrie Soto se vrací. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (96)

Kristýnka_28
včera 4 z 5

nelituji jedine stránky. Od autorky už jsem jednu knihu četla ( sedm manželů evelyn hugo), která me dost nadchla. Takže když se mi naskytla přečíst si další její další knížku, neváhala jsem.
Děj se odehrává v tenisovém prostředí. Já tenis nesleduju a nikdy jsem ho nehrala, takže všechny tenisové obraty, zápasy a výrazy pro mě byly španělská vesnice.
Na začátku knihy jsem tedy chvíli uvažovala, jestli knihu nedoložit. Nakonec jsem ji dala ještě šanci . A nelituji!
Postava Carrie mi sice nebyla vůbec sympatická - proste až šílene velka perfekcionistka a navíc na me působila dost arogantně. Měla v hlave jedinou věc- tenis a jediný cíl- být nejlepší tenistkou světa. Nic jiného ji nezajímalo. Nikdy se nespokojila s druhým místem. Potřebovala být vždycky prvni a pro první místo udělala úplně všechno.
V knize jsem ale videla hloubku. Myslím si, ze smyslem knížky bylo poukázat na to, jak moc nehezke je, když je někdo sobecky, sebestredny a ještě do toho vseho si nastavuje mnohokdy až nereálné cíle. 
Knihu bych tedy rada doporučila nejen fanouškům tenisu, ale i těm, kteří chtějí číst knihu s hlubší myšlenkou a to vše s malou romantickou zápletkou….

sgjoli
07.07.2024 4 z 5

Od autorky jsem četla už více věcí a vždycky mi to sedlo, tak jsem dřív nebo později chtěla vyzkoušet i její novinku Carrie Soto se vrací. No řada na ni přišla teď - v podobě audioknihy.
Jestli něco Taylor Jenkins Read umí, je to vykreslit charaktery tak realisticky, že máte pocit, jako byste četli příběh o skutečných existujících lidech - tak moc dobře jsou ty postavy napsané. V jednu chvíli jsem se dokonce přistihla, jak mám chuť si vygůglit, jestli náhodou Carrie Soto není skutečně žijící tenistka. :-D
Jelikož mne tenis jako sport celkem baví, užila jsem si i to, že se příběh odehrává v tenisovém prostředí. Ale pokud vám tenis nijak neimponuje a není to "váš sport", nemusíte se bát, že by v tomto ohledu autorka zabíhala do nějakých detailů. Je to hlavně příběh ženy, která se pere sama se sebou, jde si za svým snem, bojuje s překážkami - a ten tenis tam je jen prostředek, skrz který to ta postava činí. Je to o vytrvalosti jedince, který se snaží vše podřídit snu uspět a být nejlepší v nějakém oboru.
Ta vytrvalost a houževnatost hlavní hrdinky byla neuvěřitelná, místy to spíš připomínalo posedlost. Ale ta touha vyhrávat, zlepšovat se, být lepší než ostatní a být lepší než já sám, to bylo neuvěřitelně dobře popsané.
Nevím, co přesně mi chybělo, abych dala plný počet hvězd, nicméně kniha se mi vlastně dost líbila a za sebe mohu určitě doporučit. Byť asi za mne nejlepší knihou autorky zůstává Evelyn Hugo...


adel_21
05.07.2024 3 z 5

Narozdíl od Evelyn Hugo, která mě naprosto pohltila, Carrie Soto už pro mě taková paráda nebyla.
První třetina mě nijak zásadně neoslovila, ale bylo mi líto knihu odložit, tak jsem jí dala šanci…a nakonec to nebylo špatné, příběh se hezky uzavřel, ale jak říkám - po Evelyn jsem měla větší očekávání. Nebo mi možná nesedlo téma - tenis mě nikdy nijak extra nezajímal a některé termíny z tenisového světa pro mě byly cizí.
Hodně mi ještě vadily fráze ve španělštině, kterým jsem absolutně nerozuměla. Jo, někdy se překlad dal odvodit, ale ty delší věty jsem mohla jen hádat (překládat jsem byla líná).

všechny komentáře

Související novinky (4)

Žebříček nejprodávanějších knih (7. týden)

21.02.2024


Žebříček 10 nejčtenějších knih (únor)

15.02.2024


Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Carrie Soto se vrací v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených319x
ve Čtenářské výzvě78x
v Doporučených27x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst164x
v Chci si koupit52x
v dalších seznamech1x