maluck maluck komentáře u knih

☰ menu

Beze jména Beze jména Debra Webb

Knihu jsem zhltla na jeden zátah. Děj neměl hluchá místa, nechybělo napětí i jiskření mezi hlavními hrdiny.
Jsem naprosto spokojená, ale rozhodně bych tento žánr mezi thrillery nezařadila.

24.04.2024 5 z 5


Rome Rome Jay Crownover

Pohodový romantický příběh bez extra velkých zvratů. Děj je předvídatelný, ale to nebrání si čtení dostatečně užít. Jen bych ocenila kratší kapitoly, jelikož se občas tok myšlenek hlavních postav v dlouhých kapitolách až příliš táhl.

22.04.2024 4 z 5


S ďáblem v ráji S ďáblem v ráji Elizabeth O´Roark

Oproti prvnímu dílu mi tento přišel o něco slabší. Vůbec mi nesedla Drew (ale bude to hlavně můj problém, jelikož moc nemusím postavy z hudebního prostředí), zato Josh byl sympaťák. Nejvíce se mi líbil popis jednotlivých Havajských ostrovů, kde trávili dovolenou. V souhrnu uspokojivý romantický příběh.

14.04.2024 3 z 5


Unesená dědička Unesená dědička Sophie Lark

Neměla jsem od této knihy moc velká očekávání, jelikož mě první díl moc nezaujal. Ale musím říct, že tento příběh dopadl o poznání lépe. Námět již mnohokrát omílaný, avšak zpracování nebylo špatné, autorka se od prvního dílu posunula. Sice to není moje nejoblíbenější mafiánská série, přesto jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

10.04.2024 4 z 5


Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Moderní pohádka na motivy Popelky. Ellu jsem si oblíbila, byla to silná osobnost, která se musela vyrovnat se závažnými situacemi ve svém životě, zato Cinder mi k srdci vůbec nepřirostl. Celkově mi příběh přišel dost jednoduchý, naivní. Možná mladší čtenáři knihu ocení více, za mě průměr.

07.04.2024 3 z 5


Válka krys Válka krys David Lea Robbins

V probíhající bitvě o Stalingrad se odehrává i souboj dvou elitních odstřelovačů a vítěz může být jen jeden. Děj je popisován z pohledu německé i ruské strany. Kniha je kvalitně zpracovaná, podrobně je popsáno prostředí zničeného města, ve kterém se obě strany snaží udržet své pozice. V závěru se dozvídáme, jak duel dopadl, ale osudy hlavních postav zůstaly otevřené.

31.03.2024 4 z 5


Chci tě Chci tě Jen Frederick

Vlastně nevím, jestli se mi kniha líbila nebo nelíbila. Osobně mi moc nesedlo, že spolu vyrůstají v podstatě jako sourozenci a v dospělosti se z nich stanou milenci. Je tam spousta nelogičností a zarážejících situací, ale i přesto vás to tak vtáhne, že musíte číst pořád dál.

22.03.2024 3 z 5


Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Další zdařilý romantický příběh se zlým hochem, ale proč ne, takových knih není nikdy dost. Zase trochu jiné zpracování, ale vše je zde dávkováno v přiměřené míře. Přečteno za jeden večer.

17.03.2024 5 z 5


Absolutní zlo Absolutní zlo Alex Kava (p)

Celkem podařená detektivka. Vrah je sice znám od prvních stránek, ale v příběhu je několikrát hozená udička jinam, a ta zanechává čtenáře na pochybách. Romantická linka není moc uvěřitelná, je zde naprosto zbytečná. A ten konec? Ale proč ne, 4* si zaslouží.

15.03.2024 4 z 5


Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Pokračování příběhu Kazi a Jase bylo stejně dobré jako první díl, dokonce obsahovalo i o něco více akce. Jsem ráda, že je vše ukončené. Osobně preferuji série, které mají menší počet dílů.

13.03.2024 4 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Povedená fantasy pro mladší ročníky. Příběh obsahoval dobrodružství, lásku i zradu. Kniha se mi líbila a představila jsem si verzi pro dospělé, to by byla pecka. Při čtení mi vadily chyby v textu, které byly rušivým elementem, jinak chválím.

02.03.2024 4 z 5


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Po přečtení knihy Pláž v Chorvatsku, která mě příliš nepřesvědčila, jsem od této krátké povídky moc nečekala. Ale byla jsem příjemně překvapena, jelikož se mi celkem líbila. Možná to bylo i tím, že se děj odehrával v Praze. Příjemné zpestření několika minut volného času.

28.02.2024 4 z 5


Hot Boys Hot Boys M. T. Majar (p)

Od této knihy jsem nakonec dostala víc, než jsem původně očekávala. Odpočinkový příběh o partě amatérských striptérů, vyprávěný z pohledu jednoho z nich. Děj obsahoval lásku, vtipné momenty i nějaké to napětí. Chemie mezi hlavními postavami nepatřila mezi ty nejžhavější, zato představa vystoupení striptérů na skladbu AC/DC mě rozpálila dostatečně.

23.02.2024 3 z 5


Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Nádherný romantický příběh. Nemám, co vytknout. Hned od prvních stránek bylo cítit, že je to k sobě táhne. Ale líbil se mi pozvolný vývoj jejich vztahu a odolávání, než dojde k nevyhnutelnému. Tato kniha je jedna z těch, ke kterým se někdy ráda vrátím. Oceňuji i epilog po několika letech.

21.02.2024 5 z 5


Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

Působivý romantický příběh zasazený do období viktoriánské Anglie, ve kterém se začala prosazovat organizace podporující ženy v boji za jejich politická práva. Hlavní postavy nebylo těžké si oblíbit. Vzdělaná, rázná, tvrdohlavá Annabelle a hrdý, zásadový, čestný Sebastian se k sobě neskutečně hodili. Příjemné čtení, za mě spokojenost.

19.02.2024 5 z 5


Černá smečka Černá smečka František Kotleta (p)

Nápad to nebyl špatný, ale zpracování jaksi pokulhávalo. V některých částech se příběh vlekl, naproti tomu konec byl šup šup, a je to vyřešené (tedy prozatím). Střídání jmen a přezdívek mi docela motalo hlavu. Na druhou stranu nechyběly vtipné hlášky, které pobavily. Celkově tak průměr.

18.02.2024 3 z 5


Vyvrhel Vyvrhel T. M. Frazier

Pokračování příběhu Beara mě překvapilo. Očekávala jsem opět drsný příběh jako u předchozích dílů. Autorka ale tady dost ubrala a děj plynul pomaleji. Tím, že napětí tak negradovalo, jsem měla čas vnímat některé nesrovnalosti, ale dá se nad nimi přimhouřit oko. Konec je uzavřený, i když je tu prostor pro pokračování série.

04.02.2024 4 z 5


Psanec Psanec T. M. Frazier

Tento díl se mi líbil stejně jako ty předchozí, ve kterých jsem si Beara oblíbila. Jeho příběh je také drsný, plný nasilí i vulgarit. Po několika trýznivých událostech se z Beara stala ztracená existence. Když to nejméně čeká, vstoupí mu do života Thia, jež dokáže prolomit led v jeho chladném srdci. Autorka opět ponechala otevřený konec v tom nejzajímavějším. Ještěže mám po ruce další díl.

30.01.2024 5 z 5


Poslední svobodný miliardář Poslední svobodný miliardář Pippa Grant

Tento příběh snad obsahuje všechny klišé, které se kdy v romanťárnách objevily. Bylo to předvídatelné, romantické i vtipné. Konec až moc přeslazený a tu obálku bych hned vyměnila. Celkově ale kniha splnila to, co se od tohoto žánru očekává.

26.01.2024 4 z 5


Náhodou Náhodou Petra Martišková

Pohodový romantický příběh pro ...náctileté. Při čtení jsem si vybavila několik filmů s podobnou tématikou, ale vůbec mi to nevadilo. Příběh plynul hladce, nepostrádal i vtip, a nejlepší vedlejší postava byla určitě „babča“.

23.01.2024 4 z 5