Potkáme se v Praze

Potkáme se v Praze https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524430/bmid_potkame-se-v-praze-652ce68226e38.jpg 4 279 71

Letět z Londýna přes půl Evropy na první rande se může zdát jako šílený nápad, ale Alice se rozhodla to risknout. Vždyť co může být romantičtějšího než procházka po Pražském hradě s hrnkem svařeného vína v ruce? Zvlášť neprodejné - Kupte si jakýkoliv titul od Julie Caplinové a dostanete ZDARMA povídku Potkáme se v Praze.

Přidat komentář

4xbabča
23.04.2024 5 z 5

Milý, ale krátký příběh z vánoční Prahy s její krásnou atmosférou a kde nechybí ani romantika.

Tebby
20.04.2024 2 z 5

Brožurku jsem si potřebovala do sbírky pořídit, protože mám od Caplinové i všechny ostatní knihy. Musím ale říct, že mě zklamala. Je tam až mooooc velkých náhod, taky jsem čekala, že objeví něco výjimečnějšího, než Pražský hrad, Zlatou uličku a trdelník. Škoda.


Ticiana
19.04.2024 4 z 5

Povidka s hodne klise, ale bylo to hezke. Jednoduchy pribeh, u ktereho by jste spis chteli vedet, co bylo dal. :)

KatieKuli
31.03.2024 3 z 5

Opravdu kratičký příběh o cestě Alice z Londýna do Prahy za přítelem, se kterým se zatím osobně nesetkala. V letadle potká sympatického Jakea, který letí za babičkou. Nakonec ji Prahou místo Marka provází Jake.

vera5841
19.03.2024 4 z 5

Milá povídka na níž je velmi vidět, že vznikla pouze pro potěšení českých čtenářů.
Je to odpočinkový příběh, kde je krásný popis Prahy, ale bohužel trošku na úkor romantického příběhu (nejspíše kvůli rozsahu?)
Opravdu by mě zajímalo, proč se ten první choval tak jak se choval a proč ten druhý přijel za babičkou a pak se jí nevěnoval?
Ale jo, svůj účel to nejspíše splnilo :)

martina.culik
09.03.2024 2 z 5

Pro mě se jednalo trochu o zklamání. Asi tak od druhé stránky bylo jasné, jak to celé bude a přiznám se, že jsem čekala trochu více té vánoční Prahy.
Možná je to ale tím, že mi obecně povídky nevyhovují, jelikož v nich nelze tolik rozvést děj ani postavy.

maluck
28.02.2024 4 z 5

Po přečtení knihy Pláž v Chorvatsku, která mě příliš nepřesvědčila, jsem od této krátké povídky moc nečekala. Ale byla jsem příjemně překvapena, jelikož se mi celkem líbila. Možná to bylo i tím, že se děj odehrával v Praze. Příjemné zpestření několika minut volného času.

Jaymay
23.02.2024 4 z 5

Milá nenáročná povídka, i přes její krátkou délku na mě dýchla atmosféra zimní Prahy. Vůbec by jí neškodilo, kdyby měla o pár stránek víc :)

Hana62
13.02.2024 3 z 5

Kratičký příběh z vánoční Prahy mě potěšil. Reálie byly popsány přitažlivě, hned bych se tam rozjela. Autorku mám ráda pro romantické, nenáročné romány. Povídku jsem čekala delší... nevadí, příště si to vynahradím.

bookcase
12.02.2024 4 z 5

Tohle byla jednohubka, která respektovala žánr - fakt krátká povídka. Milá, ale doufám, že se naše republika dočká vlastního romantického útěku - zasloužíme si to, je toho tolik, co by Alice mohla vidět a zažít.

musivila
08.02.2024 3 z 5

Tak to byla opravdu rychlá jednohubka. Z které nestihnete nasát ani předvánoční atmosféru Prahy, ani dobré jídlo a už vůbec ne jiskření mezi hlavními postavami.

VerronikaH
02.02.2024 5 z 5

Další krásná jednohubka, na které nemá smysl hledat nějaké chyby.

Varjohukka
01.02.2024 3 z 5

Taková kratičká jednohubka, která se neměla šanci rozvinout. Příště zkusím něco delšího od autorky, snad se mi to bude líbit víc.

Lejčís
27.01.2024 3 z 5

Co si budem, je to takové přeslazené a nereálné klišé, přesto má zkrátka svoje kouzlo, obzvlášť pro nás Češky! Nádherná obálka i grafické zpracování navodí tu správnou mrazivě hřejivou zamilovanou atmosféru, nemluvě o všech těch milých zmínkách a chvále na české jídlo, pití a nádherné pražské památky, které všichni tak dobře známe. Nebudu lhát, mám zase chuť se do Prahy mrknout, samozřejmě i se svou láskou :)

Rapeh
26.01.2024 5 z 5

Velmi krátká povídka. Těším se až autorka napíše romantický útěk z Prahy.

VeruHoráková
23.01.2024 5 z 5

Potkáme se v Praze je krátká 28mi stránková povídka, kterou napsala Julie Caplin pro české čtenáře a za mě je to přesně taková ta milá povídka, ze které by šel udělat celý příběh.

Líbilo se mi, že se povídka odehrává v předvánočním období a jsou v ní uvedeny místa a památky, které my moc dobře známe a myslím, že nebudu jediná, kdo při čtení dostal chuť na svařák nebo se projít zimní Prahou

Povídku jsem měla přečtenou během pár minut, ale krásně mě nalákala na další romantický útěk, který bude brzy právě z Prahy. Jsem moc zvědavá o čem bude příběh tentokrát, v jakém období se bude odehrávat nebo jak bude vypadat obálka knihy, ale ať už to bude o čemkoliv, těším se, že si Prahu projdeme společně s Julii Caplin.

Áňa 998
22.01.2024 4 z 5

Julie Caplin byla mojí nejvíc čtenou autorkou o letošních Vánocích, a jsem moc ráda, že se ke mně dostala i tahle povídka, která se odehrává u nás, v České republice. Byla jsem zvědavá, jak se autorka popere s českým prostředím a zvyky!
.
Hlavní postavou je Alice, která letí do Prahy, za svým panem Dokonalým. Nebylo by to ale ono, kdyby se to nezkomplikovalo. Alice na palubě letadla potká Jakea, který letí do Prahy za rodinou... A světe div se, tihle dva mají na sebe sakra štěstí i po příletu!
.
Od první strany je znát styl autorky. Strašně jsem se na to těšila. Julie Caplin musí mít nějaké kouzlo, že i z české hospody vyrazí nějaké romantické kouzlo.
.
Není tu opomenuto na pamětihodnosti Prahy, na české jídlo a pití. Všechno moc hezky popsané a zpracované.
.
Vlastně, vůbec bych se nezlobila, kdyby povídka byla ještě delší. Fakt doufám, že se dočkáme od autorky i samostatné knihy s Prahou v hlavní roli, se stejně snovou obálkou, jako má tahle povídka!

Slůník
17.01.2024 3 z 5

Vánoční Prahu vystihla autorka fantasticky, povzbudilo mě to k dalším Romantickým útěkům.

nada3314
17.01.2024 4 z 5

Hezké, milé čtivě napsáno jak to Julie Caplin umí. Asi jako všem i mě by se líbilo, kdyby kniha byla delší. Ale tak snad se brzo dočkáme. Já si čekání zkrátím nějakou další knihou od Julie.

studentice
13.01.2024 3 z 5

Taková odpočinková jednohubka:). Mrzelo mě, že příběh nebyl delší...