Náhodou

Náhodou https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520309/bmid_nahodou-64ca810fd6a28.jpg 4 86 26

Zimní romance o přátelství i nenávisti, o princeznách i basketu. Elena a Nathan. Princezna a basketbalista s temnou minulostí. Dva vysokoškoláci, které svedl dohromady osud i souhra nešťastných náhod a ani jednomu se to zrovna dvakrát nelíbí. Zatímco Nathan pohrdá vším, co Elena představuje – luxusním domovem, služebnictvem, ochrankou a společenskými akcemi, pro Elenu je Nathan křupan bez vychování. Jenže mezi všemi těmi hádkami a naschvály se mezi ně nečekaně vplíží láska, na kterou nejsou připraveni ani oni, ani jejich okolí.... celý text

Přidat komentář

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) České autory a autorky čtu poslední rok hodně, snažím se je svými recenzemi podporovat, doporučuji jejich knihy a ani tady neudělám výjimku. Od knihy jsem neměla žádná velká očekávání, především proto že se jedná o dívčí román a já už tedy opravdu nejsem cílovka. Každopádně tohle bylo úžasný překvapení! Skvěle jsem se bavila od první strany a těšila jsem se, jak se bude příběh dál rozvíjet.

Navíc je to psané z pohledu obou hlavních hrdinů, což, jak jistě víte, miluju a chtěla bych tak mít napsanou každou knihu. Oba hlavní představitele jsem si velmi rychle oblíbila a jejich vzájemné špičkování mi bylo velmi blízké. Příběh se hodí jako čtení do předvánočního shonu, kdy si potřebujete ideálně zalézt a přečíst si nějakou romantickou oddechovku nebo si pustit film, protože tuhle knihu bych ráda viděla zfilmovanou.

Elena je dcerou vévody, takže je okolním světem vnímána jako rozmazlená princezna a za zády má neustále paparazzi. Přes nesouhlas své rodiny se přihlásí na vysokou školu, a tak jí otec najme bodyguarda, není jím nikdo jiný než basketbalista, který má temnou minulost, jenže nic není tak, jak to na první pohled vypadá.

Málem bych zapomněla zmínit jednu naprosto dokonale napsanou postavu. Není jí nikdo jiný než Elenina babička. Bože, ta byla tak skvělá, že jsem kolikrát smíchy brečela. Mohla bych s ní jít, prosím, na kafe?

Kniha je nadupaná emocemi, nechybí ani klišé, ale i přesto jsem se prostě a jednoduše skvěle bavila. Měla jsem pocit, že čtu knihu minimálně od Mony Kasten, tak skvěle napsaná je.

Doporučuji přečíst všem, kdo miluje německé autorky, rozhodně si přijdete na své!

IG: @freya_zlaskykpribehum

Dortíkomilka
22.03.2024

Knížka se mi četla dobře, byla moc milá.


Mišule_11
13.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Náhodou je zimní romance z pera české autorky a příběh vypráví osudy dvou hlavních náctiletých hrdinů - Nathana :) Nadějného basketbalisty, který se mimo jiné také stará o svou mladší sestru po odchodu jejich rodičů :( Za to má i skvělé spoluhráče a přátelé, ale život a osud se s ním rozhodně nepáře.
A také Eleny :).. ta je dcera vlivných a bohatých rodičů žijící v luxusu a přepychu, kteří jí stěží dovolí studovat na veřejné škole.

Oba dva žijí v odlišných světech a přece se jejich cesty zkříží/setkají ba dokonce spolu budou bydlet pod jednou střechou..

Příběh je čtivý, oddechový a přesto vás upoutá svým vyprávěním :) Dokonce se i zasmějete :D
A to hlavně s Eleninou babičkou, která si rozhodně nenechá nic líbit a nebere si žádné servítky, doslova. Natálie (Elenina nejlepší kamarádka) je také pěkné éro. Vůbec by mi nevadilo si o ní přečíst nějaký její příběh! :)
Naopak Eleniny rodiče si mé sympatie moc nezískali.. obzvlášť její matka. Tato osoba mi v příběhu pila krev, hodně :/

Náhodou je sice teprve moje třetí přečtená kniha od autorky, ale troufám si říct, že rozhodně nee poslední! Už mám zálusk na její další!
Děkuji mockrát za poskytnutí knihy k recenzi samotné autorce! :)

maluck
23.01.2024 4 z 5

Pohodový romantický příběh pro ...náctileté. Při čtení jsem si vybavila několik filmů s podobnou tématikou, ale vůbec mi to nevadilo. Příběh plynul hladce, nepostrádal i vtip, a nejlepší vedlejší postava byla určitě „babča“.

laura
22.01.2024 5 z 5

Toronto. Nadějný basketbalista, který nesnáší smetánku, a mladá vévodkyně, která zosobňuje vše, co on nesnáší. Co mají společného?

Náhodou...

...docela dost :)

Odlišnější už nemůžou být. Ona je malinká, on je vysoký. Ona je bohatá, on se protlouká jak to jen jde. Ona je krásná a on... Hm, on vlastně taky :)

A jednoho dne se za podivných okolností jejich osudy protknou. Nesnáší se a od toho je jen krůček k nenávisti - nebo k lásce :)

Velmi čtivý příběh s nádhernou obálkou, plný romantiky, humoru, sněhových vloček, basketu i knih. Odpočinkové čtení, které možná nepřekvapí, ale bude vás to bavit. Ačkoli musím přiznat, že jedno překvapení na mě v knize čekalo...

Příběh o tom, že bychom neměli soudit, koho neznáme. O zmařených snech, křehké naději, přátelství, samotě i zarputilosti. O tom, že co se škádlívá, rádo se mívá (někdy). A že občas, i pouhou náhodou, můžeme dostat víc, než co od života očekáváme...

Fortuna7
14.01.2024 3 z 5

Náhodou pro mě bylo velmi příjemnou oddechovou záležitostí se zajímavým prostředím a zábavnými postavami. Ano, námět není moc originální, ale já jsem se u čtení bavila a do knihy jsem se vůbec nemusela nutit. Co mi trochu vadilo, byly zvláštní hlášky, které mi občas přišly i hodně nelogické.

Lidska_ctecka
09.01.2024 4 z 5

Čtivé, zábavné a jednoduše příjemné. Z mého pohledu jedna z nejlepších autorčiných knih. Buď autorce svědčí posun ze sš na vš, nebo má zkrátka jen více zkušeností. Jsem moc ráda za oba úhly pohledu. Postavy jsem si oblíbila a byla ráda i za pár nečekaných zvratů. Je to feel-good romantika se vším co od ní asi čekáme...

michaelakoc
23.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Tato kniha pro mě byla velkým a moc milým překvapením. Navíc to bylo mé první setkání s autorkou. Prvně mě kniha zaujala obálkou a navíc jsem toužila poznat dalšího českého autora.

Knihu jsem měla přečtenou za pár hodin čistého času, protože se četla naprosto lehce. Za mě je to taková YA romance na hraně NA, protože tam je pár lehce spicy scén.

Máme zde basketbalistu Nathana a vévodkyni Elenu. Nathan je nadějný basketbalista, který byl ale odsouzen za napadení, nyní ho čekají veřejně prospěšné práce a distanc od basketu. Elena byla celý život zavřená doma, samé zákazy, příkazy, domácí výuka, ale teď si vybojovala, že může nastoupit na univerzitu.

Vévoda Covington se z neznámých důvodů rozhodne Nathanovi pomoct. Nastěhuje si ho i jeho sestru Miu do domu a uzavře s ním zvláštní dohodu, která se týká i Eleny.

Elena si o Nathanovi myslí, že je to nadutý basketbalista a kriminálníky. Nathan Elenu považuje za namyšlenou princezničku. Máme tu krásné enemies to lovers.

Na začátku máte pocit, že Vám je všechno jasné, na konci ale dojde k několika nečekaným odhalením a událostem a to knize ještě přidá na přitažlivosti.

Byla to doopravdy kniha typu jednohubky, četla se sama, příběh krásně a jasně plynul a postavy byly sympatické, uvěřitelné a rozhodně mezi nimi byla cítit chemie.

Navíc si dokáži představit, že by i další postavy dostaly svou knihu - Ian, Natalie, Ryan, Cole , byli skvělí.

Za knihu moc děkuji @humbook_blogeri @humbook #humbookblogeri !

Dela90
19.12.2023 5 z 5

(SPOILER) D.O.K.O.N.A.L.O.S.T

Moc děkuji za možnost si knihu přečíst v rámci spolupráce, vůbec jsem nečekala, že budu tak nadšená. Děkuji #humbookblogeri #humbook

Nathan - nadějný basketbalista, kterému holky padají k nohám, namachrovaný týpek, který je pro někoho trnem v oku, násilník, který dostal obecně prospěšné práce a stopku v hraní.
Elena - dcera vévody a vévodkyně, která se narodila se zlatou lžičkou v puse, musí dodržovat pravidla, ačkoliv jí to příliš nejde. Musí utíkat před novináři a je zavřená v zlaté kleci svých rodičů. Chce konečně svobodně dýchat, proto si prosadí nástup na univerzitu.

Dva naprosto odlišní lidé, které svede dohromady. náhoda?!
Když má Nathan zákaz hraní a musí vykonávat obecně prospěšné práce, zavolá jeho kouč svému příteli otci Eleny. Ten mu nabídne zajímavou smlouvu dle které, bude dělat Eleně “chůvu aniž by o tom ona věděla.

To jejich vzájemné popichování jsem si fakt užívala.

“Eleno, tos neříkala,že je to až takovej kus. Říkala jsem, že je to kus. Bránila se Elena a mě nevím proč, její sebejisté prohlášení, potěšlo. Teda až do chvíle, než z Natalie vypadlo. Jo, to říkala, ale kus vola, Elena nevzrušeně pokrčila rameny , kus jako kus. “

Příběh se četl neuvěřitelně lehce, až jsem byla překvapená, jak jsem se nechala pohltit. Za mě asi nejlepší romantika od autorky. A to jsem si myslela, že Tanec v srdci, zůstane můj oblíbený navždy. Ne, teď je to Náhodou.

Také je tu Elenina kamarádka Natalie, která je správné trhlá, Kluk Ian, který je z dobré rodiny, kterého jsem ze začátku špatně odhadla.
A pak také Mia, sestra Nathana - ta byla takové úžasné zlatíčko.
Naprosto dokonalá babča, která se s ničím nepáře. A vyloudí Vám úsměv na tváři.
Nathanovi kamarádi byli také skvělí, jeden za všechny všichni za jednoho. V týmu byli jako jedna rodina.

Postupem příběhu se dozvídáme, že ne všechno je tak jak na první pohled vypadá. Viz. Nathan,a to jaký ve skutečnosti je. Ty dva to k sobě táhne jako magnet, až se jednou podvolí oba dva.

Měli mezi sebou takový opravdu krásný, růžovoučký vztah, a já celou dobu čekala, kdy se něco pokazí. Nebudu Vám spoilerovat, ale přesně takový typ dramatu jsem čekala.

Konec mě dojal k slzám, ale sedl tam jako prdel na hrnec.
Knížku Vám doporučím všema deseti, protože je to taková krásně plynoucí romantická knížka, která je plná tajemství a lásky.

Hodnocení: 5*
IG: Adule.books

recenzienika657
19.12.2023 4 z 5

#nahodou @petra_martiskova @cooboo_redakce @albatrosmedia.sk

Vianočná obálka pritiahla moju pozornosť, ale trošičku závadza. Dej sa odohrá od jesene po jar, jeden semester. Som rada, že som sa ocitla v Kanade. Z Kanady som zatial nečítala príbeh, o to ma viac fascinoval. Čo mi blikalo bol basketbal. Kanada je krajina hokeju a teda som mala v hlave, že to bude hokejista, bude chodiť korčulovať a na zamrznuté jazerá...Ešte v sadení do zimného semestru, tak mi tam basket nesedel. Hokej ako šport by som si tam vedela lepšie predstaviť...Okrem toho mi vadilo ako Eleonór volali princezná. Bola vojvodkyňa, ale nie princezná. Je iné, keď ju počastovali kamaráti týmto titutol a však inak sa ním nehrdila. Vojvodkyňa a princezná sú 2 rôzne tituly.
Príbeh mi pripomínal teenegerský film, na ktorých som tak frčala za mlada. Vždy som chcela čítať takéto knihy, keď som pozerala fil a som rada, že sa mi dostala kniha Nahodou do ruky. Nathan bol veľmi sympatický, silný, mladý muž. Eleonora nebola rozmaznaná princeznička, ale múdra, mladá dáma. Malé stretko s Kingom, spomínaný Netflix...všetko na čom frčíme, výborne vložené do deja. Ian, Nathalia dopĺňajú príbeh, basketbalový tím...
Contepora román pre všetkých.

Jack138
18.12.2023 5 z 5

Vévodkyně a basketbalista. Nesmí spolu nic mít, ale jak se říká, zakázáné ovoce chutná nejlépe. Mimo zakázané lásky v knize najdeme i nucenou blízkost a od nenávisti k lásce. Já vážně miluju dobré enemies to lovers v contemporary, kde se nemůžou vystát, ale pak zjistí, že ten druhý není zas tak špatný.
Mimo milostnou linku se kniha zaměřuje i na život vévodkyně (který má i své stinné stránky) a výchovu mladšího sourozence, po odchodu rodičů.
Oba hlavní hrdinové jsou sympatičtí. Ona si dokáže stát za svém, i když to není jednoduché. A on by pro své milované udělal cokoliv.
Hodně se mi líbilo, že byly kapitoly z dvou úhlů pohledů. Člověk se pak dokáže více vcítit do příběhu.
Určitě se vyplatí si knihu přečíst o vánočních prázdninách a naladit tak vánoční atmosféru.

Odpočinková kniha z vysokoškolského prostředí. Pokud se chcete zasmát a rozplývat se nad roztomilými scénami, kterých je v příběhu hodně, je pro vás tato kniha perfektní.

Za knihu děkuju Humbook a Humbook Blogeři <3

sidonka
17.12.2023 5 z 5

Prima čtení střídavě z pohledu obou hlavních hrdinů, nespravedlivý trest, který přinese do života spoustu změn a hlavně lásku

kristy.books
13.12.2023 4 z 5

Náhodou bola príjemná romantická oddychovka o dcére šľachtica a basketbalistovi, ktorý sa snaží zachrániť svoju sľubne rozbehnutú kariéru. Priznám sa, že som v príbehu čakala trochu viac zimy či Vianoc, tento rok ma tie zimné/vianočné obálky trochu klamú "telom", ale inak som si čítanie užila.

Hoci Elena pochádzala z bohatej a prominentnej rodiny, nebola to žiadna rozmaznaná princezná, ktorá by sa sama nedokázala ani obliecť, práve naopak. Bola to rebelka, ktorá rada porušovala pravidlá svojich rodičov, utekala ochranke, mala celkom podrezaný jazyk a nenechala si skákať po hlave, vďaka čomu som si ju obľúbila. K srdcu mi prirástla aj jej babička, bola to taká neriadená strela a neraz ma svojimi hláškami pobavila. 

Nathan sa sám staral o svoju malú sestru, za čo má môj obdiv. Študoval, pracoval, chodil na tréningy... mal toho na pleciach naloženého veľmi veľa. K Elene sa zo začiatku nesprával práve najlepšie a miestami som ho mala za jeho predsudky chuť nakopať vy viete kam, ale postupne mi prirástol k srdcu. Jeho sestra bola tiež riadne číslo a dodávala príbehu dávku humoru.

Romantika v štýle od nepriateľstva k láske ma bavila. Užívala som si ich prvotné nesympatie i postupné spoznávanie a zbližovanie. Záverečná dráma mi síce bola jasná od úplného začiatku, ale nevadilo mi to. Pri takýchto príbehoch sa to dá čakať.

Boogi
12.12.2023 4 z 5

Od téhle knížky jsem neměla žádná vysoká očekávání, ale nakonec to je jedna z nejlepších knih, co jsem tento rok četla. Bohužel jí musím ubrat body za to, že byla lehce předvídatelná. I přesto bych ji všem vřele doporučila.

petulkapeta
03.12.2023 5 z 5

,,El, lásko, nic z toho, co k tobě cítím, není lež. Myslel jsem si, že mě nikdy nic takového nepotká, a pak ses objevila ty a vím, nezačali jsme zrovna nejlíp, ale jak jsem tě poznával, nedokázal jsem ti odolat. Zamiloval jsem se do tebe a miluju tě každým dnem víc a víc."


To že jsem si tuhle knihu pořidila,to nebylo Nahodou,knihy od Peti mam moc rada a ponořit se do světa basketu byl skvělý zažitek...zamilovala jsem si tu hodně vedl. postav nejvic asi babičku :)

Knihomol_ka
03.12.2023 3 z 5

Náhodou je kniha od české autorky, která vyšla letos. Příběh je určen pro mladší čtenáře, kteří takový příběh ocení víc. Já do této cílové skupiny už bohužel nepatřím, takže mě osobně příběh tolik nenadchnul,ale to není autorčina chyba.
Autorka napsala příběh opravdu hezky. Občas jsem se u toho pěkně pobavila. Elena je pěkný kvítko, která pořád utíká své ochránce a chce žít normální život. Na to z jakých poměrů pochází jsem čekala, že bude mít nos nahoru, to se však díky bohu nekonalo a spíše mě svým chováním a vystupováním překvapila.
Nathan je basketbalista, který kvůli incidentu dostane úkol, aby se postaral právě o “princeznu Elenu. Mezi nimi hned od prvního setkání začnou hádky a naschvály, ale postupně se z toho začne něco klubat.
Příběh za mě tedy doporučuji mladším čtenářům, ale tady není na škodu občas vypnout a přečíst si takovou oddechovku.

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce od @albatrosmedia. Za což děkuji.

kniho_terka
27.11.2023 5 z 5

Pod jakým slovem si můžete představit knihu Náhodou? Jedním slovem prostě dokonalost. Tahle dokonalost má všechno dokonalý Není nic, s čím bych nebyla spokojená. Na první pohled vypadá nádherně už jen díky obálce. A to co obsahuje vnitřek je snad ještě lepší.

Když jsem se o knize dozvěděla, říkala jsem si jestli princezna a basketbalista není trochu blbost, ale to rozhodně NENÍ. Hned co jsem knihu otevřela a začetla se, nemohla jsem se odtrhnout. Mimo děj v tom měl taky prsty styl psaní autorky, který je hodně čtivý.

Příběh má skvělé prostředí a naprosto úžasné postavy. Obě hlavní postavy Elenu a Nathana jsem si oblíbila hned. Ty jsme měli možnost lépe poznat díky kapitolám, které se střídaly v jejich pohledech. Ze začátku jsem se jich teda trochu bála...

O Eleně jsem si myslela, že to bude opravdu typická princeznička ale hned se ukázalo, že to tak není. Nebála se říct co si myslí, a náhodou s ní byla sranda.

Nathana jsem očekávala trochu mírnějšího ale i přesto jsem si ho hned oblíbila. Basketbalista jako vyšitej, teda s menším průšvihem. V basketbalu se vůbec nevyznám ale bylo to popsáno dobře k pochopení.

Mezi úžasnými postavami nechybí pohodová hate to love romantika. Zdála se být trochu pomalejší, ale při čtení se mi to ani nezdálo. To tam byly i menší peprné scény. V tomhle případě to bylo naprosto dostačující a kolikrát i roztomilé .

Děkuju @petra_martiskova za poskytnutí recenzního výtisku @cooboo_redakce @albatrosmedia #spoluprace

Marthas
25.11.2023 3 z 5

3/5 Moje první kniha od této české autorky. Do knihy jsem šla s jistými očekáváními, ale nebyla zdaleka tak špatná, jak se mi na začátku zdálo. Kniha obsahuje mnohá klišé, přesto ale nepůsobí lacině. Autorce se i povedlo s pomocí jejích "přátel" snad i celkem zdařile zasadit děj do kanadského Toronta, takže si chvílemi člověk připadá, jakoby byl na dovolené :) A má chuť, když ne se tam vypravit, tak se alespoň podívat na nějaké pěkné fotky zmíněných míst. Kniha obsahuje množství vulgarismů, které sice nejsou použity pouze prvoplánově. Přesto mi trochu zkazily zážitek z četby a nebyl by to románek, kdyby tam nebyly nějaké intimnosti. Na takové scénky mě sice moc neužije, přesto jsem ale vytrvala a musím říci, že účel kniha splnila a já se i chvílemi bavila. A i chvílemi záviděla jednomu z hlavních hrdinů, takové sourozenecké pouto.

denisa8946
25.11.2023 5 z 5

Nádherná knížka, která se mi přesně trefila do nálady.
Zamilovala jsem se do ní od první stránky. Prostředí vysoké školy, Toronto a neustálé špičkování hlavních postav vás chytne a nepustí.
Líbilo se mi, že se střídaly pohledy hlavních hrdinů a mohli jsme tak oba lépe poznat. Elena s Nathanem si získali mé sympatie hned od začátku. Kapitoly z pohledu Nathana mě bavily o chloupek víc, protože jsme v nich mohli vidět jeho pravou tvář.
Romantická linka byla velmi pomalá a odvíjela se ve stylu hate to love. Chvilkami jsme měla chuť je trošku popostrčit, ať se to mezi nimi rozproudí, ale ve finále jsem byla vlastně spokojená, protože přesně takový jejich vztah měl být.
Celý příběh prolínalo tajemství, na jehož rozuzlení jsme čekali až do samého konce. I díky tomu máte chuť příběh vůbec neodkládat a číst dál. :)
Na závěr bych ještě vyzdvihla vedlejší postavy, které byly skvělé. Ale nejlepší byla Elenina babička, ta prostě neměla chybu. :)
Příběh vřele doporučuji, pohladí vás na duši.

knihomolkaJani
19.11.2023 5 z 5

ÚŽASNÉ, vytknout musím jen jeden moment a to se týká jistého tajemství.. Jak Nathan, tak i čtenáři prostě čekají na ujasnění příliš dlouho. To mi trochu vadilo, že prostě postava na chvilku přepne a dělá jakože nic a vrátí se k tomu až za opravdu dlouhou dobu...
.
"Bože, ty jsi fakt nafoukanej kretén." "Těší mě. A ty budeš nejspíš ledová královna, že? Její Výsost."
.
Oblíbila jsem si oba hlavní hrdiny.. Nathan i Elena jsou zvlášť docela rozumní lidé, ale když jsou pohromadě, tak je to teprve jízda. Neustále se špičkují.  "Vy dva jste jako oheň a voda. Dobro a zlo. Prostě nemáte budoucnost."
.
Dočkáte se zde opravdu velmi pomalé #hatetolove romantiky.. Když si myslíte, že by třeba už... tak ne. Ale je to jedna z mála knih u které mi to vůbec nevadí, pořád se něco děje. Konec knihy není zbytečně přeslazen, ale i tak všechny čtenáře uspokojí.
.
Kromě hlavních postav jsem si oblíbila i tři vedlejší.. Babču, do které byste to zprvu vůbec neřekli, Molly a Miu..
.
"Vždycky se musíš sám sobě dokázat podívat ráno v zrcadle do očí." 
.
Kniha je pro všechna romantická srdíčka a já vám ji moc doporučuji..