Léto na vodě

Léto na vodě https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372746/mid_leto-na-vode-21A-372746.jpg 4 122 31

„Konečně prázdniny!“ těší se na nejsladší dva měsíce v roce se svojí kámoškou Aneta. Jenže doma to mezi rodiči pěkně skřípe a místo na vandr se jede na vodu. A ještě k tomu se svou ségrou, která jí dělá ze života peklo. Tři týdny bez mobilu a internetu s protivnou Beátou za zády a klukem, kterého by nejraději vystřelila na Měsíc? Tohle léto bude za trest…... celý text

Přidat komentář

Ejmy30
23.02.2024 5 z 5

Moje první kniha od autorky.
Ze začátku se mi do ní moc nechtělo, nakonec se ale ukázalo, že je to velmi příjemná oddechovka od české autorky, která plyne stejně tak rychle, jako Anetino malé letní dobrodružství na vodě.
Kniha byla vtipná, zábavná a hrozně dobře se četla. Ocenila bych sice pár stránek navíc, už se ale těším na další knihy od Petry Martiškové a rozhodně doporučuju.

Lenka2533
05.08.2023 4 z 5

To bylo krásné!
Hned první mě zaujalo prostředí. Loket, Nechranice... Také jsem tam byla, takže jsem si to mohla krásně představit. Vodácký výlet mi navodil boží atmosféru.
S hlavní hrdinkou jsem se docela ztotožnila, přišlo mi, že v dosti věcech je mi podobná.
Bylo to vtipné, místy jsem se smála nahlas. Hlášky kluků mě fakt bavily. Celkově se mi líbilo, jak ta parta fungovala.
Jen konec mi přišel strašně rychlý. Ani jsem nestihla zaregistrovat, jak se to všechno vlastně vyřešilo. Možná to chtělo ještě pár stránek.
Na oddech za mě úplně super. Perfektně se to hodí na léto :)


VeronikaNovotna
04.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Nejlepší kniha kterou jsem kdy četla!!!! Tuhle knihu jsem si půjčila, když jsem jela na dovolenou na Ohři. Pak jsem se dozvěděla, že má dvojče (mám sestru a všichni si myslí, že jsme dvojčata), hrajou volejbal (mi taky), doprovází je Medvěd (nás taky doprovázel).
Nejlepší bylo sledovat ty místa o kterých jsem četla v knize a byli tady i v realitě. Miluji, miluji, miluji!!!!!

lalela
03.07.2023 5 z 5

Skvělá oddechová kniha na léto. Autorka mi stylem psaní hodně připomíná Lenku Lanzovou, za což jsem ráda. Knížka se moc hezky četla, objevila se v ní láska, vtip i dobrý konec.

Fiso
21.06.2022 3 z 5

Knihu jsem četla asi tak před rokem možná dvěma a, i když tento žánr není přímo můj šálek kávy, kniha mě bavila a rozhodně ji doporučuji. Pěkně vymyšlený i ztvárněný příběh, doplněný o skvělý humor.

Erika017
26.03.2022 5 z 5

Skvělá kniha, dlouho jsem se takhle nenasmála. Vojtíkovi poznámky byly dokonalé:) Celá kniha moc hezky plynula a ani jsem se nenadála a byl konec. Ideální na léto. Rozhodně doporučuji

musivila
16.07.2021 5 z 5

Tak tohle byla taková sladká jednohubka na jeden večer. A i když už mi dávno není -náct, kniha se mi líbila. S hlavními hrdiny sjedete řeku Ohři a zažijete nejedno dobrodružství. O zábavu a vtipné situace se postará nejmladší člen vodácké výpravy – Vojtíšek. To že jsou v knize zmíněna místa, která jsem sama navštívila, je jen plus. Ideální čtení na léto, navodí tu správnou prázdninovou náladu.

Ella161
21.02.2021 4 z 5

Skvělá letní oddechovka, kterou máte přečtenou za pár hodin. Kniha se četla rychle a léto tam z celého příběhu přímo sálalo. Po přečtení jsem také měla chuť vyrazit na vodu a zažít tam něco podobného jako Anet.

Autorčin styl psaní mi hodně připomíná Lenku Lanczovou. Každopádně Petru Martiškovou jsem si oblíbila o malinko více.

Anet, jakožto hlavní postava, mi skvěle sedla. Dost často jsem se v ní viděla a naprosto chápala její potíže se sestrou, tátou nebo tou příšernou tetou. Mám také sestru, se kterou se občas hádám, ale nikdy to mezi námi nebylo takové, jako mezi Anet a Beatou. To bych fakt nechtěla zažít a několikrát jsem si říkala, že můžu být ráda za svou sestru, která mě vždy podrží a podpoří (navzdory jakékoliv hádce).

Celé tři týdny jsem si s nimi fakt užila. Někdy jsem dostala takový záchvat smíchu, až se mě mamka ptala, jestli jsem v pohodě. Ale většinou jsem se jen pitomě usmívala a s radostí četla, co bude následovat dál.

Hodně jsem si oblíbila Vojtíka. Ty jo, ten malý kluk byl fakt číslo. Sice svého staršího bráchu většinu času štval, ale ostatním jen dělal lepší den.

Holky od Anet z týmu, byly hrozné... teda až na Nelu. To byla samá kosmetika, šatičky, telefony, fotky... no prostě děsné. A ty jejich hloupé řeči jsem nemohla vystát. Jsem myslela, že se budu snad mlátit hlavou o zeď. Každopádně autorka je popsala a vymyslela fakt skvěle. Protože každý někoho podobného zná, ne?

Romantická linka byla celkem dobrá. Prostě první láska no... Každopádně konec byl na mě až moc uspěchaný a to mě celkem zamrzelo.

loty13
19.10.2020 5 z 5

Supr knížka. Nejlepší byl Vojtík a jeho vtipy.

jaja4
12.09.2020 3 z 5

Pohodové čítanie, ale ako na hojdačke. Jedna kapitola super vtipná, druhá nudná, a tak sa to striedalo celú knihu. Malo tam byť viac romantiky. Aj štylisticky sa to dalo viac vycibriť.

Majka1979
28.07.2020 5 z 5

Od autorky som už jednu knihu čítala a tak som vedela, že ani táto ma nesklame. Ak máte rady trochu kamarátstva, romantiky a k tomu poriadnu dávku dobrodružstva a zábavy, tak si ju určite prečítajte, stála za to. Ja som sa na nej poriadne nasmiala, na leto ako stvorená. Mne sa určite veľmi páčila a som rada, že má svoje čestné miesto v mojej knižnici :)

Selendra
15.06.2020 5 z 5

Další krásná kniha od autorky. Vojtík byl super. :D Krásné letní čtení, určitě doporučuji.

Zuzanka45
02.02.2020 5 z 5

Příjemné letní čtení, hned jsem se do děje vžila

Kudík
23.11.2019 5 z 5

Hodně krátké, úžasně letní a moc roztomilé. U léta s frajerem jsem měla chuť vyrazit na tábor, tady mám chuť vyrazit na vodu. Nejlepší postava byl Vojta. :) Přečteno za pár hodin.

Leea
05.07.2019 5 z 5

Krátký, oddechový a přitom taak miloučký! Rozhodně jedno z nejlepších počtení na léto. Odpočinete si a taky se usmějete nad tím jak je krásné být mladí a blbí. Přes to všechno mám ale jednu výhradu a to sice k tomu, že se mi konec zdál trošku rychle ukončený a navíc to jak Sára zmizela jako pára nad hrncem (ne že by mi to vylozeně vadilo). Přesto bych za tohle, ale ani nic jiného, nedokázala strhnout byť jednu hvězdu. Kniha splnila mé očekávání a nejlépe na léto můžu vřele doporučit.

Sabča3010
26.06.2019 5 z 5

Doporučuju ! Tuhle knihu jsem měla přečtenou za den a s radsotí bych si jí přečetla znovu . Od první chvíle jsem si zamilovala Anetu , Matěje i Nelu , dokonce i Beatu a Sabinu . Ale nejradši jsem měla malého Vojtíka . Miluju tuhle knížku ! Dávám plný počet ,jinak to snad ani nejde

zdenca5653
30.05.2019 5 z 5

Tato kniha mě opravdu hodně bavila. Krásná oddychovka, kde se i zasmějete. Ráda se k ní vracím.

mikraf
11.05.2019 5 z 5

super kniha... zhltla jsem jí jedním dechem... je to fajn kniha na oddech... nemohla jsem se od ní odtrhnout :-)))

Adri777
09.02.2019 5 z 5

Kniha je podle mého názoru dokonalá!! Je velká škoda, že měla tak málo stránek. Kolikrát uvažuju, bych si ji přečetla znovu. Jsem velice ráda, že existuje tak dobrá autorka jako je Petra Martišková a jsem ráda, že se kniha odehráva v česku. Ta kniha mě i mé kamarádky namotivovala jet spolu na tábor se stejným zaměřením. Doporučuju.

Brunnetka
22.01.2019 5 z 5

Skvělá knížka! :) Tuhle jsem potřebovala i do knihovny, někdy se k ní vrátím...