Útěk za láskou

Útěk za láskou https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346286/mid_utek-za-laskou-Naj-346286.jpg 4 124 34

Mít za otce slavného herce není žádný med. Kvůli fanatikovi, který rodině vyhrožuje, musí Emma opustit své kamarády i školu a prchnout tisíce kilometrů daleko. To, co se zprvu jevilo jako nejhorší noční můra, je to nejlepší, co ji mohlo potkat. V Bostonu se totiž seznámí s Natem, nejkrásnějším klukem, jakého kdy viděla. Kdo je Nate doopravdy, Emma zatím netuší.... celý text

Přidat komentář

Boogi
11.04.2024 3 z 5

Na to, že knížka neměla skoro ani dvěstě stran jsem se s ní trápila až neskutečně dlouho. Emma byla příšerně nesympatická a absolutně nechápu jak se s jejím chováním mohla komukoli fakt líbit. Pořád si stěžuje na Kelly, ale ona je vlastně taky úplně taková. Navíc ten konec?? Něco opravdu zajimavého se tam objevilo až v poslední kapitole která měla cca 20 stran, takže je jasný, že na vyřešení celého problému zbylo jenom takových pět stránek. Navíc to celé bylo strašně předvídatelné a zároveň nereálné.

marwinmh
06.08.2023 3 z 5

I když je to červená knihovna, tak děj mi přišel strašně nereálný, hlavní hrdinka děsně nesympatická a epilog už vyloženě na hraně. Číst se to dalo, ne že ne, ale u předchozích autorčiných knih jsem si čtení užívala mnohem víc.


knihomolkaJani
03.05.2023 5 z 5

V rámci žánru dívčích románů je to skvělá kniha!

Krásná práce! Kniha je milá a opravdu hodně vtipná. Hlavní postavy mají šmrnc, jsou vzdorovitý a nechtějí si nechat nic líbit.
.
"Žiju jako kočovný cirkusák, pojem domov pro mě začíná být cizím slovem." Emma a Nate se k sobě skvěle hodí (jen si je nemůžeme představovat tak jako na obálce knihy... - ta je spíš podprůměrnější).
.
Od začátku jsem věděla co je asi tak Nate zač, ale i tak jsem si to jeho tajemství užívala..
Z vedlejších postav musím vyzdvihnout Natovo babču, ta postava je boží, miluju! - Je zajímavá, ale ano, taky je to dost přitažené za vlasy...
"Bojím se, že o tebe přijdu, až zjistíš, kdo jsem, ale slibuju, že jednou ti to všechno řeknu."
.
Autorka se skvěle popasovala se zasazením příběhu do Ameriky. Pro většinu z nás je to ne moc probádaná oblast, vše si představujeme jen z filmů a knih, a proto je zde dost možné popustit uzdu své fantazii. Věci jsou zde dobře popisovány, ale zase to není příliš, proto se nezačne nudit.
.
Celá kniha je předvídatelná, ale proč ne? Pokud potřebujete milou oddechovku a jen prožít krásný zamilovaný příběh dvou mladých lidí a navíc okořeněn vtipem, je tohle kniha pro Vás!!

Erika017
26.03.2022 5 z 5

Řekla bych taková typická kniha pro holky ve věku kolem 13-15let. Rychle se četla, byla tam dobrá zápletky s trochu předpovídatelným dějem, ale jinak skvělé oddychové čtení ideální na jaro nebo léto, nebo na kdykoli, kdy máte zrovna náladu. Doporučuji

jitka_dankova
26.10.2021 5 z 5

Tohle vlastně není ani tak kniha, jako spíš filmový scénář k přeslazené lehce akční americké romantické komedii. A když se smíříte s tím, že čtete něco absolutně nereálného a nelogického a nemožného, tak je to vlastně skvělá knížka. Prostě se prokousáváte typickým americkým bijákem s tak nesmyslnou zápletkou, až to bolí. Ale mile bolí. Číst si o holce, která holduje parkouru a free runningu, mě bavilo. Její sebevědomí v americkém prostředí jsem autorce moc nebaštila, ale vlastně mi to nevadilo. Vždyť to byl jen takový hloupoučký naivní "film", tak proč ne. Pokud se povznesete nad tím nereálným nápadem a berete příběh s velkou lehkostí, myslím, že si jej zamilujete. Škoda, že se vydavatelství nesnažilo věnovat aspoň chvilku lepší obálce, takhle fotka z fotobanky už je ohraná ;-)

petulkapeta
10.01.2021 5 z 5

Tak klobouk dolů... fakt paráda trosku mi to připomnělo Kasie West a libil se mi i koníček Emmy

Terka18
28.12.2020 5 z 5

Moc hezká kniha. Musela jsem se smát hláškám, které měly hlavní i vedlejší postavy v knize. Jak je Emma občas umanutá a prostě neposlouchá do příběhu moc dobře sedí. Příběh plyne sám, žádné natahování, prostě krásná kniha.

Ella161
19.10.2020 5 z 5

Moc milý příběh. Uvítala jsem, po předešlé knížce, že to nebylo nic na přemýšlení. Byla to pohádka, to je jasné, plná klišé. Ale právě proto jsem si knihu vybrala. Abych si u čtení odpočinula. Každopádně k ději. Emma neměla lehký život. Opravdu si nedokážu představit, jak bych zvládala se takhle omezovat. Mít neustále za zády ochranku. Co chvíli mít strach o svůj život. Samé změny. Nemoci jít sama ani na nákup! Fakt bych to nezvládala a tak jsem se jí nemohla divit, když někdy dostala hysterický záchvat. Nepřišla mi jako nějaká husa, která všemu přikládá větší váhu. Já s ní soucítila. Taky by mě naštvalo, že v jednu chvíli žiju “klidný” život a v té další ho musím kompletně změnit. Navíc v maturitním ročníku! No jo.. neměla to holka těžké, ale pěkně se s tím poprala. Navíc byla fakt milá, sarkastická i vtipná. To jsou základní vlastnosti, které u hlavních hrdinů mám nejraději. Ovšem že nesmím opomenout na Natea (nevím, jestli to dobře skloňuji). Oblíbila jsem si ho snad v prvním okamžiku, kdy nastoupil na scénu. On je prostě tak charismatický! Tak nějak jsem od začátku tušila, kdo to je. Neustále tam ty holky mluvily o ehm, ehm. To asi muselo docvaknout každému. Moc jsem si užívala číst, jak se do sebe zakoukávali a vznikla z toho čistá, pravá láska. Moc krásné čtení na večer, ponuré dny či zlepšení nálady. Autorka píše skvěle, vtipně a čtivě! Její styl psaní si musí oblíbit snad každá holka. Asi jsem narazila na další českou autorku, jejíž příběhy stojí opravu za to.

Knihomolka506
25.09.2020 5 z 5

Hodně dobrá kniha . Připomínala mi celkem dost sérii Stormbreaker, kterou jsem jako teen milovala. Hlavní hrdinka je sice holka a nemusí dělat mise a úkoly, ale s ochrankou a utikáním z místa na místo toho má s klukem- spionem Alexem Riderem - dost společného. Super kniha !

Majka1979
21.07.2020 5 z 5

Knihu som prečítala veľmi rýchlo. Pekný príbeh, romantika s trochou napätia, trochu zábavy. Na letné či zimné večery je to určite skvelé. Knihu som si užila a už ma od autorky čakajú ďalšie 3 knihy

Lucuschka
05.06.2020 3 z 5

Milá kniha, kterou si rády přečtou nejen mladinké slečny. Ideální oddychová kniha s příjemným tématem a hezky napsaná.

MartinaF
27.04.2020 4 z 5

Milé, vtipné, oddechové, romantické a předvídatelné. Někdy je potřeba si odpočinout od vražd a dramat a tohle je úplně ta nejideálnější knížka. Vrátila jsem se zpátky do dob, kdy jsem byla v pubertě a snila o lásce. Za mě palec nahoru! Jen zpočátku mě Emma neskutečně štvala svou nezodpovědností, takže až na tuto věc (ale samozřejmě je to otázka názoru, že) je to moc příjemné čtení, které nadchne většinou čtenářek.

ElikaS
26.04.2020 5 z 5

Tyhle romantické příběhy prostě můžu. Příběh jsem si užila, Nate byl úžasný a moc jsem si ho oblíbila, Emma byla taky fajn. Příběh krásně plynul a oceňuju, že byl vlastně krátký a nebylo tam nic zbytečného. Příjemná, milá, romantická oddychovka na odpoledne.

rajcatko
25.04.2020 2 z 5

Naivní. Ale tak nějak hezky naivní. Kniha se mi dostala do rukou náhodou a musím říct, že podle obálky bych po ní nesáhla. Ta je příšerná. Naštěstí příběh uvnitř byl celkem fajn. Neurazí, nenadchne.

ElenkaB
29.01.2020 5 z 5

je to skvělá kniha u, které jsem se pobavila a zároveň jsem si ji mohla vychutnat ve dnech kdy jsem si chtěla číst.
Je to skvělá kniha pro dívky, které mají rády romantiku a proto dávám 5 hvězdiček.

Kudík
20.11.2019 4 z 5

Emma byla roztomile naivní. Nate mi byl hned jasný. :) Billyho si taky umím představit.
Potěšilo mě, že ProCreation - alias Mára, Tom a Michal - free runningová parta - skutečně existovala.
Hezká oddechovka pro náctileté s pár nesrovnalostmi. Přečteno za pár hodin.

adellk28
07.05.2019 5 z 5

Od této autorky jsem si chtěla něco přečíst, když jsem zjistila, že bude na světě knihy. Vybrala jsem si tuhle knížku a byla úžasná. Jedná se o oddechovku a docela slaďárnu. Od začátku víte, jak kniha dopadne, ale i tak chcete číst dál. Příběh byl zajímavý a rozkošný. Nikdy jsem nečetla nic od české autorky a asi to napravím. Chtěla bych si přečíst i další knihy a všem zatím doporučuji

Selendra
19.04.2019 5 z 5

Moje první kniha od autorky a musím říct, že mě se moc líbila. :) Pěkný příběh, byla jsem napnutá až do konce, co je vlastně Nate zač..Kniha se četla stejně dobře jako knihy od Lanczové. Určitě si přečtu i další knihy.

Adri777
09.02.2019 5 z 5

Autorka mě opět příjemně překvapila. Kniha se mi velice líbila. Je velice originální. A ten konec byl výborný.

Knihomolka97
10.01.2019 5 z 5

Opět skvělá kniha od této autorky.
Děj byl sice předvídatelný a prakticky hned na začátku člověku dojde, kdo je Nate zač (i když mě nejdřív napadla i taková myšlenka, že by to mohl být její ,,tajný'' bodyguard...ale no...nechte se překvapit), ale i tak jsem si příběh maximálně užila.
Taky jsem se dost nasmála. Některé výrazy opravdu stály za to! :-D

Štítky knihy

dívčí romány

Autorovy další knížky

Petra Martišková
česká, 1977
2021  78%Tajemství obsidiánu
2018  88%Léto na vodě
2017  85%Útěk za láskou
2017  88%Léto s frajerem
2022  87%Kouzlo obsidiánu

Kniha Útěk za láskou je v

Přečtených141x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených15x
Knihotéce99x
Chystám se číst58x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x