Unesená dědička

Unesená dědička https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534035/bmid_unesena-dedicka-65ed1cf1c6e11.jpg 4 193 36

Podsvětí Chicaga série

< 2. díl

Nessa Griffinová vede osamocený život. Je citlivá, jemná a nemá v mafiánském impériu své rodiny žádnou roli. Zápasí s uznáním jak doma, tak ve vysoce soutěživém prostředí baletní školy. Mikolaj Wilk je nejkrutějším gangsterem v Chicagu. Jeho adoptivní otec ho zachránil z varšavských ulic, ale zanedlouho poté zemřel rukou rodiny Griffinových. Mikolaj touží po pomstě, Nessu unese a drží ji jako rukojmí ve starobylém gotickém sídle. Zatímco ale plánuje zničit všechno, co je jí drahé, nevědomky ho do sebe vtáhne baletčina nejnovější choreografie. Nessu vzrůstající napětí mezi ní a jejím únoscem děsí čím dál tím víc a začíná se ztrácet v temné baletní pohádce, která se víc a víc podobá jejich měnícímu se vztahu. Dokáže Nessa objevit muže skrývajícího se za maskou netvora? Nebo to bude její poslední tanec?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Stolen Heir , 2020


více info...

Přidat komentář

TerryDee
předevčírem 5 z 5

Když jsem se dozvěděla, že autorka propojila prvky Krásky a zvířete s mafiánským prostředím, byla jsem hodně zvědavá na tenhle příběh. Protože koho by nezaujalo právě tohle spojení.

Nessa je nevinná a naivní dívka, jenž žila ve zlaté kleci opečovávaná svou rodinou. Je nerozhodná, nemá žádné sebevědomí a ponětí o životě. Ale právě tím, že ji unesou se začíná probouzet a nacházet sama sebe. Naproti tomu stojí Mikolaj. Který nepoznal nic než bídu, bolest a zklamání. A právě tohle vše ho zformovalo do bezcitného a krutého člověka. A až nevinná Nessa ho velmi pomalu odkrývala. Jako by sloupávala jednotlivé vrstvy, které si na sebe za ten život navrstvil. Jako bychom viděli přerod zvířete v muže.

Moc se mi líbila myšlenka Krásky a zvířete, která se příběhem linula přes počáteční vzájemnou nevraživost a nepřátelství, protknuta spalující touhou, která dokázala spálit vše, jenž byla nakonec završena tanečním představením. Které bych chtěla vidět naživo. Protože si myslím, že to muselo být něco neskutečného.

JaAnička
14.04.2024 3 z 5

Abych řekla pravdu...absolutně jsem si nepamatovala, o čem byl první díl (protože mě moc nebavil) a vlastně ani to, jak se postavy jmenovaly...a proto bylo pro mě celkem překvapení, když jsem asi v polovině knihy uvědomila, že tam celou dobu vystupují taky...ale to nevadí.
Příběh totiž nebyl o nich, ale o nejmladší dceři mafianského gangstera - baletce - a "polákovi", který se nebojí střílet ostrými.

Musím říct, že se mi ten příběh líbil, hned ze začátku jsem byla příjemně překvapena, že jsme se dozvěděli pozadí hlavní postavy, bylo to vcelku neotřelé a osvěžující.
Jinak to ale byl čistý průměr, děj oproti klasickým gangsterkám ničím nevynikal, postavy byly dobré - ne však excelentní. Tisíckrát zpracovaný námět Krásky a zvířete, který už ve své podstatě je založený na Stockholmském syndromu, je své podstatě fajn, ale už to nestačí. Četlo se to dobře, to nepopírám, ale za mě tam chybělo otevřenější erotiky, více "společných chvilek"...no a o tom typicky extrémně přeslazeném pohádkovém konci ani nemluvně...

Prostě...na podobné téma jsem četla lepší a propracovanější knížky, takže asi řeknu jenom to, že jsem ráda, že jsem ji jenom přečetla a ještě raději, že jsem ušetřila penízky a místo v knihovně a nekoupila si to.


terezaterka2000
10.04.2024 4 z 5

Na další knihu autorky jsem se těšila a nejsem vůbec zklamaná - naopak!
Předchozí díl mě sice bavil o chlup víc, ale i příběh Nessy a Mikolaje byl naprosto skvělý.
Líbí se mi, že v knize opět nechybí nějaká nenávist, láska, emoce, akce. Je zde opravdu vše.
Kdo četl Nelítostného prince, tak rozhodně doporučuji přečíst i Unesenou dědičku.
Těším se na další knihy autorky.

maluck
10.04.2024 4 z 5

Neměla jsem od této knihy moc velká očekávání, jelikož mě první díl moc nezaujal. Ale musím říct, že tento příběh dopadl o poznání lépe. Námět již mnohokrát omílaný, avšak zpracování nebylo špatné, autorka se od prvního dílu posunula. Sice to není moje nejoblíbenější mafiánská série, přesto jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

Knihomolka_176
07.04.2024 4 z 5

Po Nelítostném princi jsem se na druhý díl této série moc těšila a musím říct, že jsem spokojená. Autorka jede podle velmi předvídatelného scénáře, je to opět rychlé jako v prvním díle, ale to mi nevadí.
Nessa se nám zprvu představí jako nevinná baletka, která se všeho bojí a neumí si stát za svým. To mě upřímně lehce štvalo, protože tyhle ufňukané hlavní hrdinky nesnáším. Mikolaj se mi naopak líbil, choval se opravdu jako nelítostný mafián bez špetky lidskosti a soucitu.
Nessina láska k Mikovi byla dost toxická, zamilovat se do svého únosce dost vypovídá o jejím sebevědomí. Naopak Mikovu lásku k Nesse jsem perfektně chápala. Za život poznal jen jeden typ žen a když poznal sladkou, nevinnou Nessu, podlehl jí.
Příběh to byl krátký, pár stránek navíc by vývoji jejich vztahu neuškodilo, ale moc se mi líbilo srovnání s Kráskou a Zvířetem, které nakonec v příběhu sehraje svou roli.
Konec jsem si užila, takže pokud chcete milou jednohubku, doporučuju!

snilek.holka
06.04.2024 4 z 5

Rozhodne to asi nebude patřit mezi mé top mafiánské knihy. Protože v tomhle žánru si představuju ze se muže autorka trochu víc odvázat. Ale pokud bych odstranila nálepku mafiánská četba, tak to bylo vlastně velmi hezké.
Mikolaj mi sedl od začátku, ale Nessa si mě postupně musela získat, což se stalo. Byla to taková příjemná romantická četba.

LenkaNovotna32
05.04.2024 2 z 5

Nebolo to vyslovene zle,kniha ma potenciál. Nechyba tam romantika, laska,mafiánske prostredie, sex, zrada... Ale nieje to to prave orechové. V takomto žánri sa netreba držať spet. Treba do toho ist na plne gule,doslova nesetrit citatela a nebat sa odozvy,cely pribeh je pod ruzkom romantického pohladu. Prijemne čítanie ale nic extra to nebolo

LennaK
03.04.2024 3 z 5

Pro mě byl rozhodně první díl lepší. Neříkám, že tento díl byl špatný, ale bylo to jiné. Daleko více romantické. Oproti prvnímu dílu mi tam chybělo víc vtipu, sarkasmu a ironie :).

Určitě mrkněte na AJ anotace dalších knih, vypadají dost slibně ;). Snad se k nám brzo dostanou v CZ formě.

Toledo
03.04.2024 3 z 5

O kousek horší než předchozí díl - jak co se týče děje, tak i postav. Nesedl mi moc ani jeden z nich.
Jinak ale určitě pěkně našlápnutá nová série, určitě se pustím do dalšího dílu pokud bude - možná o Dantem ? - to by mě asi bavilo :)

Syma149
02.04.2024 5 z 5

Tento příběh se mi líbil víc, jak první díl série. Ona naivní princeznička, on raněný, citově mrtvý s hlavou plnou pomsty. Brzo se ukázalo, že ona není až tak naivní a on zase až tak mrtvý..

Prokrastinuji
30.03.2024 4 z 5

Tak tohle mi padlo do noty, protože miluju romance, a mám slabost pro ty se špatnými muži, kteří se nebojí jít za hranice zákona a pěkně si umazat ruce.

Nessa i Mikolaj jsou velké protiklady, ale ty jak víme se přitahují. Navíc mezi sebou měli menší věkový rozdíl (asi 7 let). Nessa mi na první dobrou úplně nesedla, ale v zajetí se začal její charakter vyvíjet, a pak už jsme si sedly. Mikolaj mi oproti tomu sedl hned od začátku.

Je tady pár nelogičnosti v ději, a rozhodně se nebude řadit k mým top mafiánským romancím, ale jinak se jedná o celkem příjemné čtení, které potěší všechny, kteří čtou pouze v češtině, a tenhle námět (mafie, únos, věkový rozdíl,...) je láká.

kacenka6144
30.03.2024 4 z 5

Pro mě byl tenhle díl lepší než první. Kráska a Netvor v prostředí Mafie. Je to spíš pohádka než nějaké drama. Ale každý má rád dobré konce. Těším se na další příběh. Předpokládám, že se ho v budoucnu dočkáme.

Hatshepsut
27.03.2024 4 z 5

Samozřejmě, že je to další pohádka z mafiánského prostředí, ale když ono se to tak super čte. :-)

"Vidím její podstatu, stejně jako ona tu moji.
Býval jsem jako smrt a ona život.
Myslel jsem, že jsem ji unesl a uvěznil v podsvětí.
Celou dobu mě ale probouzela, poháněla mi krev v žilách a vdechovala mi život do plic."

MAU256
25.03.2024 4 z 5

"Unesl jsem tě, Nesso, ale tys mi ukradla srdce. Teď už je navždy tvoje a nemohl bych si ho vzít zpátky, ani kdybych chtěl. A tak se tě chci zeptat: vezmeš si mě?"

A opět tu máme knihu z mafiánského prostředí, i tento díl je stejně čtivý jako díl první. Nessa byla ze začátku neskutečně naivní, ale taky laskavá a dobrosrdečná. Tím si postupně získala Mika, který si nechtěl připustit, že by se do jeho chladného srdce mohla ještě vloudit láska. Nic necítí, žije jen napůl, uvnitř zemřel spolu se svou sestrou. Jenže se objevila Nessa, chtěl ji nenávidět, protože to bylo snazší, ale vše je najednou jinak. Pohádka "Kráska a zvíře" - tak to sedí :-).

Holubka
23.03.2024 4 z 5

Tohle je taková jednohubka. Ze začátku jsem byla skeptická, protože jsem se bála, že to bude stejně jako Zrádná touha. Vlastně to bylo stejné, ale mě to i tak moc bavilo. Nessa mi přišla v prvním díle taková nemastná neslaná. Tady ovšem ukázala jak dokáže být laskavá a dobrosrdečná. Není drsná jako Aida v prvním díle, ovšem bavila mě stejně. O Mikovi ale musím říct, že ten mě bavil víc než Callum. Opravdu jsme tu svědky jak se z netvora stává člověk.
Tenhle díl mě možná i bavil o něco víc než první. Hlavně se mi líbilo zakomponování tance. Ten mě v knížce hrozně bavil. Určitě bych Nessino představení ráda viděla naživo.

badliar_id
22.03.2024 3 z 5

3.5/5*

"Love is the one thing you cant steal. You cant create it, either. It either exists or it doesnt. And if it exists, you cant take it by force."
Tento díl byl za mě o něco slabší, než jednička, ale pořád jsem si užívala každou stránku..
Chyběla mi tu nějaká pořádná akce. Na konci sice byla, ale oproti jedničce byla tedy nic moc..
Hrozně se mi líbil vztah mezi Klarou a Nessou.. Doufám, že se obě objeví v dalších dílech!!
Nessa a Miko = love,love!! Jsem zvědavá na další díl a o kom bude tentokrát!!

Ešína
22.03.2024 4 z 5

Tohle byla sladká pohádka pro dospělé. Romance z mafiánského prostředí jak má být. Od začátku je vám jasné, jak kniha dopadne ale i tak je tam trochu toho napínavého aspektu.

Books_by_Dee
22.03.2024 4 z 5

Vždycky jsem říkala, že mafiáni nejsou nic pro mě. Poslední dobou (po přečtení sérií od Meghan Marchové) měním svůj názor a říkám, že mafiány miluju a vyhledávám Jestli jsem v prvním díle téhle série tvrdila, že Callum Griffin je alfa samec s velkým tak A, tak nevím, jak bych nazvala Mikolaje, protože panebože – on by mohl být v encyklopediích vedle slova alfa samec na obrázku.

A Nessa, já bývalá tanečnice , tak to bylo jasné, že si k ní utvořím speciální pouto.

A jejich lovestory s inspirací v pohádce Kráska a zvíře – naprostá dokonalost!

Za mě měla knížka asi všechno, co má správná mafiánská romance mít, a že jí to drama a napětí nechybělo.

První díl byl skvělý, ale tak nějak mi až moc připomínal Lapeni (četla jsem je po sobě), za to tenhle díl mě opravdu sedl a příběh se mi moc líbil. Chemie mezi hrdiny byla snad od prvního setkání.

Tu půl hvězdičku jsem sundala za to, že mě některé věci přišly až moc velká klišé, chtěla jsem to asi víc dark a ten konce mě přišel uspěchaný.

Rozhodně však sérii doporučuji.

Ála1968
20.03.2024 4 z 5

Mafiánskou romantiku miluji a první díl byl úžasný.Tady bych řekla,že to trošku drhlo,ale přesto se mi to líbilo

Lofda
20.03.2024 4 z 5

První díl mě bavil moc a ani tentokrát nejsem zklamaná a doufám, že se dočkáme i dalších dílů.. Je to typická pohádka pro velký holky, od této literatury nečekám nic víc, čte se to v podstatě samo a nad reálností ani moc nepřemýšlím. Jen ty erotické scény možná stačilo jen naznačit ;-) Nebo vylepšit překlad??

Autorovy další knížky

Sophie Lark
americká
2023  81%Nelítostný princ
2024  80%Unesená dědička

Kniha Unesená dědička je v

Právě čtených5x
Přečtených251x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených11x
Knihotéce151x
Chystám se číst172x
Chci si koupit57x
dalších seznamech10x