Makůvka Online Makůvka komentáře u knih

☰ menu

Vodník Vodník Tereza Bartošová

Po delší době, jsem sáhla po české detektivce a byla jsem velice mile překvapená.
Příběh byl čtivý, napínavý
a zasazený do českého prostředí. Zápletka byla dobře vymyšlená a propracovaná a za mě i uvěřitelná. Vše se obešlo bez potoků krve a drsného násilí. Vyšetřovatelé byli sympatičtí a tvořili sehraný tým.
Moje první setkání s touto autorkou a určitě né poslední, protože tuto knížku jsem si fakt užila.

25.02.2024 5 z 5


Zavři oči Zavři oči John Verdon

Na knížku jsem narazila úplně náhodou a autor pro mě dosud neznámý, tím pádem jsem nevěděla do čeho vlastně jdu. Neměla jsem žádné očekávání ani přehnané nároky. Jen jsem si přečetla ke knize pár komentářů. A jak už to bývá u každé knihy, někomu se obsah líbil jinému ne.
A mě se tato knížka moc líbila. Přesně podle mého gusta. Zápletka hodně zajímavá a zamotaná, až jsem si říkala, jak se s tím autor popere, protože podle počátečních indicií, skoro neřešitelná situace.
Více dějových linek, které do sebe pak krásně zapadly. Občas trošku moc natahovaný a nudnější děj, ale tentokrát mi to až tak nevadilo, nějak to k tomu sedlo. Bavil mě i detektiv Hardwick, který tomu všemu dodal šmrnc. Líbila se mi propracovanost a promyšlenost celého příběhu a i konečné rozuzlení celé zápletky.
Za mě velká spokojenost.

18.02.2024 5 z 5


Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Knížka byla docela fajn, ale určitě jsem od autorky četla lepší kousky.
Příběh byl zajímavý, četl se velice rychle, nerušila ho žádná omáčka okolo. Prolínaly zde dvě časové linky, aby čtenář pochopil souvislosti. Místy to bylo i napínavé...
Ale mě tomu něco pořád chybělo, abych byla maximálně spokojená. Možná to byl ten konec, který byl velice zrychlený a překombinovaný a kde se autorka snažila dát vše dohromady, aby to logicky sedělo a zapadlo do sebe.
Za mě takový lepší průměr, ale určitě si přečtu další autorčinu knihu.

18.02.2024 4 z 5


Srdcerváči. Kniha 5 Srdcerváči. Kniha 5 Alice Oseman

(SPOILER) Zvědavost mi nedala a již po páté jsem sáhla po komiksu s Nickem a Charliem. I když nejsem vůbec cílová skupina těchto knížek, tak mě zajímalo, jak se bude vyvíjet příběh dál a jestli se jejich vztah někam posune.
Knížka byla opět velice čtivá a pěkně zpracovaná. Téma tentokrát nebylo tak smutné. Řešil se odchod na vysokou školu a vztah na dálku, ale i to je důležité téma, které musí dospívající děti řešit a zamyslet se nad ním a rozhodnout se, co pro ně bude do budoucna nejlepší.
Knížka určitě stojí za přečtení a jsem zvědavá, jak se autorka popere s "prý" posledním šestým dílem.

12.02.2024 5 z 5


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Již po sedmé se setkáváme s vyšetřovatelkou Josie a jejím týmem, který je pro mě velice sympatický a dobře sehraný.
Po přečtení minulé knížky, jsem měla pocit, že je díl od dílu lepší a lepší. Ale tentokrát to pro mělo bylo slabší čtení. Samozřejmě nemůžu příběhu upřít čtivost, napínavost i lehký humor. Začátek velice slibný, ale jak se v ději objevila sekta, začalo to být předvídatelné a pro mě nezáživné. Celým příběhem ještě prolínaly Jojo noční můry, které byly pořád dokola.
Konec zamotaný až překombinovaný, ale i tak knížku hodnotím 4*, protože určitě stojí za přečtení.

10.02.2024 4 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Přiznám se, že jsem měla jisté obavy, jak z nižšího hodnocení tady na databázi, tak z některých komentářů. Ale jelikož je Bryndza pro mě taková sázka na jistotu, tak nakonec proč to nezkusit a udělat si svůj názor. A světe div se, já ani tentokrát zklamaná nebyla.
Sice je knížka trošku slabší než předešlé série, jak po dějové stránce, tak i uvěřitelnost příběhu pokulhává a některá místa jsou nudnější.
Hlavní hrdinka Maggie se občas chová nelogicky a předvídatelně, ale čtivost a napínavost tomu nemůžu upřít.
Nakonec to nebylo až tak špatný a času nad knížkou určitě nelituji.

30.01.2024 4 z 5


Skvělá známost Skvělá známost T. M. Logan

Mě se kniha líbila. Začátek byl na můj vkus trošku rozvláčný, takový nemastný neslaný, ale postupně se děj vyvíjel ve čtivý a napínavý thriller, který postupně gradoval. Celý příběh se obešel bez drastických scén a krveprolití, což si myslím, že někteří čtenáři ocení.

12.12.2023 4 z 5


Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

No, musím říct, že tímto dílem jsem byla trošku zklamaná. První dvě knížky z této série se mi moc líbily, ale tady bylo všechno přehnané. Šéfinspektor Kett byl jak neřízená střela, do všeho šel po hlavě a ze všeho opět vyvázl. Chyběl mi i lehký humor z předchozích dílů. A děj mi přišel hodně nereálný. Ale abych jen nekritizovala. Knížka byla čtivá, napínavá, žádná zbytečná omáčka okolo, akce stíhala akci a občas jsme se setkali s jeho nezbednými dětmi.
A jelikož jsem zvědavá, jak se bude dál vyvíjet život Ketta a jeho rodiny, určitě si nenechám ujít další díl.

25.11.2023 4 z 5


Dvakrát měř, pak manžela řež Dvakrát měř, pak manžela řež Alena Jakoubková

Příjemná, lehká, jednohubka ze života právničky Kamily a její rodiny. Opět nechyběly popisy dobrého jídla, cestování, luxusních dovolených a trable s láskou a rodiči. Tentokrát mi tento příběh nepřišel až tak naivní, jako některé předešlé autorčiny knihy. Zde se ukázalo, že za nedorozumění v manželství a jeho rozpad můžou obě strany.

23.11.2023 4 z 5


Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Linda Castillo

Čtrnáctý díl a za mě opět super čtení. Tato série je pro mě sázka na jistotu.
Vyšetřovatelka Kate Burkholderová je sympatická náčelnice, která má smysl pro spravedlnost a hledání pravdy bere vždy velice vážně.
Tentokrát musí objasnit vraždu amišskeho biskupa. Z násilného činu je obviněn amiš Jonas, který byl v mládí Kateina velká láska.
Příběh je velice čtivý, napínavý, Kate se několikrát ocitne v ohrožení života, ale jak jsme zvyklí z předchozích dílů, náčelnice je tak trochu nesmrtelná žena, která je ale vždy ochotná pomoct.
Opět nahlédneme do odlišného života amišů, který je tak jiný než ten náš.
Jediné, co mi v knize chybělo, bylo dovysvětlení minulosti biskupa.

21.11.2023 5 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Místy to byl hodně drsný, až nechutný thriller, plný krve, násilí, brutálních vražd a mrtvol. Na druhou stranu byla kniha velice čtivá, napínavá, plná akcí, žádná hluchá místa, pořád vás to nutilo číst a přemýšlet, kdo za tím vším stojí.
Celkově se mi Kopírák hodně líbil, občas jsem musela zabrousit i na internet a zjistit o proslulých sériových vrazích něco víc. Jediné, co se mi nelíbilo a nesedlo mi, byl konec. Čekala jsem, že to bude ukončeno jinak.

14.11.2023 5 z 5


Zlý pes Zlý pes Alex Smith (p)

Já byla opět spokojená. Zajímavá zápletka, sympatický vyšetřovací tým, který vždy drží při sobě. Děj byl místy hodně napínavý, z toho poklidně plynul, hlavně když se na scéně objevily Robertovy tři nezbedné dcery. Moc se mi v knížce líbil lehký humor, který příběh oživil a zlehčil.
Jediné, čeho bylo příliš, tak vracení se, ke zmizení inspektorovy manželky. Tak doufám, že v dalších dílech se už únos jeho ženy vyřeší, abych si plně vychutnala hlavní zápletku.

05.11.2023 5 z 5


Cyklista Cyklista Tim Sullivan (p)

Mě se i druhá kniha ze série líbila, ale musím uznat, že Zubař byl o fous lepší, proto dávám jen 4*.
Byla to příjemná detektivka, která poklidně plynula bez většiho napětí a akce. Opět se mi líbilo, jak vyšetřovatelé krok za krokem získávali indície k nalezení vraha.
Moc jsem si oblíbila podivína detektiva Crosse a jeho parťačku, která ho pomalu, ale jistě učí vyjadřovat své pocity a učí ho komunikovat s lidmi.

01.11.2023 4 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tak tohle se fakt povedlo. Ze začátku jsem si myslela, že čtu další tuctový příběh, kterých jsem už na toto téma přečetla hafo, ale chyba lávky. Styl psaní a podání celého příběhu bylo dokonalé.
Celá kniha, od začátku do konce mě neskutečně bavila a jsem zvědavá, jak pojme autorka další díl, jestli to je opravdu začínající série.

26.10.2023 5 z 5


Matka v trapu Matka v trapu Uljana Donátová

Na tuto knihu jsem narazila úplně náhodou a byla jsem velice mile překvapená. Knížka se mi moc líbila. Bylo to pohodové čtení. Příběh ze života o matce, která chtěla být dokonalá, jak před sebou, tak pro všechny okolo a o otci, který byl občas nepoužitelný. Místy to byl smutný příběh, ale měl i vtipné momenty a to, když se na scéně objevila tchýně.
A taky nutí k zamyšlení, co je v životě důležité.

26.10.2023 5 z 5


Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Opět další skvělé pokračování s mým oblíbeným vyšetřovacím týmem. Musím říct, že po prvních dvou dílech této série, kdy jsem nebyla úplně přesvědčená, že budu ve čtení dále pokračovat, je díl od dílu lepší. Josie už není ta nepřemožitelná superhrdinka, je sympatičtější a lidštější.
Knížka se velice dobře čte, děj je napínavý, zápletka promyšlená a vše do sebe zapadá.

26.10.2023 5 z 5


Tvář Tvář Johana Kral (p)

Souhlasím s komentáři níže, že na prvotinu je to slušně napsaná detektivka. Zápletka zajímavá a promyšlená, jen ty rozhovory mezi vyšetřovateli mi občas vadily a přišly mi dětinské. Příběh s Camillinou setrou mi do celkové zápletky moc nesedl, byl zbytečný a místy i nudný.
Ale za přečtení tato knížka určitě stojí, nechybělo ji napětí a spád.

20.10.2023 4 z 5


Hlavní podezřelá Hlavní podezřelá Tess Gerritsen

Ale jo, mě se to v konečné fázi líbilo. Pěkně a rychle se to četlo, jako všechny knížky této autorky. Detektivní příběh, protkaný červenou knihovnou, ale nemůžu říct, že by romantika převyšovala samotný vyšetřovaný případ.
Jako oddechové čtení na pár dnů, dobrý.

20.10.2023 4 z 5


Lepšího manžela abys pohledala Lepšího manžela abys pohledala Alena Jakoubková

Tento druh oddechové literatury vyhledávám jen a pouze z důvodu, abych odlehčila hlavě od svých oblíbených thrillerů.
Bylo to fajn čtení. Sice naivní a nereálný příběh, s hlavní hrdinkou, občas na ránu a její psychicky narušenou matkou, která ve svém stavu vykonávala praxi úspěšné a oblíbené doktorky. Ale postupně se to rozjelo do pohodového děje, opět plného cestování a gurmánskych zážitků.

01.10.2023 4 z 5


Útočiště Útočiště Jérôme Loubry

(SPOILER) Po přečtení anotace mám vždy určitou představu, o čem by příběh mohl být, ale tady moje fantazie úplně selhala. S ničím podobným jsem se nikdy nesetkala a ani nic podobného nečetla.
Začátek knihy mě moc nebavil, ale chápu, že nás autor musel se vším seznámit. No a pak se to celé začalo zamotávat. Jeden příběh, další příběh a najednou další příběh ještě v tom. Občas jsem měla strach, že se v tom klubku zamotám sama, ale bylo to tak bravurně vymyšlené a zkombinované, že to nějak vždy do sebe zapadlo a dávalo to smysl. Ke konci jsem si myslela, že už vím a čekala jsem jen na dovysvětlení autora a závěrečnou tečku a ono to bylo nakonec vše úplně jinak.
Jedním slovem paráda!!!!

25.09.2023 5 z 5